Een CSV-bestand importeren in Google Ads Editor

Csv-bestandskolommen

In dit artikel worden de csv-bestandskolommen beschreven die worden gebruikt als u wijzigingen aanbrengt met csv-bestanden. Ook leggen we uit hoe u de versiegeschiedenis behoudt als u bewerkingen doorvoert.

Als u wilt dat Google Ads Editor csv-kolommen automatisch herkent, moeten de koppen in het Engels zijn. U hoeft echter geen rekening te houden met hoofdletter- en spatiegebruik. Zo is daily budget hetzelfde als dailybudget, daily_budget, DAILY BUDGET enz.

Als u een veld leeg laat, geeft u aan dat Google Ads Editor geen wijzigingen voor dat item moet aanbrengen. Als u 2 vierkante haken [] opgeeft, geeft u aan dat Google Ads Editor de bestaande waarden voor dat item moet wissen.

Csv-kolommen

In de onderstaande tabel ziet u veelgebruikte csv-kolomkoppen. Er zijn aanvullende kolommen vereist voor bepaalde items, zoals dynamische advertentiedoelen.

Kolomkop
(en alternatieve koppen)
Opmerkingen
Campaign
Campaign name

Campaign type

Neem een van de volgende waarden op in de kolom Campaign type: Search, Search - Mobile app installs, Display, Display - Smart, Display - Mobile app installs, Display - Gmail, Shopping, Video, Video - Bumper ad, Video - Drive conversions, Video - Outstream, Universal app.

Opmerking: Vanaf juli 2018 zijn de campagnenamen gewijzigd voor campagnes in het zoeknetwerk met Display. Voor campagnes in het zoeknetwerk ziet u mogelijk het campagnetype Search en een bijbehorend veld Networks met daarin Search Partners of Display Network, afhankelijk van de opties die u kiest.

Als er geen campagnetype is opgegeven, wordt Networks gebruikt om het campagnetype te bepalen.

Campaign daily budget
Daily budget
Campaign budget
Budget
De waarde moet groter zijn dan nul.
Language targeting
Language
Languages
Geef in de campagnerij een of meer taalcodes op, gescheiden door puntkomma's.
Location ID
ID
Geo ID
Geo target ID
Geef elke locatie op in een eigen rij. Bekijk het gedeelte 'Locaties via een csv-bestand importeren' in de instructies voor targeting op locatie.
Location
Geo targeting
Geef elke locatie op in een eigen rij. Bekijk het gedeelte 'Locaties via een csv-bestand importeren' in de instructies voor targeting op locatie.
Bid adjustment
Bid modifier
Deze kolom kan een bodmodifier voor mobiel (als deze in de campagne- of advertentiegroeprij staat) of een bodmodifier (als deze in een locatie-, plaatsings- of doelgroeprij staat) bevatten.
Ad schedule
Ad schedules
Ad schedule intervals
Geef een campagneplanning in een campagnerij op of geef een sitelinkplanning in een sitelinkrij op. Bekijk de instructies voor advertentieplanning voor opmaakrichtlijnen.
Networks

Networks wordt gebruikt om te bepalen of uw campagne wordt weergegeven op Google Zoeken of ook op sites van zoekpartners. Geef een of meer van de volgende waarden op, gescheiden door puntkomma's: Google Search; Search Partners; Search; Display; Select. De campagnetypen Search en Search Partners omvatten Google Zoeken.

Voor videocampagnes kunt u een van de volgende waarden invoeren: YouTube Search; YouTube Videos; Video Partners.

Als u de waarde Search gebruikt, worden Google Zoeken en zoekpartners geactiveerd. Als Campaign type niet is opgegeven, wordt Networks gebruikt om het campagnetype te bepalen.

De campagnetypen Search en Search Partners omvatten Google Zoeken.

Meer informatie

Ad group
Ad group name

Max CPC
Display Network max CPC
Max content CPC
Display max cpc
Display network cpc

Max CPM
CPA bid
Flexible reach Geef in een advertentiegroeprij een of meer van de volgende opties voor Flexible reach op, gescheiden door puntkomma's, om deze als Observatie voor de advertentiegroep op te geven: Placements; Topics; Audiences; Genders; Ages; Parental status; Household income. Geef bijvoorbeeld Placements op om plaatsingen in te stellen als Observatie voor de advertentiegroep. Als u een bestaande advertentiegroep wilt aanpassen om Targeting te gebruiken voor alle 5 de typen, geeft u in deze kolom [] (2 vierkante haken) op. Meer informatie over targeting in het Display Netwerk
Display Network custom bid type
Display Network bid type

U kunt een of meer van de volgende aangepaste biedingstypen voor het Display Netwerk opgeven in de advertentiegroeprij: Keywords, Placements, Topics, Audiences, Gender, Age, Parental status, Household income, None.

Max CPC multiplier
Max CPC bid multiplier
Default max CPC multiplier
Default max CPC bid multiplier
U kunt een multiplier voor de maximum CPC voor zoekwoorden of advertentiegroepen opgeven in campagne-experimenten.
Display Network max CPC multiplier
Display network max CPC bid multiplier
Max content CPC multiplier
Max content CPC bid multiplier
U kunt een multiplier voor de maximum CPC voor het Display Netwerk voor advertentiegroepen opgeven in campagne-experimenten.
Max CPM multiplier
Max CPM bid multiplier
U kunt een multiplier voor de maximum CPM voor advertentiegroepen opgeven in campagne-experimenten.
Keyword
Keyword text

Placement
Website URL
Website
Geef een plaatsing of onderwerp op.
Type
Criterion type
Keyword type
Match type
Location type
Deze kolom kan verschillende waarden bevatten, afhankelijk van de rij:
  • Geef een zoektype voor zoekwoorden op, zoals Broad (alleen voor zoekwoordrijen).
  • Geef Negative op om een uitsluitingsitem aan te geven, zoals een uitsluitingszoekwoord of een uitgesloten locatie (in de rij voor zoekwoord, plaatsing, doelgroep, dynamisch advertentiedoel, geslacht, leeftijd of locatie).
  • Geef Campaign negative op om een uitsluiting op campagneniveau op te geven (in de rij voor zoekwoord, plaatsing, geslacht, leeftijd of doelgroep).
Bid strategy type
Bidding strategy type
Bidding type
Geef het biedstrategietype op voor campagnerijen. Voor display-campagnes is Manual CPM een andere optie. Meer informatie
Bid strategy
Bid strategy name
Bidding strategy name
Bidding strategy
Bidding name
Voor campagnerijen waarin accountspecifieke portfoliobiedstrategieën worden gebruikt, geeft u de naam van de biedstrategie op. Voor standaard biedstrategieën moet deze kolom leeg zijn. Portfoliobiedstrategieën zijn hoofdlettergevoelig. Als uw gedeelde Google Ads-bibliotheek bijvoorbeeld de biedstrategie 'Mijn biedstrategie' bevat, herkent Google Ads Editor 'mijn biedstrategie' niet als dezelfde strategie. Meer informatie

Headline

Headline 1
Headline 2

Deze kolommen worden gebruikt voor uitgebreide tekstadvertenties. Elke kop mag uit maximaal 30 tekens bestaan.
Short headline
Long headline
Deze kolommen worden gebruikt voor responsieve advertenties.

Description line 1
Description
Description 1
Ad text line 1
Desc line 1

Description line 2
Description 2
Ad text line 2
Desc line 2

Image
Image file name
Business image

Ad name
Display URL
Visible URL

Final URL
Final URLs
Geef hier de gewenste uiteindelijke URL's op, gescheiden door spaties. Opmerking: Als u een bestemmings-URL wilt wijzigen in een uiteindelijke URL, geeft u in de kolom Destination URL [] (2 vierkante haken) op om de bestemmings-URL te verwijderen en geeft u vervolgens in de kolom Final URL de nieuwe uiteindelijke URL op.
Final mobile URL
Final mobile URLs
Geef hier de gewenste uiteindelijke URL's voor mobiel op, gescheiden door spaties.
Tracking template
Tracking URL
Geef hier één URL-template op.
Path 1
Path 2
Deze kolommen worden gebruikt voor uitgebreide tekstadvertenties. De tekst die u invoert in de velden, moet een gedetailleerdere beschrijving van het product of de service uit de advertentie zijn. Paden zijn optioneel en kunnen elk maximaal 15 tekens bevatten.
Custom parameter
Custom parameters

Geef uw parameters de volgende indeling (en scheid ze met een spatie): {_param1}=waarde1 {_param2}=waarde2 {_param3}=waarde3

Opmerking: Er worden maximaal 8 parameters ondersteund.

Device preference Geef All of Mobile op in dezelfde rij als een sitelink of een advertentie (tekst, beeld, dynamisch zoeken of display).
Start date Geef een datum op met de notatie JJJJ-MM-DD in een campagnerij of een sitelinkrij. Alleen bij campagnes moet de startdatum de huidige datum of een datum in de toekomst zijn (geen datum in het verleden). De startdatum kan niet worden gewijzigd voor een campagne is al is gestart. Geef lege vierkante haken [] op als u geen startdatum wilt opgeven (voor sitelinks) of als u vandaag als startdatum wilt opgeven (voor campagnes).
End date Geef een datum in de toekomst op met de notatie JJJJ-MM-DD in een campagnerij of een sitelinkrij of geef lege vierkante haken [] op als u geen einddatum wilt opgeven. De einddatum voor een campagne of sitelink moet op of na de startdatum vallen.
Campaign status Geef Enabled, Paused of Removed op. Alleen voor nieuwe campagnes geeft u de status Scratchpad op om aan te geven dat het om een conceptcampagne gaat.
Ad group status Geef Enabled, Paused of Removed op.

In een campagne waarvoor een experiment wordt uitgevoerd, kan de advertentiegroepstatus ook Control only, Experiment only, Control and experiment of Experiment and control zijn.
Status Geef Enabled, Paused of Removed op. Gebruik deze kolom om de status van zoekwoorden, plaatsingen, advertenties, enz. te wijzigen. (Het is niet mogelijk om uitsluitingsitems, zoals uitsluitingszoekwoorden, te onderbreken. Als u de status Paused opgeeft voor een uitsluitingsitem, heeft dit geen effect.)

In een campagne waarvoor een experiment wordt uitgevoerd, kunt u de volgende waarden voor zoekwoorden en advertenties opgeven: Control only, Experiment only, Control and experiment, Experiment and control.
Comment
Audience
Audience name
Full interest category
Meer informatie over doelgroeptargeting
Gender Geef Male, Female of Unknown op. Meer informatie over targeting op geslacht
Age Geef een van de volgende leeftijdscategorieën op: 18-24, 25-34, 35-44, 45-54, 55-64, 65 or more, Unknown. Meer informatie over targeting op leeftijd
Markup languages
Mobile carriers
Business name
Company name

Address line 1
Address
Address 1

Address line 2
Address 2

City
State
Region
Province
State/province

Postal code
Phone number
Phone
Ad phone number
Business phone

Country
Country code
Country of phone
Phone country

Map icon
Icon
Icon name

Source
Asset source

Template contents
Display contents
Display ad contents
Contents

Sitelink text
Sitelink
Link text (upgraded)
Upgraded link text
Meer informatie over het importeren van sitelinks
Platform targeting Geef Mobile, Desktop of All op in een sitelinkrij. Alle sitelinks in een campagne of advertentiegroep moeten dezelfde platformtargeting hebben.
Display ad contents
Display contents
Contents

Promotion
Product group
Product group type
App ID / Package name Geef de pakketnaam (Android) of app-ID (iOS) op voor uw advertentie voor mobiele-app-installatie.
Account ID
Labels
Accent color
Ad formats
Ad Group
Ad Group Status
Ad Group Type
Ad Name
Ad rotation
Ad Schedule
Ad text idea 1
Ad text idea 2
Ad text idea 3
Ad text idea 4
Address line 1
Address line 2
Advertiser
Age
Allow flexible color
App store
Association rule
Audience
Bid Modifier
Bid Strategy Name
Bidding strategy name
Bidding strategy

Bid Strategy Type
Bidding strategy type
Bidding type

Budget
Campaign budget
Campaign Daily Budget
Daily budget

Budget period
Bumper ad
Business name
Company name
Business name filter
Call reporting

Call to action

Call to action text

Call to action 1
Call to action 2
Call to action 3
Call to action 4
Call to action 5
Call to action 6
Call to action 7
Call to action 8
Call to action 9
Call to action 10
Call to action 11
Call to action 12
Call to action 13
Call to action 14
Call to action 15
Callout text

Campaign

Campaign name

Campaign optimization

Campaign Priority

Shopping priority

Campaign Type

Channel ID

Channel

YouTube channel ID

Channel Name

Channel

YouTube channel name

City
Collapsed header
Color
Comment

Companion banner

Image

Image file name

Content
Content keywords
Country code

Country of phone

Country

Country of Sale

Country of Sale

Country

Criterion Type

Type

Match type

Keyword type

CTA 1 background
CTA 1 button URL
CTA 1 mobile URL
CTA 1 text color
CTA 2 background
CTA 2 button URL
CTA 2 mobile URL
CTA 2 text color
CTA 3 background
CTA 3 button URL
CTA 3 mobile URL
CTA 3 text color
CTA 4 background
CTA 4 button URL
CTA 4 mobile URL
CTA 4 text color
CTA 5 background
CTA 5 button URL
CTA 5 mobile URL
CTA 5 text color
CTA 6 background
CTA 6 button URL
CTA 6 mobile URL
CTA 6 text color
CTA background
CTA button URL
CTA text color
Currency
Custom parameters
[Custom parameter]
Delivery method
Description
[Desc]
Description 1
[Desc1
Item 1 description]
Description 1
[Description Line 1
Desc line1
Ad text line1]
Description 1 position
Description 10
Description 11
Description 12
Description 13
Description 14
Description 15
Description 2
[Desc2
Item 2 description]
Description 2
[Description Line 2
Desc line2
Ad text line2]
Description 2 position
Description 3
[Description Line 3
Desc3
Item 3 description
Ad text line3]
Description 3 position
Description 4
Description 4 [desc4, Item 4 description]
Description 4 [Description Line 4, desc line4, ad text line4]
Description 4 position
Description 5
Description 5 [desc5, Item 5 description]
Description 5 [Description Line 5, desc line5, ad text line5]
Description 6
Description 6 [desc6, Item 6 description]
Description 7
Description 7 [desc7, Item 7 description]
Description 8
Description 8 [desc8, Item 8 description]
Description 9
Description Line 1
Description Line 1 [description 1, desc line 1]
Description Line 1 [description1, desc line1, ad text line1, Description, desc]
Description Line 1 [description1, desc line1, ad text line1]
Description Line 2
Description Line 2 [description 2, desc line 2]
Description Line 2 [description2, desc line2, ad text line2]
Desktop Bid Modifier
Desktop Bid Modifier [desktop bid adjustment]
Destination URL
Destination URL [dest url, link url]
Device Preference
Discount modifier
Display Ad Contents
Display Network Custom Bid Type
Display Network Custom Bid Type [display network bid type]
Display URL
Display URL [visible url]
DSA Language
DSA page feeds
DSA targeting source
DSA Website
DSA Website [DSA Website Domain, Website Domain]
Dynamic Ad Target Condition 1
Dynamic Ad Target Condition 2
Dynamic Ad Target Condition 3
Dynamic Ad Target Value 1
Dynamic Ad Target Value 2
Dynamic Ad Target Value 3
End Date
End Date [campaign end date]
Enhanced CPC
Exclusion method
Feed
Feed Name
Feed Name [Feed]
Final mobile URL
Final mobile URL [Final mobile URLs, Mobile final URL, Mobile final URLs]
Final mobile URL 1
Final mobile URL 1 [Mobile final URL 1, Item 1 final mobile URL]
Final mobile URL 1 [Mobile final URL 1]
Final mobile URL 10
Final mobile URL 10 [Mobile final URL 10]
Final mobile URL 11
Final mobile URL 11 [Mobile final URL 11]
Final mobile URL 12
Final mobile URL 12 [Mobile final URL 12]
Final mobile URL 13
Final mobile URL 13 [Mobile final URL 13]
Final mobile URL 14
Final mobile URL 14 [Mobile final URL 14]
Final mobile URL 15
Final mobile URL 15 [Mobile final URL 15]
Final mobile URL 2
Final mobile URL 2 [Mobile final URL 2, Item 2 final mobile URL]
Final mobile URL 2 [Mobile final URL 2]
Final mobile URL 3
Final mobile URL 3 [Mobile final URL 3, Item 3 final mobile URL]
Final mobile URL 3 [Mobile final URL 3]
Final mobile URL 4
Final mobile URL 4 [Mobile final URL 4, Item 4 final mobile URL]
Final mobile URL 4 [Mobile final URL 4]
Final mobile URL 5
Final mobile URL 5 [Mobile final URL 5, Item 5 final mobile URL]
Final mobile URL 5 [Mobile final URL 5]
Final mobile URL 6
Final mobile URL 6 [Mobile final URL 6, Item 6 final mobile URL]
Final mobile URL 6 [Mobile final URL 6]
Final mobile URL 7
Final mobile URL 7 [Mobile final URL 7, Item 7 final mobile URL]
Final mobile URL 7 [Mobile final URL 7]
Final mobile URL 8
Final mobile URL 8 [Mobile final URL 8, Item 8 final mobile URL]
Final mobile URL 8 [Mobile final URL 8]
Final mobile URL 9
Final mobile URL 9 [Mobile final URL 9]
Final URL
Final URL [Final URLs]
Final URL 1
Final URL 1 [Item 1 final URL]
Final URL 10
Final URL 11
Final URL 12
Final URL 13
Final URL 14
Final URL 15
Final URL 2
Final URL 2 [Item 2 final URL]
Final URL 3
Final URL 3 [Item 3 final URL]
Final URL 4
Final URL 4 [Item 4 final URL]
Final URL 5
Final URL 5 [Item 5 final URL]
Final URL 6
Final URL 6 [Item 6 final URL]
Final URL 7
Final URL 7 [Item 7 final URL]
Final URL 8
Final URL 8 [Item 8 final URL]
Final URL 9
Final URL suffix
Flexible Reach
Gender
Gender [Negative gender]
Header
Header 1
Header 1 [Item 1 header]
Header 2
Header 2 [Item 2 header]
Header 3
Header 3 [Item 3 header]
Header 4
Header 4 [Item 4 header]
Header 5
Header 5 [Item 5 header]
Header 6
Header 6 [Item 6 header]
Header 7
Header 7 [Item 7 header]
Header 8
Header 8 [Item 8 header]
Headline
Headline 1
Headline 1 position
Headline 10
Headline 10 position
Headline 11
Headline 11 position
Headline 12
Headline 12 position
Headline 13
Headline 13 position
Headline 14
Headline 14 position
Headline 15
Headline 15 position
Headline 2
Headline 2 position
Headline 3
Headline 3 position
Headline 4
Headline 4 position
Headline 5
Headline 5 position
Headline 6
Headline 6 position
Headline 7
Headline 7 position
Headline 8
Headline 8 position
Headline 9
Headline 9 position
Headline text color
Household income
ID
ID [Location ID]
Image
Image [image file name, business image]
Image 1
Image 10
Image 11
Image 12
Image 13
Image 14
Image 15
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image URL
Image URL [youtube video thumbnail url]
InApp conversion actions
InApp conversion actions [InApp conversions]
Inventory filter
Inventory type
Keyword
Keyword [keyword text]
Label
Label [Label name]
Labels
Labels [Ad group labels]
Labels [Campaign labels]
Landing page
Landscape image
Landscape image [image, image file name]
Landscape logo
Language
Languages
Languages [language, Language targeting]
Link Text
Link Text [display text, sitelink, sitelink text]
Link Text [display text]
Local Inventory Ads
Location
Location category filter
Location label filter
Logo
Logo 1
Logo 2
Logo 3
Logo 4
Logo 5
Long headline
Main color
Marketing image
Max CPC
Max CPM
Max CPV
Maximum CPC bid limit
Merchant Identifier
Merchant Identifier [Merchant ID, Merchant]
Mobile app category
Mobile app category [Mobile category, Category]
Mobile Bid Modifier
Mobile Bid Modifier [mobile bid adjustment, Bid Modifier, bid adjustment]
Monetary discount
Networks
Networks [network targeting]
Occasion
Orders over amount
Orders over amount [on orders over]
Package name
Parental status
Parental status [Negative parental status]
Path 1
Path 2
Percent discount
Phone Number
Phone Number [business phone, phone]
Platform Targeting
Platform Targeting [platform]
Postal code
Price 1
Price 1 [Item 1 price]
Price 2
Price 2 [Item 2 price]
Price 3
Price 3 [Item 3 price]
Price 4
Price 4 [Item 4 price]
Price 5
Price 5 [Item 5 price]
Price 6
Price 6 [Item 6 price]
Price 7
Price 7 [Item 7 price]
Price 8
Price 8 [Item 8 price]
Price prefix
Price qualifier
Product Group
Product Group [Decision Path]
Product Group Type
Product Group Type [Partition Type]
Promotion code
Promotion end
Promotion start
Promotion target
Promotion text
Province
Province [State]
PV Name
PV Name [pv, promoted video, promoted video name]
Radius
Shopping ad
Shopping ad [Promotion]
Short headline
Smart Shopping ad
Snippet Values
Square image
Start Date
Start Date [campaign start date]
Status
Status [creative status, ad status]
Status [Keyword Status]
Subject
Tablet Bid Modifier
Tablet Bid Modifier [tablet bid adjustment]
Target CPA
Target CPA [CPA Bid, max cpa]
Target CPM
Target impression share
Target ROAS
Targeting method
Targeting optimization
Teaser description
Thumbnail
Title 1
Title 1 color
Title 2
Title 2 color
Title 3
Title 3 color
Title 4
Title 4 color
Title 5
Title 5 color
Title 6
Title 6 color
Top Content Bid Modifier
Top Content Bid Modifier [top content bid adjustment]
Topic
Tracking template
Tracking template [Tracking url]
Tracking template 1
Tracking template 10
Tracking template 11
Tracking template 12
Tracking template 13
Tracking template 14
Tracking template 15
Tracking template 2
Tracking template 3
Tracking template 4
Tracking template 5
Tracking template 6
Tracking template 7
Tracking template 8
Tracking template 9
TV Screen Bid Modifier
TV Screen Bid Modifier [tv screen bid adjustment]
Type
Unit
Unit 1
Unit 1 [Item 1 price unit]
Unit 2
Unit 2 [Item 2 price unit]
Unit 3
Unit 3 [Item 3 price unit]
Unit 4
Unit 4 [Item 4 price unit]
Unit 5
Unit 5 [Item 5 price unit]
Unit 6
Unit 6 [Item 6 price unit]
Unit 7
Unit 7 [Item 7 price unit]
Unit 8
Unit 8 [Item 8 price unit]
Universal app image 1
Universal app image 10
Universal app image 11
Universal app image 12
Universal app image 13
Universal app image 14
Universal app image 15
Universal app image 16
Universal app image 17
Universal app image 18
Universal app image 19
Universal app image 2
Universal app image 20
Universal app image 3
Universal app image 4
Universal app image 5
Universal app image 6
Universal app image 7
Universal app image 8
Universal app image 9
Universal app package name
Universal app store
Universal app video ID 1
Universal app video ID 10
Universal app video ID 11
Universal app video ID 12
Universal app video ID 13
Universal app video ID 14
Universal app video ID 15
Universal app video ID 16
Universal app video ID 17
Universal app video ID 18
Universal app video ID 19
Universal app video ID 2
Universal app video ID 20
Universal app video ID 3
Universal app video ID 4
Universal app video ID 5
Universal app video ID 6
Universal app video ID 7
Universal app video ID 8
Universal app video ID 9
Verification URL
Video ID
Video ID [video, youtube video id]
Video ID 1
Video ID 1 [video 1, youtube video id 1]
Video ID 2
Video ID 2 [video 2, youtube video id 2]
Video ID 3
Video ID 3 [video 3, youtube video id 3]
Video ID 4
Video ID 4 [video 4, youtube video id 4]
Video ID 5
Video ID 5 [video 5, youtube video id 5]
Video ID 6
Video ID 6 [video 6, youtube video id 6]
Video ID 7
Video ID 7 [video 7, youtube video id 7]

De volgende alleen-lezen-kolommen worden weergegeven in csv-exportbestanden. Als u ze opneemt in een csv-importbestand, worden ze door Google Ads Editor genegeerd:
  • First page CPC (CPC voor eerste pagina)
  • Top of page CPC (CPC voor bovenaan pagina)
  • Quality Score (kwaliteitsscore)
  • Suggested changes (voorgestelde wijzigingen)
  • Approval status (goedkeuringsstatus)
  • Image size (afbeeldingsformaat)
  • Alle kolommen met prestatiestatistieken, zoals vertoningen, klikken en CTR

Als een van de volgende waarden in de statuskolommen staat, beschouwt Google Ads Editor deze als synoniem voor Enabled: Active, Inactive, Disapproved, Normal, Pending, Ended.

Csv-importbestanden gebruiken om bewerkingen door te voeren

Google Ads Editor beslist voor elke geïmporteerde rij automatisch of er een bestaand item moet worden bewerkt of een nieuw item moet worden gemaakt. De beslissing wordt gebaseerd op de reeks kolommen die het best geschikt is voor het onderscheiden van items. Zoekwoorden worden bijvoorbeeld onderscheiden door hun campagne, advertentiegroep, zoekwoordtekst en zoektype. Als er in deze identificatiekolommen een item met dezelfde waarden bestaat, wordt de geïmporteerde rij verwerkt als een bewerking.

U kunt kiezen welke kolommen moeten worden gebruikt voor de identificatie van een bestaand item. In uw instellingen of app-voorkeuren kunt u kiezen voor de optie 'Originele kolommen opnemen in csv-/zip-exportbestanden'. Als u een csv-bestand met deze instelling exporteert, ziet u een identificatiekolom met de naam #Original waarin de bestaande waarde van een veld is opgenomen. De identificatiekolom zonder achtervoegsel kan worden gebruikt om nieuwe waarden toe te passen die moeten worden verwerkt. De kolom #Original en de waarden die deze bevat, blijven behouden als vorige versie.

Als u deze optie heeft geselecteerd, worden er voor geëxporteerde csv-bestanden automatisch kolommen met de naam #Original gegenereerd met daarin de originele waarden zoals ze voor het laatst met uw Google Ads-account zijn gesynchroniseerd. Daarnaast kunnen gebruikers voor elk kenmerk van een item een kolom met de naam #Original opgeven. In elk geval worden de waarden uit de kolom #Original gebruikt om te bepalen of er een bestaand item in het account overeenkomt met de geïmporteerde rij.

Als er geen bestaand item wordt gevonden, wordt er een item gemaakt. (Opmerking: U kunt wijzigingen bekijken voordat ze worden geüpload.) Als er geen #Original-kolommen zijn, blijft Google Ads Editor csv-bestanden importeren zoals voorheen.

Voorbeeld

Een adverteerder heeft meerdere campagnes voor hardloopbenodigdheden. Ze wil de bewoording in de koppen van haar tekstadvertenties wijzigen van 'sneakers' in 'hardloopschoenen' zonder de historische statistieken voor de advertenties te verliezen. Als ze de rijen met de nieuwe koppen importeert, wordt er een nieuwe reeks advertenties gemaakt. In plaats daarvan kan ze de bestaande advertenties exporteren en een nieuwe kolom maken met de naam Headline#Original waarin ze de bestaande kopteksten gebruikt, en nieuwe kopteksten opgeven in de kolom Headline. Die 2 kolommen kunnen er ongeveer zo uitzien:

Headline#Original Headline
Hardloopsneakers
Sneakers voor lange afstanden
Sneakers voor kinderen
Hardloopschoenen
Hardloopschoenen voor lange afstanden
Hardloopschoenen voor kinderen

Ervan uitgaande dat er in de andere identificatiekolommen niets is gewijzigd, worden de 3 bestaande advertenties onder de kolom Headline#Original bewerkt met nieuwe koppen in de kolom Headline. Voor advertentietypen met ondersteuning voor versiegeschiedenis kunt u zien hoe uw advertenties in de kolom Headline#Original presteerden.