Wanneer je de Nest Protect moet vervangen

Vervaldatum

Waarom de Nest Protect een vervaldatum heeft

• Alle koolmonoxidemelders verlopen omdat de sensoren een beperkte levensduur hebben. In overeenstemming met de certificeringsnormen van de Europese Unie (EU) moet de 2e generatie Nest Protect na tien jaar worden vervangen en moet de 1e generatie Nest Protect na zeven jaar worden vervangen.
  • Omdat koolmonoxidesensoren een beperkte levensduur hebben, schrijven de EU-certificeringsnormen voor dat de Protect piept nadat de sensoren zijn verlopen of als deze defect zijn. Opdat je niet vergeet de Protect te vervangen vóórdat hij verloopt, wordt je daar al ruim voor de vervaldatum aan herinnerd.
  • Als je de Nest Protect niet tijdig vervangt, ben je niet langer beschermd tegen rook of koolmonoxide.

Belangrijk: Je Protect moet zijn ingesteld in de Nest-app en verbonden zijn met wifi om je app-meldingen en e-mails over de vervaldatum van de Protect te sturen. Ook als de Protect niet is gekoppeld aan de app, piept hij nadat hij is verlopen.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat hij binnenkort verloopt

Omdat jouw veiligheid een prioriteit is, zijn er verschillende manieren waarop de Protect je laat weten dat hij binnenkort moet worden vervangen.

De Nest-app stuurt je een melding

Je ontvangt een pushmelding op je telefoon drie maanden, één maand en zeven dagen voordat je Protect verloopt. Op diezelfde dagen ontvang je ook een bericht in de Nest-app. Als je het bericht wilt bekijken, tik je op de melding of ga je naar de Nest-app And then tik op Pijl-omlaag And then tik op Berichten.

Elk bericht herinnert je eraan dat je Protect er binnenkort mee ophoudt en laat je weten wanneer hij moet worden vervangen.

In de app heeft je Protect een gele in plaats van een groene ring. Ook staat er Verloopt binnenkort. Je kunt in de Nest-app op de Protect tikken voor meer informatie.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat hij werkt

Drie maanden vóór de vervaldatum van je Protect worden de dagen in je Protect-geschiedenis geel weergegeven en staat er dat je Protect binnenkort verloopt. Deze melding blijft aanwezig totdat de Protect verloopt of uit de app wordt verwijderd.

Je ontvangt e-mails op je accountadres

Nest stuurt je een herinneringsmail drie maanden en één maand voordat je Protect verloopt.

Je maandelijkse Nest-rapport geeft ook aan dat je Protect binnenkort verloopt en moet worden vervangen.

De Protect laat het je weten

De lichtring van je Protect wordt geel als je 's avonds de verlichting uitdoet (Nachtwacht). Als je op de knop van de Protect drukt, zie je 'Let op. De Nest Protect verloopt binnenkort in [naam van ruimte]. Vervang de Nest Protect binnenkort.'

Meer informatie over wat je van de Nest Protect ziet en hoort

Nadat de Nest Protect is verlopen

De Nest-app stuurt je een melding

Als de sensoren van je Protect zijn verlopen, ontvang je een melding op je telefoon en een bericht in de app. Als je het bericht wilt bekijken, tik je op de melding of ga je naar de Nest-app And then tik op Pijl-omlaag And then tik op Berichten.

In de app zie je een gele ring op je Protect en de Thuis-ring. Ook geef je Protect Verlopen aan. Je kunt in de app op je Protect tikken voor meer informatie.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat hij werkt

In de Protect-geschiedenis wordt de vervaldatum grijs weergegeven. Dit blijft zo totdat de Protect uit de app wordt verwijderd.

Je ontvangt e-mails op je accountadres

Nest stuurt je een e-mail op de dag waarop je Protect verloopt.

Je maandelijkse Nest-rapport geeft ook aan dat je Protect is verlopen.

De Protect laat het je weten

Je Protect piept continu nadat hij is verlopen.

De lichtring van je Protect is geel als je 's avonds de verlichting uitdoet (Nachtwacht). Als je op de knop van de Protect drukt, zie je 'Let op. De Nest Protect is verlopen in [naam van ruimte]. Vervang de Nest Protect nu.'

Meer informatie over wat je van de Nest Protect ziet en hoort

De vervaldatum van je Nest Protect opzoeken

Je kunt de status van je Nest Protect en de vervangingsdatum altijd controleren in de Nest-app.

1.  Tik op de Protect in het startscherm van de app.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Tik op Technische informatie. Je ziet de vervaldatum naast Vervangen vóór.

Je kunt de vervangingsdatum ook controleren op de achterkant van je Protect. Hiervoor moet je de Protect loskoppelen van de montagesteun.

• Als je een Protect op batterijen wilt verwijderen, draai je de Protect linksom totdat hij loskomt van de montagesteun.
  • Als je een bedrade Protect wilt verwijderen, schakel je eerst de stroomtoevoer uit bij de zekeringkast. Daarna draai je de Protect linksom totdat hij loskomt van de montagesteun.

Vervangingsdatum

Schade aan de sensor

Waardoor kunnen de sensoren van de Nest Protect beschadigd raken?

Net als bij andere elektronische apparaten kunnen de sensoren van de Protect worden beschadigd door:

• Een noodgeval, zoals brand of overstroming.
  • Reinigings- of oplosmiddelen (zoals glasreiniger).
  • Andere chemicaliën, zoals verf, luchtverfrissers, haarlak en andere stoffen uit spuitbussen, of uitlaatgassen.
  • Open vuur.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat de sensor defect is

De Nest-app stuurt je een melding

Als de sensor van je Protect beschadigd is, ontvang je een melding van de app dat de rook- of koolmonoxidesensor defect is en dat je de Nest Protect moet vervangen.

Tik in de app op je Protect voor meer informatie.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat hij werkt

In de Protect-geschiedenis worden dagen waarop de rook- of koolmonoxidesensor defect is geel weergegeven.

De Protect laat het je zien

De lichtring van je Protect is geel als je 's avonds de verlichting uitdoet (Nachtwacht). Als je op de knop van de drukt, zie je 'Er is een probleem met de sensoren in [naam van ruimte]. Vervang de Nest Protect nu.'

Wat je moet doen als de sensoren van de Nest Protect defect zijn

Als er geen noodgeval is (zoals brand), kan het zijn dat er overmatig veel stof in de rookkamer aanwezig is. Probeer de rookkamer te reinigen. Als de meldingen stoppen, mag je de Protect blijven gebruiken zoals gewoonlijk.

Als je meldingen blijft ontvangen, moet je de Protect vervangen.

De Nest Protect recyclen en vervangen

Tip: Ter beveiliging van je huis zorg je ervoor dat je meteen na het verwijderen van je oude Protect een nieuwe rook-/CO-melder hebt klaarliggen voor installatie. Je kunt een nieuwe Nest Protect kopen in de Google Store.

De Nest Protect verwijderen

Bedraad

1. Schakel de stroomtoevoer uit bij de zekeringkast.
  2. Draai de Protect linksom totdat hij loskomt van de montagesteun.
  3. Haal de 230V-stekker uit de achterkant van de Protect.
  4. Schroef de montagesteun los.

Op batterijen

1. Draai de Protect linksom totdat hij loskomt van de montagesteun.
  2. Schroef de montagesteun los.

Nadat je de Protect hebt verwijderd, volg je de handleiding van je nieuwe rook-/CO-melder om deze te installeren. Je vindt instructies voor het installeren van de Nest Protect in ons Helpcentrum.

In ons Helpcentrum kun je ook meer informatie bekijken over hoe je de Nest Protect op de juiste manier kunt afvoeren en hoe je de Nest Protect kunt verwijderen uit de Nest-app.