Meer informatie over het menu 'Technische informatie' van de Nest-thermostaat

Je vindt meer informatie over je Nest-thermostaat in het gedeelte 'Technische informatie'. Deze informatie kan van pas komen bij het oplossen van problemen met de wifi-verbinding, stroomtoevoer en andere problemen.

Als je op zoek bent naar technische informatie over je Nest-thermostaat, zoals het netwerk-IP-adres of de softwareversie, kun je deze vinden in het menu Technische informatie.

Het menu Technische informatie op de Nest-thermostaat openen:

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu 'Overzicht' te openen.
  2. Draai de ring naar Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en druk om deze optie te selecteren.
  3. Draai de ring naar Technische informatie en druk om deze optie te selecteren.

Opmerking: Je kunt een gedeelte van dezelfde informatie in de Nest-app bekijken door op het startscherm van de app op je thermostaat te tikken en vervolgens Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en dan Technische informatie te selecteren.

Er zijn verschillende gedeelten met informatie over de sensoren van de Nest-thermostaat, je wifi-netwerk, de serie- en modelnummers van de thermostaat en nog veel meer. Hieronder zie je een lijst met wat je op de thermostaat kunt zien.

Voeding

Batterij

De huidige spanning van de interne oplaadbare batterij van de thermostaat. De spanning fluctueert, maar moet hoger zijn dan 3,6 V als de thermostaat zoals het hoort wordt opgeladen.

Als de thermostaat niet voldoende stroom krijgt om de batterij op te laden en de spanning lager is dan 3,6 V, schakelt je thermostaat de wifi-verbinding uit, worden software-updates uitgeschakeld en wordt het scherm uitgeschakeld om de batterij te sparen en te voorkomen dat de thermostaat volledig wordt uitgeschakeld.

• 3,7 V is vereist om een software-update te installeren.
  • 3,6 V is vereist om het scherm in te schakelen wanneer iemand in de buurt van de thermostaat komt.

Problemen met de stroomtoevoer oplossen

Als je een knipperend rood lampje op de thermostaat ziet of als de thermostaat niet reageert en niet kan worden ingeschakeld, is er mogelijk een probleem met de stroomtoevoer. Je kunt het batterijniveau controleren via 'Technische informatie' om te zien of de spanning lager is dan 3,6 V. Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde stappen om het probleem te verhelpen:

Problemen oplossen wanneer de thermostaat niet aangaat >

Vusb Vin Iin

Met de waarden Vusb, Vin en Iin wordt de elektrische stroom gemeten die naar de thermostaat wordt gestuurd. De waarden kunnen variëren, afhankelijk van of de batterij van de thermostaat wordt opgeladen via de USB-kabel of de Heat Link.

Heat Link

Serienummer

De Heat Link heeft een uniek serienummer.

Apparaat-ID

De apparaat-ID is ook uniek voor je Heat Link.

Softwareversie

Dit is de huidige softwareversie die op de Heat Link is geïnstalleerd. Er worden automatisch software-updates gestuurd zolang de thermostaat is verbonden met wifi en internet, en je Heat Link is verbonden met de thermostaat.

Model

Het model van de Heat Link.

Toegangscode

Voer de code in de app in om de Nest Learning Thermostat aan de Heat Link te koppelen.

Opmerking: Er is geen code voor de Heat Link van de Nest Thermostat E.

Batterijniveau

Als je een Nest Thermostat E hebt, zie je het huidige batterijniveau van de Heat Link. Er staat 'OK' als het niveau voldoende is.

Nest Weave

Structuur-ID

De unieke identificatiecode die de thermostaat gebruikt voor Thread-communicatie met andere producten.

De Nest Thermostat E toont daarnaast de verbindingsstatus. Je ziet bij een normale werking de melding 'Gekoppeld aan Nest'.

Netwerk

Wifi

Hier zie je de naam van het wifi-netwerk waarmee de thermostaat momenteel is verbonden en de netwerk-PING (gemeten in milliseconden).

De signaalsterkte heeft een maximale waarde van 100. Een signaalsterkte van 75 wordt als sterk gezien. Een waarde van 36 of lager wordt als zwak gezien.

Je kunt de signaalsterkte gebruiken als hulp bij de oplossing van offline problemen met de thermostaat. Zet de wifi-router of -extender op een andere plek om te controleren of de signaalsterkte dan beter is.

Opmerking: Als de verbinding met het wifi-netwerk is verbroken, zie je de melding 'Client niet verbonden'.

Beveiliging

Hier zie je het type beveiliging dat is ingesteld voor je wifi-netwerk, zoals WPA, WEP enzovoort.

Interface

Hier zie je de wifi-netwerkinterface van de Nest-thermostaat. Dit is doorgaans 'wlan0'.

IPv4

Adres

Dit is het netwerk-IP-adres van de Nest-thermostaat. Dit adres is toegewezen via je router. Je kunt het IP-adres van de thermostaat ook bekijken in de lijst met verbonden apparaten in je wifi-router.

Subnetmasker

Een subnetmasker wordt gebruikt om de netwerklocatie van een IP-adres aan te duiden. Voor de meeste thuisnetwerken wordt het standaard subnetmasker 255.255.255.0 gebruikt.

Router

Het netwerk-IP-adres van de router waarmee je Nest-thermostaat is verbonden.

IPv6

Adres

Dit is het IPv6-netwerkadres van de thermostaat. Dit adres wordt gebruikt voor Thread-communicatie.

Prefixlengte

Een IPv6-prefixlengte wordt gebruikt om het netwerkgedeelte van een IPv6-adres aan te duiden (vergelijkbaar met een IPv4-subnetmasker).

Router

Het IPv6-adres van de router waarmee je Nest-thermostaat is verbonden.

Naamservers

Het adres van de DNS-server (Domain Name System) en back-up-DNS-server die door je thermostaat worden gebruikt.

Zoekdomeinen

De Nest-thermostaat gebruikt de zoekdomeinen als hij een niet-gekwalificeerde domeinnaam moet omzetten in een IP-adres. Als dit niet zo is, zie je de melding 'Geen'.

Serviceomgeving

Hier wordt meestal 'Productie' weergegeven. Als je deelneemt aan het Nest Field Test-programma, zie je de melding 'ft'.

Laatste gegevensupload

De exacte datum en tijd van de laatste automatische gegevensupload van je thermostaat naar de Nest-service. Raadpleeg onze veelgestelde vragen over privacy voor meer informatie.

Laatste cloudcommunicatie

De exacte datum en tijd van de laatste communicatie van je thermostaat met de Nest-service. Hiermee worden de Nest-thermostaat en de app gesynchroniseerd, zodat deze dezelfde informatie weergeven.

MAC-adres

Dit is de unieke netwerk-ID die tijdens de fabricage werd toegewezen aan de netwerkhardware van de Nest-thermostaat.

Sensoren

Huidige temp

De huidige temperatuur in de ruimte, gemeten door de interne sensoren van de Nest-thermostaat. De temperatuur wordt ook weergegeven op het temperatuurscherm van de thermostaat.

Gewenste temp

De temperatuur die is ingesteld op de Nest-thermostaat. Het systeem probeert momenteel de ruimte verwarmen naar deze temperatuur.

Relatieve luchtvochtigheid

De relatieve luchtvochtigheid in de ruimte, gemeten door de interne sensoren van de Nest-thermostaat.

Activiteit

Hier zie je altijd statusinformatie over de activiteit en lichtsensoren in de Nest-thermostaat.

Opmerking: Ook wanneer een sensor normaal werkt kan deze 0 aangeven.

Scherm

Waar

De locatienaam die tijdens de installatie aan je Nest-thermostaat is gegeven.

Opmerking: Je kunt de naam wijzigen via Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en dan Waar op de thermostaat of in de app.

Softwareversie

De software die momenteel is geïnstalleerd op de Nest-thermostaat.

Updategeschiedenis software Nest-thermostaat >

Model

Het modelnummer van het scherm van de Nest-thermostaat. Dit kan variëren bij verschillende modellen en generaties van de Nest-thermostaat.

Serienummer

Het scherm van je Nest-thermostaat heeft een uniek serienummer.

Apparaat-ID

De Nest Thermostat E geeft een apparaat-ID weer die uniek is voor je scherm.

Ontgrendeld

Hiermee kun je zien of de Nest Thermostat E is vergrendeld of ontgrendeld.

Tijdzone

Nest Learning Thermostats tonen de huidige tijdzone op basis van de postcode die tijdens de installatie is opgegeven.

Basis

Softwareversie

De softwareversie die is geïnstalleerd op de basis van de Nest-thermostaat.

Opmerking: Als de thermostaat is verbonden met wifi en internet, wordt de nieuwste software automatisch gedownload.

Model

Het model van de basis van je Nest-thermostaat.

Serienummer

De basis van je Nest-thermostaat heeft een uniek serienummer.