Nagaan of je huidige deurbel werkt met de Nest Hello

De Nest Hello is ontworpen om je huidige bedrade deurbel te vervangen. Maar sommige deurbelsystemen kunnen niet voldoende spanning leveren aan de Nest Hello. Je moet dus eerst controleren of je huidige deurbel geschikt is.

Volg onderstaande stappen om te zien of je je deurbel kunt vervangen door de Nest Hello. Je kunt ook afmetingen en andere technische informatie van de Nest Hello vinden in de technische specificaties van de Nest Hello.

1. Als je nog geen deurbel hebt

Als je nog geen deurbel hebt, moeten er waarschijnlijk een deurbeltransformator en laagspanningsbedrading worden geïnstalleerd. Neem contact op met een elektricien of een Nest Pro bij jou in de buurt voor een schatting van de kosten.

2. Als je een intercom, automatisch hek of ander geïntegreerd apparaat hebt

Sommige geavanceerde deurbelsystemen hebben een ingebouwde intercom, bediening van een automatisch hek of een deurbel die ver van het huis hangt (zoals bij een buitenhek). Als je zo'n systeem hebt, is je deurbel waarschijnlijk niet geschikt voor de Nest Hello. Neem contact op met een elektricien of een Nest Pro bij jou in de buurt om dit na te gaan.

3. Controleer hoe je deurbel en bel van stroom worden voorzien

Haal het kapje van de bel. Sommige kapjes kun je er gewoon vanaf trekken
en andere moet je losschroeven.

Tip: De gong (of bel) van een deurbel, die geluid produceert
wanneer iemand op de deurbel drukt,
hangt vaak aan de wand dicht bij de voordeur. Veel bellen zijn eenvoudig van vorm, maar sommige
hebben decoratieve kapjes of metalen buizen die eruit hangen.

Chime cover being removed

Als je twee of meer draden ziet

Je deurbel werkt waarschijnlijk met de Nest Hello,
maar je moet de spanning controleren. Ga naar stap 4.

Mechanische bel

two wires chime box

Als je zowel draden als batterijen ziet

Je deurbel werkt waarschijnlijk met de Nest Hello,
maar je moet de spanning controleren. Ga naar stap 4.

Elektronische bel

battery in electric chimebox

Als je alleen batterijen en geen draden ziet

Een bel die alleen op batterijen werkt, is niet geschikt voor de Nest
Hello.

Maar het kan zijn dat een bel en deurbel op batterijen zijn
geïnstalleerd over de bedrading van een oude deurbel heen. Als er draden zitten onder de
bel en deurbel op batterijen, kun je mogelijk wel de Nest Hello
installeren. Neem contact op met een elektricien of een Nest Pro bij jou in de buurt
om na te gaan of de bedrading compatibel is en installeer een nieuwe bedrade bel.

Draadloze bel

no wire battery chime box

Als je draadlabels ziet zonder T-, F- of R-label

Als je bel draden heeft zonder T-, F- of R-label (Trans, Front, Rear), kunnen ze geschikt zijn, maar moet je de installatie door een Nest Pro laten uitvoeren.

4. Controleer de spanning van de bedrading

De Nest Hello moet van stroom worden voorzien door draden die 12 - 24 V AC en ten minste 8 VA leveren (in Europa), of 16 - 24 V AC en ten minste 10 VA (in Noord-Amerika).

Opmerking: Als je een transformator op het schakelbord (DIN-rail transformator) moet vervangen, neem je contact op met een Nest Pro of andere gekwalificeerde professional.

Tip: Een traditionele deurbelknop verbruikt zeer weinig stroom. Maar de Nest Hello die je deurbelknop vervangt, heeft meer stroom nodig om de camera actief te houden. Je moet dus controleren of je bestaande bedrading genoeg stroom voor de Nest Hello kan leveren.

Gebruik een multimeter om de spanning te meten (beste manier)

De meest nauwkeurige manier om te controleren of je deurbel geschikt is voor de Nest Hello, is door de spanning op de draden te meten. Multimeters die nauwkeurig de spanning kunnen meten, zijn relatief goedkoop.

Belangrijk: Gebruik een multimeter met metalen sondes. Spanningstesters die geen contact maken (zien er vaak uit als een pen), zijn mogelijk niet gevoelig genoeg om een juiste meting te geven.

Waarschuwing: Wees altijd voorzichtig wanneer je met elektriciteit werkt om het risico van schokken, letsel of zelfs overlijden te voorkomen. Als je liever niet zelf met elektrische bedrading werkt, kun je dit door een professionele elektricien of een Nest Pro laten doen.

1. Verwijder de deurbel. Hiervoor moet je waarschijnlijk een schroevendraaier gebruiken.

2. Koppel de draden los. De spanning kan niet nauwkeurig worden gemeten terwijl de draden nog met de deurbel zijn verbonden.

3. Volg de instructies van de multimeter en test de spanning op de draden achter de deurbel.

4. Als een spanning tussen 10,8 en 30 V AC (in Europa) wordt gemeten, is de bedrading geschikt voor de Nest Hello.

Als een spanning van minder dan 10,8 of meer dan 30 V AC (in Europa) wordt gemeten, neem je contact op met een elektricien om een transformator te laten installeren die met de Nest Hello werkt.

Neem contact op met een elektricien of een Nest Pro (eenvoudigste manier)

Een erkend elektricien of een Nest Pro kan de spanning op de draden van je deurbel meten en zo nodig het deurbelsysteem aanpassen. Deze elektricien kan ook de Nest Hello voor je installeren.

Zoek de spanning van de transformator van je deurbel op

Op elektrische transformators wordt meestal de spanning vermeld. Vaak is de spanning in de transformatorkast geëtst.

Maar de transformator is niet altijd makkelijk te vinden. Je kunt hem misschien vinden in de kast van de bel, in de buurt van de zekeringkast, of in de kelder of de kruipruimte onder je huis.

Tip: Als je draden uit de bel of deurbel ziet komen, kun je de transformator misschien vinden door de draden te volgen (als hij in de buurt zit).

• Staat er 12 tot 24 V AC en 8 VA in Europa (of 16 tot 24 V AC en 10 VA in Noord-Amerika) op de transformator, dan werkt je deurbel met de Nest Hello.

• Als er geen spanning wordt vermeld of als deze lager is dan 12 volt (in Europa) of 16 volt (in Noord-Amerika), of hoger dan 24 volt: neem contact op met een elektricien of een Nest Pro om een transformator te laten installeren die met de Nest Hello werkt.

Installeer indien nodig de belaansluiting

De belaansluiting wordt meegeleverd met de Nest Hello. Deze
zorgt ervoor dat je bestaande deurbelsysteem werkt met de Nest
Hello.

Je moet de belaansluiting installeren wanneer je de Nest Hello met een geschikte
deurbel wilt gebruiken. De Nest-app begeleidt je bij
de installatie van de Nest Hello.

common final wiring chime image

Opmerking: Je bestaande draden kunnen de Nest Hello dankzij de belaansluiting van constante stroom voorzien. Tegelijkertijd beschermt de belaansluiting je deurbel tegen beschadiging door de constante stroomvoorziening. Zonder de belaansluiting kan er bovendien een zoemend geluid hoorbaar zijn of kan de deurbel onbedoeld geactiveerd worden. Volg bij de installatie van de belaansluiting de instructies in de Nest-app.