To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ändra vilken kamera som har en prenumeration på första generationens Nest Aware

Från och med den 13 juli 2023 säljer Nest inte längre nya prenumerationer på 1:a generationens Nest Aware. Alla prenumerationer som du har för närvarande fortsätter att förnyas.

Innan du börjar

Du har en prenumeration på 1:a generationens Nest Aware om du har separata prenumerationer för varje kamera i hemmet. Om du har en kamera med prenumeration på 1:a generationens Nest Aware och en annan kamera utan prenumeration går det inte att flytta prenumerationen från den ena kameran till den andra. När en prenumeration väl har tilldelats en kamera går det inte att flytta den till en annan.

• Om du redan har en prenumeration på 1:a generationens Nest Aware för en annan kamera och vill konfigurera Nest Cam (med batteri) eller Nest Doorbell (med batteri) med samma konto måste du migrera kontot. När du migrerar kontot inaktiveras prenumerationen på 1:a generationens Nest Aware.
  • Om du vill behålla den befintliga kamerans prenumeration på 1:a generationens Nest Aware kan du konfigurera Nest Cam (med batteri) eller Nest Doorbell (med batteri) med ett annat Google-konto.

Om du behöver ändra vilken del av hemmet som täcks av videohistorik med en prenumeration på 1:a generationens Nest Aware kan du antingen flytta kameran till ett nytt område eller säga upp prenumerationen på 1:a generationens Nest Aware och byta till den senaste versionen av Nest Aware.

Flytta kamerorna

Om kamerorna finns i samma hem kan du flytta själva kamerorna, särskilt om de står på stativ eller har samma slags fot. Du kan helt enkelt byta plats på dem och ändra namnet.

Så här byter du plats på två kameror i samma hem:

1. Koppla från båda kamerorna, byt plats på dem och koppla in dem igen. Kamerorna startar och återansluts till wifi-nätverket automatiskt.
  2. Ändra Nest-produktens plats eller rummets namn i Nest-appen.
Obs! Om du har fler än ett hem i Nest-appen ska du inte bara flytta kamerorna mellan hemmen.

Säga upp din nuvarande prenumeration och byta till den senaste versionen av Nest Aware

Om det inte går att flytta själva kamerorna enligt beskrivningen ovan kan du säga upp prenumerationen på 1:a generationen och byta till den senaste versionen av Nest Aware för att täcka alla kameror i hemmet under en och samma prenumeration.

Om du vill avsluta din prenumeration på 1:a generationens Nest Aware kan du säga upp den via Nest Store.

Tänk på följande innan du säger upp prenumerationen:

• Om du avslutar alla prenumerationer på 1:a generationens Nest Aware kan du inte registrera dig för tjänsten igen och du förlorar all videohistorik som inte har sparats i appen.
  • Uppsägningar börjar gälla omedelbart och kan inte ångras.
  • All videohistorik och alla inställningar för prenumerationen raderas. Klipp och timelapse-videor som du har gjort sparas däremot i kontot i Nest-appen. Du kan fortfarande titta på dem på datorn så länge det finns en kamera kopplad till appen.
  • Om du köpte prenumerationen på 1:a generationens Nest Aware från någon av våra partners kontaktar du partnern för mer information om vilka alternativ som finns vad gäller att säga upp prenumerationen och börja prenumerera på nytt.