Tilgjengelighetsfunksjoner på Google Home

Google Home-høyttalere og -smartskjermer samt Google Home-appen har funksjoner som kan være nyttige for kunder med behov for tilrettelagt tilgjengelighet.

Du kan bruke stemmen eller Google Home-appen til å utføre handlingene nedenfor. Vær oppmerksom på at nøyaktig hva du kan gjøre med stemmen og appen, varierer fra funksjon til funksjon.

Kontrollér enhetene dine

Når du knytter smartenhetene dine til Google Home, kan du kontrollere dem med stemmen eller Google Home-appen. Google-assistenten fungerer med over 30 000 smarthjemenheter, deriblant smarte stikkontakter, smarte lyspærer, smarttermostater og til og med smartsenger.

Ta en titt på Google Assistent-partnerne for å finne enheter som fungerer med Google Home.

Ring folk og kringkast meldinger

På Google Home kan du starte telefonanrop og kontakte venner og familie ved bare å bruke stemmen. Google-assistenten kan ringe alle Google-kontaktene dine. Den kan også søke etter bedrifter og tjenester på nettet og deretter ringe til dem du velger. Finn ut hvordan du ringer med Google Home.

Du kan motta anrop på Google Home Hub hvis både du og kontaktene dine har konfigurert Google Duo. Finn ut hvordan du ringer og mottar anrop på Google Home Hub.

Hvis du vil kontakte noen i et annet rom, kan du kringkaste meldinger mellom Google Home-enheter – forutsatt at de er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket og logget på den samme Google-kontoen. Finn ut hvordan du kringkaster meldinger med Google Home

Viktig: Du kan ikke ringe nødnumre via Google Home. Da må du bruke telefonen

Underholdning

Du kan bruke stemmen eller Google Home-appen for å spille musikk fra Google Assistent-partneres musikktjenester. Du kan også spille podcaster, se filmer og justere volumet på smarthøyttalere og TV-er som er koblet til Chromecast.  Finn ut hvordan du spiller medieinnhold med Google Home.

Google-assistenten har mange vitser og spill på lager. Be Google om å fortelle en vits eller spille et spill.

Se Google Assistent-partnerne for underholdning.

Administrer huskelisten din

Bruk stemmen og Google Home-appen for å holde orden på alt du må gjøre.

• Du kan holde styr på tidsplanen ved å bruke en Google-kalender. Deretter kan du legge til aktiviteter med stemmen og spørre Google-assistenten om hva som står på kalenderen.
  • For å huske hva du må gjøre, kan du angi påminnelser med stemmen eller i Google Home-appen. Da får du påminnelsene fra Google Home på de planlage tidspunktene – og når du ber om dem. Du kan også be assistenten om å huske viktig informasjon for deg.
  • For å komme deg gjennom huskelisten raskere kan du konfigurere rutiner. Med rutiner kan du få Google Home til å gjøre flere ting med samme stemmekommando. Hvis du for eksempel vil slå av lysene, stille inn alarmen, låse døren og justere termostaten når du skal legge deg, kan du konfigurere en sengetidsrutine. Da er det bare å si «Hey Google, sengetid», så gjør Google Home alt for deg.

Finn ut hvordan du får ting gjort og administrerer huskelisten.

Kom i gang

Dette trenger du

• Google Wifi eller en annen Wi-Fi-ruter (helst et maskenettverk, så du har maksimal dekning)
  • En Google Home-enhet
  • En telefon eller et nettbrett med Android eller iOS
  • Én eller flere smartenheter. Ta en titt på Google Assistent-partnerne for å finne smartenheter som fungerer med Google Home.

Dette må du gjøre

1. Konfigurer Google Wifi eller en annen Wi-Fi-ruter hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Konfigurer Google Home.
  3. Konfigurer de andre smartenhetene dine ved å følge veiledningen fra produsentene av de ulike enhetene.
  4. Koble enhetene til Google Home.

Få mer hjelp

Kontakt brukerstøtten for Google Home

Kontakt Googles brukerstøtte for tilgjengelighet