To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Feilsøk konfigureringsmeldinger for Nest-kameraer og -ringeklokker

Hvis det oppstår et problem under konfigureringen av kameraet eller ringeklokken, ser du en melding og en alfanumerisk kode i Nest-appen. Bruk denne artikkelen for å finne koden din og få fremgangsmåter for å løse problemet.

Bruk den interaktive feilsøkingsveiledningen, eller velg hjelpekoden du ser nedenfor.

Klikk her for å bruke den interaktive feilsøkingsveiledningen

Merk: Hvis du bruker Home-appen til å konfigurere, trenger du bare å trykke på linken i appmeldingen for å få feilsøkingstrinnene. Hvis du trenger mer hjelp, kan du prøve artiklene nedenfor:

Feilkoder for Nest-kameraer

NC-feil

Annen feilsøking

En feilmelding vises, men uten feilkode

Hvis du prøver å legge til Nest-kameraet ditt i appen, kan det hende du ser en feilmelding, men den inneholder kanskje ikke noen kode som kan hjelpe deg med å finne ut hvilke feilsøkingstrinn som kan være relevante.

Hvis du ser en melding i appen i stedet for en feilkode, for eksempel «A weak wifi connection is affecting your camera's video quality» («En svak wifi-tilkobling påvirker videokvaliteten til kameraet ditt») eller «Your cellular connection may cause lower quality video» («Mobiltilkoblingen din kan føre til lavere videokvalitet»), kan du lese de følgende artiklene for å finne ut hvordan du feilsøker problemet ditt.

Forstyrrelser i den trådløse tilkoblingen og fremgangsmåten for å feilsøke dette

Feilsøk videoproblemer med Nest-kameraet

Det står at kameraet mitt er av eller uten nett

Når Nest-kameraet ditt er lagt til i appen, mister det kanskje tilkoblingen til wifi-nettverket i hjemmet ditt. Hvis dette skjer, vises kameraet som av eller uten nett i appen. I følgende artikkel finner du fremgangsmåter du kan bruke for å feilsøke tilkoblingen til kameraet.

Feilsøk at kameraet eller ringeklokken er uten nett

Jeg vet ikke hva lyset på kameraet mitt betyr

Nest-kameraet ditt har en LED-statuslampe på forsiden. I artikkelen nedenfor kan du finne ut mer om hva dette lyset betyr.

Lys og lyder på Nest-kameraet

Kameraet ditt hadde et tilkoblingsproblem

Hjelpekoder:

C100 ∙ C102 ∙ C202 ∙ C205 ∙ C206 ∙ C207 ∙ C210 ∙ C211 ∙ C213 ∙ C214 ∙ C215 ∙ C216 ∙ C217 ∙ C218 ∙ C219 ∙ C221 ∙ C222 ∙ C227 ∙ C228 ∙ C309-400 ∙ C309-401 ∙ C309-403 ∙ C309-500 ∙ C327 ∙ C329 ∙ C381 ∙ C390 ∙ NC004 ∙ NC010 ∙ NC011 ∙ NC015 ∙ NC016 ∙ NC017 ∙ NC029

Disse hjelpekodene betyr at appen hadde problemer med å koble seg til kameraet ditt.

Feilsøking

1. Lukk appen.
  2. Følg veiledningen i denne artikkelen for å starte kameraet på nytt.
  3. Sørg for at wifi og Bluetooth er aktivert på telefonen, og at den er koblet til wifi-nettverket du vil bruke for kameraet.
  4. Prøv å konfigurere kameraet på nytt i appen.
  5. Hvis hjelpekoden fortsatt vises og du bruker appen på en telefon, må du starte enheten på nytt og sjekke om det løser problemet.
  6. Hvis du fremdeles ikke kan konfigurere kameraet, kan du kontakte brukerstøtten.

Det har oppstått en feil med Bluetooth-tilkoblingen

Hjelpekoder:

C107 ∙ C111 ∙ C112 ∙ C113 ∙ C114 ∙ C115 ∙ C116 ∙ C117 ∙ C118 ∙ C201 ∙ C203 ∙ C204 ∙ C212 ∙ C234 ∙ C235 ∙ C236 ∙ C237 ∙ C238 ∙ C239 ∙ NC021 ∙ NC022 ∙ NC023

Disse feilene betyr at kameraet ikke kunne koble seg til telefonen via Bluetooth. Du må sørge for at Bluetooth fungerer og er aktivert på enheten din.

Feilsøking

1. Avslutt Nest-appen.
  2. Følg veiledningen i denne artikkelen for å starte kameraet på nytt.
  3. Slå Bluetooth av og på igjen på telefonen for å tilbakestille tilkoblingen. Sjekk at Bluetooth er på når du er ferdig.
  4. I sjeldne tilfeller kan det hende det ikke er mulig å slå på Bluetooth på telefonen. Hvis du opplever dette problemet, kan du prøve å starte enheten på nytt. Ellers går du videre til neste trinn.
  5. Etter at du har slått på Bluetooth, plasserer du telefonen maks 0,3 meter unna kameraet og lar den ligge der til konfigureringen er fullført, for å redusere trådløs signalstøy som kan forstyrre Bluetooth-tilkoblingen.
  6. Prøv nå å konfigurere kameraet på nytt.
  7. Hvis du fortsatt ikke kan konfigurere kameraet, kan du prøve en annen telefon hvis du har en.
  8. Hvis Nest-appen viser en Bluetooth-feil igjen, starter du telefonen på nytt hvis du ikke har gjort det allerede. Prøv deretter å konfigurere kameraet på nytt.

Hvis alt annet mislykkes, kan du prøve å konfigurere kameraet uten å bruke Bluetooth, hvis du har et av følgende kameraer:

• Det kan være lurt å prøve å konfigurere kameraet med en annen telefon. Du må installere Nest-appen på den nye enheten og deretter følge trinnene i appen for å konfigurere kameraet.

• Nest Cam Outdoor
    • Nest Cam Indoor

Kameraet kunne ikke koble til de andre Nest-produktene dine

Hjelpekoder:

NC013 ∙ NC014 ∙ NC018 ∙ NC024 ∙ NC030

Under konfigureringen prøver Nest-kameraet eller -ringeklokken å hente wifi-informasjon fra de andre Nest-produktene i hjemmet ditt. Kameraet eller ringeklokken vet når det finnes andre Nest-produkter i hjemmet, fordi produktene allerede er i Home-appen eller Nest-appen.

Hvis kameraet eller ringeklokken ikke kan koble seg til de andre Nest-produktene, fører det til at det ikke er nok informasjon til å fullføre konfigureringen. Når kameraet eller ringeklokken ikke kan kobles til, kan det hende en av disse hjelpekodene vises.

Feilsøking

1. Start kameraet eller ringeklokken på nytt

Følg veiledningen i denne artikkelen for å starte kameraet på nytt. Gå deretter tilbake til disse trinnene, og gå til trinn 2.

2. Koble enheten til det samme wifi-nettverket

1. Koble telefonen til det samme nettverket som Nest-produktene du allerede har.
  2. Prøv å konfigurere kameraet eller ringeklokken igjen mens telefonen er koblet til det samme nettverket.

• Etter at du har konfigurert kameraet eller ringeklokken, kan du koble telefonen til et annet wifi-nettverk hvis du vil.

3. Hvis du fremdeles får den samme feilen etter å ha prøvd trinnene ovenfor, starter du kameraet eller ringeklokken på nytt og fortsetter feilsøkingen ved å følge trinnene nedenfor.

3. Plassér produktene nærmere hverandre

Under konfigureringen prøver det nye kameraet eller den nye ringeklokken å koble seg til ett av de følgende Nest-produktene du allerede har i hjemmet ditt:

• Google Nest-kamera eller -ringeklokke
  • Google Nest Protect røyk- og karbonmonoksidvarsler

Merk: Google Nest-termostater og andre Nest-kameramodeller inngår ikke i konfigureringen som er beskrevet ovenfor.

Slik får du dem til å koble seg til:

1. Plassér kameraet eller ringeklokken og det andre Nest-produktet innen 10 meter fra hverandre midlertidig.

• Hvis produktet er et Nest-kamera, kan du prøve å plassere det nærmere det andre Nest-produktet. Det kan hende du må koble kameraet til et strømuttak som er nærmere det andre produktet.
    • Hvis du har en Nest Doorbell med ledning, kan du prøve å plassere det andre Nest-produktet nærmere ringeklokken.
  2. Når produktene dine er nærmere hverandre, går du gjennom konfigureringen på nytt.

3. Hvis det ikke fungerer, starter du kameraet eller ringeklokken på nytt. Plassér deretter kameraet eller ringeklokken og det andre Nest-produktet innen 1 meter fra hverandre, og start konfigureringen på nytt.

4. Når du har lagt til kameraet eller ringeklokken i appen og fullført konfigureringen, kan du montere produktene langt fra hverandre. De trenger bare å være i nærheten av hverandre under konfigureringen.

Sikkerhetsinnstillingene for internett forhindrer at kameraet kobler til

Hjelpekoder:

C209 ∙ C229 ∙ C230 ∙ C231 ∙ C232 ∙ C233 ∙ NC008 ∙ NC009

Disse feilkodene betyr at internett-brannmuren din kan hindre Nest-appen i å legge til Nest-kameraer eller -ringeklokker på nettverket ditt. Eller det kan ha oppstått et annet problem med nettverket.

Feilsøking

1. Avslutt appen.
  2. Følg veiledningen i denne artikkelen for å starte kameraet på nytt.
  3. Sjekk at wifi-nettverket er koblet til internett, og at tilkoblingen fungerer som forventet. Hvis andre enheter ikke kan koble seg til internett, må du kontakte internettleverandøren din for å gjenopprette tilgangen.

På datamaskin

Bruk en nettleser for å gå til en nettside, for eksempel google.com, og forsikre deg om at den lastes inn på riktig måte.

På telefon

Slå på flymodus på telefonen, og slå på wifi på enheten mens flymodus er på.

Tillat at enheten din kobler seg til wifi-nettverket, og prøv deretter å gå til en nettside som google.com for å sjekke om den lastes inn på riktig måte. Når du er ferdig med testingen, slår du av flymodus.

1. Sørg for at wifi er aktivert på telefonen, og at den er koblet til det samme wifi-nettverket som du vil bruke for kameraet.
  2. Hvis du bruker en brannmur, kan du prøve å redusere sikkerhetsnivået midlertidig for å la appen koble til produktet ditt på nettverket. Du bør også slå av filtrering av MAC- og IP-adresse midlertidig. Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette, kontakter du personen eller tjenesteleverandøren som konfigurerte brannmuren.
  3. Åpne appen igjen, og konfigurer Nest Cam på telefonen (eller på en datamaskin).
  4. Når du er ferdig, kan du gjenopprette de tidligere sikkerhetsinnstillingene for brannmuren.

Kameraet ditt hadde problemer med å koble seg til wifi

Hjelpekoder:

C106 ∙ C109 ∙ C119 ∙ C224 ∙ C324 ∙ C331 ∙ C332 ∙ C363 ∙ C364 ∙ N027 ∙ N028

Disse feilene betyr at Nest Cam ikke kunne koble seg til det valgte wifi-nettverket. Det kan være flere årsaker til at dette skjer. Prøv disse forslagene.

Feilsøking

1. Avslutt Nest-appen.
  2. Koble fra modemet og ruteren. Du har kanskje en enhet som er både modem og ruter, eller du kan ha to forskjellige enheter. Hvis du har to forskjellige enheter, kobler du fra begge.
  3. Vent i 30 sekunder før du kobler modemet og ruteren til igjen.
  4. Modemet og ruteren starter. Vent et par minutter eller til du ser et vedvarende strøm- og tilkoblingslys. Det kan også hende du ser et raskt blinkende datalys på enhetene.
  5. Sjekk at wifi-nettverket i hjemmet ditt er koblet til internett, og at tilkoblingen fungerer som forventet. Hvis andre enheter ikke kan koble seg til internett, må du kontakte internettleverandøren din for å gjenopprette tilgangen.
  • På datamaskin
  • Bruk en datamaskin for å gå til en nettside, for eksempel google.com, og forsikre deg om at den lastes inn på riktig måte.

På telefon

1. Slå på flymodus på telefonen, og slå på wifi på enheten mens flymodus er på.

2. La enheten koble seg til wifi-nettverket, og prøv deretter å gå til en nettside, for eksempel google.com, for å sjekke om den lastes inn på riktig måte.

3. Slå av flymodus når du er ferdig med testingen.

1. Koble fra kameraet. Vent i ti sekunder før du kobler det til igjen.
  2. Sørg for at wifi er aktivert på telefonen, og at den er koblet til det samme wifi-nettverket.
  3. Åpne appen igjen, og konfigurer Nest Cam på telefonen (eller på en datamaskin).

Feil wifi-passord

Hjelpekoder:

C104 ∙ C220 ∙ C320 ∙ NC005 ∙ NC006 ∙ NC007

Du har sannsynligvis bare skrevet inn wifi-passordet feil. Det er lett å fikse.

Feilsøking

1. Dobbeltsjekk passordet for wifi-nettverket i hjemmet ditt. Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte personen eller tjenesteleverandøren som konfigurerte wifi hjemme hos deg.
  2. Trykk på Prøv på nytt-knappen. Skriv inn wifi-informasjonen din på nytt. Når du blir bedt om det, skriver du nøye inn passordet for wifi-nettverket.

Kameraet ditt hadde problemer med å finne eller koble seg til wifi

Hjelpekoder:

C103 ∙ C110 ∙ C223 ∙ C323 ∙ C365 ∙ C366 ∙ C367 ∙ C368 ∙ C371 ∙ C372 ∙ C373 ∙ C374 ∙ C375 ∙ C376

Disse hjelpekodene betyr at kameraet ditt ikke kunne finne eller koble seg til wifi-nettverket du har valgt. Det kan være flere årsaker til at dette skjer. Prøv disse forslagene.

Feilsøking

1. Avslutt Nest-appen.
  2. Sjekk at wifi-nettverket i hjemmet ditt er koblet til internett, og at tilkoblingen fungerer som forventet. Hvis andre enheter ikke kan koble seg til internett, må du kontakte internettleverandøren din for å gjenopprette tilgangen.
  • På datamaskin
  • Du kan bruke en datamaskin for å gå til en nettside, for eksempel google.com, og forsikre deg om at den lastes inn på riktig måte.

På telefon

• Du kan også slå på flymodus på telefonen. Slå deretter på wifi på telefonen mens flymodus er på. La enheten koble seg til wifi-nettverket, og prøv å gå til en nettside, for eksempel google.com. Forsikre deg om at den lastes inn på riktig måte. Når du har fullført testingen, slår du av flymodus.
  1. Sørg for at wifi er aktivert på telefonen, og at den er koblet til det samme wifi-nettverket.
  2. Ikke prøv å koble et kamera som bare er kompatibelt med 2,4 GHz, til et nettverk på 5 GHz.
  3. Følg veiledningen i denne artikkelen for å starte kameraet på nytt.
  4. Åpne appen igjen, og konfigurer Nest-kameraet på telefonen.

Det skjulte wifi-nettverket ditt gjenkjenner ikke informasjonen du har oppgitt

Hjelpekoder:

C225 ∙ C325

Dette kan skje når du prøver å koble til et skjult wifi-nettverk, og du skriver inn informasjonen manuelt. Du kan ha valgt feil sikkerhetstype for wifi-nettverket.

Feilsøking

Merk: Hvis du ikke er komfortabel med å sjekke nettverksinnstillingene dine, kan du kontakte personen eller tjenesteleverandøren som konfigurerte wifi-nettverket ditt, og la dem ta seg av det.

1. Dobbeltsjekk sikkerhetstypen for wifi-nettverket ditt. Denne feilen kan for eksempel vises hvis sikkerhetstypen for wifi-nettverket er WPA, men du har valgt WEP under konfigureringen.
  2. Trykk på Prøv på nytt i appen. Skriv inn wifi-informasjonen din på nytt. Når du blir bedt om det, velger du riktig sikkerhetstype for wifi-nettverket.
  3. Hvis du fremdeles har problemer, kan du prøve å gjøre wifi-nettverket synlig i en kort periode, slik at kameraet ditt kan finne og koble til nettverket automatisk. Når du er klar, kan du deretter skjule nettverket igjen.

Det har oppstått et problem med ruterinnstillingene

Hjelpekoder:

C105 ∙ C226 ∙ C326

Denne feilen betyr at ruteren din ikke kunne tilordne nettverksadresse til kameraet ditt. Flere ulike ruterinnstillinger kan føre til dette.

Feilsøking

Merk: Eller hvis du ikke er komfortabel med å justere ruterinnstillingene, kontakter du personen eller tjenesteleverandøren som konfigurerte wifi hjemme hos deg.

1. Avslutt appen.
  2. Sørg for at wifi er aktivert på telefonen, og at den er koblet til det samme wifi-nettverket som du vil bruke for kameraet.
  3. Det er mulig at ruteren ikke er konfigurert riktig for å fungere med Nest Cam. Nest Cam bruker DHCP for å koble seg til wifi-nettverket. Sjekk at ruteren er kompatibel med DHCP.
  4. Hvis ruteren bruker filtrering av MAC-adresse, kan du se informasjonen vår om hvordan du legger til MAC-adressen for Nest Cam på godkjenningslisten.
  5. Sørg for at wifi-utstyret ditt bruker de andre anbefalte innstillingene for ruter og tilgangspunkt.
  6. Følg veiledningen i denne artikkelen for å starte kameraet på nytt.
  7. Åpne appen på nytt, og konfigurer Nest Cam på telefonen.

Internettilkoblingen var for treg eller ble avbrutt

Feilkode:

C108

Denne feilen vises når Nest-tjeneren ikke svarer på en forespørsel fra enheten din. Dette kan skje hvis du mister internettilkoblingen under konfigureringen, eller hvis nettverket har problemer med båndbredde.

Feilsøking

1. Hvis internettilkoblingen er treg, har du kanskje ikke nok båndbredde til å fullføre konfigureringen. Kjør en hastighetssjekk av internett, og sørg for at det ikke oppstår uventede problemer med båndbredden for tilkoblingen.
  2. Koble fra modemet og ruteren. Du har kanskje en enhet som er både modem og ruter, eller du kan ha to forskjellige enheter. Hvis du har to forskjellige enheter, kobler du fra begge.
  3. Vent i 30 sekunder før du kobler modemet og ruteren til igjen.
  4. Modemet og ruteren starter. Vent et par minutter eller til du ser et vedvarende strøm- eller tilkoblingslys. Det kan også hende du ser et raskt blinkende datalys på enhetene.
  5. Sjekk at wifi-nettverket er koblet til internett, og at tilkoblingen fungerer som forventet:
  • På datamaskin
  • Du kan bruke en datamaskin for å gå til en nettside, for eksempel google.com, og forsikre deg om at den lastes inn på riktig måte.
  • På telefon
    1. Slå på flymodus på telefonen, og slå på wifi på telefonen mens flymodus er på.
    2. Tillat at enheten din kobler seg til wifi-nettverket, og prøv deretter å gå til en nettside som google.com for å sjekke at den lastes inn på riktig måte. Sjekk at den lastes inn skikkelig.
    3. Når du har fullført testingen, slår du av flymodus.
  • Merk: Hvis andre enheter ikke kan koble seg til internett, må du kontakte internettleverandøren din for å gjenopprette tilgangen.

1. Avslutt Nest-appen.
  2. Følg veiledningen i denne artikkelen for å starte kameraet på nytt.
  3. Åpne Nest-appen igjen, og konfigurer Nest Cam på telefonen.

Det har oppstått et problem med tilkoblingen mellom kameraet og datamaskinen

Hjelpekoder:

C350 ∙ C362 ∙ C380

Hvis du konfigurerer Nest-kameraet på en Mac- eller Windows-datamaskin, kan denne feilen oppstå når det finnes tilkoblingsproblemer.

Feilsøking

1. Tøm bufferen i nettleseren, og slett informasjonskapslene. Gå til nettleserens hjelpemeny for å finne ut hvordan du gjør dette.
  2. Lukk nettleseren.
  3. Koble kameraet fra USB-porten på datamaskinen. Koble den til igjen i en annen USB-port på datamaskinen (hvis du har en).
  4. Prøv å konfigurere Nest-kameraet med datamaskinen på nytt.

Kameraet kan være tilknyttet et annet Nest-hjem

Hjelpekoder:

C101 ∙ C208 ∙ C308 ∙ C309

Når denne feilen vises, betyr det at appen tror at kameraet kanskje allerede er konfigurert i et hjem.

Feilsøking

1. Avslutt Nest-appen.
  2. Hvis Nest-kameraet ditt allerede er konfigurert i en konto i appen, må du fjerne kameraet fra den forrige kontoen før du fortsetter.
    • Husk at hvis du har et Nest Aware-abonnement, blir alle Video History-oppføringene fra det aktuelle kameraet slettet permanent, hvis kameraet fjernes fra kontoen. Så sørg for at du oppretter og laster ned klipp du vil beholde, før du sletter kameraet fra kontoen.
  3. Følg veiledningen i denne artikkelen for å starte kameraet på nytt.
  4. Åpne appen igjen, og konfigurer Nest-kameraet på telefonen.
  5. Hvis du fortsatt ikke kan konfigurere kameraet, eller hvis du har problemer med å fjerne kameraet fra den forrige kontoen i appen, kan du kontakte brukerstøtten.

Ringeklokken ble inaktiv, og du kan ikke fullføre konfigureringen

Hjelpekode:

NC019

Kameraet må være aktivt før du kan koble det til wifi og fullføre konfigureringen i appen. Hvis statuslampen på kameraet slås av under konfigureringen, er ikke kameraet aktivt lenger, og da kan du ikke legge det til i appen.

Feilsøking

1. Lukk appen.
  2. Følg veiledningen for å tilbakestille kameraet til fabrikkstandard.

Ringeklokken kan ha tidligere angitte innstillinger

Hjelpekode:

NC003

Når denne feilen vises, betyr det at appen tror at Nest-ringeklokken har noen tidligere angitte innstillinger. Du ser meldingen «Tilbakestill Nest Doorbell».

Feilsøking

Tilbakestill ringeklokken til fabrikkstandard:

Nest Doorbell (med ledning)

1. Hvis ringeklokken allerede er festet til veggen, må du ta den av. Bruk demonteringsverktøyet som fulgte med ringeklokken, en binders eller en tegnestift.

2. Sett verktøyet, bindersen eller tegnestiften inn i hullet på undersiden av ringeklokken, og fjern den fra basen.
    Tips: Ikke skru av ledningene som er festet på baksiden av ringeklokken, hvis den er fysisk koblet til en strømkilde i hjemmet ditt.

3. Hold inne to knapper på ringeklokken i cirka ti sekunder:

• Hold knappen for tilbakestilling på baksiden inne (bruk demonteringsverktøyet eller en tegnestift).
    • Samtidig holder du den store ringeklokkeknappen på forsiden inne.
  4. Mens du holder inne knappene, lager kameraet en lyd, og lysringen snurrer og lyser blått. Deretter blinker den gult, før alle lysene slås av.

5. Slipp de to knappene.

6. Tilbakestillingen til fabrikkstandard er fullført når kameraet lager en lyd og lysringen begynner å blinke blått sakte.

Når dørklokken er tilbakestilt til fabrikkstandard, kan du legge til kameraet på nytt i appen.

Koble kameraet ditt til appen