To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Toegankelijkheidsfuncties op Google Nest- of Home-apparaten

Speakers of schermen van Google Nest of Google Home en de Google Home-app bevatten handige toegankelijkheidsfuncties.

Gebruik je stem of de Google Home-app om de onderstaande acties uit te voeren. De mogelijkheden van elke functie kunnen verschillen, afhankelijk van of je je stem of de app gebruikt.

Je apparaten bedienen

Als je je smartapparaten koppelt aan je speaker of scherm, kun je ze bedienen met je stem of via de Google Home-app. De Google Assistent werkt met meer dan 50.000 smarthome-apparaten, waaronder smartstekkers, smartlampen, smartthermostaten en zelfs een smartbed.

Ga naar de lijst met Google Assistent-partners om apparaten te vinden die werken met een speaker of scherm.

Bellen en berichten omroepen

Je hoeft alleen je stem te gebruiken om contact op te nemen met familie en vrienden of te bellen via je speaker of scherm. De Google Assistent kan iedereen bellen die in je Google Contacten staat. De Google Assistent kan ook online bedrijven en services zoeken en ze voor je bellen. Hier vind je meer informatie over hoe je kunt bellen via je speaker of scherm.

Als zowel jij als je contacten Google Duo instellen, kun je gebeld worden via je Google Nest-scherm. Hier vind je meer informatie over bellen en gebeld worden via Google Nest-schermen.

Hoewel Google Duo en Google Meet zijn gecombineerd tot een nieuwe Meet-app op mobiele apparaten, tablets en computers, wordt het Google Duo-icoon Duo app nog steeds getoond op Google Nest-schermen.

Als je contact wilt leggen met iemand in een andere ruimte, kun je via je speaker of scherm een bericht omroepen op een andere speaker of een ander scherm in hetzelfde wifi-netwerk als het apparaat is ingelogd op hetzelfde Google-account. Hier vind je meer informatie over hoe je berichten omroept via je speaker of scherm.

Belangrijk: Je kunt geen alarmnummers bellen via je speaker of scherm. Hiervoor moet je je telefoon gebruiken.

Entertainment

Je kunt je stem of de Google Home-app gebruiken om je favoriete muziek af te spelen via partnermuziekservices van de Google Assistent. Je kunt ook een podcast afspelen, een film selecteren of het volume aanpassen van je smartspeaker of tv met een aangesloten Chromecast. Kom meer te weten over hoe je media afspeelt met je speaker of scherm.

Ga naar de entertainmentpartners van de Google Assistent.

Je taken beheren

Gebruik je stem en de Google Home-app om bij te houden wat er op de planning staat.

• Gebruik een Google Agenda om je planning bij te houden. Je kunt met je stem afspraken toevoegen en de Google Assistent vragen stellen over wat er in je agenda staat.
  • Als je iets moet onthouden, kun je met je stem of via de Google Home-app een herinnering instellen. Je speaker of scherm herinnert je eraan op de geplande tijd en zodra je erom vraagt. Je kunt de Google Assistent ook vragen belangrijke informatie voor je te onthouden.
  • Stel routines in om je taken makkelijker te maken. Via routines kun je je speaker of scherm meerdere taken laten uitvoeren met 1 spraakopdracht. Als je bijvoorbeeld de lampen wilt uitdoen, een wekker wilt zetten, de deur op slot wilt doen en de thermostaat lager wilt zetten als je naar bed gaat, kun je een Bedtijdroutine instellen. Je hoeft dan alleen maar 'Hey Google, bedtijd' te zeggen. Google Home voert dan al deze taken uit.

Ontdek hoe je taken kunt laten uitvoeren en beheren.

Aan de slag gaan

Wat je nodig hebt

• Google Wifi of een andere wifi-router (het liefst een mesh-netwerk voor een zo groot mogelijk bereik).
  • Een Google Nest- of Home-apparaat.
  • Een telefoon of tablet met Android of iOS.
  • Smartapparaten naar keuze. Ga naar de lijst met Google Assistent-partners om smartapparaten te vinden die werken met je speaker of scherm.

Wat te doen

1. Stel je Google Wifi of een andere wifi-router in als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Stel je speaker of scherm in.
  3. Stel je andere smartapparaten in volgens de instructies van de fabrikant.
  4. Koppel je apparaten aan je speaker of scherm.

Meer hulp

Contact opnemen met Google Nest Help
Contact opnemen met Google-supportteam voor gebruikers met een beperking