Duo-gesprekken voeren via je speaker of scherm voor Google Nest of Google Home

Gebruik Duo om te bellen met en gebeld te worden door andere Duo-gebruikers via je speaker of scherm voor Google Nest of Google Home.

Duo-gesprekken zijn beschikbaar voor de volgende producten:

• Schermen (Google Nest Hub en Nest Hub Max): In alle landen en talen waar de Nest Hub en Nest Hub Max worden verkocht.
  • Speakers (Google Home, Nest Mini, Home Mini, Home Max):  In alle landen en talen waar de Google Home, Google Nest Mini, Google Home Mini en Google Home Max worden verkocht.

Opmerking:

• Je kunt alleen bellen met of gebeld worden door andere Duo-gebruikers.
  • Je kunt geen noodoproepen plaatsen via Duo.
  • Het apparaat dat wordt gebruikt om contact op te nemen met je Nest-scherm, moet een camera hebben om videogesprekken te kunnen voeren.

Bellen via Duo instellen

Als je Duo nog niet hebt ingesteld op je scherm of speaker, volg je deze stappen.

Belangrijk: Als je Duo al gebruikt, zorg er dan voor dat je je Google-account koppelt in de Duo-app op je telefoon voordat je deze stappen volgt.

1. Open de Google Home-app Google Home app op je mobiele apparaat.
  2. Tik op je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen Settings gear
  4. Tik onder 'Meer' op Bellen via Duo.
  5. Volg de instructies in de app voor het instellen.

Als je na het instellen van je smartdisplay problemen met Duo ondervindt, bekijk je meer informatie over hoe je veelvoorkomende problemen kunt oplossen.

Iemand bellen

Gebruik je stem of je scherm om het videogesprek te beheren.

Belangrijk: Je moet persoonlijke resultaten inschakelen om je contacten te kunnen bellen.

Een gesprek starten

Zeg 'Oké Google' en daarna:

• Google Nest Hub Max, Google Nest Hub: Zeg 'Videogesprek met [contact]' of 'Bel [contact] via Duo'.
  • Google Home, Google Home Max, Google Nest Mini, Google Home Mini, Nest Mini, Nest Wifi-punt: Zeg 'Bel [contact] via Duo'.
  • Als je een gemist gesprek op het scherm ziet, tik je erop.

Een gesprek beëindigen

Zeg 'Oké Google' en daarna:

• Google Nest Hub Max, Google Nest Hub: Zeg 'Beëindig het gesprek' of 'Hang op', of tik op 'Gesprek beëindigen'.
  • Google Home, Google Max, Nest Mini, Nest Wifi-punt: Zeg 'Beëindig het gesprek' of 'Hang op' of tik op de bovenkant om het gesprek te beëindigen.
  • Google Nest Mini: Zeg 'Beëindig het gesprek' of 'Hang op', of tik op het midden om het gesprek te beëindigen.
  • Google Home Mini: Zeg 'Beëindig het gesprek' of 'Hang op', of tik op de zijkant om het gesprek te beëindigen.

Een gesprek dempen of het dempen opheffen

• Zeg 'Demp gesprek' of 'Hef dempen van gesprek op'.
  • Tik op Dempen Dempen.

Gesprekken ontvangen

Je kunt Duo-gesprekken ontvangen via je speaker of scherm. Als je een gesprek wilt beantwoorden, zeg je 'Oké Google' en daarna 'Beantwoord het gesprek'. Als je een gesprek wilt weigeren, zeg je 'Oké Google' en daarna 'Weiger het gesprek'. Je kunt ook een van de volgende tikopties gebruiken:

Tikbediening voor beantwoorden of weigeren

Google Nest Hub Max, Google Nest Hub

• Tik op Beantwoorden.
  • Tik op Weigeren.

Google Home, Nest Mini en Nest Wifi-punt

• Tik op de bovenkant om het gesprek te beantwoorden.
  • Tik op de bovenkant en houd deze vast om het gesprek te weigeren.

Google Home Max

• Tik op de streep op de boven- of zijkant om het gesprek te beantwoorden.
  • Tik op de streep op de boven- of zijkant en houd deze vast om het gesprek te weigeren.

Google Nest Mini

• Tik op het midden om het gesprek te beantwoorden.
  • Tik op het midden en houd dit vast om het gesprek te weigeren.

Google Home Mini

• Tik op de zijkant om het gesprek te beantwoorden.
  • Tik op de zijkant en houd deze vast om het gesprek te weigeren.

Niet storen

Als je wilt dat een apparaat tijdelijk geen gesprekken ontvangt, schakel je 'Niet storen' in

Opmerking: Hiermee schakel je ook inkomende omroepberichten en herinneringsmeldingen uit. Als je niet regelmatig gespreksmeldingen wilt ontvangen, stel je 'Time-out' in.

Een videobericht sturen via Duo op de Google Nest Hub Max

Je kunt een videobericht sturen via Google Duo op de Google Nest Hub Max. Als je een videobericht stuurt, kan de ontvanger dat bekijken in de Duo-app of via zijn of haar Nest Hub Max.
Opmerking: De ontvanger moet Duo hebben ingesteld. Je kunt de Duo-app gratis downloaden via de Google Play Store

1. Zeg 'Hey Google, stuur een videobericht naar [naam van contact]'.
  2. Een timer op het scherm telt af vanaf drie, dus je kunt je voorbereiden.
  3. Neem je videobericht op.
  4. Opmerking: Voor videoberichten geldt een tijdslimiet van dertig seconden.
  5. Zeg 'Hey Google, stop met opnemen' of tik op de knop Stoppen.
    • Tik op 'Afspelen' om het bericht te bekijken voordat je het stuurt.
    • Zeg 'Opnieuw opnemen' of tik daarop als je het bericht opnieuw wilt opnemen.
  6. Zeg 'Sturen' of tik daarop om het bericht te sturen.

Bellen of omroepen tussen je apparaten

Leden van je huis kunnen je schermen of speakers bellen vanaf hun telefoon of via de schermen of speakers van het huis. Je kunt ook een bericht omroepen via al je speakers of schermen.

Als je je apparaten wilt bellen vanaf je telefoon, heb je het volgende nodig:

Manieren om je scherm of speaker te bereiken

Via je mobiele apparaat:

• Met de ​Google Assistent: Zeg 'Oké Google' en daarna 'Videogesprek met [naam van smartdisplay of speaker]' of 'Videogesprek met [naam van je huis]' om al je apparaten te bellen.
  • Met de Duo-app: Open de Duo-app Duo. Veeg omhoog en dan tik op Mijn Home-apparaten bellen. Hiermee worden al je apparaten gebeld.
  • Met de Google Home-app: Open de Google Home-app Google Home app. Tik op Omroepen . Hiermee wordt een bericht omgeroepen via al je apparaten in het huis.

Via een ander scherm of andere speaker:

• Als je een specifieke speaker of een specifiek scherm wilt bellen, zeg je 'Oké Google' en daarna 'Bel [naam van scherm of speaker]' of 'Videogesprek met [naam van scherm of speaker]'.
  • Als je een bericht wilt omroepen via alle speakers en schermen, zeg je 'Oké Google' en daarna 'Vertel iedereen...'

Duo ontkoppelen van je smartdisplay

Ga naar deze pagina voor instructies om de Duo-app te ontkoppelen van je smartdisplay.