To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest × Yale lås är frånkopplat eller offline

Google Nest × Yale lås ansluter till internet via en Google Nest Connect-enhet i hemmet. Låset kan inte ansluta direkt till wifi. Du kan låsa och låsa upp dörren på olika sätt även om ditt Nest × Yale lås är offline.

Tänk på följande om låset är offline:

• Om låset inte når Nest Connect-enheten har det statusen offline i Nest-appen.
  • De flesta av lösenorden fungerar även om låset är offline. Det gör även låsvredet inne i bostaden. Läs mer om att låsa och låsa upp.

Obs! De som har schemalagd åtkomst till hemmet kan inte använda lösenord för att öppna dörren när låset är offline.

• Så länge låset är offline kan det inte skicka aviseringar eller information till din telefon.

Du kan inte längre använda Nest Guard som brygga för att ansluta Nest × Yale-låset till wifi. Låset kan bara anslutas till wifi via Nest Connect. Om låset är offline kan du inte styra låset med Nest-appen, men du kan fortfarande styra det med knappsatsen.

Om du tidigare använde Nest Guard för att ansluta Nest × Yale-låset till wifi måste du byta ut Nest Guard mot en Nest Connect. Kvalificerade användare fick ett e-postmeddelande i januari 2024 med anvisningar om hur de får en Nest Connect utan kostnad. När du har en Nest Connect läser du hjälpcenterartikeln Se till att Nest × Yale-låset förblir anslutet när stödet upphör för Nest Secure för att återansluta låset.

Om du för närvarande äger en Nest Connect kan du behöva flytta den närmare Nest × Yale-låset för att ansluta det till wifi. Om låset är utom räckhåll för Nest Connect och offline kan du inte använda låset med Nest-appen. Du kan fortfarande använda det med knappsatsen.

Om du vill installera en Nest Connect läser du hjälpcenterartikeln Konfigurera Nest Connect.

Du hittar mer information i de vanliga frågorna i den här uppdateringen på Nest Secures forum.

Mer om hur du ansluter låset till internet

Ett Nest × Yale lås i hemmet fungerar lite annorlunda än andra Nest-produkter.

Låset använder inte wifi. Det använder i stället en anslutning med låg energiförbrukning för att kommunicera med Nest Connect. Din Nest Connect använder sedan wifi för att skicka information från låset till Nest-appen. Tack vare den indirekta anslutningen kan låset spara batteri.

Nest Yale lock connection with Nest Connect flow image

Nest Yale lock connection with Nest Guard flow image

Felsöka när Nest × Yale lås är offline

1. Felsöka Nest Connect

Eftersom låset ansluter till internet via Nest Connect kontrollerar du först om den anslutande produkten är offline.

Nest Connect

1. Tryck på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar på Nest-appens startskärm följt av Nest Connects (Nest Connect-enheter).

2. Välj din Nest Connect följt av Check connection (kontrollera anslutningen).
  3. Följ anvisningarna i appen. Om Nest Connect-enheten är offline läser du om hur du felsöker Nest Connect.

2. Kontrollera statusen för Nest-tjänsten

Om Nest-tjänsten ligger nere är alla Nest-produkter offline. Du kan även få följande meddelande i Nest-appen: The Nest service can’t be reached right now (Det går inte att nå Nest-tjänsten just nu).

Kontrollera statusen för Nest-tjänsten

Vänta tills Nest-tjänsten återupptas och kontrollera sedan om låset och andra Nest-produkter är online igen.

3. Kontrollera appversionen

Kontrollera att du har den senaste versionen av Google Home-appen eller Nest-appen för att få de senaste funktionerna och felkorrigeringarna.

Uppdatera Android-appar
Uppdatera iOS-appar

4. Testa att starta om låset

Ta av batteriluckan och ta bort batterierna från låset. Om du har fått ett meddelande om låg batterinivå ska du byta till nya AA-batterier. Använd inte laddningsbara batterier i låset.

Vänta några minuter och kontrollera sedan om låset är online igen.

5. Kontrollera om det finns några störningskällor

Även om Nest Connect är inom räckvidden för låset kan det vara något som stör anslutningen.

Tänk dig att det går en rak linje mellan Nest Connect och låset. Om linjen blockeras av något stort eller tungt kan det orsaka störningar.

Tjocka väggar, möbler, apparater och annan elektronik kan minska räckvidden.

Störningar i trådlösa nätverk och hur du felsöker problemet

6. Återställ låset till standardinställningarna