To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Foutmeldingen bij het instellen van de Nest-camera en -deurbel oplossen

Als er een probleem is met het instellen van je camera of deurbel, laat de Nest-app je een foutmelding en alfanumerieke code zien. Gebruik dit artikel om aan de hand van de code op te zoeken welke stappen je moet volgen om het probleem op te lossen.

Gebruik de interactieve gids voor probleemoplossing of selecteer de onderstaande Help-code.

Klik hier voor de interactieve gids voor probleemoplossing

Opmerking: Als je de Home-app gebruikt voor het instellen, tik je op de link in het app-bericht om de stappen voor probleemoplossing te bekijken. Als je meer hulp nodig hebt, kun je deze artikelen proberen:

Foutcodes van de Nest-camera

NC-fouten

Andere problemen oplossen

Ik zie een foutmelding, maar er staat geen foutcode bij

Als je probeert je Nest-camera aan de app toe te voegen, krijg je misschien een foutmelding zonder code om de volgende stappen voor probleemoplossing op te zoeken.

Gebruik de volgende artikelen om je probleem op te lossen als de app een melding laat zien in plaats van een foutcode, bijvoorbeeld 'De videokwaliteit van je camera wordt beïnvloed door een zwakke wifi-verbinding' of 'Je mobiele verbinding kan een lagere beeldkwaliteit veroorzaken'.

Problemen met draadloze storing oplossen

Problemen met de video van de Nest-camera oplossen

Mijn camera geeft aan offline of uit te zijn

Nadat je Nest-camera is toegevoegd aan de app, verliest deze mogelijk de verbinding met je wifi-netwerk in huis. Als dit gebeurt, wordt je camera als uit of offline getoond in de app. Bekijk het volgende artikel voor verdere stappen om problemen met de verbinding van de camera op te lossen.

Problemen met een offline Nest-camera of -deurbel oplossen

Ik weet niet wat het lampje op mijn camera betekent

Aan de voorkant van je Nest-camera zie je een led-statuslampje. Lees het volgende artikel voor meer informatie over wat dit lampje betekent.

Lampjes en geluiden van de Nest-camera

Er is een probleem met de verbinding van de camera

Foutcodes:

C100 ∙ C102 ∙ C202 ∙ C205 ∙ C206 ∙ C207 ∙ C210 ∙ C211 ∙ C213 ∙ C214 ∙ C215 ∙ C216 ∙ C217 ∙ C218 ∙ C219 ∙ C221 ∙ C222 ∙ C227 ∙ C228 ∙ C309-400 ∙ C309-401 ∙ C309-403 ∙ C309-500 ∙ C327 ∙ C329 ∙ C381 ∙ C390 ∙ NC004 ∙ NC010 ∙ NC011 ∙ NC015 ∙ NC016 ∙ NC017 ∙ NC029

Deze foutcodes betekenen dat de app geen verbinding kan maken met de camera.

Problemen oplossen

1. Sluit de app.
  2. Volg de instructies in dit artikel om de camera opnieuw op te starten.
  3. Zorg dat wifi en bluetooth op je telefoon aanstaan en dat je telefoon is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je voor je camera wilt gebruiken.
  4. Probeer de camera opnieuw in te stellen in de app.
  5. Als de foutcode nog steeds wordt getoond en je de app op een telefoon gebruikt, start je je apparaat opnieuw op en check je of het probleem is opgelost.
  6. Neem contact op met Nest Support als je de camera nog steeds niet kunt instellen.

Er is een probleem met de bluetooth-verbinding

Foutcodes:

C107 ∙ C111 ∙ C112 ∙ C113 ∙ C114 ∙ C115 ∙ C116 ∙ C117 ∙ C118 ∙ C201 ∙ C203 ∙ C204 ∙ C212 ∙ C234 ∙ C235 ∙ C236 ∙ C237 ∙ C238 ∙ C239 ∙ NC021 ∙ NC022 ∙ NC023

Deze foutcodes betekenen dat de camera geen verbinding met je telefoon kan maken via bluetooth. Kijk na of bluetooth goed werkt en aanstaat op je apparaat.

Problemen oplossen

1. Sluit de Nest-app.
  2. Volg de instructies in dit artikel om de camera opnieuw op te starten.
  3. Zet op je telefoon bluetooth uit en dan weer aan om de verbinding te resetten. Check of bluetooth aanstaat als je klaar bent.
  4. Het kan voorkomen dat je bluetooth niet kunt aanzetten op je telefoon. Start je apparaat opnieuw op als dit gebeurt. Ga anders verder met de volgende stap.
  5. Zodra bluetooth aanstaat, houd je je telefoon binnen 30 cm van je camera totdat het instellen is afgerond. Zo verminder je draadloze storing die de bluetooth-verbinding kan verstoren.
  6. Probeer nu je camera opnieuw in te stellen.
  7. Als je de camera nog steeds niet kunt instellen, probeer dan een andere telefoon (als je die hebt).
  8. Als de Nest-app weer een bluetooth-fout laat zien, start je je telefoon opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. Probeer vervolgens de camera opnieuw in te stellen.

Als dit allemaal niet helpt, kun je je camera instellen zonder bluetooth te gebruiken als je een van de volgende camera's hebt:

• Je kunt het best een andere telefoon gebruiken om je camera in te stellen. Je moet de Nest-app op het andere apparaat installeren en dan de stappen in de app volgen om je camera in te stellen.

• Nest Cam Outdoor
    • Nest Cam Indoor

De camera kan geen verbinding maken met je andere Nest-product(en)

Foutcodes:

NC013 ∙ NC014 ∙ NC018 ∙ NC024 ∙ NC030

Tijdens het instellen probeert de Nest-camera of -deurbel wifi-gegevens op te halen van het andere Nest-product in je huis. De camera of deurbel weet dat er nog een Nest-product in je huis is, omdat deze het product in de Home- of Nest-app vindt.

Als de camera of deurbel geen verbinding kan maken met het andere Nest-product, kan deze niet de informatie ophalen die nodig is voor de instellingen. Als de app geen verbinding kan maken, zie je misschien een van deze foutcodes.

Problemen oplossen

1. Start de camera of deurbel opnieuw op

Volg de instructies in dit artikel om de camera opnieuw op te starten. Keer dan terug naar deze stappen en ga naar stap 2.

2. Maak verbinding met hetzelfde wifi-netwerk

1. Verbind je telefoon met hetzelfde wifi-netwerk als je andere Nest-producten.
  2. Probeer de camera of deurbel opnieuw in te stellen terwijl je telefoon op hetzelfde netwerk zit.

• Als je hiermee klaar bent, kun je je telefoon verbinden met een ander wifi-netwerk als je dit wilt.

3. Als je nog steeds dezelfde fout krijgt, start je de camera of deurbel opnieuw op en ga je door met de stappen voor probleemoplossing hieronder.

3. Zet je producten dichter bij elkaar

Tijdens het instellen probeert je nieuwe camera of deurbel verbinding te maken met een van de volgende Nest-producten in je huis (indien aanwezig):

• Google Nest-camera of -deurbel
  • Google Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder

Opmerking: Google Nest-thermostaten en andere Nest-cameramodellen doen niet mee bij het instellen zoals hierboven beschreven.

Je kunt ze op deze manier helpen verbinding te maken:

1. Breng je camera of deurbel en je andere Nest-producten tijdelijk binnen 10 m van elkaar.

• Als je een Nest-camera probeert te verbinden, plaats je de camera dichter bij het andere Nest-product. Je moet de camera misschien aansluiten op een stopcontact dat zich dichter bij het andere product bevindt.
    • Als je een Nest Doorbell (netvoeding) probeert te verbinden, probeer je het andere Nest-product dichter bij de deurbel te zetten.
  2. Zodra de apparaten dichter bij elkaar staan, probeer je de apparaten opnieuw in te stellen.

3. Als dit niet werkt, start je de camera of deurbel opnieuw op. Plaats dan de camera of deurbel en het andere Nest-product binnen 1 m van elkaar en probeer de apparaten opnieuw in te stellen.

4. Als je de camera of deurbel aan de app hebt toegevoegd en hebt ingesteld, kun je de apparaten weer verder van elkaar zetten. Ze hoeven alleen tijdens het instellen dicht bij elkaar te zijn.

Je internetbeveiligingsinstellingen voorkomen dat de camera verbinding maakt

Foutcodes:

C209 ∙ C229 ∙ C230 ∙ C231 ∙ C232 ∙ C233 ∙ NC008 ∙ NC009

Deze foutcodes betekenen dat je internetfirewall misschien verhindert dat de Nest-camera of -deurbel door de Nest-app aan je netwerk wordt toegevoegd. Het kan ook zijn dat er een ander probleem met je netwerk is.

Problemen oplossen

1. Sluit de app.
  2. Volg de instructies in dit artikel om de camera opnieuw op te starten.
  3. Check of je wifi-netwerk verbinding met internet heeft en of de verbinding correct werkt. Merk je dat andere apparaten in huis geen verbinding met internet kunnen maken? Vraag dan je internetprovider om de service te herstellen.

Op een computer

Ga via een browser naar een webpagina, zoals google.com, en check of de pagina correct wordt geladen.

Op een telefoon

Activeer de vliegtuigmodus op je telefoon en zet daarna wifi aan op je apparaat.

Laat je apparaat verbinding maken met het wifi-netwerk en ga vervolgens naar een webpagina, zoals google.com, om te checken of deze correct wordt geladen. Wanneer je klaar bent met testen, zet je de vliegtuigmodus uit.

1. Zorg dat wifi op je telefoon aanstaat en dat je telefoon is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je voor je camera wilt gebruiken.
  2. Als je een firewall gebruikt, kun je het beveiligingsniveau tijdelijk wat lager zetten om de app toe te staan het product aan je netwerk toe te voegen. Je moet de MAC-adresfiltering en de IP-filtering tijdelijk uitzetten. Weet je niet hoe dat werkt, neem dan contact op met de persoon of serviceprovider die de firewall heeft ingesteld.
  3. Open de app opnieuw en stel de Nest Cam in op je telefoon (of op je computer).
  4. Zet de firewall weer terug op het vorige beveiligingsniveau als de Nest Cam is ingesteld.

De camera kan geen verbinding maken met wifi

Foutcodes:

C106 ∙ C109 ∙ C119 ∙ C224 ∙ C324 ∙ C331 ∙ C332 ∙ C363 ∙ C364 ∙ N027 ∙ N028

Deze foutcodes betekenen dat de Nest Cam geen verbinding kan maken met het wifi-netwerk dat je hebt geselecteerd. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Probeer de volgende suggesties.

Problemen oplossen

1. Sluit de Nest-app.
  2. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook 2 aparte apparaten zijn. Zijn het 2 aparte apparaten, haal dan beide stekkers eruit.
  3. Wacht 30 seconden en sluit je modem en router weer aan op het stopcontact.
  4. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Misschien zie je ook een snel knipperend datalampje op het apparaat.
  5. Check of je wifi-thuisnetwerk verbinding met internet heeft en of de verbinding correct werkt. Merk je dat andere apparaten in huis geen verbinding met internet kunnen maken? Vraag dan je internetprovider om de service te herstellen.
  • Op een computer
  • Ga op een computer naar een webpagina, zoals google.com, en check of de pagina correct wordt geladen.

Op een telefoon

1. Activeer de vliegtuigmodus op je telefoon en zet daarna wifi aan op je apparaat.

2. Laat je apparaat verbinding maken met je wifi-thuisnetwerk en probeer een webpagina te bezoeken, bijvoorbeeld google.com. Check of de pagina correct wordt geladen.

3. Zet de vliegtuigmodus uit als je klaar bent met testen.

1. Haal de stekker van de camera uit het stopcontact. Wacht 10 seconden en steek hem weer in het stopcontact.
  2. Zorg dat wifi op je telefoon aanstaat en dat je telefoon is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  3. Open de app opnieuw en stel de Nest Cam in op je telefoon (of op je computer).

Onjuist wifi-wachtwoord

Foutcodes:

C104 ∙ C220 ∙ C320 ∙ NC005 ∙ NC006 ∙ NC007

Je hebt waarschijnlijk het wachtwoord van je wifi-netwerk verkeerd ingevuld. Dat is eenvoudig op te lossen.

Problemen oplossen

1. Check het wachtwoord van je wifi-thuisnetwerk nog eens goed. Heb je hulp nodig, neem dan contact op met de persoon of serviceprovider die je wifi-thuisnetwerk heeft ingesteld.
  2. Tik op de knop Opnieuw proberen en geef je wifi-gegevens opnieuw op. Voer zorgvuldig het wachtwoord van je wifi-netwerk in wanneer daarom wordt gevraagd.

De camera kan het wifi-netwerk niet vinden of er geen verbinding mee maken

Foutcodes:

C103 ∙ C110 ∙ C223 ∙ C323 ∙ C365 ∙ C366 ∙ C367 ∙ C368 ∙ C371 ∙ C372 ∙ C373 ∙ C374 ∙ C375 ∙ C376

Deze foutcodes betekenen dat de camera het geselecteerde wifi-netwerk niet kan vinden of er geen verbinding mee kan maken. Er kunnen verschillende redenen zijn voor dit probleem. Probeer de volgende suggesties.

Problemen oplossen

1. Sluit de Nest-app.
  2. Check of je wifi-thuisnetwerk verbinding met internet heeft en of de verbinding correct werkt. Merk je dat andere apparaten in huis geen verbinding met internet kunnen maken? Vraag dan je internetprovider om de service te herstellen.
  • Op een computer
  • Ga op een computer naar een webpagina, zoals google.com, en check of de pagina correct wordt geladen.

Op een telefoon

• Of zet de vliegtuigmodus aan op je telefoon. Zet daarna wifi aan op je telefoon (terwijl je in de vliegtuigmodus blijft). Laat je apparaat verbinding maken met je wifi-thuisnetwerk en probeer een webpagina te bezoeken, bijvoorbeeld google.com. Check of de pagina correct wordt geladen. Zet de vliegtuigmodus weer uit als je klaar bent met testen.
  1. Zorg dat wifi op je telefoon aanstaat en dat je telefoon is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Check of je niet per ongeluk een camera die alleen geschikt is voor de 2,4GHz-band probeert te verbinden met een 5GHz-netwerk.
  3. Volg de instructies in dit artikel om de camera opnieuw op te starten.
  4. Open de app opnieuw en stel de Nest-camera in op je telefoon.

Je verborgen wifi-netwerk herkent de ingevulde gegevens niet

Foutcodes:

C225 ∙ C325

Dit kan gebeuren wanneer je verbinding probeert te maken met een verborgen wifi-netwerk en de gegevens handmatig hebt ingevuld. Mogelijk heb je een onjuist beveiligingstype voor het wifi-netwerk gekozen.

Problemen oplossen

Opmerking: Weet je niet zeker hoe je de netwerkinstellingen moet checken, neem dan contact op met de persoon of serviceprovider die je wifi-thuisnetwerk heeft ingesteld om het voor je te doen.

1. Check het beveiligingstype van het wifi-netwerk. Deze fout kan zich bijvoorbeeld voordoen als het beveiligingstype van je wifi-netwerk WPA is, maar je tijdens het instellen WEP hebt geselecteerd.
  2. Tik in de app op Opnieuw proberen en geef je wifi-gegevens opnieuw op. Selecteer het juiste beveiligingstype voor je wifi-netwerk als daarom wordt gevraagd.
  3. Heb je nog steeds problemen, dan kun je het wifi-netwerk tijdelijk zichtbaar maken, zodat de camera het kan vinden en automatisch verbinding kan maken. Als je klaar bent, kun je het netwerk weer verbergen.

Er is een probleem met de instellingen van de router

Foutcodes:

C105 ∙ C226 ∙ C326

Deze foutcodes betekenen dat de router geen netwerkadres aan de camera kan toewijzen. Dit kan het gevolg zijn van bepaalde routerinstellingen.

Problemen oplossen

Opmerking: Weet je niet zeker hoe je de instellingen van de router moet aanpassen, neem dan contact op met de persoon of serviceprovider die het wifi-netwerk in je huis heeft ingesteld.

1. Sluit de app.
  2. Zorg dat wifi op je telefoon aanstaat en dat je telefoon is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je voor je camera wilt gebruiken.
  3. Je router is misschien niet goed geconfigureerd voor de koppeling met de Nest Cam. De Nest Cam gebruikt DHCP om verbinding met je wifi-netwerk te maken. Check of DHCP aanstaat voor je router.
  4. Als je router MAC-adresfiltering gebruikt, lees je onze informatie over hoe je het MAC-adres van de Nest Cam op de toelatingslijst zet.
  5. Check of je wifi-apparatuur de andere aanbevolen instellingen voor routers en toegangspunten gebruikt.
  6. Volg de instructies in dit artikel om de camera opnieuw op te starten.
  7. Open de app opnieuw en stel de Nest Cam in op je telefoon.

De internetverbinding is te traag of is uitgevallen

Foutcode:

C108

Deze foutcode verschijnt als de Nest-server niet reageert op een verzoek van je apparaat. Dit kan gebeuren als de internetverbinding tijdens het instellen wordt verbroken, of als het netwerk problemen met de bandbreedte heeft.

Problemen oplossen

1. Als de internetverbinding traag is, heb je mogelijk onvoldoende bandbreedte om het instellen af te ronden. Voer een internetsnelheidstest uit en ga na of er misschien onverwachte bandbreedteproblemen zijn.
  2. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Mogelijk heb je een modem/router-combinatie, maar het kunnen ook 2 aparte apparaten zijn. Zijn het 2 aparte apparaten, haal dan beide stekkers eruit.
  3. Wacht 30 seconden en sluit je modem en router weer aan op het stopcontact.
  4. De modem en router worden opnieuw opgestart. Wacht een paar minuten of in elk geval totdat je aan de lampjes ziet dat er weer verbinding met internet is. Misschien zie je ook een snel knipperend datalampje op het apparaat.
  5. Check of je wifi-netwerk verbinding met internet heeft en of de verbinding correct werkt:
  • Op een computer
  • Ga op een computer naar een webpagina, zoals google.com, en check of de pagina correct wordt geladen.
  • Op een telefoon
    1. Activeer de vliegtuigmodus op je telefoon en zet daarna wifi aan op je telefoon.
    2. Laat je apparaat verbinding maken met het wifi-netwerk en ga vervolgens naar een webpagina, zoals google.com. Check of de pagina correct wordt geladen. Check of de pagina correct wordt geladen.
    3. Zet de vliegtuigmodus weer uit als je klaar bent met testen.
  • Opmerking: Merk je dat andere apparaten in huis geen verbinding met internet kunnen maken, vraag dan je internetprovider om de service te herstellen.

1. Sluit de Nest-app.
  2. Volg de instructies in dit artikel om de camera opnieuw op te starten.
  3. Open de Nest-app opnieuw en stel de Nest Cam in op je telefoon.

Er is een probleem met de verbinding tussen de camera en de computer

Foutcodes:

C350 ∙ C362 ∙ C380

Als je de Nest-camera instelt op een Mac of een Windows-computer, kunnen deze fouten optreden als er een verbindingsprobleem is.

Problemen oplossen

1. Wis het cachegeheugen en verwijder de cookies van je browser. Check in het menu Help van de browser hoe je dit moet doen.
  2. Sluit de webbrowser.
  3. Haal de kabel van de camera uit de USB-poort van de computer. Sluit de kabel weer aan op een andere USB-poort van de computer (als die er is).
  4. Probeer opnieuw de Nest-camera in te stellen met je computer.

De camera hoort mogelijk bij een ander Nest-huis

Foutcodes:

C101 ∙ C208 ∙ C308 ∙ C309

Als je deze fouten ziet, betekent dit dat de app denkt dat de camera al in een huis is ingesteld.

Problemen oplossen

1. Sluit de Nest-app.
  2. Als je Nest-camera al in een account in de app is ingesteld, moet je de camera uit het vorige account verwijderen voordat je verdergaat.
    • Als je een abonnement op Nest Aware hebt en de camera uit het account verwijdert, wordt de hele opgenomen videogeschiedenis van de camera ook verwijderd. Zorg er dus voor dat je clips maakt en downloadt van alle beelden die je wilt bewaren voordat je de camera uit het account verwijdert.
  3. Volg de instructies in dit artikel om de camera opnieuw op te starten.
  4. Open de app opnieuw en stel de Nest-camera in op je telefoon.
  5. Neem contact op met Nest Support als je de camera nog steeds niet kunt instellen of als je problemen ondervindt bij het verwijderen van de camera uit het vorige account in de app.

Je deurbel is inactief geworden en je kunt het instellen niet afronden

Foutcode:

NC019

Je camera moet actief zijn om verbinding te maken met wifi en het instellen in de app af te ronden. Als het statuslampje van je camera tijdens het instellen uitgaat, is je camera niet meer actief en kun je deze niet toevoegen aan de app.

Problemen oplossen

1. Sluit de app.
  2. Volg de instructies om de camera terug te zetten op de fabrieksinstellingen.

De deurbel heeft misschien oude instellingen

Foutcode:

NC003

Als je deze fout ziet, betekent dit dat de app denkt dat je Nest-deurbel nog oude instellingen heeft. Een bericht geeft aan dat je je Nest Doorbell moet resetten.

Problemen oplossen

Zet de deurbel terug op de fabrieksinstellingen:

Nest Doorbell (netvoeding)

1. Als je deurbel al aan de muur is bevestigd, moet je hem van de muur verwijderen. Gebruik de meegeleverde ontgrendelingstool, een paperclip of een punaise.

2. Steek de tool in de opening onderop de deurbel en trek de deurbel van de basis af.
    Tip: Schroef de draden aan de achterkant van je deurbel niet los als ze vastzitten aan de netvoeding in je huis.

3. Houd 2 knoppen op je deurbel ongeveer 10 seconden ingedrukt:

• Houd de resetknop op de achterkant ingedrukt (gebruik de ontgrendelingstool of een punaise).
    • Houd tegelijkertijd de grote deurbelknop op de voorkant ingedrukt.
  4. Terwijl je de knoppen ingedrukt houdt, geeft de camera een geluidssignaal en begint de lichtring blauw te branden en vervolgens geel te knipperen. Daarna gaan alle lampjes uit.

5. Laat de 2 knoppen los.

6. De fabrieksinstellingen zijn teruggezet als de camera een geluidssignaal laat horen en de lichtring langzaam blauw knippert.

Als de deurbel is teruggezet op de fabrieksinstellingen, kun je de camera weer aan de app toevoegen.

Je camera aan de app koppelen