To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Når du bør skifte ut Nest Protect

Utløp

Hvorfor har Nest Protect en utløpsdato?

• Alle karbonmonoksidvarslere utløper fordi de innebygde sensorene har en begrenset levetid. For å overholde sertifiseringsstandarder må Nest Protect (2. generasjon) skiftes ut ti år etter produksjonsdatoen, mens Nest Protect (1. generasjon) må skiftes ut sju år etter produksjonsdatoen.
  • Fordi karbonmonoksidsensorer har en begrenset levetid, må Protect overholde sertifiseringsstandarder om å spille en pipelyd når sensorene er utløpt eller ikke fungerer. For å hjelpe deg med å huske å skifte ut Protect før den utløper, får du påminnelser lenge før utløpsdatoen til Protect.
  • Du blir ikke beskyttet fra røyk eller karbonmonoksid hvis du ikke skifter ut Nest Protect når den utløper.

Viktig: For å få appvarsler og e-poster om at Protect er utløpt, må Protect være konfigurert i Nest-appen og koblet til wifi. Selv om Protect ikke er koblet til appen, piper den fortsatt etter at den er utløpt.

Slik forteller Nest Protect deg at den utløper snart

Sikkerheten din prioriteres, og derfor kan Protect på flere måter fortelle deg at den snart må skiftes ut.

Nest-appen varsler deg på forhånd

Du får en pushvarsling på telefonen tre måneder, én måned og deretter sju dager før Protect utløper. Du får også en melding i Nest-appen på de samme dagene. For å se meldingen, trykk på varselet eller gå til Nest-appen And then trykk på menyen  And then Messages (Meldinger).

Med hvert varsel blir du påminnet om at Protect snart slutter å fungere, og du ser utskiftningsdatoen.

I appen har Protect en gul ring i stedet for en grønn. Du ser også meldingen «Expiring soon» («Utløper snart»). Trykk på Protect-enheten i Nest-appen for å få mer informasjon.

Slik forteller Nest Protect deg at den fungerer

Tre måneder før utløpsdatoen til Protect vises dagene i Protect-loggen som gule, og du får beskjed om at Protect utløper snart. Dette gjelder til Protect utløper eller fjernes fra appen.

E-poster sendes til kontoadressen din

Nest sender deg en e-post med påminnelse tre måneder og én måned før Protect utløper.

I den månedlige Home Report får du også beskjed om at Protect utløper snart og må skiftes ut.

Protect informerer deg

Lysringen på Protect lyser gult når du slår av lysene for natten (Nightly Promise). Hvis du trykker på Protect-knappen, ser du «Heads-Up. Nest Protect utløper i [romnavnet]. Du må snart skifte ut Nest Protect.»

Lys og lyder fra Nest Protect

Når Nest Protect har utløpt

Du blir varslet i Nest-appen

Når Protect-sensorene er utløpt, får du et varsel på telefonen og en melding i appen. For å se meldingen, trykk på varselet eller gå til Nest-appen And then trykk på menyen  And then Messages (Meldinger).

Du ser en gul ring på Protect-enheten og i appen. Protect-enheten sier også «Utløpt» når du trykker på knappen. Trykk på Protect-enheten i appen for å få mer informasjon.

Slik forteller Nest Protect deg at den fungerer

I Protect-loggen er utløpsdatoen nedtonet. Den forblir det til Protect fjernes fra appen.

E-poster sendes til kontoadressen din

Nest sender deg en e-post på utløpsdatoen til Protect.

I den månedlige Home Report får du også beskjed om at Protect er utløpt.

Protect informerer deg

Protect piper kontinuerlig etter at den er utløpt.

Lysringen på Protect lyser gult når du slår av lysene for natten (Nightly Promise). Når du trykker på Protect-knappen, ser du «Heads-Up. Nest Protect har utløpt i [romnavnet]. Skift ut Nest Protect nå.»

Lys og lyder fra Nest Protect

Finn utløpsdatoen til Nest Protect

Du kan sjekke statusen og utløpsdatoen til Nest Protect i Nest-appen.

1. På startskjermen i appen trykker du på Protect-enheten din.
  2. Velg innstillingene Innstillinger for Nest-ikon.
  3. Trykk på Technical info (Teknisk informasjon). Du finner utløpsdatoen ved siden av «Replace by» («Skift ut innen»).

Du kan også sjekke utskiftningsdatoen på baksiden av Protect. For å gjøre dette må du koble Protect fra festeplaten.

• For å fjerne en batteridrevet Protect, vri Protect-enheten mot klokken til den kobles fra festeplaten.
  • For å fjerne en Protect med ledning må du først slå av strømmen i sikringsskapet. Vri deretter Protect mot klokken til den kobles fra festeplaten.

Replace by date

Skade på sensorene

Ting som kan skade sensorene på Nest Protect

I likhet med andre elektroniske enheter kan Protect-sensorene skades av

• en alvorlig hendelse, for eksempel bygningsbrann eller flom
  • vaskemidler eller løsemidler (for eksempel glassrens)
  • andre kjemikalier, deriblant maling, luftrensere, hårspray, andre aerosoler eller eksos fra kjøretøy
  • åpne flammer

Slik forteller Nest Protect deg at sensoren ikke fungerer

Du blir varslet i Nest-appen

Når Protect-sensoren er skadet, får du et varsel fra appen om at røyk- eller karbonmonoksidsensoren ikke fungerer, og at du må skifte ut Nest Protect. Trykk på Protect-enheten i appen for å få mer informasjon.

Slik forteller Nest Protect deg at den fungerer

I Protect-loggen vises dager da røyk- eller karbonmonoksidsensoren ikke fungerer, som gule.

Protect viser deg

Lysringen på Protect lyser gult når du slår av lysene for natten (Nightly Promise). Hvis du trykker på Protect-knappen, ser du «Sensorene fungerer ikke i [romnavnet]. Skift ut Nest Protect nå.»

Hva du bør gjøre hvis Nest Protect-sensorene ikke fungerer

Hvis det ikke har oppstått noen alvorlig hendelse, for eksempel brann, kan det hende at det er for mye støv i Protect-røykkammeret. Prøv å rengjøre den. Hvis du slutter å motta varsler, kan du fortsette å bruke Protect som vanlig.

Hvis varslene vedvarer, må du skifte ut Protect.

Resirkuler og skift ut Nest Protect

Tips: For å beskytte hjemmet bør du ha den nye røyk- eller karbonmonoksidvarsleren klar for montering umiddelbart etter at du demonterer den gamle Protect-enheten. Du kan kjøpe en ny Nest Protect i Google Store.

Demonter Nest Protect

Med ledning

1. Slå av strømmen i sikringsskapet.
  2. Vri Protect mot klokken for å koble den fra festeplaten.
  3. Koble fra 120-volts kontakten fra baksiden av Protect.
  4. Skru av festeplaten.

Batteridrevet

1. Vri Protect mot klokken for å koble den fra festeplaten.
  2. Skru av festeplaten.

Etter at du har demontert Protect, følger du brukerhåndboken for montering av den nye røyk- eller karbonmonoksidvarsleren. I brukerstøtten vår finner du veiledning om hvordan du monterer Nest Protect.

I brukerstøtten finner du også ut hvordan du kaster Nest Protect på riktig måte og fjerner Nest Protect fra kontoen din i Nest-appen.