To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Technische informatie over de Nest-thermostaat

Als je technische informatie over de Nest-thermostaat wilt vinden, zoals het netwerk-IP-adres of de softwareversie, gebruik je de Home-app of Nest-app.

This article applies to all Google Nest thermostat models.

How to tell which thermostat you have

Technische informatie over de thermostaat in de Home-app

Opmerking: Afhankelijk van het model en de softwareversie van je thermostaat kun je mogelijk niet alle onderstaande technische gegevens in de Home-app bekijken. Gebruik de Nest-app of de thermostaat zelf om alle technische informatie voor de Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat te bekijken.

Hoe kan ik zien welke Nest-thermostaat ik heb?

Ga als volgt te werk om technische informatie voor de Google Nest Thermostat, Google Nest Thermostat E of Google Nest Learning Thermostat te bekijken in de Home-app:

1. Open de Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Selecteer Apparaatgegevens.
Apparaatnaam

Hier zie je de naam die je aan de thermostaat hebt gegeven.

De apparaatnaam wijzigen in de Home-app

Thuis Dit is de naam van je huis waaraan je thermostaat is toegevoegd in de app.
Plaatsing Dit is de plaats in je huis waaraan je thermostaat is toegewezen (zoals de keuken of de gang).
Model Hier zie je de modelnaam van je thermostaat.
Apparaat-ID Alleen Nest Thermostat: de thermostaat vermeldt een apparaat-ID die uniek is voor je scherm.
Serienummer De basis van je thermostaat heeft een uniek serienummer.
Softwareversie

Hier zie je de software die momenteel op je thermostaat is geïnstalleerd.

Geschiedenis van software-updates voor de Nest-thermostaat

Wifi-MAC Dit is de unieke netwerk-ID die tijdens de fabricage werd toegewezen aan de netwerkhardware van de thermostaat.
IP Dit is het netwerk-IP-adres van de Nest-thermostaat. Dit adres is toegewezen via je router. Je kunt het IP-adres van de thermostaat ook bekijken in de lijst met verbonden apparaten in je wifi-router.
Batterijstatus Alleen Nest Thermostat: dit is het laadniveau van de vervangbare AAA-batterijen: Onbekend, Goed, Laag, Bijna leeg
Batterijspanning De huidige spanning van de interne oplaadbare batterij van de thermostaat.

Technische informatie over de thermostaat in de Nest-app

Opmerking: De Nest-app is alleen geschikt voor de Nest Thermostat E en de Nest Learning Thermostat. Gebruik de Home-app als je technische informatie over de Nest Thermostat wilt bekijken.

Hoe kan ik zien welke Nest-thermostaat ik heb?

Ga als volgt te werk om technische informatie over de Google Nest Thermostat E of Google Nest Learning Thermostat in de Nest-app te bekijken:

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Draai de ring naar  Instellingen Icoon van Nest-instellingen en druk om deze optie te selecteren.
  3. Draai de ring naar Technische informatie en druk om deze optie te selecteren.

Opmerking: Als je een Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat hebt, kun je de technische informatie ook op de thermostaat zelf vinden. Ga in het menu Overzicht naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen Technische informatie.

Stroom

Batterij

De huidige spanning van de interne oplaadbare batterij van de thermostaat. De spanning fluctueert, maar moet hoger zijn dan 3,6 V als de thermostaat zoals het hoort wordt opgeladen.

Als de thermostaat niet voldoende stroom krijgt om de batterij op te laden en de spanning lager is dan 3,6 V, zet je thermostaat de wifi-verbinding uit, worden software-updates uitgesteld en wordt het scherm uitgezet om de batterij te sparen en te voorkomen dat de thermostaat volledig wordt uitgezet.

• 3,7 V is vereist om een software-update te installeren.
  • 3,6 V is vereist om het scherm aan te zetten wanneer iemand in de buurt van de thermostaat komt.
Voc Vin Iin

Voc, Vin en Iin meten de elektrische stroom die via de draden van je systeem naar de thermostaat wordt gestuurd. Hieronder vind je de bereiken waarbinnen de Voc, Vin en Iin zich tijdens normale werking moeten bevinden. Er zijn verschillende Vin- en lin-waarden als je een C-draad op je thermostaat hebt:

Als je thermostaat geen C-draad heeft:

• Voc: 29 tot 42 V
  • Vin:
    • 29 tot 42 V als je systeem niet actief is
    • 6 tot 7 V als je systeem actief is
  • Iin: 20 tot 40 mA

Als je thermostaat een C-draad heeft:

• Voc: 29 tot 42 V
  • Vin: 29 tot 42 V
  • Iin: 100 of 200 mA

Problemen met de stroomtoevoer oplossen

Als de bovenstaande specificaties buiten het normale bereik vallen, zijn er mogelijk problemen die je moet oplossen. Als je Nest-thermostaat bijvoorbeeld niet aangaat en niet reageert, of als je een knipperend rood lampje bovenaan het scherm van de thermostaat ziet, krijgt de thermostaat niet voldoende stroom om de batterij op te laden. Bekijk het volgende artikel om het probleem op te lossen:

Problemen oplossen wanneer de thermostaat niet aangaat

Netwerk

Wifi

Hier zie je de naam en signaalsterkte van het wifi-netwerk waarmee de thermostaat is verbonden. De ping (gemeten in milliseconden) kan ook worden weergegeven.

De signaalsterkte heeft een maximale waarde van 100. Een signaalsterkte van 75 wordt als sterk gezien. Een waarde van 36 of lager wordt als zwak gezien.

Je kunt de signaalsterkte gebruiken als hulp bij de oplossing van offline problemen met de thermostaat. Zet de wifi-router of -extender op een andere plek om te checken of de signaalsterkte dan beter is.

Opmerking: Als de verbinding met het wifi-netwerk is verbroken, zie je de melding 'Client niet verbonden'.

Beveiliging Hier zie je het type beveiliging dat is ingesteld voor je wifi-netwerk, zoals WPA, WEP enzovoort.
Interface Hier zie je de wifi-netwerkinterface van de Nest-thermostaat. Dit is doorgaans 'wlan0'.
IPv4-netwerkadressen
Adres Dit is het netwerk-IP-adres van de Nest-thermostaat. Dit adres is toegewezen via je router. Je kunt het IP-adres van de thermostaat ook bekijken in de lijst met verbonden apparaten in je wifi-router.
Subnetmasker Een subnetmasker wordt gebruikt om de netwerklocatie van een IP-adres aan te duiden. Voor de meeste thuisnetwerken wordt het standaard subnetmasker 255.255.255.0 gebruikt.
Router Het netwerk-IP-adres van de router waarmee je Nest-thermostaat is verbonden.
IPv6-netwerkadressen
Adres Dit is het IPv6-netwerkadres van de thermostaat. Dit adres wordt gebruikt voor Thread-communicatie.
Prefixlengte Een IPv6-prefixlengte wordt gebruikt om het netwerkgedeelte van een IPv6-adres aan te duiden (vergelijkbaar met een IPv4-subnetmasker).
Router Het IPv6-adres van de router waarmee je Nest-thermostaat is verbonden.
Naamservers Het adres van de DNS-server (Domain Name System) en back-up-DNS-server die door je thermostaat worden gebruikt.
Zoekdomeinen De Nest-thermostaat gebruikt de zoekdomeinen als hij een niet-gekwalificeerde domeinnaam moet omzetten in een IP-adres. Als dit niet zo is, zie je de melding 'Geen'.
Serviceomgeving De meeste mensen zien 'productie'. Als je deelneemt aan het Nest Field Test-programma, zie je de melding 'ft'.
Laatste gegevensupload De exacte datum en tijd van de laatste automatische gegevensupload van je thermostaat naar de Nest-service. Raadpleeg onze veelgestelde vragen over privacy voor meer informatie.
Laatste cloudcommunicatie De exacte datum en tijd van de laatste communicatie van je thermostaat met de Nest-service. Hiermee worden de Nest-thermostaat en de app gesynchroniseerd, zodat deze dezelfde informatie weergeven.
MAC-adres Dit is de unieke netwerk-ID die tijdens de fabricage werd toegewezen aan de netwerkhardware van de Nest-thermostaat.

Sensoren

Huidige temp De huidige temperatuur in de ruimte, gemeten door de interne sensoren van de Nest-thermostaat. De temperatuur wordt ook weergegeven op het temperatuurscherm van de thermostaat.
Gewenste temp De temperatuur die is ingesteld op de Nest-thermostaat. Het systeem probeert de ruimte momenteel naar deze temperatuur te verwarmen of te koelen.
Relatieve luchtvochtigheid De relatieve luchtvochtigheid in de ruimte, gemeten door de interne sensoren van de Nest-thermostaat.
Activiteit

Hier zie je altijd statusinformatie over de activiteit en lichtsensoren in de Nest-thermostaat.

Opmerking: Ook als een sensor normaal werkt, kan deze 0 aangeven.

Apparatuur

Detectie apparatuur op

Dit geeft aan op welke aansluitingen op de basis van de Nest-thermostaat draden zijn aangesloten. Dit wordt bepaald door de fysieke positie van de aansluitingsklemmen, niet door de spanning op de draad.

Opmerking: Als de hier vermelde draden niet overeenkomen met de draden in de thermostaataansluitingen, moet je checken of de draden goed vastzitten en of de klem van de aansluiting niet omhoog komt.
Kijk ook of de aansluitingen niet worden geblokkeerd (bijvoorbeeld door kapotte draadeinden).

Scherm

Waar

De locatienaam die tijdens de installatie aan je Nest-thermostaat is gegeven.

Opmerking: Je kunt de naam wijzigen via de instellingen van je thermostaat.

De locatie- of ruimtenaam van je Nest-product in de Nest-app wijzigen

Softwareversie

De software die momenteel is geïnstalleerd op de Nest-thermostaat.

Geschiedenis van software-updates voor de Nest-thermostaat

Model Het modelnummer van het scherm van de Nest-thermostaat. Dit kan variëren bij verschillende modellen en generaties van de Nest-thermostaat.
Serienummer Het scherm van je Nest-thermostaat heeft een uniek serienummer.
Apparaat-ID De Nest Thermostat E geeft een apparaat-ID weer die uniek is voor je scherm.
Ontgrendeld Hiermee kun je zien of de Nest Thermostat E is vergrendeld of ontgrendeld.
Tijdzone De tijdzone voor de Nest-thermostaat is gebaseerd op de postcode die bij het instellen is ingevoerd.

Basis

Softwareversie

De softwareversie die is geïnstalleerd op de basis van de Nest-thermostaat.

Opmerking: Als de thermostaat is verbonden met wifi en internet, wordt de nieuwste software automatisch gedownload.

Model Het model van de basis van je Nest-thermostaat.
Serienummer De basis van je Nest-thermostaat heeft een uniek serienummer.

Technische informatie in de Nest-app

Model display

Hier zie je het modelnummer van het scherm van je thermostaat. Dit kan variëren bij verschillende modellen en generaties van de Nest-thermostaat.

Waar

Dit is de locatienaam die tijdens het instellen aan de thermostaat is gegeven.

Opmerking: Je kunt de naam wijzigen via de instellingen van je thermostaat.

De locatie- of ruimtenaam van je Nest-product in de Nest-app wijzigen

Model montagesteun Het model van de basis van je Nest-thermostaat.
Serienummer Het scherm van je Nest-thermostaat heeft een uniek serienummer.
Software

De software die momenteel is geïnstalleerd op de Nest-thermostaat.

Geschiedenis van software-updates voor de Nest-thermostaat

MAC Dit is de unieke netwerk-ID die tijdens de fabricage werd toegewezen aan de netwerkhardware van de Nest-thermostaat.
IP Dit is het netwerk-IP-adres van de Nest-thermostaat. Dit adres is toegewezen via je router. Je kunt het IP-adres van de thermostaat ook bekijken in de lijst met verbonden apparaten in je wifi-router.

Laatste contact De datum en tijd van de laatste communicatie van je thermostaat met de Nest-service.
Batterij

De huidige spanning van de interne oplaadbare batterij van de thermostaat. De spanning fluctueert, maar moet hoger zijn dan 3,6 V als de thermostaat zoals het hoort wordt opgeladen. Als de thermostaat niet voldoende stroom krijgt om de batterij op te laden en de spanning lager is dan 3,6 V, zet je thermostaat de wifi-verbinding uit, worden software-updates uitgesteld en wordt het scherm uitgezet om de batterij te sparen en te voorkomen dat de thermostaat volledig wordt uitgezet.

• 3,7 V is vereist om een software-update te installeren.
  • 3,6 V is vereist om het scherm aan te zetten wanneer iemand in de buurt van de thermostaat komt.