Toegankelijkheidsfuncties van Google Home

Google Home-speakers en -smartdisplays en de Google Home-app bevatten functies die handig kunnen zijn voor klanten die speciale toegankelijkheidsbehoeften hebben.

Gebruik je stem of de Google Home-app om de onderstaande acties uit te voeren. Voor alle functies kunnen de mogelijkheden afwijken, afhankelijk van of je je stem of de app gebruikt.

Je apparaten bedienen

Als je je smartapparaten aan Google Home koppelt, kun je ze met je stem of via de Google Home-app bedienen. De Google Assistent werkt met meer dan 30.000 smarthome-apparaten, waaronder smartstekkers, smartlampen, smartthermostaten en zelfs met een smartbed.

Bekijk de partners van de Google Assistent om apparaten te vinden die met Google Home werken.

Bellen en berichten omroepen

Je hoeft alleen je stem te gebruiken om contact op te nemen met familie en vrienden of te bellen via Google Home. Je Google Assistent kan iedereen bellen die in je Google-contacten staat. De Assistent kan ook online bedrijven en services zoeken en ze voor je bellen. Meer informatie over hoe je kunt bellen via Google Home.

Als zowel jij als je contacten Google Duo instellen, kun je gebeld worden op de Google Nest Hub. Meer informatie over hoe je kunt bellen en gebeld kunt worden op de Google Nest Hub.

Als je iemand in een andere kamer iets wilt laten weten, kun je de Google Home gebruiken om een bericht om te roepen. Hiervoor moet de andere Google Home met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden en op hetzelfde Google-account zijn ingelogd. Meer informatie over hoe je berichten kunt omroepen via Google Home

Belangrijk: Je kunt geen noodnummers bellen via Google Home. Hiervoor moet je je telefoon gebruiken.

Entertainment

Je kunt je stem of de Google Home-app gebruiken om je favoriete muziek af te spelen via partnermuziekservices van de Google Assistent Je kunt ook een podcast afspelen, een film selecteren of het volume aanpassen van je smartspeaker of tv met een aangesloten Chromecast.  Meer informatie over media afspelen met de Google Home.

Je Google Assistent kent allerlei grapjes en spelletjes. Vraag Google een mop te vertellen of een spelletje te spelen.

Bekijk de entertainmentpartners van de Google Assistent.

Je taken beheren

Gebruik je stem en de Google Home-app om bij te houden wat er op de planning staat.

• Gebruik een Google-agenda om je planning bij te houden. Je kunt met je stem afspraken toevoegen en de Google Assistent vragen stellen over wat er in je agenda staat.
  • Als je iets moet onthouden, kun je met je stem of via de Google Home-app een herinnering instellen. De Google Home herinnert je eraan op het geplande tijdstip of wanneer je ernaar vraagt. Je kunt de Assistent ook vragen belangrijke informatie voor je te onthouden.
  • Stel routines in om je taken eenvoudiger te maken. Met routines kun je de Google Home meerdere taken laten uitvoeren aan de hand van één spraakopdracht. Als je bijvoorbeeld de lampen wilt uitdoen, een wekker wilt zetten, de deur op slot wilt doen en de thermostaat lager wilt zetten als je naar bed gaat, kun je een bedtijd-routine instellen. Je hoeft dan alleen maar 'Hey Google, bedtijd' te zeggen. De Google Home voert dan al deze taken uit.

Ontdek hoe je taken kunt laten uitvoeren en beheren.

Aan de slag gaan

Wat je nodig hebt

• Google Wifi of een andere wifi-router (het liefst een mesh-netwerk voor een zo groot mogelijk bereik).
  • Een Google Home-apparaat.
  • Een telefoon of tablet met Android of iOS.
  • Smartapparaten naar keuze. Bekijk de partners van de Google Assistent om naar smartapparaten te zoeken die werken met de Google Home.

Wat te doen

1. Stel je Google Wifi of de andere wifi-router in, als je dat nog niet had gedaan.
  2. Stel je Google Home in.
  3. Stel je andere smartapparaten in volgens de instructies van de fabrikant.
  4. Koppel je apparaten aan de Google Home.

Meer hulp

Contact opnemen met Google Home-support

Contact opnemen met Google-support voor beperkingen