To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Wanneer je de Nest Protect moet vervangen

Vervaldatum

Waarom de Nest Protect een vervaldatum heeft

• Alle koolmonoxidemelders verlopen omdat de sensoren een beperkte levensduur hebben. In overeenstemming met de certificeringsnormen moet de 2e generatie Nest Protect 10 jaar na de productiedatum worden vervangen en de 1e generatie Nest Protect 7 jaar na de productiedatum.
  • Omdat koolmonoxidesensoren een beperkte levensduur hebben, schrijven de certificeringsnormen voor dat de Protect piept nadat de sensoren zijn verlopen of als deze defect zijn. Opdat je niet vergeet de Protect te vervangen voordat deze verloopt, word je daar al ruim voor de vervaldatum aan herinnerd.
  • Als je de Nest Protect niet tijdig vervangt, ben je niet langer beschermd tegen rook of koolmonoxide.

Belangrijk: Je Protect moet zijn ingesteld in de Nest-app en verbonden zijn met wifi om je app-meldingen en e-mails over de vervaldatum van de Protect te sturen. Ook als de Protect niet is gekoppeld aan de app, piept die nadat deze is verlopen.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat deze binnenkort verloopt

Omdat jouw veiligheid een prioriteit is, zijn er verschillende manieren waarop de Protect je laat weten dat die binnenkort moet worden vervangen.

De Nest-app stuurt je van tevoren een melding

Je krijgt een pushmelding op je telefoon 3 maanden, 1 maand en dan 7 dagen voordat de Protect verloopt. Op diezelfde dagen krijg je ook een bericht in de Nest-app. Als je het bericht wilt bekijken, tik je op de melding of ga je naar de Nest-app And then tik op Menu Pijl-omlaag And then Berichten.

Elke melding herinnert je eraan dat de Protect er binnenkort mee ophoudt en laat je weten wanneer deze moet worden vervangen.

In de app heeft de Protect een gele in plaats van een groene ring. Ook staat er Verloopt binnenkort. Tik op de Protect in de Nest-app voor meer informatie.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat deze werkt

3 maanden vóór de vervaldatum van je Protect worden de dagen in je Protect-geschiedenis geel weergegeven en staat er dat je Protect binnenkort verloopt. Deze melding blijft aanwezig totdat de Protect verloopt of uit de app wordt verwijderd.

Je krijgt e-mails op je accountadres

Nest stuurt je een herinneringsmail 3 maanden en 1 maand voordat de Protect verloopt.

Je maandelijkse Nest-rapport geeft ook aan dat je Protect binnenkort verloopt en moet worden vervangen.

De Protect laat het je weten

De lichtring van je Protect wordt geel als je 's avonds de verlichting uitdoet (Nachtwacht). Als je op de knop van de Protect drukt, zie je 'Let op. De Nest Protect verloopt binnenkort in [naam van ruimte]. Vervang de Nest Protect binnenkort.'

Lampjes en geluiden van de Nest Protect

Nadat de Nest Protect is verlopen

De Nest-app stuurt je een melding

Als de sensoren van je Protect zijn verlopen, krijg je een melding op je telefoon en een bericht in de app. Als je het bericht wilt bekijken, tik je op de melding of ga je naar de Nest-app And then tik op Menu Pijl-omlaag And then Berichten.

Er verschijnt een gele ring op je Protect en in de app. De Protect geeft ook Verlopen aan als je op de knop drukt. Tik in de app op de Protect voor meer informatie.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat deze werkt

In de Protect-geschiedenis wordt de vervaldatum grijs weergegeven. Dit blijft zo totdat de Protect uit de app wordt verwijderd.

Je krijgt e-mails op je accountadres

Nest stuurt je een e-mail op de dag waarop je Protect verloopt.

Je maandelijkse Nest-rapport geeft ook aan dat je Protect is verlopen.

De Protect laat het je weten

Je Protect piept continu nadat deze is verlopen.

De lichtring van je Protect is geel als je 's avonds de verlichting uitdoet (Nachtwacht). Als je op de knop van de Protect drukt, zie je 'Let op. De Nest Protect is verlopen in [naam van ruimte]. Vervang de Nest Protect nu.'

Lampjes en geluiden van de Nest Protect

De vervaldatum van je Nest Protect opzoeken

Je kunt de status en de vervaldatum van je Nest Protect altijd controleren in de Nest-app.

1. Tik in het startscherm van de app op de Protect.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Tik op Technische informatie. Je vindt de vervaldatum naast Vervangen vóór.

Je kunt de vervaldatum ook controleren op de achterkant van de Protect. Hiervoor moet je de Protect loskoppelen van de montagesteun.

• Als je een Protect op batterijen wilt verwijderen, draai je de Protect linksom totdat deze loskomt van de montagesteun.
  • Als je een Protect op netvoeding wilt verwijderen, zet je eerst de stroomtoevoer uit bij de zekeringkast. Daarna draai je de Protect linksom totdat deze loskomt van de montagesteun.

Vervangingsdatum

Schade aan de sensor

Waardoor kunnen de sensoren van de Nest Protect beschadigd raken?

Net als bij andere elektronische apparaten kunnen de sensoren van de Protect worden beschadigd door:

• Een noodgeval, zoals brand of overstroming.
  • Reinigings- of oplosmiddelen (zoals glasreiniger).
  • Andere chemicaliën, zoals verf, luchtverfrissers, haarlak en andere stoffen uit spuitbussen, of uitlaatgassen.
  • Open vuur.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat de sensor defect is

De Nest-app stuurt je een melding

Als de sensor van je Protect is beschadigd, krijg je een melding in de app dat de rook- of koolmonoxidesensor defect is en dat je de Nest Protect moet vervangen. Tik in de app op de Protect voor meer informatie.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat deze werkt

In de Protect-geschiedenis worden dagen waarop de rook- of koolmonoxidesensor defect is geel weergegeven.

De Protect toont het je

De lichtring van je Protect is geel als je 's avonds de verlichting uitdoet (Nachtwacht). Als je op de knop van de Protect drukt, zie je 'Er is een probleem met de sensoren in [naam van ruimte]. Vervang de Nest Protect nu.'

Wat je moet doen als de sensoren van de Nest Protect defect zijn

Als er geen noodgeval is (zoals brand), kan het zijn dat er overmatig veel stof in de rookkamer aanwezig is. Probeer deze schoon te maken. Als de meldingen stoppen, kun je de Protect gewoon blijven gebruiken.

Als je meldingen blijft krijgen, moet je de Protect vervangen.

De Nest Protect recyclen en vervangen

Tip: Ter beveiliging van je huis zorg je ervoor dat je meteen na het verwijderen van je oude Protect een nieuwe rook- of koolmonoxidemelder hebt klaarliggen voor installatie. Je kunt een nieuwe Nest Protect kopen in de Google Store.

De Nest Protect verwijderen

Op netvoeding

1. Schakel de stroomtoevoer uit bij de zekeringkast.
  2. Draai de Protect linksom totdat deze loskomt van de montagesteun.
  3. Haal de 120V-aansluiting uit de achterkant van de Protect.
  4. Schroef de montagesteun los.

Op batterijen

1. Draai de Protect linksom totdat deze loskomt van de montagesteun.
  2. Schroef de montagesteun los.

Nadat je de Protect hebt verwijderd, volg je de handleiding van je nieuwe rook- of koolmonoxidemelder om deze te installeren. Je vindt instructies voor het installeren van de Nest Protect in ons Helpcentrum.

In ons Helpcentrum kun je ook meer informatie vinden over hoe je de Nest Protect op de juiste manier kunt afvoeren en hoe je de Nest Protect kunt verwijderen uit de Nest-app.