To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Videohistorik för händelser och för kontinuerlig inspelning dygnet runt

Du prenumererar för närvarande inte på Nest Aware och har inte åtkomst till Nest Aware-funktioner. Läs mer om vad som ingår i en prenumeration på Nest Aware.

Kameror och dörrklockor från Google Nest kan upptäcka viktiga ljud eller rörelser, streama livevideo och spara videon i molnet. Med dessa funktioner kan du hålla koll på vad som händer hemma och i närheten av hemmet.

Hur video spelas in och sparas beror på om Nest-kameran har funktionen videohistorik för händelser, videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt eller båda:

• Med videohistorik för händelser sparas videoklipp med händelser (som att en person upptäcks) i videohistoriken så att du kan titta på dem i Google Home-appen, på Google Home för webben eller i Nest-appen.
  • Med videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt streamas video från Nest-kameror som uppfyller villkoren* hela tiden när kameran är på, och allt sparas i molnet.

*Nest Cam (med batteri) måste vara ansluten till en strömkälla för att kunna använda videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt. Om kameran går på batteri har den bara videohistorik för händelser, även om du prenumererar på Nest Aware Plus. Videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt är inte tillgängligt för Nest Doorbell (med batteri), inte ens om den är ansluten till en strömkälla.

Om kameran har ställts in på att spela in och spara vissa typer av händelser i videohistoriken kommer all viktig aktivitet som upptäcks att bearbetas, men bara videomaterial med aktivitet av den typ du har aktiverat sparas i molnet.

Obs! Händelseinställningar är bara tillgängliga för kameror och dörrklockor som har konfigurerats med Home-appen.

All videohistorik raderas löpande. Det innebär att äldre, sparade videor raderas från molnet efter ett visst antal dagar. Hur många beror på vilken Nest Aware-prenumeration du har.

Beroende på kameramodell kan du titta på videohistorik för händelser och videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt i Home-appen, på Google Home för webben eller i Nest-appen. Du kan även se händelser för alla kameror underAktivitet i Home-appen.

Följande tabell visar var du kan titta på videoinspelningar beroende på vilken Nest-kamera du har:

Videohistorik i Home-appen

Videohistorik i Google Home för webben

Videohistorik i Nest-appen

Händelse i Aktivitet och historiken för hemmet

(Endast Home-appen)

Nest Cam (med batteri)
Nest Cam (med kabel)
Nest Doorbell (med batteri)
Nest Doorbell (med kabel, 2:a generationen)

check-mark image

check-mark image

check-mark image

Nest Cam IQ för inomhusbruk
Nest Cam IQ för utomhusbruk
Nest Cam Indoor
Nest Cam Outdoor
Nest Doorbell (med kabel)
Nest Hub Max

check-mark image

(kameran måste migreras till Home-appen – läs mer om enhetsmigrering)

check-mark image

check-mark image

Krav för videohistorik för händelser

• En prenumeration på Nest Aware.* Videohistorik för händelser är inte tillgängligt med en prenumeration på Nest Aware (1:a generationen).
  • Någon av följande enheter har konfigurerats i Home-appen:
    • Nest Cam (med batteri)
    • Nest Cam (med kabel)
    • Nest Cam Indoor
    • Nest Cam Outdoor
    • Nest Cam IQ för inomhusbruk
    • Nest Cam IQ för utomhusbruk
    • Nest Doorbell (med batteri)
    • Nest Doorbell (med kabel, 2:a generationen)
    • Nest Doorbell (med kabel)
    • Nest Hub Max

*Tre timmars videohistorik för händelser är tillgänglig utan prenumeration på Nest Aware för Nest Cam (med batteri) och Nest Doorbell (med batteri).

Videohistorik för händelser och videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt med en Nest Aware-prenumeration

Om du har en ny kamera som Nest Cam (med batteri) eller Nest Doorbell (med batteri) kan du få upp till tre timmars videohistorik för händelser utan prenumeration. Med de flesta äldre Nest-kameror och Nest-dörrklockor behöver du däremot ha en prenumeration på Nest Aware för att få videohistorik för händelser eller videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt. Det innebär att du kan få ögonblicksbilder av aktivitet som identifierats upp till tre timmar bakåt i tiden utan prenumeration.

Oavsett vilken Nest-kamera du har och om du har en prenumeration eller inte kan du när som helst titta på kamerans livestream i appen.

I följande tabell ser du hur många dagars videohistorik för händelser och videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt du får beroende på Nest-kameramodell och vilken prenumeration på Nest Aware du har:

Nivå $0

Nest Aware

Nest Aware Plus

Nest Aware (1:a generationen)

Nest Cam (med kabel)

Upp till tre timmars videohistorik för händelser

Upp till 30 dagars videohistorik för händelser

• Upp till 60 dagars videohistorik för händelser
  • Upp till 10 dagars videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt

Ingen prenumeration tillgänglig

Nest Cam (med batteri)*

Upp till tre timmars videohistorik för händelser

Upp till 30 dagars videohistorik för händelser

• Upp till 60 dagars videohistorik för händelser
  • Upp till 10 dagars videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt (endast med kabel)

Ingen prenumeration tillgänglig

Nest Doorbell (med batteri)

Upp till tre timmars videohistorik för händelser

Upp till 30 dagars videohistorik för händelser

Upp till 60 dagars videohistorik för händelser

Ingen prenumeration tillgänglig

Nest Doorbell (med kabel, 2:a generationen) Upp till tre timmars videohistorik för händelser Upp till 30 dagars videohistorik för händelser
  • Upp till 60 dagars videohistorik för händelser
  • Upp till 10 dagars videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt
Ingen prenumeration tillgänglig

Nest Cam IQ för inomhusbruk

Nest Cam IQ för utomhusbruk

Nest Cam Indoor

Nest Cam Outdoor

Nest Doorbell (med kabel)

Ögonblicksbilder av aktivitet under tre timmar

Upp till 30 dagars videohistorik för händelser

• Upp till 60 dagars videohistorik för händelser
  • Upp till 10 dagars videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt

Upp till 5, 10 eller 30 dagars videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt

*Obs! Nest Cam (med batteri) måste vara ansluten till en strömkälla för att kunna använda videohistorik med kontinuerlig inspelning dygnet runt. Om kameran går på batteri har den bara videohistorik för händelser, även om du prenumererar på Nest Aware Plus. Videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt är inte tillgängligt för Nest Doorbell (med batteri), inte ens om den är ansluten till en strömkälla.

Det här ingår i en prenumeration på Nest Aware

Detta händer när du ändrar Nest Aware-prenumeration

Det här är några saker som är viktiga att tänka på vad gäller kamerans videohistorik om du byter Nest Aware-prenumeration:

• Om du har Nest Aware och uppgraderar till Nest Aware Plus får du 10 dagars videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt och 60 dagars videohistorik för händelser från och med att du köper den nya prenumerationen.
  • Om du har Nest Aware Plus och byter till Nest Aware försvinner all videohistorik för händelser som är äldre än 30 dagar, och de senaste 10 dagarnas videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt konverteras till videohistorik för händelser.
  • Om du byter från Nest Aware (1:a generationen) till en Nest Aware-prenumeration konverteras kamerans videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt till videohistorik för händelser. När du har bytt kan det hända att det finns luckor i historiken där ingen aktivitet har identifierats. Om du i stället skaffar Nest Aware Plus får du 10 dagars videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt och 60 dagars videohistorik för händelser.

Aktivitet som kameran kan identifiera

Alla Nest-kameror kan upptäcka ljud- och rörelsehändelser och meddela dig när något händer. Om kameran har videohistorik för händelser eller videohistorik för kontinuerlig inspelning dygnet runt kan du titta på videoinspelningen av aktiviteten i appen.

Med en prenumeration på Nest Aware används avancerade algoritmer för att förbättra kamerans ljud- och videohändelsedetektering och skicka bättre aviseringar.

En fullständig lista över vad de olika Nest-kamerorna kan identifiera med och utan prenumeration på Nest Aware finns i artikeln Det här ingår i en prenumeration på Nest Aware.

Relaterade ämnen om Nest-kameror

Livevideo

Titta på livestreamar med Google Home-appen
Talk and Listen med kameran eller dörrklockan från Nest

Videohistorik och ögonblicksbilder av aktivitet

Home-appen
Nest-appen
Google Home för webben
Aktivitet i Home-appen

Videoklipp

Skapa, spara och ladda ned videoklipp

Händelsedetektering och aviseringar

Aviseringar från kameran och dörrklockan
Så identifieras ljud och rörelser av Nest-kameror
Ändra aviseringsinställningarna för Nest
Konfigurera och använda aktivitetszoner
Nödsamtal med Nest Aware