To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Läs mer om Nest Home Report

Nest Home Report är ett e-postmeddelande som du får en gång i månaden och som sammanfattar din energiförbrukning, säkerhetshändelser och mycket annat som rör Nest-produkterna i hemmet.

Home Reports skickas under den första eller andra veckan i månaden. Det kan hända att din första Home Report inte är fullständig och bara innehåller information från dagarna då de nya Nest-produkterna hade installerats. Om du bara har en Google Nest-kamera eller videodörrklocka får du rapporten en gång per kvartal, i januari, april, juli och oktober.

• Om du har ett hem slår vi ihop informationen om alla dina produkter i en enda, lättläst Home Report.
  • Om du har mer än ett hem skickar vi en separat Home Report för varje hem.

Du behöver inte vänta

Genom din Home Report får du en översikt över vad dina produkter har gjort. Men du kan även titta i appen när du vill kontrollera de senaste händelserna och aktiviteterna som produkterna registrerat. Se länkarna nedan om du vill veta hur.

Så här läser du din Home Report

Din Home Report är indelad i olika avsnitt utifrån de Nest-produkter du har.

Nest kWh-räknare

Den första delen av din Home Report innehåller en uppskattning av hur många kilowattimmar alla Nest-termostaterna har sparat hittills sedan oktober 2011. Energibesparingarna beräknas utifrån typiska uppvärmnings- och nedkylningsbesparingar (i procent) enligt flera studier av faktiska Nest-termostater (ladda ned energibesparingsstudien i PDF-format). De totala besparingarna per månad beräknas som denna procentandel av det faktiska antalet uppvärmnings- och nedkylningstimmar för alla Nest-termostater under månaden.

Du kan även hitta en referens till energibesparingar eller minskade föroreningar.

Obs! Energibesparingarna är uppskattningar och ingen garanti för att du kommer att spara energi.

Intressanta fakta

Det här avsnittet ändras varje månad och innehåller information om Nest och ditt hem som du kanske finner intressant. Här får du tips om hur du använder funktionerna och om nya produkter, energibesparingar och säkerhet.

Nyheter om Nest

Det här avsnittet innehåller nytt innehåll från Nest som kan vara av intresse för dig. Det kan till exempel röra sig om företagsnyheter, information om Nest-funktioner eller berättelser om Nest-kunder.

Kudos och varningar

Du kan även hitta Kudos högst upp i rapporten. Oftast blir du belönad med Kudos om du har använt energi på ett effektivare sätt än tidigare, eller om du är bättre på att sänka din energiförbrukning än andra Nesters. Du kan till exempel få Kudos om du justerar schemat så att du sparar mer från månad till månad eller om du har undvikit att utlösa larm under en längre period.

I stället för Kudos kan du få varningar om det inträffat en säkerhetshändelse, till exempel om du fått en Heads-Up under den senaste månaden eller om batterierna i din Nest-produkt nästan är slut.

För Nest-termostater

Furnace Heads-Up

Om Nest-termostaten märker att värmepannan stängs av när den borde vara på kan det ha uppstått ett fel i systemet. Du får en Furnace Heads-Up-varning i appen och på termostaten så att du kan testa systemet och boka en Pro-installatör för service av värmeanläggningen om det behövs. Det bör även finnas en sammanfattning högst upp i din Home Report för den månad då du fick en Heads-Up.

Obs! Varningen visas i din Home Report för månaden även om du redan har åtgärdat problemet. Det betyder inte att problemet kvarstår, men det är en påminnelse om du inte har vidtagit åtgärder för att lösa problemet än.

Om energisammanfattningen

Högst upp i Home Report visas ett meddelande ifall vi inte har fått data för hela månaden från din termostat. I så fall görs en uppskattning av förbrukningen i antal uppvärmnings- och nedkylningstimmar och så mycket av din Home Report som möjligt visas.

Jämförelse mellan senaste och föregående månad

Om Nest-termostaten varit ansluten till appen i två hela månader gör Nest en snabb jämförelse mellan den senaste och den föregående månaden. På så sätt kan du kontrollera om systemet har varit på mer eller mindre den här månaden.

Om Nest-termostaten bara varit ansluten till appen i en månad ska bara uppvärmnings- och nedkylningsinformationen för den månaden visas.

Timmarna för nedkylning är blå, timmarna för uppvärmning är orange. Om termostaten saknar det mesta av den senaste månadens data visas en avbruten stapel för den föregående månaden och inga siffror över användningen.

Varför har energiförbrukningen förändrats?

Här ser du varför du antalet uppvärmnings- eller nedkylningstimmar ökade eller minskade den här månaden. En till tre faktorer som haft störst inverkan på energiförbrukningen markeras. Detta visas bara då och då, när vi har tillräckligt med information för att förklara förändringen.

Nest tittar på flera orsaker till förändringar i energiförbrukningen, t.ex. vädret, ändringar i schemat, dina manuella temperaturjusteringar, inställningarna för och användningen av Eco Temperatures, Airwave, om du stängt av Nest-termostaten, om du lagt till en annan Nest-termostat, antalet dagar i månaden och så vidare.

Det finns en ikon för varje orsak och bredvid den kan du se hur och varför detta påverkat din energiförbrukning.

Så förklarar din Home Report förändringar i energianvändningen

En titt på dina Leafs

I det här avsnittet får du veta hur många Nest Leafs du har fått den här månaden. Om du har fått fler Leafs än majoriteten av Nesters visas även denna information här.

Läs mer om Nest Leaf

För Nest Protect rök- och kolmonoxidlarm

Säkerhetssammanfattning

Om du har en Nest Protect får du en sammanfattning av säkerhetshistoriken som visar information om de Heads-Up-meddelanden och varningar vid nödsituationer som du fått och om de tester du kört. Högst upp hittar du ikoner för rök- och kolmonoxidsensorerna, samt för batterinivå och wifi-anslutning. Ikonerna är gröna om allt är som det ska och gula om något behöver åtgärdas. Besök Nest-appen för mer information.

Varningar från Protect i Nest Home Report

Säkerhetsöversikt

Här hittar du en checklista över batteristatus, wifi-anslutning och sensorstatus för alla dina Nest Protect-enheter. Statusen för batteriet och sensorerna är från den sista dagen i föregående månad, och anslutningsinformationen är en sammanfattning av månaden, så något kan ha förändrats sedan e-postmeddelandet gick iväg till dig. Du kan alltid kontrollera den aktuella statusen för din Nest Protect (och andra Nest-produkter) i Google Home-appen eller Nest-appen.

Så här visar Nest Protect att den fungerar

Nest Protect History

Du får även ett historikavsnitt för Nest Protect om det inträffat rök- eller kolmonoxidhändelser, eller om du kört ett manuellt test under den föregående månaden. Här kan du kontrollera tidpunkt, plats och orsak till det som hände.

För Nest-kameror

Nest Cam – per kvartal

Om du har en kamera eller dörrklocka från Nest bör du få en sammanfattning per kvartal. Den innehåller tips och information om hur du får ut så mycket som möjligt av dina kameror och Nest Aware.