Een Nest Aware-abonnement naar een andere camera overzetten

Als je een camera hebt met een Google Nest Aware-abonnement en nog een camera zonder abonnement, kun je het abonnement niet tussen de camera's verplaatsen. In dit artikel worden twee opties besproken om een Nest Aware-abonnement over te zetten naar een camera zonder abonnement.

Nadat een abonnement aan een camera is toegewezen, kan het niet meer naar een andere camera worden overgezet.

Maar je hebt een paar alternatieven:

Optie 1: De camera's fysiek verplaatsen

Als de camera's zich in hetzelfde huis bevinden, is het waarschijnlijk eenvoudiger ze fysiek te verplaatsen. Dit geldt met name voor binnencamera's die je gewoon ergens hebt neergezet of aan dezelfde soort basis hebt bevestigd. Heb je bijvoorbeeld een camera met een abonnement en nog een camera zonder abonnement, dan kun je de locaties van de camera's omwisselen en de naam wijzigen.

De locaties van twee camera's in hetzelfde huis omwisselen:

1. Koppel beide camera's los, verplaats beide naar hun nieuwe fysieke locatie en sluit ze weer aan. De camera's schakelen in en maken automatisch verbinding met het bestaande wifi-netwerk.

Als de installatie van je camera's ingewikkelder is, lees dan hoe je je camera naar een andere kamer kunt verplaatsen.

2. Gebruik de Nest-app om het label 'Waar' van beide camera's te updaten.

Belangrijk: Als je in de Nest-app nog een huis hebt, kun je de camera's niet van huis tot huis verwisselen. In dit geval moet je een abonnement verplaatsen naar een camera in je andere huis. Zie onderstaand artikel over hoe je een nieuw abonnement neemt en het oude abonnement opzegt.

Optie 2: Een nieuw abonnement nemen en je huidige abonnement opzeggen

Als je de camera's niet fysiek kunt omwisselen zoals hierboven beschreven, moet je een nieuw Nest Aware-abonnement kopen voor de camera die nog geen abonnement heeft. Je kunt je bestaande abonnement op de andere camera houden of opzeggen.

Verwijder de camera niet uit de Nest-app. Wanneer je een nieuw abonnement koopt, kun je het toewijzen aan elke camera in je account die nog geen abonnement heeft.

Belangrijk: De opzegging gaat onmiddellijk in en kan niet ongedaan worden gemaakt. De videogeschiedenis, instellingen en voorkeuren van dat abonnement worden allemaal gewist. De clips en time-lapses die je hebt gemaakt, blijven echter opgeslagen in de Nest-app. Je kunt ze nog steeds bekijken op een computer zolang er nog een camera aan je app is toegevoegd. Wanneer je een abonnement opzegt, ontvang je mogelijk een terugbetaling of een tegoed. Zie Veelgestelde vragen over Nest Aware voor meer informatie.

Hoe je je abonnement opzegt, is afhankelijk van hoe je het hebt afgesloten.

Abonnement gekocht van Nest

Als je het abonnement rechtstreeks van Nest hebt gekocht, kun je het abonnement opzeggen en een nieuw abonnement kopen in de Online Nest Store.
Nest store website

Abonnement gekocht van een Nest-partner

Als je een abonnement hebt gekocht bij een van onze partners, vraag je de partner welke opties er zijn om abonnementen op te zeggen en opnieuw af te sluiten. Ga voor meer informatie naar onze veelgestelde vragen over het aanschaffen van Nest Aware via een van onze partners, ook als je wilt weten of je je abonnement bij een partner hebt afgesloten.