To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Kamera- og ringeklokkevarsler

Nest-kameravarsler er varsler du mottar på telefonen eller nettbrettet når Google Nest-kameraet eller -ringeklokken registrerer viktig aktivitet. Kameravarsler administreres i Google Home- eller Nest-appen.

Slik fungerer varsler

• Innstillingene for Home-appen er slått av som standard. Du kan når som helst slå varsler av og på.

• Hvilke varselalternativer du får, avhenger av hvilken type kamera du har, og om du abonnerer på Nest Aware.
  • Du kan velge å motta varsler for alt kameraet ditt registrerer, eller bare for bestemte typer aktivitet.
  • Du må konfigurere varsler for hvert kamera og hver ringeklokke hver for seg i hjemmet.
  • Hvis andre kan kontrollere enheter i hjemmet, kan hver person konfigurere sine egne innstillinger for kameravarsler i appen.
  • Hvis du har slått på kritiske varsler, kan det hende du får enkelte pushvarslinger, selv når Ikke forstyrr-modus er aktivert på telefonen.
  • Noen kameravarsler er alltid på for å holde deg informert om viktige hendelser, for eksempel når kameraet mister tilkoblingen til nettet, fjernes fra appen eller oppdager manipulering. Du kan ikke endre innstillingene for disse varslene i appen.

Endre kameravarsler

Gå til appen du bruker til å styre kameraet, for å finne ut hvordan du slår på varsler for kameraet eller endrer hvilke typer varsler du får.

Varsler fra Home-appen

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter .
  3. Trykk og hold på brikken for enheten  Mer More menu Innstillinger .
  4. Velg Varsler.

Her finner du mer informasjon om varslingsinnstillingene du kan endre for kameraet ditt.

Pushvarslinger

Trykk på bryteren for å slå pushvarslinger for telefonen når kameraet registrerer aktivitet på eller av. Når dette er slått på, kan du få kameravarsler så lenge du er logget på appen.

Varsler bare når huset er tomt

Trykk på bryteren for å slå varsler bare når huset er tomt på eller av. Når dette er på, kan du bare motta kameravarsler når hjemmet er i Bortemodus, slik at du ikke blir forstyrret av varsler når noen er hjemme.

Typer registrert aktivitet

Trykk på bryteren ved siden av hver varseltype for å slå varsler for ting som bevegelse, personer eller dyr på eller av. Denne listen kan variere avhengig av kamera- eller ringeklokkemodellen og om du har et Aware-abonnement.

Innstillinger for hendelser i Home-appen

Endringer i kameraets hendelsesinnstillinger påvirker varslene dine. Du får bare varsler for typen hendelser som er slått på.

Slik slår du bestemte videohendelser på eller av:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Favoritter eller Enheter .
  3. Trykk og hold på brikken for enheten  Mer More menu Innstillinger .
  4. Trykk på Events (Hendelser) og så Seen events (Hendelser der noe er sett).
  5. Trykk på bryteren ved siden av hendelsene du vil slå på eller av.

Varsler i Nest-appen

1. Åpne Nest-appen.
  2. På startskjermen trykker du på innstillingene Innstillinger for Nest-ikon.
  3. Velg Notifications (Varsler).
  4. Velg kameraet du vil endre varselinnstillinger for, og velg fra alternativene nedenfor.

Varseltype

• Push notification (Pushvarsling): Varsler vises i forgrunnen på telefonen, akkurat som varsler fra andre apper. Du kan motta varsler så lenge du er logget på appen.
    Merk: Når du lukker Nest-appen, blir du ikke logget av. Du kan fortsette å motta varsler selv om appen er lukket.
  • Email (E-post): Varsler sendes fra notifications@nest.com til e-postadressen du bruker til å logge på kontoen din i Nest-appen. Du kan få e-post uansett om du er logget på appen eller ikke.

Når varsler skal sendes

• No one’s home (Ingen er hjemme): Dette alternativet konfigurerer kameraet ditt til å sende varsler bare etter at hjemmet ditt er byttet til Borte-modus.
  • Always (Alltid): Når dette alternativet er valgt, sender kameraet varsler uansett om du er hjemme eller borte.

Nøyaktighet ved hendelsesregistrering

Nest-kameraer og -ringeklokker kan vise deg hva som skjer i hjemmet ditt, men teknologien er ikke helt perfekt. Vi prøver å gjøre kamerahendelsene så nøyaktige som mulig, men kameraet eller ringeklokken kan gjøre følgende feil:

• Enheten kan forveksle et bilde med en virkelig hendelse. For eksempel kan en T-skjorte med bilde av en hund gjøre at enheten registrerer et dyr.
  • En person som kryper på bakken, kan bli feilidentifisert som et kjæledyr.
  • Nære slektninger kan bli feilidentifisert.

Typer kameravarsler

• Du finner fullstendig informasjon om varsler ved å gå til artikkelen Dette får du med et Nest Aware-abonnement og velge kameraet ditt eller ringeklokken din. Hvilke varsler du kan få, varierer avhengig av enhet og om du abonnerer på Aware eller ikke.
  • Med et Nest Aware-abonnement kan kameraet ditt bruke avanserte algoritmer til å forbedre bevegelses- og lydregistreringen og sende deg bedre varsler.

Hendelser

Vanlige hendelsesvarsler du kan få, inkluderer registrering av personer, bevegelse, dyr og kjøretøy.

Registrering av kjente ansikter

Med registrering av kjente ansikter kan Nest-kameraet lære å skille mellom ansiktene du kjenner og ikke kjenner. Over tid kan det begynne å gjenkjenne folk du kjenner, og sende deg nyttigere varsler. Finn ut mer ved å gå til Familiar face detection (Registrering av kjente ansikter).

Activity Zones-varsler

Med Activity Zones kan du merke av et bestemt område i kameraets synsfelt du vil ha varsler om. Kameraet kan sende varsler og registrere hendelser i kameraets videologg når det registreres viktig bevegelse i sonen du har opprettet. Finn ut mer ved å gå til Set up and use Activity Zones (Konfigurer og bruk Activity Zones).

Tekniske problemer

Kameraet kan også varsle deg når det har tekniske problemer, for eksempel når det er uten nett. Du kan bruke disse varslene til å feilsøke når kameraet ikke fungerer som det skal.

E-postvarsler

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig for kameraer i Nest-appen.

Hvis du velger å få varsler sendt til e-postadressen din, skal e-postmeldingen inneholde et øyeblikksbilde av aktiviteten kameraet ditt registrerte. Du kan laste ned øyeblikksbilder til telefonen eller datamaskinens harddisk.

Feilsøk varsler