Toegankelijkheidsfuncties op Google Nest- of Home-apparaten

Speakers of schermen van Google Nest of Google Home en de Google Home-app bevatten functies die nuttig kunnen zijn voor klanten met toegankelijkheidsbehoeften.

Gebruik je stem of de Google Home-app om de onderstaande acties uit te voeren. De mogelijkheden van elke functie kunnen verschillen, afhankelijk van of je je stem of de app gebruikt.

Je apparaten bedienen

Als je je smartapparaten aan je speaker of scherm koppelt, kun je ze bedienen met je stem of via de Google Home-app. De Google Assistent werkt met meer dan 30.000 smarthome-apparaten, waaronder smartstekkers, smartlampen, slimme thermostaten en zelfs met een smartbed.

Bekijk de lijst met Google Assistent-partners om apparaten te vinden die werken met een speaker of scherm.

Bellen en berichten omroepen

Je hoeft alleen je stem te gebruiken om contact op te nemen met familie en vrienden of te bellen op je speaker of scherm. Je Google Assistent kan iedereen bellen die in je Google-contacten staat. De Assistent kan ook online bedrijven en services zoeken en ze voor je bellen. Bekijk meer informatie over hoe je kunt bellen via je speaker of scherm.

Als zowel jij als je contacten Google Duo instellen, kun je gebeld worden op je Google Nest-scherm. Bekijk meer informatie over hoe je kunt bellen en gebeld worden op Google Nest-schermen.

Als je iets tegen iemand in een andere kamer wilt zeggen, kun je via je speaker of scherm een bericht omroepen op een andere speaker of een ander scherm in hetzelfde wifi-netwerk als het apparaat is ingelogd op hetzelfde Google-account. Bekijk meer informatie over hoe je berichten omroept via je speaker of scherm.

Belangrijk: Je kunt geen alarmnummers bellen via je speaker of scherm. Hiervoor moet je je telefoon gebruiken.

Entertainment

Je kunt je stem of de Google Home-app gebruiken om je favoriete muziek af te spelen via partnermuziekservices van de Google Assistent. Je kunt ook een podcast afspelen, een film selecteren of het volume aanpassen van je smartspeaker of tv met een aangesloten Chromecast. Bekijk meer informatie over hoe je media afspeelt met je speaker of scherm.

Je Google Assistent kent allerlei grapjes en spelletjes. Vraag Google een mop te vertellen of een spelletje te spelen.

Bekijk de entertainmentpartners van de Google Assistent.

Je taken beheren

Gebruik je stem en de Google Home-app om bij te houden wat er op de planning staat.

• Gebruik een Google-agenda om je planning bij te houden. Je kunt met je stem afspraken toevoegen en de Google Assistent vragen stellen over wat er in je agenda staat.
  • Als je iets moet onthouden, kun je met je stem of via de Google Home-app een herinnering instellen. Je speaker of scherm herinnert je op eraan op de geplande tijd en zodra je erom vraagt. Je kunt de Assistent ook vragen belangrijke informatie voor je te onthouden.
  • Stel routines in om je taken makkelijker te maken. Via routines kun je je speaker of scherm meerdere taken laten uitvoeren met 1 spraakopdracht. Als je bijvoorbeeld de lampen wilt uitdoen, een wekker wilt zetten, de deur op slot wilt doen en de thermostaat lager wilt zetten als je naar bed gaat, kun je een bedtijd-routine instellen. Je hoeft dan alleen maar 'Hey Google, bedtijd' te zeggen. De Google Home voert dan al deze taken uit.

Ontdek hoe je taken kunt laten uitvoeren en beheren.

Aan de slag gaan

Wat je nodig hebt

• Google Wifi of een andere wifi-router (het liefst een mesh-netwerk voor een zo groot mogelijk bereik).
  • Een Google Nest- of Home-apparaat.
  • Een telefoon of tablet met Android of iOS.
  • Smartapparaten naar keuze. Bekijk de lijst met Google Assistent-partners om smartapparaten te vinden die werken met je speaker of scherm.

Wat te doen

1. Stel je Google Wifi in of stel een andere wifi-router in, als je dat nog niet had gedaan.
  2. Stel je speaker of scherm in.
  3. Stel je andere smartapparaten in volgens de instructies van de fabrikant.
  4. Koppel je apparaten aan je speaker of scherm.

Meer hulp

Contact opnemen met Google Nest Help

Contact opnemen met Google-support voor beperkingen