To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ansluta Nest-produkter till ett dolt wifi-nätverk

För att ansluta Nest-produkter – till exempel termostater, kameror, dörrklockor eller säkerhetssystem – när wifi-nätverkets namn är dolt måste du skriva in namnet manuellt i appen du använder för konfigurering (Nest-appen eller Home-appen). Du måste också veta vilket nätverkslösenord och vilken säkerhetstyp du har (WEP, WPA eller WPA2). Du kan se uppgifterna i routerns inställningar. Du hittar specifika anvisningar i routerns handbok.

Innan du börjar

• Om Nest-produkten inte ansluter den första gången bör du tänka på att namn och lösenord för wifi-nätverk är skiftlägeskänsliga. Dubbelkolla nätverksnamnet, lösenordet och säkerhetstypen och ange sedan uppgifterna igen.
  • Om du snabbt vill ansluta flera enheter gör du det dolda nätverksnamnet synligt tillfälligt. Du hittar anvisningar i routerns handbok.
  • Anvisningarna kan variera mellan produkter och beroende på vilken app du använder (Nest eller Google Home), så välj din produkt nedan.

Nest-kameror och Nest-dörrklockor

Home-appen

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

1. Följ konfigureringsanvisningarna för att ansluta Google Nest-kameran eller Google Nest-dörrklockan till appen.
  2. När du kommer till skärmen där du ska välja ett wifi-nätverk väljer du Other Wi-Fi network längst ned i nätverkslistan. Du kan behöva scrolla ned för att hitta det här alternativet.
  3. Ange det dolda wifi-nätverkets namn, lösenord och säkerhetstyp (WEP, WPA eller WPA2).

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

Om kameran eller dörrklockan är ansluten till ett befintligt wifi-nätverk men du vill ansluta den till ett nytt följer du stegen nedan:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Ta bort enhet.
  5. Du kommer tillbaka till startskärmen i Home-appen.
    Obs! När du kopplar från enheten raderas all videohistorik.
  6. Följ anvisningarna under konfigureringen i appen. Välj Andra wifi-nätverk på skärmen där du ska välja ett wifi-nätverk. Du kan behöva scrolla ned för att hitta det här alternativet.
  7. Ange det dolda wifi-nätverkets namn, lösenord och säkerhetstyp (WEP, WPA eller WPA2).

Nest-appen

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

1. Följ anvisningarna för att ansluta Google Nest-kameran eller Google Nest-dörrklockan till appen.
  2. När du kommer till skärmen där du ska välja ett wifi-nätverk väljer du Other Wi-Fi network längst ned i nätverkslistan. Du kan behöva scrolla ned för att hitta det här alternativet.
  3. Ange det dolda wifi-nätverkets namn.
  4. Välj säkerhet för wifi-nätverket: WEP, WPA eller WPA2 och ange sedan lösenordet.

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

Om du vill byta från ditt nuvarande wifi-nätverk till ett dolt nätverk eller om du nyligen har ändrat inställningarna för det dolda nätverket uppdaterar du wifi-uppgifterna i Nest-appen.

1. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar på Nest-appens startskärm.
  2. Tryck på Home info.
  3. Välj Home Wi-Fi help.
  4. Välj kameran eller dörrklockan som du vill uppdatera.
  5. Tryck på Start.
  6. Fortsätt genom att skanna QR-koden som finns på kameran eller dörrklockan.
  7. Välj Other Wi-Fi network längst ned i nätverkslistan. Du kan behöva scrolla ned för att hitta det här alternativet.
  8. Ange det dolda wifi-nätverkets namn, lösenord och säkerhetstyp (WEP, WPA eller WPA2).
  9. Tryck på Next.
  10. När kameran eller dörrklockan har anslutits väljer du Done.

Nest-termostat

Anvisningarna beror på termostatmodellen.

Välj vilken termostat du har:

Nest Thermostat

Nest Thermostat 3/4ths view

Nest Thermostat E

Nest Learning Thermostat

Nest thermostat e heating

Så här ser du vilken termostat du har

Obs! Om du inte vet vilket namn, lösenord eller vilken säkerhetstyp nätverket har tar du reda på uppgifterna genom att logga in på wifi-routerns administratörssida i en webbläsare. Du hittar specifika anvisningar i routerns handbok.

Nest Thermostat

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

1. Följ anvisningarna för att installera Nest-termostaten och konfigurera den i appen.
  2. När du kommer till steget Connect to Wi-Fi väljer du Other Wi-Fi network. Ange sedan det dolda nätverkets namn och lösenord manuellt.

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter
  3. Välj termostat.
  4. Tryck på Settings Device information  Wi-Fi.
  5. Om du vill ansluta till ett dolt nätverk väljer du Other Wi-Fi network. Du kan ange nätverkets namn, lösenord och säkerhetstyp manuellt.

Nest Thermostat E eller Nest Learning Thermostat

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

När du konfigurerar Google Nest-termostaten kan du bli ombedd att ansluta till ett wifi-nätverk. När du väljer att ansluta visas en lista på termostaten med trådlösa nätverk i närheten.

1. Följ anvisningarna för att installera Nest-termostaten.
  2. När den är installerad och påslagen och du påbörjar konfigureringen väljer du Type Network Name på skärmen för att ansluta till ett wifi-nätverk. Du kan behöva scrolla ned i listan med wifi-nätverk för att hitta det här alternativet.
  3. Vrid på termostatringen för att markera en bokstav, siffra eller symbol och tryck för att ange wifi-nätverkets namn.
    • Tryck på Skift om du vill byta mellan små och stora bokstäver. Tryck på 123 om du vill byta till siffror, symboler och accenter. Om du vill byta tillbaka till bokstäver trycker du på ABC.
    • Om du av misstag väljer ett tecken använder du backsteg Backsteg för att radera det senaste tecknet du angav.
    • Om du vill gå tillbaka och välja ett annat nätverk väljer du Back app back arrow icon.
  4. När du har angett nätverksnamnet väljer du bockmarkeringen thermostat done icon.
  5. Ange wifi-nätverkets lösenord.

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

Om du vill byta från ditt nuvarande wifi-nätverk till ett dolt nätverk tar du bort de aktuella wifi-uppgifterna från termostaten:

1. Tryck på termostatringen.
  2. Välj Settingsikon för Nest-inställningar.
  3. Välj Reset.
  4. Välj Network.
  5. Bekräfta genom att välja Reset.
  6. Följ stegen i avsnittet nedan för att ansluta till det dolda nätverket.

Om du inte har anslutit termostaten till ett wifi-nätverk under konfigureringen eller om du har tagit bort termostatens wifi-uppgifter använder du termostaten för att ansluta till ett dolt nätverk.

1. Tryck på termostatringen för att öppna menyn Quick View.
  2. Välj Settingsikon för Nest-inställningar.
  3. Välj Network.
  4. Välj Type Network Name. Du kan behöva vrida ringen förbi listan med wifi-nätverk i närheten för att hitta det här alternativet.
  5. Vrid på ringen för att markera en bokstav, siffra eller symbol och tryck för att ange wifi-nätverkets namn.
    • Tryck på Skift om du vill byta mellan små och stora bokstäver. Tryck på 123 om du vill byta till siffror, symboler och accenter. Om du vill byta tillbaka till bokstäver trycker du på ABC.
    • Om du av misstag väljer ett tecken använder du backsteg Backsteg för att radera det senaste tecknet du angav.
    • Om du vill gå tillbaka och välja ett annat nätverk väljer du Back app back arrow icon.
  6. När du har angett nätverksnamnet väljer du bockmarkeringen thermostat done icon.
  7. Ange wifi-nätverkets lösenord.

Nest Protect

Obs! Om du inte vet vilket namn, lösenord eller vilken säkerhetstyp nätverket har tar du reda på uppgifterna genom att logga in på wifi-routerns administratörssida i en webbläsare. Du hittar specifika anvisningar i routerns handbok.

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

1. Följ anvisningarna för att konfigurera Google Nest Protect i Nest-appen.
  2. När du kommer till steget för att välja ett wifi-nätverk väljer du Other network nedanför listan med wifi-nätverksnamn. Du kan behöva scrolla ned för att hitta det här alternativet.
  3. Ange wifi-nätverkets namn.
  4. Välj vilken säkerhetstyp som wifi-nätverket använder: WEP, WPA eller WPA2.
  5. Ange wifi-nätverkets lösenord.

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

Om du vill byta från ditt nuvarande wifi-nätverk till ett dolt nätverk eller om du nyligen har ändrat inställningarna för det dolda nätverket uppdaterar du wifi-uppgifterna i Nest-appen.

2:a generationens Nest Protect

1. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar på Nest-appens startskärm.
  2. Tryck på Home info.
  3. Välj Home Wi-Fi help.
  4. Välj den Protect-enhet som du vill uppdatera.
  5. Tryck på Start följt av Next.
  6. Välj Other network nedanför listan med wifi-nätverksnamn. Du kan behöva scrolla ned för att hitta det här alternativet.
  7. Ange det dolda nätverkets namn, lösenord och säkerhetstyp (WEP, WPA eller WPA2).
  8. Tryck på Next.
  9. När Protect har anslutits väljer du Done.

1:a generationens Nest Protect

1. Ta bort Nest Protect från ditt konto i Nest-appen.
  2. Konfigurera Protect i Nest-appen igen.
  3. Återställa Nest Protect till standardinställningarna.
  4. Följ anvisningarna ovan för att ansluta Protect till ett dolt nätverk under konfigureringen.

Obs! Om du öppnar Settings ikon för Nest-inställningar följt av Home info följt av Home Wi-Fi help och sedan väljer din första generationens Nest Protect blir du även ombedd att ta bort Protect från appen och att konfigurera den på nytt i appen.

Nest Connect och Nest × Yale-lås

Obs! Google Nest × Yale-låset ansluter inte direkt till wifi. Det ansluter till internet med Nest Connect som fungerar som en länk mellan låset och wifi-nätverket.

Obs! Om du inte vet vilket namn, lösenord eller vilken säkerhetstyp nätverket har tar du reda på uppgifterna genom att logga in på wifi-routerns administratörssida i en webbläsare. Du hittar specifika anvisningar i routerns handbok.

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

1. Följ anvisningarna för att konfigurera Nest × Yale-låset eller Nest Connect i appen.
    Obs! Du måste ha en Nest Connect i Nest-appen för att konfigurera Nest × Yale-låset och ansluta det till wifi-nätverket.

2. När du kommer till skärmen för att välja ett wifi-nätverk väljer du Other network längst ned i nätverkslistan. Du kan behöva scrolla ned för att hitta det här alternativet.

3. Ange wifi-nätverkets namn.

4. Välj vilken säkerhetstyp som wifi-nätverket använder: WEP, WPA eller WPA2.

5. Ange wifi-nätverkets lösenord.

Ansluta till ett dolt nätverk under konfigureringen

Om du vill byta från ditt nuvarande wifi-nätverk till ett dolt nätverk eller om du nyligen har ändrat inställningarna för det dolda nätverket uppdaterar du wifi-uppgifterna i Nest-appen.

Obs! Se till att telefonen är i närheten av Connect eller Guard och ansluten till wifi.

1. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar på Nest-appens startskärm.
  2. Tryck på Home info.
  3. Välj Home Wi-Fi help.
  4. Välj den Connect eller Guard som du vill uppdatera.
  5. Tryck på Start.
  6. Välj Next.
  7. Välj Other network längst ned i nätverkslistan. Du kan behöva scrolla ned för att hitta det här alternativet.
  8. Ange det dolda nätverkets namn, lösenord och säkerhetstyp (WEP, WPA eller WPA2).
  9. Tryck på Next.
  10. När din Connect eller Guard har anslutits väljer du Done.