Publikumsmålretting

Google Ads Editor versjon 1.8 har støtte for de nyeste oppdateringene av publikumsmålretting. Tidligere versjoner av Google Ads Editor har ikke støtte for de nye målrettingsmetodene. Hvis du vil unngå at det oppstår feil når du laster ned, ser på og tilordner målgrupper, anbefaler vi at du oppgraderer til Google Ads Editor versjon 1.8.
Med publikumsmålretting kan du være mer presis når du skal velge hvem som skal kunne se annonsene dine. I Google Ads Editor kan du se, laste ned og tilordne eksisterende målgrupper. Du kan målrette annonser mot remarketinglister, livsbegivenheter, interessekategorier og egendefinerte kombinasjonslister.

Tilordne målgrupper

1. Velg den annonsegruppen du ønsker å tilordne en målgruppe til, i trevisningen for kontoen.
  2. Velg Søkeord og målretting > Målgrupper i typelisten.
  3. Klikk på Legg til målgruppe i datavisningen.
  4. Velg en målgruppe. Klikk på OK.
  5. Valgfritt: I redigeringspanelet kan du velge følgende innstillinger for målgruppene:
    • Maks. CPM, Maks. CPC: La disse feltene stå tomme for å bruke standardbudet for annonsegruppen.
    • Budjustering: Velg en budjustering mellom -90 og +900.
    • Endelig nettadresse: Ikke fyll ut dette feltet dersom du vil bruke den endelige nettadressen for annonsen.
    • Status

Tilordne flere målgrupper

Importér en liste via Gjør flere endringer-verktøyet (som du finner på Målgrupper-fanen) eller via en CSV-fil.

Eksempel

I dette importeringseksempelet blir interessekategorien News (nyheter) lagt til i to annonsegrupper:

Kampanje Annonsegruppe Målgruppe
Kampanje 1 Annonsegruppe 1 Nyheter
Kampanje 1 Annonsegruppe 2 Nyheter

Tips for importering av flere målgrupper samtidig

Ukjent målgruppe
Hver målgruppe i importeringen må samsvare med enten en brukerliste som allerede finnes i Google Ads-kontoen, eller en av disse interessekategoriene. Hvis Google Ads Editor oppdager at en målgruppe verken er en brukerliste som finnes i kontoen nå, eller en forhåndsdefinert interessekategori, vises feilmeldingen «Ukjent målgruppe» i den aktuelle raden i importeringen.

Dupliserte målgrupper
Pass på at du bare legger til de enkelte målgruppene én gang i hver annonsegruppe. Hvis den samme målgruppen er oppført mer enn én gang for en annonsegruppe, behandler Google Ads Editor bare den første raden. De dupliserte radene ignoreres, og du blir varslet om dette gjennom meldingen «Duplisert målgruppe».

Numeriske ID-er
Hver interessekategori har en numerisk ID samt et navn. Du kan bruke navnet eller ID-en i importeringslisten din. Som eksempler på alternative formater for News-interessekategorien kan vi nevne Interest:16 og Uservertical:16.

Linker til beslektet innhold