Ändra vilken kamera som har en prenumeration på första generationens Nest Aware

Obs! Den här artikeln handlar om prenumerationer på första generationens Nest Aware.

• Du har en prenumeration på första generationens Nest Aware om du har separata prenumerationer för varje kamera i hemmet.
  • Du kan bara köpa prenumerationer på första generationen om du inte använder ett Google-konto när du loggar in i Nest-appen.

Innan du börjar

• Om du har en kamera med prenumeration på första generationens Nest Aware och en annan kamera utan prenumeration går det inte att flytta prenumerationen från den ena kameran till den andra. När en prenumeration väl har tilldelats en kamera går det inte att flytta den till en annan.
  • Det går inte att flytta första generationens Nest Aware till Nest Cam (batteri) eller Nest Doorbell (batteri). Om du redan har en prenumeration på första generationens Nest Aware för en kamera och vill konfigurera Nest Cam (batteri) eller Nest Doorbell (batteri) med samma konto måste du migrera kontot.
  1. Obs! Om du migrerar kontot inaktiveras prenumerationen på första generationens Nest Aware. Om du vill behålla den gamla kamerans prenumeration på första generationens Nest Aware måste du konfigurera Nest Cam (batteri) eller Nest Doorbell (batteri) med ett annat Google-konto.
  • Om du behöver ändra vilken del av hemmet som täcks av Video History med en prenumeration på första generationens Nest Aware kan du byta plats på kamerorna. Du kan också avsluta den gamla prenumerationen och köpa en ny om du vill.

Flytta kamerorna

Om kamerorna finns i samma hem kan du flytta själva kamerorna, särskilt om de står på stativ eller har samma slags fot. Du kan helt enkelt byta plats på dem och ändra namnet.

Så här byter du plats på två kameror i samma hem:

1. Koppla från båda kamerorna, byt plats på dem och koppla in dem igen. Kamerorna startar och återansluts till wifi-nätverket automatiskt.
  2. Ändra Nest-produktens plats eller rummets namn i Nest-appen.
Obs! Om du har fler än ett hem i Nest-appen ska du inte bara flytta kamerorna mellan hemmen. Om du behöver flytta en prenumeration till en kamera i ett annat hem läser du avsnittet nedan.

Köpa en ny prenumeration och säga upp den nuvarande

Obs! Om du inte har migrerat till ett Google-konto kan du köpa fler prenumerationer på första generationens Nest Aware.

Om det inte går att flytta själva kamerorna enligt beskrivningen ovan måste du köpa en ny prenumeration på första generationens Nest Aware för kameran som inte har någon. Du kan behålla prenumerationen som hör till den andra kameran eller säga upp den.

Ta inte bort kameran från Nest-appen. När du köper den nya prenumerationen kan du lägga den på vilken kamera som helst i kontot som inte redan har en prenumeration.

Obs!

• Uppsägningar börjar gälla omedelbart och kan inte ångras.
  • All Video History och alla inställningar för prenumerationen raderas. Klipp och timelapse-videor som du har gjort sparas däremot i kontot i Nest-appen. Du kan fortfarande titta på dem på datorn så länge det finns en kamera kopplad till appen.
  • Om du har migrerat till ett Google-konto och sagt upp alla prenumerationer på första generationens Nest Aware kan du inte registrera dig på nytt för det. Däremot kan du registrera dig för Nest Aware.

Olika villkor gäller för att säga upp prenumerationen beroende på hur du köpte den.

• Om du köpte prenumerationen på första generationens Nest Aware direkt från Google Nest kan du säga upp prenumerationen och köpa en ny.
  • Om du köpte prenumerationen på första generationens Nest Aware från någon av våra partner kontaktar du partnern för mer information om vilka alternativ som finns vad gäller att säga upp prenumerationen och börja prenumerera på nytt.