Wanneer moet ik mijn Nest Protect vervangen?

De Google Nest Protect laat je met een gesproken bericht en een melding in de Nest-app weten wanneer hij moet worden vervangen. Dat kan nodig zijn omdat de levensduur is verlopen of omdat de melder is beschadigd. Nest Protects van de 2e generatie moeten na tien jaar worden vervangen en die van de 1e generatie na zeven jaar.

De Nest Protect is zo ontworpen en gemaakt dat hij zeer gevoelig is voor de omstandigheden in huis, zodat hij potentieel gevaar nauwkeurig kan detecteren. Als de melder is beschadigd of de levensduur is verlopen, moet hij worden vervangen.

Waarom heeft de Nest Protect een vervangdatum?

Net als andere elektrische apparaten slijten ook rook- en koolmonoxidemelders na verloop van tijd. De meeste koolmonoxidemelders hebben een gemiddelde levensduur van vijf tot zeven jaar en moeten daarna worden vervangen. Volgens normen die zijn uitgegeven door de Amerikaanse National Fire Protection Association (NFPA) moeten alle rookmelders minstens elke tien jaar worden vervangen. Als je je Nest Protect niet tijdig vervangt, ben je niet langer beschermd tegen rook of koolmonoxide.

Waardoor kan mijn Nest Protect beschadigd raken?

Behandel je Nest Protect zorgvuldig om schade te voorkomen. Schade kan (net als bij andere elektronische apparaten) worden veroorzaakt door:

• Een noodgeval, zoals brand of overstroming.
  • Reinigings- of oplosmiddelen (zoals glasreiniger).
  • Andere chemicaliën, zoals verf, luchtverfrissers, haarlak en andere stoffen uit spuitbussen, of uitlaatgassen.
  • Open vuur.

Hoe weet ik wanneer het tijd is om mijn Nest Protect te vervangen?

De Nest Protect controleert voortdurend zijn interne sensoren en batterijen en laat je weten wanneer er tijdens de Nachtwacht problemen met de sensoren of batterijen worden gedetecteerd. Als de sensoren, de lichtring of het geluid niet meer werken, moet de Nest Protect worden vervangen.

De Nest Protect laat je weten wanneer hij aan vervanging toe is en waarom. Wanneer de gebruiksduur is verstreken, knippert er bijvoorbeeld een geel lampje op de Nest Protect. Als je op de Nest-knop drukt, zegt hij: "Nest Protect is verlopen. Vervang de Nest Protect nu." Je Nest-app waarschuwt je ook wanneer het tijd wordt om de melder te vervangen.

Je Nest Protect nu vervangen

Waar kan ik de vervangingsdatum bekijken?

Je kunt altijd de status van je Nest Protect en de bijbehorende vervangingsdatum bekijken in de
Nest-app. Zo werkt het:

1. Selecteer het Nest Protect-pictogram.
2. Tik of klik op het instellingenpictogram (in de vorm van een tandwiel) in de rechterbovenhoek.
3. Selecteer de Nest Protect die je wilt controleren.
4. Selecteer 'Technische informatie'. Je ziet de vervangingsdatum naast 'Vervangen vóór'.

De vervangingsdatum staat ook
op de achterkant van de Nest Protect.

Hoe kan ik zien welke Nest Protect ik
heb? >

Ga voor meer informatie over het recyclen en
veilig weggooien van je Nest Protect naar nest.com/responsibility.