Meer informatie over camerameldingen en hoe je de instellingen daarvoor wijzigt

Je Google Nest-camera of Google Nest Hello videodeurbel laat je met meldingen weten wanneer er wat belangrijks gebeurt. De beschikbare opties zijn afhankelijk van het type camera en of je een abonnement hebt op Google Nest Aware.

Je kunt meldingen inschakelen voor alle activiteiten die je camera detecteert of alleen voor bepaalde activiteiten. Soms krijg je een pushmelding op je telefoon, soms ontvang je een e-mail, soms beide.

Deel je de toegang tot je huis met anderen door middel van Gezinsaccounts, dan kan iedereen zijn eigen voorkeuren instellen voor de camerameldingen. Bij huizen met meer dan één camera moet je de meldingen voor elke camera afzonderlijk instellen.

Hieronder lees je wanneer je camera een melding stuurt en welke verschillende activiteitsmeldingen er zijn.

Camerameldingen instellen

1. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen in het startscherm van de app.
  2. Selecteer Meldingen.
  3. Selecteer de camera waarvan je de meldingen wilt wijzigen en kies uit de onderstaande opties.

Meldingstype

Selecteer pushmelding, e-mail of beide om meldingen te ontvangen in de Nest-app of per e-mail.

• Pushmelding
    Je ontvangt een melding op je telefoon, net als bij andere apps. Je moet wel ingelogd zijn bij de Nest-app om meldingen te ontvangen.
    Opmerking: Je wordt niet uitgelogd bij de Nest-app als je die sluit. Ook dan krijg je nog gewoon meldingen.
  • E-mail
    Meldingen worden vanaf notifications@nest.com verzonden naar het e-mailadres waarmee je bent ingelogd op je account in de Nest-app. Je hoeft niet ingelogd te zijn bij de Nest-app om e-mails te krijgen.

Wanneer verzenden

• Als er niemand thuis is
    Bij deze optie stuurt de camera alleen meldingen wanneer je huis in de modus Afwezig staat.
  • Altijd
    Bij deze optie stuurt de camera je altijd meldingen, ongeacht je thuis of afwezig bent.

Activiteitstypen

Je kunt meldingen ontvangen voor alle of alleen voor specifieke activiteiten. Hieronder worden deze soorten activiteiten gedetailleerder beschreven.

Activiteitstypen

De camera kan een melding sturen wanneer hij een persoon ziet, beweging of geluid detecteert, als de wifi-verbinding wegvalt of als er iets anders is dat je moet weten. De opties zijn afhankelijk van het type camera en of je een abonnement op Nest Aware hebt.

Standaardmeldingen

• Mensen: Als je een Nest Cam IQ, een Nest Hello of een Nest Aware-abonnement bij een camera zonder IQ hebt, kan de camera je met persoonsmeldingen vertellen wanneer hij iemand heeft gehoord of gezien. De camera kan je laten weten wanneer hij iemand heeft gezien en je een melding sturen met een momentopname van de waargenomen persoon.
  • Opmerking: De Nest Hello stuurt geen meldingen van personen die hij hoort, alleen van personen die hij heeft gezien.
  • Beweging: De software kan naar alle andere bewegingen in het gezichtsveld van de camera zoeken en stuurt een melding wanneer er activiteit wordt gedetecteerd.
  • Geluid: De microfoon kan geluid in de omgeving van de camera registreren en een melding versturen.
  • Opmerking: De camera kan alleen geluidsmeldingen sturen wanneer de microfoon is ingeschakeld. Op sommige camera's zijn bewegings- en geluidsmeldingen standaard uitgeschakeld.

Andere meldingen

Deze opties voor meldingen worden niet weergegeven in de meldingsinstellingen. Ze zijn altijd actief om je op de hoogte te houden van belangrijke gebeurtenissen.

• Camera offline: Als de wifi-verbinding van de camera enkele minuten wegvalt, stuurt de Google Nest-service een melding. Dit type melding kun je niet handmatig uitschakelen. Blijft het probleem zich voordoen, dan raden we je aan de wifi-verbinding te controleren.
  • Camera verwijderd: Als iemand een camera uit je account in de Nest-app verwijdert, kan de Nest-service een melding sturen.
  • Opname van noodgeval beschikbaar: Heb je andere Nest-producten in huis? Als er iets gebeurt, geven zij je camera opdracht om in te schakelen en op te nemen. De Nest-service stuurt je in dat geval altijd een e-mail. In het onderstaande artikel vind je meer informatie over hoe de camera kan reageren op verschillende gebeurtenissen in en om je huis:

Hoe Nest-producten samenwerken

Intelligente activiteitsmeldingen

Naast de standaardmeldingen kunnen de geavanceerde algoritmen van Nest ook bepaalde objecten en activiteiten registreren die je waarschijnlijk belangrijk vindt. Zo worden de meldingen die je ontvangt nog relevanter.

Opmerking: Voor sommige van deze meldingen heb je een Nest Aware-abonnement nodig. Weer andere zijn niet beschikbaar voor alle cameramodellen. Meer informatie over de beschikbare meldingen voor je Nest-camera.

Bekend-gezicht meldingen

Met bekend-gezicht meldingen¹ kan de geavanceerde software van de camera onderscheid maken tussen een gezicht dat je wel en een gezicht dat je niet als 'bekend' hebt opgegeven.

Herkenning van bekende gezichten inschakelen

Voor bekend-gezicht meldingen heb je een Nest Cam IQ of Nest Hello videodeurbel nodig samen met een abonnement op Nest Aware.

Je kunt herkenning van bekende gezichten inschakelen bij het instellen van de camera. Deze functie is standaard uitgeschakeld, maar dat kun je veranderen.

1. Tik op Instellingen in het startscherm van de app.
  2. Tik op Bekende gezichten.
  3. Tik op Herkenning van bekende gezichten om dit te activeren.
  • Heb je meerdere camera's die bekende gezichten kunnen detecteren, dan tik je op Herkenning van bekende gezichten.
  • Selecteer de camera's die bekende gezichten gaan herkennen.

Opmerking: Wil je herkenning van bekende gezichten uitschakelen, ga dan op dezelfde manier te werk en tik om de functie te deactiveren.

Meldingen inschakelen

Als je je Google Nest-huis deelt via Gezinsaccounts, kan iedereen zijn eigen voorkeuren instellen voor de meldingen. Schakel eerst herkenning van bekende gezichten in en kies dan welke soorten meldingen je wilt ontvangen wanneer je camera een gezicht ziet.

1. Tik op Instellingen in het startscherm van de app.
  2. Tik op Meldingen.
  3. Selecteer de camera waarvoor je meldingen wilt ontvangen.
  4. Schakel meldingen voor Mensen in.

¹ De functie voor herkenning van bekende gezichten van Nest is niet beschikbaar op Nest-camera's die worden gebruikt in Illinois. Het is mogelijk dat de wetgeving van de staat Illinois invloed heeft op het gebruik van de functie. Daarom hebben we de functie uit voorzorg uitgeschakeld. Als het huis waar je de camera gebruikt zich in Illinois bevindt, zou je herkenning van bekende gezichten niet moeten kunnen inschakelen in de Nest-app.

Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers mogelijk om toestemming vragen wanneer je ze met de camera wilt identificeren.

Opmerking: Als de camera iemands gezicht niet scherp krijgt, maar wel weet dat hij een persoon in beeld heeft, stuurt hij een Persoon gezien-melding. Zo loop je niemand mis, ook als een gezicht niet duidelijk in beeld is.

Meer informatie over herkenning van bekende gezichten

Meldingen voor activiteitszones

Als je activiteitszones wilt instellen en gebruiken, heb je een abonnement op Nest Aware nodig.

Met activiteitszones kun je maximaal vier gebieden in het zicht van de camera selecteren. Je ontvangt alleen meldingen bij belangrijke activiteiten in die gebieden. Dit is vooral handig als je te veel meldingen krijgt van allerlei activiteiten die zich in het zicht van de camera afspelen.

Alle Nest-camera's (behalve de Hello) herkennen automatisch deuren in beeld, stellen daar activiteitszones voor in en bieden aan om meldingen te sturen voor waargenomen activiteiten.

Meldingen van activiteitszones lijken erg op gewone bewegingsmeldingen, maar geven ook aan in welke specifieke gebieden of zones de activiteit plaatsvindt. Je kunt meldingen voor elke zone apart in- of uitschakelen.

Activiteitszones instellen en gebruiken

Meldingen voor activiteitszones inschakelen

1. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen in het startscherm van de app.
  2. Selecteer Meldingen.
  3. Selecteer de camera waarvan je meldingen voor een activiteitszone wilt ontvangen.
  4. Opmerking: Alleen als je voor de geselecteerde camera een abonnement op Nest Aware hebt, wordt deze optie weergegeven.
  5. Kies de zone waarvoor je meldingen wilt ontvangen. Of selecteer Beweging buiten een activiteitszone om meldingen te ontvangen van gebeurtenissen buiten activiteitszones.
  6. Selecteer Mensen, Alle andere bewegingen of beide om meldingen te ontvangen.

Belangrijk: Heb je 'Mensen' geselecteerd, dan krijg je ook een melding als maar een deel van een persoon in beeld is, zoals een arm.

Momentopnamen in e-mailmeldingen

Als je kiest voor meldingen op je e-mailadres, ontvang je via e-mail momentopnamen van de activiteit die de camera heeft gezien. Je kunt deze momentopnamen downloaden naar je telefoon of computer.

Sommige e-mailproviders verlagen automatisch de resolutie van afbeeldingen om minder data te gebruiken. Hierdoor zie je mogelijk een wazige versie met een lage resolutie, ook als Nest je een afbeelding in hoge resolutie stuurt. Ga bij je e-mailprovider na hoe je afbeeldingen uit e-mails kunt downloaden.

Problemen met meldingen oplossen

Ontvang je geen meldingen of e-mails van de app terwijl je die wel hebt ingeschakeld, probeer dan de volgende tips om het probleem op te lossen:

Problemen met meldingen en e-mails van Nest oplossen

Opmerking: Als je een van de camera's uit je Nest-huis verwijdert en hem later weer wilt toevoegen, moet je de meldingen opnieuw instellen.