To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest-ilmoitukset eivät toimi

Jos et saa ilmoituksia Nestiltä, varmista seuraavat asiat: laitteillasi on verkkoyhteys, ilmoitukset ovat käytössä Nest- ja Home-sovelluksissa ja puhelimesi ei estä Nest-sovelluksen ilmoituksia. Tarkista myös, että Nest-sähköpostit eivät ole roskapostikansiossa.

Perusasioiden tarkistaminen

Nest-palvelun käyttökatkos tai tuote, jolla ei ole verkkoyhteyttä, voi vaikuttaa kaikkiin normaalisti saamiisi ilmoituksiin. Ennen tarkempaa vianetsintää on hyvä tarkistaa, etteivät ongelmat johdu yllä mainituista tekijöistä.

Nest-palvelun tarkistaminen käyttökatkosten varalta

Tarkista Nest-palvelun tila. Palvelukatkokset ovat harvinaisia, mutta ennen tarkempaan vianetsintään ryhtymistä kannattaa tarkistaa, että kaikki vaikuttaa normaalilta.

Tarkista Nest-palvelun tila

Huom. Palvelun tilapäivityksissä voi olla viiveitä.

Nest-laitteiden verkkoyhteyden tarkistaminen

Nest-laitteet eivät voi lähettää sinulle sähköposteja tai ilmoituksia ilman verkkoyhteyttä.

• Home-sovellus: Tarkista Nest-laitteen tila napauttamalla sitä.
  • Nest-sovellus: Tarkista aloitusnäytöltä, onko Nest-laitteella verkkoyhteys.

Wi-Fi‑ ja yhteysongelmien ongelmanratkaisu

Oletusasetusten tarkistaminen (vain Home-sovellus)

Home-sovelluksen asetukset ovat oletuksena pois päältä. Voit koska tahansa laittaa ilmoitukset päälle tai pois päältä.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Ilmoitukset.
    • Jos ilmoitukset eivät ole päällä puhelimesi asetuksissa, näytön yläreunassa näkyy banneri. Voit laittaa ilmoitukset päälle puhelimesi asetuksissa klikkaamalla bannerin linkkiä ja seuraamalla ohjeita.
  3. Valitse Yleiset ilmoitukset.
  4. Laita haluamasi ilmoitukset päälle tai pois päältä.
    • Jos laitat tärkeät hälytykset päälle mutta ne eivät ole päällä puhelimesi asetuksissa, näytön yläreunassa näkyy banneri. Voit laittaa tärkeät hälytykset päälle puhelimen asetuksissa napauttamalla bannerin linkkiä ja seuraamalla ohjeita.

Sovellukseen kirjautumisen tarkistaminen

Sinun on oltava kirjautuneena sovellukseen, jotta voit saada ilmoituksia.

Home-sovellus

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus
  2. Jos näet tilisi oikeassa yläkulmassa ja Nest-laitteet aloitusnäytöllä, olet kirjautuneena sisään.
  3. Jos et ole kirjautuneena sisään, näet aloitussivun. Valitse Aloita ja vahvista, mitä tiliä haluat käyttää, tai kirjaudu sisään toisella tilillä.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Jos näet sovelluksen aloitusnäytöllä Nest-laitteesi, olet kirjautuneena sisään.
  3. Jos sovellus pyytää sinua kirjautumaan sisään, lisää sähköpostiosoitteesi ja salasanasi, jotta saat taas ilmoituksia.

Oikealle tilille kirjautumisen tarkistaminen

Voit olla kirjautuneena Nest-sovelluksessa vain yhdelle tilille kerrallaan, ja saat ilmoituksia vain sille tilille kuuluvista kodeista, jolla olet tällä hetkellä sisäänkirjautuneena. Jos sinulla on useita tilejä tai olet antanut kaverin kirjautua tililleen puhelimellasi tai tabletillasi, saatat olla kirjautuneena väärälle tilille.

Home-sovellus

Kodin vaihtaminen

Jos sinulla on useita koteja yhdellä tilillä, napauta kodin nimeä näytön yläreunasta ja valitse koti, johon haluat vaihtaa.

Tilin vaihtaminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus
  2. Napauta tiliäsi.
  3. Valitse tili, johon haluat vaihtaa, tai kirjaudu uudelle tilille valitsemalla Lisää toinen tili.

Nest-sovellus

1. Avaa Nest-sovellus Nest app. Jos sovelluksen Nest-laitteet ja kodin nimi eivät vastaa kotiasi tai jotakin toista Nest-kotia, johon sinut on kutsuttu, sinun on ehkä kirjauduttava ulos ja takaisin sisään.
  2. Valitse Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Tili.
  4. Tilillä näkyy sillä hetkellä sisäänkirjautuneen henkilön kuva. Jos se ei vastaa haluamaasi, kirjaudu ulos.
  5. Jos haluat kirjautua ulos, valitse tilinäytön alareunasta Kirjaudu ulos. Sen jälkeen voit kirjautua sisään omalla sähköpostiosoitteella ja salasanallasi.

Sovelluksen asetusongelmien ratkaisu

Jos laitteesi ovat yhteydessä verkkoon eikä Nest-palvelussa ole käyttökatkoa, tarkista, että etsimäsi ilmoitus on otettu käyttöön Nest-sovelluksen asetuksista. Jos et saa kameran ilmoituksia, sinun on tarkistettava joitakin lisäasetuksia.

Laitteen ilmoitusasetusten tarkistaminen

Home-sovellus

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset ,
  3. Avaa Ilmoitukset .
  4. Valitse päivitettävä ilmoitustyyppi ja päivitä haluamasi ilmoitukset napauttamalla valitsinta.

Nest-sovellus

Varmista, että ilmoitukset ja sähköpostit on määritetty oikein jokaiselle laitteelle.

1. Valitse aloitusnäytöltä Asetukset Nest-asetukset-kuvake ja sitten Ilmoitukset
  2. Valitse tuote, jonka ilmoitusasetuksia haluat muuttaa.

Lue lisää ilmoituksista ja asetusten muuttamisesta

Jos sinulla on Nest-kamera

Nest-kameran ilmoitukset ovat hieman erilaisia. Koska emme halua pommittaa sinua ilmoituksilla, saatat saada niitä odotettua vähemmän, jos kamerasi osoittaa vilkkaaseen paikkaan.

Miten kameran ilmoitukset toimivat

Nest käyttää edistyneitä algoritmeja, jotta saat hyödyllisempiä ilmoituksia. Kamera voi esimerkiksi ilmoittaa sinulle havaitessaan liikettä, mutta se ei lähetä erillisiä ilmoituksia toistuvasta liikkeestä tapahtuman aikana. Saat lisätietoja seuraavista artikkeleista:

Miten Nest-kamerat tunnistavat äänen ja liikkeen
Vinkkejä Nest-kameran Activity Alert ‑ilmoitusten hyödyntämiseen

Tarkista Nest-sovelluksen Sightlinesta, merkitseekö kamera tapahtumat oikein. Jos se toimii oikein, mutta et saa haluamiasi ilmoituksia, tarkista kamerakohtaiset ilmoitusasetukset alta.

Kamerakohtaisten ilmoitusasetusten tarkistaminen

Avaa kameran Asetukset Nest-asetukset-kuvake ja sitten Ilmoitukset ja kokeile seuraavaa:

• Tarkista Milloin saat ilmoituksia ‑kohdasta, oletko ottanut käyttöön ilmoitukset, jotka lähetetään Aina vai vain, kun Ketään ei ole kotona. Jos olet valinnut Ketään ei ole kotona, et saa kamerailmoituksia, jos koti ei ole tyhjä Home/Away Assistin mukaan.
  • Toiminta-kohdasta voit laittaa erilaisia hälytyksiä päälle ja pois päältä. Näkemäsi vaihtoehdot riippuvat siitä, mikä kamera sinulla on ja oletko lisännyt Nest Aware ‑tilauksen. Voit ottaa käyttöön kaikki tässä osiossa tehdyt valinnat tai poistaa haluamasi valinnat.
  • Jos kodissasi on useita Nest-kameroita, voit valita niille eri asetukset. Tarkista siis kameran asetukset sovelluksesta.
  • Jos jaat Nest-kotisi pääsyoikeudet perhetileillä, kukin jäsen voi valita omat ilmoitusasetuksensa. Omien asetusten muuttaminen ei vaikuta muiden asetuksiin.
  • Voit valita Home-sovelluksessa, millaisia ilmoituksia saat. Lue lisää Home-sovelluksen fiidistä

Saat lisätietoa edellä mainituista asetuksista seuraavasta artikkelista:

Lisätietoa kameran ilmoituksista ja asetusten muuttamisesta

Puhelimen yhteyden ja asetusten ongelmanratkaisu

Jos asetuksesi näyttävät olevan oikein Nest-sovelluksessa, ongelma voi johtua jostain muusta.

Puhelimen Wi-Fi- ja mobiiliverkkoyhteyden tarkistaminen

Varmista, ettei laite ole lentokonetilassa ja että sen mobiilidata- ja Wi-Fi-yhteys on hyvä. Heikot signaalit voivat viivästyttää ilmoituksia ja sähköposteja erityisesti syrjäisillä alueilla. Jos puhelimessasi näkyy vain yksi palkki, et välttämättä saa ilmoitusta heti. Voit myös yrittää käynnistää laitteen uudelleen. Kun käynnistät laitteen uudelleen, puhelin nollaa mobiilidata‑ ja Wi-Fi-yhteyden ja ongelma saattaa ratketa.

Ilmoitusten eston tarkistaminen puhelimen tai tabletin asetuksista

Varmista, että puhelimesi tai tablettisi asetukset eivät estä Nest-sovelluksen ilmoituksia. Alla olevista linkeistä pääset Applen ja Googlen tukisivustoille.

Androidin ilmoitusasetukset
iOS:n ilmoitusasetukset

Huom. Jos Android-laitteellasi on Android-käyttöjärjestelmän vanhempi tai yksilöity versio, vaiheissa voi olla eroja.

Toisen puhelimen tai tabletin kokeileminen

Jos et edelleenkään saa ilmoituksia, tarkista, voitko saada niitä kaverin tai perheenjäsenen puhelimella tai tabletilla. Asenna Nest-sovellus hänen luvallaan. Kirjaudu sitten tilillesi ja tarkista, voitko saada ilmoituksia hänen laitteellaan. Muista lopuksi kirjautua ulos laitteen Nest-sovelluksesta.

Sähköposti-ilmoitusten ongelmanratkaisu

Sähköposti-ilmoitukset toimivat eri tavalla kuin muut ilmoitukset. Jos olet valinnut laitteesi sähköposti-ilmoitusten vastaanottamisen, saat ilmoituksia, vaikka et ole kirjautuneena Nest-sovellukseen.

Sähköposti-ilmoitusten tilan tarkistaminen laitteen asetuksista

Home-sovellus

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus
  2. Valitse Asetukset ja sitten Ilmoitukset
  3. Avaa Sähköposti-ilmoitukset ja ota ilmoitukset käyttöön napauttamalla valitsinta.

Nest-sovellus

1. Valitse aloitusnäytöltä Asetukset  Nest-asetukset-kuvake ja sitten Ilmoitukset
  2. Valitse laite tai ohjelma, jonka ilmoitusasetuksia haluat muuttaa.
  3. Jos löydät vaihtoehdon sähköposti-ilmoituksista, varmista, että se on käytössä. Huom. Kaikki Nest-laitteet eivät lähetä sähköposti-ilmoituksia tai tue asetuksen muuttamista.

Lue, miten Nest-laitteiden ilmoitukset otetaan käyttöön

Tärkeää: Nest-laitteesi lähettää jatkuvasti ilmoituksia joistakin tärkeistä tapahtumista. Esimerkki: Aina kun Nest-termostaatti kytkee järjestelmän päälle kotisi saavuttaessa turvalämpötilan. Nest-sovelluksessa ei ole mahdollista laittaa näitä tärkeitä ilmoituksia päälle tai pois päältä.

Nestin lähettämien sähköpostien tarkistaminen roskapostista

Tarkista roskapostikansio. Jos sähköpostipalvelusi on asetettu merkitsemään kaikki tuntemattomista sähköpostiosoitteista tulevat viestit roskapostiksi, sinun on ehkä lisättävä notifications@nest.com-sähköpostiosoite yhteystietoihin tai osoitekirjaan. Katso sähköpostipalvelun ohjeista, miten voit suodattaa sähköposteja ja lisätä uusia yhteystietoja.

Jotkin sähköpostipalvelut saattavat automaattisesti estää viestit, jotka tulevat verkkotunnuksista, joita ei ole lisätty sallittujen luetteloon. Tällöin kyseiset sähköpostit eivät päädy roskapostikansioon lainkaan. Tällaisissa tapauksissa notifications@nest.com‑osoitteen lisääminen osoitekirjaan ei välttämättä ratkaise ongelmaa. Sinun täytyy ehkä lisätä sähköpostiosoitteemme erilliselle sallittujen tai hyväksyttyjen lähettäjien listalle. Jos et ole varma, miten tämä tehdään, ota yhteyttä sähköpostisi tukeen tai järjestelmänvalvojaan.

Jos et vieläkään saa sähköposti-ilmoituksia Nestiltä, kokeile toista sähköpostipalvelua. Jos haluat vaihtaa sähköpostiosoitteesi, kirjaudu tilillesi Nest-sovelluksessa ja toimi näin:

1. Valitse Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  2. Valitse Tili ja sitten Tilin hallinta.
  3. Valitse Tilin suojaus.
  4. Valitse Sähköpostiosoite.
  5. Lisää uusi sähköpostiosoite ja nykyinen salasanasi.

Tärkeää: Kun vaihdat sähköpostiosoitteesi, Nest-sovellukseen kirjautumiseen käytetty sähköpostiosoite muuttuu myös.

Jos uusi sähköpostiosoite ei toimi, vaihda takaisin alkuperäiseen sähköpostiosoitteeseesi. Alkuperäisen osoitteen uudelleenkirjoittaminen saattaa korjata ongelman, jos kyseessä on kirjoitusvirhe.

Näin voit vaihtaa tiliisi liitetyn sähköpostiosoitteen Nest-sovelluksessa