To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Tillgänglighetsfunktioner på Google Nest- eller Home-enheter

Högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home och Google Home-appen har funktioner som kan hjälpa personer med särskilda behov.

Du kan göra nedanstående med hjälp av rösten eller med Google Home-appen. Observera att vad som går att göra med rösten respektive i appen kan skilja sig från funktion till funktion.

Styra hushållsapparater

Om du länkar smarta enheter till en högtalare eller skärm kan du styra dem med rösten eller via Google Home-appen. Google Assistent fungerar med över 50 000 smarta hemenheter, bl.a. smarta kontakter, smarta lampor, smarta termostater och till och med en smart säng.

I listan med Google Assistent-partner ser du vilka enheter som fungerar med en högtalare eller skärm.

Ringa och skicka meddelanden

Du kan hålla kontakten med vänner och familj och ringa via högtalaren eller skärmen bara med hjälp av rösten. Google-assistenten kan ringa upp vem som helst av dina Google-kontakter. Assistenten kan också söka efter företag och tjänster online och ringa upp dem. Läs mer om hur du ringer med en högtalare eller skärm.

Du kan ta emot samtal på en Google Nest-skärm om du och den som ringer har konfigurerat Google Duo. Läs mer om hur du ringer och tar emot samtal med Google Nest-skärmar.

Google Duo och Google Meet har kombinerats till en ny Meet-app på telefoner, surfplattor och datorer, men Google Duo-ikonen Duo app visas fortfarande på Google Nest-skärmar.

Om du vill prata med någon i ett annat rum kan du låta högtalaren eller skärmen sända ut ett meddelande till en annan högtalare eller skärm som finns i samma wifi-nätverk och är inloggad på samma Google-konto. Läs mer om hur du sänder ut meddelanden med en högtalare eller skärm

Viktigt! Det går inte att ringa nödnummer med högtalaren eller skärmen. Du måste använda telefonen till det.

Nöje

Med Google Home-appen kan du spela upp musik du gillar med hjälp av rösten från musiktjänster som är Google Assistent-partner. Du kan även lyssna på poddar, välja en film eller ställa in volymen på en smart högtalare eller Chromecast-ansluten tv. Läs mer om hur du spelar upp media med en högtalare eller skärm.

Läs mer om vilka Google Assistent-partner det finns inom underhållning.

Hantera saker att göra

Håll ordning på vad du behöver göra med hjälp av rösten och Google Home-appen.

• Håll reda på schemat för dagen med en Google-kalender. Du kan lägga in saker i kalendern med rösten och fråga Google-assistenten om allt som du har lagt in.
  • Ställ in en påminnelse med rösten eller Google Home-appen så att du inte glömmer något. Högtalaren eller skärmen påminner dig på den angivna tiden och om du frågar. Du kan även be Google-assistenten att komma ihåg viktiga saker åt dig.
  • Du kan förenkla saker genom att ställa in rutiner. Med en rutin kan du låta högtalaren eller skärmen göra flera saker med ett enda röstkommando. Om du t.ex. vill släcka lamporna, låsa dörren och ändra termostaten när du går och lägger dig kan du ställa in en rutin vid läggdags. Sedan säger du bara ”Hey Google, läggdags”, så gör Google Home de sakerna.

Läs mer om hur du får saker gjorda och hanterar uppgifter.

Så här kommer du igång

Detta behövs

• Google Wifi eller någon annan Wi-Fi-router (gärna ett mesh-nätverk, som ger bästa möjliga täckning).
  • En Google Nest- eller Home-enhet.
  • En telefon eller surfplatta med Android eller iOS.
  • De smarta enheter du vill ha. I listan med Google Assistent-partner ser du vilka smarta enheter som fungerar med din högtalare eller skärm.

Gör så här

1. Konfigurera Google Wifi eller en annan Wi-Fi-router om du inte redan har gjort det.
  2. Konfigurera din högtalare eller skärm.
  3. Konfigurera andra smarta enheter enligt tillverkarens anvisningar.
  4. Anslut enheterna till högtalaren eller skärmen.

Mer hjälp

Kontakta supporten för Google Nest
Kontakta Googles supportteam för användare med funktionsnedsättning