To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest-producten verbinden met een verborgen wifi-netwerk

Als je Nest-producten (zoals Nest-thermostaten, -camera's, -deurbellen en -beveiligingssystemen) wilt verbinden wanneer de naam van je wifi-netwerk is verborgen, moet je deze handmatig opgeven in de app die je gebruikt voor het instellen (Nest-app of Home-app). Je moet ook het wachtwoord en het beveiligingstype van het netwerk (WEP, WPA of WPA2) opgeven. Deze vind je bij de instellingen van je router. Kijk in de handleiding van de router voor specifieke instructies.

Voordat je begint

• Als je Nest-product de eerste keer geen verbinding maakt, moet je er rekening mee houden dat de namen en wachtwoorden van wifi-netwerken hoofdlettergevoelig zijn. Check de netwerknaam, het wachtwoord en het beveiligingstype en typ de gegevens opnieuw.
  • Als je snel meerdere apparaten wilt verbinden, kun je de verborgen netwerknaam tijdelijk zichtbaar maken. Bekijk de handleiding van je router voor instructies.
  • De instructies kunnen verschillen per product en app (Nest of Google Home). Selecteer hieronder je product.

Nest-camera's en -deurbellen

Home-app

Verbinding maken met een verborgen netwerk tijdens het instellen

1. Volg de instructies om de Google Nest-camera of -deurbel aan de app te koppelen.
  2. Als je het scherm bereikt waar je het wifi-netwerk moet selecteren, kies je Ander wifi-netwerk onderaan de lijst met netwerken. Je moet misschien omlaag scrollen om deze optie te zien.
  3. Typ de naam, het wachtwoord en het beveiligingstype (WEP, WPA of WPA2) van het verborgen wifi-netwerk.

Verbinding maken met een verborgen netwerk na het instellen

Als je camera of deurbel is verbonden met een bestaand wifi-netwerk, maar je deze wilt verbinden met een nieuw wifi-netwerk, volg je de onderstaande stappen:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen en dan Apparaat verwijderen.
  5. Je gaat terug naar het startscherm van de Home-app.
    Opmerking: Als je ervoor kiest je apparaat te ontkoppelen, wordt je hele videogeschiedenis verwijderd.
  6. Volg de instructies in de app. Selecteer Ander wifi-netwerk in het scherm voor de wifi-instellingen. Je moet misschien omlaag scrollen om deze optie te zien.
  7. Typ de naam, het wachtwoord en het beveiligingstype (WEP, WPA of WPA2) van het verborgen wifi-netwerk.

Nest-app

Verbinding maken met een verborgen netwerk tijdens het instellen

1. Volg de instructies om de Google Nest-camera of -deurbel aan de app te koppelen.
  2. Als je het scherm bereikt waar je het wifi-netwerk moet selecteren, kies je Ander wifi-netwerk onderaan de lijst met netwerken. Je moet misschien omlaag scrollen om deze optie te zien.
  3. Geef de naam van het verborgen wifi-netwerk op.
  4. Selecteer het beveiligingstype (WEP, WPA of WPA2) van het wifi-netwerk en geef je wachtwoord op.

Verbinding maken met een verborgen netwerk na het instellen

Als je wilt overstappen van je huidige wifi-netwerk naar een verborgen netwerk, of als je de instellingen van je verborgen netwerk kort geleden hebt gewijzigd, update je de wifi-gegevens in de Nest-app.

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Tik op Informatie over je huis.
  3. Kies Hulp voor wifi-thuisnetwerk.
  4. Selecteer de camera of deurbel die je wilt updaten.
  5. Tik op Starten.
  6. Scan de QR-code op je camera of deurbel om door te gaan.
  7. Kies Ander wifi-netwerk onderaan de lijst met netwerken. Je moet misschien omlaag scrollen om deze optie te zien.
  8. Typ de naam, het wachtwoord en het beveiligingstype (WEP, WPA of WPA2) van het verborgen wifi-netwerk.
  9. Tik op Volgende.
  10. Zodra de camera of deurbel is verbonden, selecteer je Klaar.

Nest-thermostaat

De instructies zijn afhankelijk van het model van je thermostaat.

Selecteer de thermostaat die je hebt:

Nest Thermostat

Nest Thermostat 3/4ths view

Nest Thermostat E

Nest Learning Thermostat

Nest thermostat e heating

Hoe kan ik zien welke Nest-thermostaat ik heb?

Opmerking: Als je de naam, het wachtwoord of het beveiligingstype van je netwerk niet weet, log je via een webbrowser in op de beheerpagina van je wifi-router. Bekijk de handleiding van je router voor specifieke instructies.

Nest Thermostat

Verbinding maken met een verborgen netwerk tijdens het instellen

1. Volg de instructies om je Nest-thermostaat te installeren en in te stellen in de app.
  2. Zodra je wordt gevraagd verbinding te maken met een wifi-netwerk, kies je Ander wifi-netwerk. Typ vervolgens handmatig de naam en het wachtwoord van het verborgen netwerk.

Verbinding maken met een verborgen netwerk na het instellen

1. Open de Google Home-app Google Home-app
  2. Tik op Favorieten en open Wifi.
  3. Open Netwerkinstellingen .
  4. Vul onder Algemeen de netwerknaam en het wachtwoord in en selecteer Opslaan.
  1. Als je verbinding wilt maken met een verborgen netwerk, selecteer je Ander wifi-netwerk. Je kunt de naam, het wachtwoord en het beveiligingstype van het netwerk handmatig opgeven.

Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat

Verbinding maken met een verborgen netwerk tijdens het instellen

Als je de Google Nest-thermostaat instelt, kan deze je vragen verbinding te maken met een wifi-netwerk. Als je verbinding wilt maken, zie je op de thermostaat een lijst met draadloze netwerken in de buurt.

1. Volg de instructies om de Nest-thermostaat te installeren.
  2. Na de installatie zet je de thermostaat aan en begin je met instellen. Selecteer Typ netwerknaam als je bij de instellingen voor de wifi-verbinding komt. Je moet misschien omlaag scrollen in de lijst met wifi-netwerken om deze optie te vinden.
  3. Geef de naam van het wifi-netwerk op door de ring van de thermostaat naar een letter, cijfer of symbool te draaien. Druk om het geselecteerde teken op te geven.
    1. Tik op Shift om te schakelen tussen kleine letters en hoofdletters. Tik op 123 om over te schakelen naar cijfers, symbolen en accenttekens. Tik op ABC om terug te schakelen naar letters.
    2. Als je per ongeluk een verkeerd teken hebt geselecteerd, gebruik je Backspace Backspace om het laatst opgegeven teken te verwijderen.
    3. Als je wilt teruggaan om een ander netwerk te kiezen, selecteer je Terug app back arrow icon.
  4. Zodra je de netwerknaam hebt getypt, selecteer je het vinkje thermostat done icon.
  5. Typ het wachtwoord van het wifi-netwerk.

Verbinding maken met een verborgen netwerk na het instellen

Als je wilt overstappen van je huidige wifi-netwerk naar een verborgen netwerk, verwijder je eerst de huidige wifi-gegevens van je thermostaat.

1. Druk op de thermostaatring.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Resetten.
  4. Kies Netwerk.
  5. Selecteer Resetten om te bevestigen.
  6. Volg de stappen hieronder om verbinding te maken met het verborgen netwerk.

Als je de thermostaat tijdens het instellen niet met een wifi-netwerk hebt verbonden, of als je de wifi-gegevens van je thermostaat hebt verwijderd, gebruik je de thermostaat om verbinding te maken met een verborgen netwerk.

1. Druk op de thermostaatring om het menu Overzicht te openen.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Kies Netwerk.
  4. Selecteer Typ netwerknaam. Je moet de ring misschien verder dan de lijst met wifi-netwerken in de buurt draaien om deze optie te vinden.
  5. Geef de naam van het wifi-netwerk op door de ring van de thermostaat naar een letter, cijfer of symbool te draaien. Druk om het geselecteerde teken op te geven.
    • Tik op Shift om te schakelen tussen kleine letters en hoofdletters. Tik op 123 om over te schakelen naar cijfers, symbolen en accenttekens. Tik op ABC om terug te schakelen naar letters.
    • Als je per ongeluk een verkeerd teken hebt geselecteerd, gebruik je Backspace Backspace om het laatst opgegeven teken te verwijderen.
    • Als je wilt teruggaan om een ander netwerk te kiezen, selecteer je Terug app back arrow icon.
  6. Zodra je de netwerknaam hebt getypt, selecteer je het vinkje thermostat done icon.
  7. Geef het wachtwoord van je wifi-netwerk op.

Nest Protect

Opmerking: Als je de naam, het wachtwoord of het beveiligingstype van je netwerk niet weet, log je via een webbrowser in op de beheerpagina van je wifi-router. Bekijk de handleiding van je router voor specifieke instructies.

Verbinding maken met een verborgen netwerk tijdens het instellen

1. Volg de instructies om de Google Nest Protect in te stellen met de Nest-app.
  2. Als je de stap bereikt waarbij je het wifi-netwerk moet selecteren, selecteer je Ander netwerk onder de lijst met namen van wifi-netwerken. Je moet misschien omlaag scrollen om deze optie te zien.
  3. Geef de naam van je wifi-netwerk op.
  4. Selecteer het type beveiliging dat is ingesteld voor je wifi-netwerk: WEP, WPA of WPA2.
  5. Typ het wachtwoord van je wifi-netwerk.

Verbinding maken met een verborgen netwerk na het instellen

Als je wilt overstappen van je huidige wifi-netwerk naar een verborgen netwerk, of als je de instellingen van je verborgen netwerk kort geleden hebt gewijzigd, update je de wifi-gegevens in de Nest-app.

2e generatie Nest Protect

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Tik op Informatie over je huis.
  3. Kies Hulp voor wifi-thuisnetwerk.
  4. Selecteer de Nest Protect die je wilt updaten.
  5. Tik op Beginnen en dan Volgende.
  6. Selecteer Ander netwerk onderaan de lijst met namen van wifi-netwerken. Je moet misschien omlaag scrollen om deze optie te zien.
  7. Typ de naam, het wachtwoord en het beveiligingstype (WEP, WPA of WPA2) van het verborgen netwerk.
  8. Tik op Volgende.
  9. Selecteer Klaar zodra je Protect is verbonden.

1e generatie Nest Protect

1. Verwijder de Nest Protect uit je account in de Nest-app.
  2. Stel de Protect opnieuw in via de Nest-app.
  3. Zet de fabrieksinstellingen terug op de Nest Protect.
  4. Volg de bovenstaande instructies om je Protect te verbinden met een verborgen netwerk tijdens het instellen.

Opmerking: Als je naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en danInformatie over je huis en dan Hulp voor wifi-thuisnetwerk gaat en daarna je 1e generatie Nest Protect selecteert, zie je daar ook dat je je Protect uit de app moet verwijderen en opnieuw in de app moet instellen.

Nest Secure, Nest Connect, Nest x Yale slot

Belangrijk: Het Google Nest × Yale slot maakt niet rechtstreeks verbinding met wifi. Het slot maakt verbinding met internet via een ander product dat fungeert als een brug tussen het slot en je wifi-netwerk, zoals de Google Nest Guard of Nest Connect.

Opmerking: Als je de naam, het wachtwoord of het beveiligingstype van je netwerk niet weet, log je via een webbrowser in op de beheerpagina van je wifi-router. Bekijk de handleiding van je router voor specifieke instructies.

Verbinding maken met een verborgen netwerk tijdens het instellen

1. Volg de instructies om je Nest × Yale slot, Nest Connect of Nest Guard in te stellen in de app.
    Belangrijk: Je moet een Nest Connect of Nest Guard in de Nest-app hebben om het Nest × Yale slot in te stellen en te verbinden met je wifi-netwerk.
  2. Zodra je het scherm bereikt waar je het wifi-netwerk moet selecteren, kies je Ander netwerk onderaan de lijst met netwerken. Je moet misschien omlaag scrollen om deze optie te zien.
  3. Geef de naam van je wifi-netwerk op.
  4. Selecteer het type beveiliging dat is ingesteld voor je wifi-netwerk: WEP, WPA of WPA2.
  5. Typ het wachtwoord van je wifi-netwerk.

Verbinding maken met een verborgen netwerk na het instellen

Als je wilt overstappen van je huidige wifi-netwerk naar een verborgen netwerk, of als je de instellingen van je verborgen netwerk kort geleden hebt gewijzigd, update je de wifi-gegevens in de Nest-app.

Opmerking: Zorg ervoor dat je telefoon zich dicht genoeg in de buurt van je Connect of Guard bevindt en met wifi verbonden is.

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Tik op Informatie over je huis.
  3. Kies Hulp voor wifi-thuisnetwerk.
  4. Selecteer de Connect of Guard die je wilt updaten.
  5. Tik op Starten.
  6. Selecteer Volgende.
  7. Kies Ander netwerk onderaan de lijst met netwerken. Je moet misschien omlaag scrollen om deze optie te zien.
  8. Typ de naam, het wachtwoord en het beveiligingstype (WEP, WPA of WPA2) van het verborgen netwerk.
  9. Tik op Volgende.
  10. Selecteer Klaar nadat de Connect of Guard is verbonden.