To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hoe kan ik zien welke Nest-thermostaat ik heb?

Nest-thermostaten zien er hetzelfde uit en gebruiken dezelfde software. Maar er zijn enkele belangrijke verschillen die je moet kennen voordat je begint met probleemoplossing, installatie of iets anders. Je kunt kijken op het scherm, de basiseenheid, de Heat Link of in de Nest-app om erachter te komen welke Nest-thermostaat je hebt.

Hieronder staan enkele manieren om de verschillen te zien tussen de Nest-thermostaten. Het is het makkelijkst om naar het scherm te kijken.

Verschillen in de ring en het scherm

In onderstaande tabel staan de belangrijkste verschillen tussen Nest-thermostaten.

Nest Thermostat E

3e generatie
Nest Learning Thermostat

2e generatie Nest Learning Thermostat

nest thermostat front view nest thermostat gen 3 front view nest thermostat 2nd gen front view
Schermdiameter van 4,6 cm (verlicht) Schermdiameter van 8,25 cm (verlicht) Schermdiameter van 7 cm (verlicht)
Sensor achter Nest-logo Sensoren verborgen achter
kleiner doorzichtig venster
Sensoren verborgen achter
kleiner doorzichtig venster
Witte kunststof ring Roestvrijstalen ring: kan ook koperkleurig, wit of zwart zijn. Roestvrijstalen ring
Geïntegreerde standaard (inbegrepen) Standaard is apart te koop Standaard is apart te koop

De roestvrijstalen ring van de 3e generatie Nest Learning Thermostat kan verschillende kleuren hebben, zoals koperkleurig, wit of zwart. Als je thermostaat eruitziet als een van de thermostaten hieronder, heb je een thermostaat van de 3e generatie.

nest thermostat 3rd gen copper

nest thermostat 3rd gen white

nest thermostat 3rd gen black

Koper

Wit

Zwart

Over de 2e generatie Nest Learning Thermostat in Europa

De eerste Nest-thermostaat die verkrijgbaar was in landen in Europa was de 2e generatie Nest Learning Thermostat. Verwarmingssystemen in Europa verschillen sterk van die in de VS en Canada en we wilden vanaf het begin de beste functionaliteit en energiebesparing bieden. Daarom hebben we de tijd genomen om een volledig nieuwe versie van de Nest-thermostaat te ontwikkelen.

Verschillen in de basiseenheid van de thermostaat

Als je aan het scherm niet kunt zien welke thermostaat je hebt, kun je ook het scherm verwijderen en de basis bekijken. Je zou meteen het verschil moeten zien. In onderstaande tabel zie je de belangrijkste verschillen tussen de verschillende basiseenheden van de Nest-thermostaat.

Nest Thermostat E

3e generatie Nest Learning Thermostat

2e generatie Nest Learning Thermostat

nest thermostat e with stand

European style base for 3rd generation Nest Thermostat

nest thermostat 2nd gen base

Geïntegreerde standaard

Geen waterpas

Ovale schermaansluiting

Blauwe waterpas

Ovale schermaansluiting

Kleiner Nest-logo

Gele waterpas

Rechthoekige schermaansluiting

Groot Nest-logo

Verschillen tussen Heat Links

Je kunt ook het verschil zien aan de Heat Link van elke thermostaat.

Nest Thermostat E

3e generatie Nest Learning Thermostat

2e generatie Nest Learning Thermostat

Nest Thermostat E Heat Link

3rd gen Heat Link

2nd gen Heat Link

Grijze stoffen kap

Twee statuslampjes

Witte kunststof behuizing

Drie statuslampjes

Witte kunststof behuizing

Eén statuslampje

Breedte 11,7 cm x diepte 2,2 cm

Hoogte 11 cm x breedte 11 cm x diepte 2,8 cm

Hoogte 10 cm x breedte 10 cm x diepte 2,9 cm

De schermen en basiseenheden van de verschillende thermostaatmodellen zijn niet compatibel

• Alleen als het om dezelfde modellen, generaties en landen/regio's gaat, kunnen basiseenheden en schermen van thermostaten worden omgewisseld.

• De schermen en basiseenheden van de verschillende Nest-thermostaatmodellen hebben een ander hardware-ontwerp en zijn daarom niet uitwisselbaar, ook al zien ze er hetzelfde uit. De schermaansluiting en de aansluitingen van de systeembedrading verschillen per model. Zie de eerste twee gedeelten van dit artikel voor meer informatie.

WAARSCHUWING: Als je onderdelen van verschillende Nest-thermostaatmodellen op elkaar probeert aan te sluiten, kun je je thermostaat en je systeem beschadigen.

• De schermaansluiting op de basiseenheid van de thermostaat is anders bij alle 3 de generaties van de Nest Learning Thermostat. Daarnaast verschillen de aansluitingen voor de systeembedrading per thermostaatmodel.

• Opmerking: De 3e generatie Nest Learning Thermostat is beschikbaar in verschillende kleuren. Alle kleuren van de 3e generatie schermen werken met alle basiseenheden van de 3e generatie.

Onderdelen uit verschillende landen zijn niet altijd compatibel

In sommige landen wordt hoogspanningsbedrading gebruikt voor thermostaten, terwijl in andere landen (zoals de Verenigde Staten en Canada) laagspanningsbedrading wordt gebruikt. Nest heeft verschillende thermostaten ontworpen voor systeembedrading met hoogspanning en met laagspanning. Hoogspannings- en laagspanningsonderdelen van de Nest-thermostaat zijn niet compatibel.

WAARSCHUWING: Elke poging om hoogspannings- en laagspanningsonderdelen van de Nest met elkaar te verbinden, kan leiden tot schade aan je systeem. Deze basiseenheden en schermen zijn niet uitwisselbaar, ook niet als de thermostaten van hetzelfde model en dezelfde generatie zijn.

Aan de hand van de aansluiting van de bedrading kun je zien welk type basiseenheid je hebt:

• Laagspanningsbedrading: 6 of 8 aansluitingen, voorzien van aanduidingen zoals Y1, W1 en C.
  • Hoogspanningsbedrading: 2 aansluitingen, voorzien van de aanduidingen T1 en T2 of zonder aanduiding.

Laagspanningsbedrading

Hoogspanningsbedrading

6 of 8 aansluitingen, voorzien van aanduidingen zoals Y1, W1 en C.

2 aansluitingen, voorzien van de aanduidingen T1 en T2 of zonder aanduiding.

Voorbeeld:

thermostat e base

Voorbeeld: