To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Gebeurtenisgeschiedenis en 24/7 videogeschiedenis

Je hebt momenteel geen Nest Aware-abonnement en hebt geen toegang tot de Nest Aware-functies. Meer informatie over wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement

Google Nest-camera's en -deurbellen kunnen belangrijke geluiden en bewegingen waarnemen, live video streamen en de videobeelden opslaan in de cloud. Met deze functies kun je de activiteit in en rond je huis in de gaten houden.

Hoe de Nest-camera videobeelden opneemt en opslaat, is afhankelijk van de beschikbaarheid van videogeschiedenis van gebeurtenissen en/of 24/7 videogeschiedenis:

• Met videogeschiedenis van gebeurtenissen worden videofragmenten van gebeurtenissen (zoals een persoon die wordt waargenomen) opgeslagen in de videogeschiedenis, zodat je ze kunt bekijken in de Google Home-app, Google Home voor het web of de Nest-app.
  • Met 24/7 videogeschiedenis streamt een in aanmerking komende* Nest-camera altijd als die aanstaat videobeelden, die allemaal worden opgeslagen in de cloud.

*De Nest Cam (batterij) beschikt alleen over 24/7 videogeschiedenis als die is aangesloten op een voedingsbron. Een camera die op batterijen werkt, beschikt alleen over videogeschiedenis van gebeurtenissen, zelfs als je een abonnement op Nest Aware Plus hebt. 24/7 videogeschiedenis is niet beschikbaar voor de Nest Doorbell (batterij), zelfs niet bij een optionele installatie op netvoeding.

Heb je de camera ingesteld om specifieke soorten gebeurtenissen op te nemen en op te slaan in de videogeschiedenis? Dan wordt belangrijke activiteit waargenomen en verwerkt door de camera, maar worden alleen videobeelden van gebeurtenissen die je hebt aangezet in de cloud opgeslagen.

Opmerking: Instellingen voor gebeurtenissen zijn alleen beschikbaar voor camera's en deurbellen die zijn ingesteld met de Home-app.

Videogeschiedenis wordt op voortschrijdende basis verwijderd. Dit betekent dat, afhankelijk van het Nest Aware-abonnement dat je hebt, oudere opgeslagen videobeelden na een bepaald aantal dagen uit de cloud worden verwijderd.

Afhankelijk van het model Nest-camera kun je de videogeschiedenis van gebeurtenissen en 24/7 videogeschiedenis nalopen in de Home-app, Google Home voor het web of de Nest-app. Je kunt ook gebeurtenissen voor al je camera's krijgen in Activiteit van de Home-app.

In de volgende tabel staat waar je opgenomen videobeelden krijgt, afhankelijk van het model Nest-camera dat je hebt:

Videogeschiedenis in de Home-app

Videogeschiedenis in Google Home voor het web

Videogeschiedenis in de Nest-app

Gebeurtenis in Activiteit en huisgeschiedenis

(alleen Home-app)

Nest Cam (batterij)
Nest Cam (netvoeding)
Nest Doorbell (batterij)
Nest Doorbell (netvoeding, 2e generatie)

check-mark image

check-mark image

check-mark image

Nest Cam IQ Indoor
Nest Cam IQ Outdoor
Nest Cam Indoor
Nest Cam Outdoor
Nest Doorbell (netvoeding)
Nest Hub Max

check-mark image

(De camera moet zijn overgezet naar de Home-app. Ontdek meer informatie over hoe je apparaten overzet.)

check-mark image

check-mark image

Vereisten voor videogeschiedenis van gebeurtenissen

• Een Nest Aware-abonnement.* Videogeschiedenis van gebeurtenissen is niet beschikbaar bij een abonnement op Nest Aware (1e generatie).
  • Een van de volgende apparaten moet zijn ingesteld in de Home-app:
    • Nest Cam (batterij)
    • Nest Cam (netvoeding)
    • Nest Cam Indoor
    • Nest Cam Outdoor
    • Nest Cam IQ Indoor
    • Nest Cam IQ Outdoor
    • Nest Doorbell (batterij)
    • Nest Doorbell (netvoeding, 2e generatie)
    • Nest Doorbell (netvoeding)
    • Nest Hub Max

*De 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen is beschikbaar zonder een Nest Aware-abonnement voor de Nest Cam (batterij) en Nest Doorbell (batterij).

Videogeschiedenis van gebeurtenissen en 24/7 videogeschiedenis bij Nest Aware-abonnementen

Als je een nieuwere camera hebt, zoals een Nest Cam (batterij) of een Nest Doorbell (batterij), kun je zonder abonnement maximaal 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen krijgen. Voor de meeste oudere modellen Nest-camera's en -deurbellen heb je wel een abonnement op Nest Aware nodig voor videogeschiedenis van gebeurtenissen of 24/7 videogeschiedenis. Zonder abonnement kun je momentopnamen van waargenomen activiteit voor de afgelopen 3 uur krijgen.

Ongeacht welke Nest-camera je hebt en of je wel of niet een abonnement hebt, kun je in de app altijd de live videostream van je camera checken.

In de volgende tabel staat hoeveel dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen en 24/7 videogeschiedenis je krijgt op basis van het model Nest-camera en het Nest Aware-abonnement dat je hebt:

Niveau zonder kosten

Nest Aware

Nest Aware Plus

Nest Aware (1e generatie)

Nest Cam (netvoeding)

Tot 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

• Tot 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen
  • Tot 10 dagen 24/7 videogeschiedenis

Abonnement niet beschikbaar

Nest Cam (batterij)*

Tot 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

• Tot 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen
  • Tot 10 dagen 24/7 videogeschiedenis (alleen bij installatie op netvoeding)

Abonnement niet beschikbaar

Nest Doorbell (batterij)*

Tot 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

Tot 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

Abonnement niet beschikbaar

Nest Doorbell (netvoeding, 2e generatie) Tot 3 uur videogeschiedenis van gebeurtenissen Tot 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen
  • Tot 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen
  • Tot 10 dagen 24/7 videogeschiedenis
Abonnement niet beschikbaar

Nest Cam IQ Indoor

Nest Cam IQ Outdoor

Nest Cam Indoor

Nest Cam Outdoor

Nest Doorbell (netvoeding)

Momentopnamen van activiteit voor de afgelopen 3 uur

Tot 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen

• Tot 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen
  • Tot 10 dagen 24/7 videogeschiedenis

Tot 5, 10 of 30 dagen 24/7 videogeschiedenis

*Belangrijk: De Nest Cam (batterij) beschikt alleen over 24/7 videogeschiedenis als die is aangesloten op een voedingsbron. Een camera die op batterijen werkt, beschikt alleen over videogeschiedenis van gebeurtenissen, zelfs als je een abonnement op Nest Aware Plus hebt. 24/7 videogeschiedenis is niet beschikbaar voor de Nest Doorbell (batterij), zelfs niet bij een optionele installatie op netvoeding.

Wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement

Wat er gebeurt als je je Nest Aware-abonnement wijzigt

Houd rekening met een paar zaken voor de videogeschiedenis van je camera als je overstapt op een ander Nest Aware-abonnement:

• Als je upgradet van Nest Aware naar Nest Aware Plus, gaan de 10 dagen 24/7 geschiedenis en 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen van start op het moment dat je je nieuwe abonnement koopt.
  • Heb je Nest Aware Plus en stap je over op Nest Aware, dan raak je alle videogeschiedenis van gebeurtenissen ouder dan 30 dagen kwijt. De afgelopen 10 dagen 24/7 geschiedenis worden omgezet in videogeschiedenis van gebeurtenissen.
  • Als je overstapt van een Nest Aware-abonnement (1e generatie) naar een Nest Aware-abonnement, wordt de bestaande 24/7 videogeschiedenis van je camera omgezet in videogeschiedenis van gebeurtenissen. Nadat je bent overgeschakeld, zie je mogelijk onderbrekingen in je geschiedenis waarbij geen activiteit is waargenomen. Als je in plaats daarvan Nest Aware Plus koopt, krijg je 10 dagen 24/7 videogeschiedenis en 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen.

Activiteit die je camera kan waarnemen

Alle Nest-camera's kunnen geluids- en bewegingsgebeurtenissen waarnemen en je een melding sturen als er iets gebeurt. Als je camera over videogeschiedenis van gebeurtenissen of 24/7 videogeschiedenis beschikt, kun je de videobeelden van de activiteit checken in de app.

Heb je een abonnement op Nest Aware, dan maakt je camera gebruik van geavanceerde algoritmen om de detectie van geluids- en videogebeurtenissen te verbeteren, zodat je betere meldingen krijgt.

Ga naar Wat je allemaal krijgt bij een Nest Aware-abonnement voor een complete lijst van wat verschillende modellen Nest-camera's kunnen waarnemen met en zonder Nest Aware-abonnement.

Gerelateerde onderwerpen voor Nest-camera's

Live video

Live videostream bekijken met de Google Home-app
Praten en luisteren met de Nest-camera of -deurbel

Videogeschiedenis en momentopnamen van activiteit

Home-app
Nest-app
Google Home voor het web
Activiteit in de Home-app

Videofragmenten

Videofragmenten maken, opslaan en downloaden

Gebeurtenisdetectie en -meldingen

Camera- en deurbelmeldingen
Hoe Nest-camera's geluid en beweging waarnemen
Instellingen voor Nest-meldingen wijzigen
Activiteitszones instellen en gebruiken
Noodoproepen met Nest Aware