Gegevens over winkelverkoop gebruiken met Klantenmatch

U kunt gegevens over winkelverkoop gebruiken met Klantenmatch om lijsten te maken op basis van uw geüploade gegevens over transacties in de winkel. Die lijsten kunt u dan gebruiken om via campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes, display-campagnes, videocampagnes, Gmail-campagnes en Performance Max-campagnes weer in contact te komen met klanten die een aankoop hebben gedaan in uw offline winkel.

In dit artikel

Criteria

Als u deze functie wilt gebruiken, moet uw Google Ads-account aan de volgende criteria voldoen:

• Uw account moet in aanmerking komen voor het gebruik van Klantenmatch en hiervoor zijn goedgekeurd.
  • Uw account moet in aanmerking komen voor het gebruik van winkelverkoopmetingen en hiervoor zijn geregistreerd. Als u niet bent geregistreerd en u winkelverkoopmeting wilt gebruiken, neemt u de specifieke deelnamevereisten door.
  • U moet gegevens over winkeltransacties uploaden voor winkelverkoopmetingen.

Neem contact op met uw Google Ads-medewerker als u denkt dat u in aanmerking komt.

Als u Google opdracht geeft gegevens over winkelverkopen te gebruiken met Klantenmatch om lijsten te maken op basis van uw geüploade gegevens over winkeltransacties, moet u zich ook houden aan het Klantenmatch-beleid, waaronder waar van toepassing het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU van Google.

Hoe het werkt

Nadat u transactiegegevens heeft geüpload naar Google Ads, koppelt Google de geüploade gegevens aan Google Ads-accounts. Deze worden gebruikt om Klantenmatch-lijsten te maken. Deze doelgroeplijsten kunnen worden gebruikt voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes, videocampagnes en Gmail-campagnes en worden geüpdatet bij elke upload van winkelverkoop.

Stel een reeks regels in Google Ads in als u een lijst wilt maken. Google gebruikt deze regels om uw lijst in te vullen.

Regels die u kunt maken

Op basis van uitgaven

Maak een regel die ervoor zorgt dat uw lijst wordt ingevuld met mensen op basis van hun totale, gemiddelde of afzonderlijke uitgaven voor transacties. U kunt bijvoorbeeld regels maken die ervoor zorgen dat op uw lijst de volgende klanten komen te staan:

• Klanten die in totaal meer dan € 100 hebben uitgegeven
  • Klanten die gemiddeld minder dan € 30 hebben uitgegeven
  • Klanten die meer dan € 20 hebben uitgegeven bij een afzonderlijke transactie

Op basis van frequentie

Maak een regel die zorgt dat uw lijst wordt ingevuld met mensen op basis van het aantal transacties met uw winkel. U kunt bijvoorbeeld een regel maken die zorgt dat uw lijst wordt ingevuld met klanten die meer dan 5 transacties hebben uitgevoerd.

Op basis van tijd

Maak een regel die zorgt dat uw lijst wordt ingevuld met mensen op basis van wanneer ze voor het laatst een aankoop in uw winkel hebben gedaan. U kunt bijvoorbeeld een regel maken die zorgt dat uw lijst wordt ingevuld met klanten die de afgelopen 30 dagen een transactie hebben uitgevoerd.

Op basis van vrije variabelen

Maak een regel die zorgt dat uw lijst wordt ingevuld met mensen op basis van de vrije variabelen voor winkelverkoop die u in de Google Ads-UI heeft ingesteld en in uw transactiebestand heeft geüpload. Als u bijvoorbeeld een vrije variabele Productcategorie heeft waarmee u vastlegt welke klanten een jas hebben gekocht, kunt u een regel maken die ervoor zorgt dat uw lijst wordt ingevuld met klanten die een jas hebben gekocht. Voor het gebruik van deze optie moet u een vrije variabele maken en transacties uploaden met de gewenste waarde voor die vrije variabele. Uw regels moeten voldoen aan het Klantenmatch-beleid.

U kunt deze regels combineren en aangepaste combinaties maken voor meer geavanceerde use cases.

Opmerking: Alle transacties die naar Google Ads worden geüpload, worden gebruikt om lijsten te maken. De totale lijstgrootte kan verschillen van de gerapporteerde conversies via winkelverkoop, omdat conversies worden gerapporteerd na attributie, terwijl Klantenmatch-lijsten worden ingevuld na het matchproces.

Instructies

Voordat u begint, zorgt u ervoor dat uw Google Ads-account is goedgekeurd voor het gebruik van gegevens over winkelverkoop met Klantenmatch en dat u de winkelverkoopgegevens heeft geüpload naar Google Ads.

Stap 1: Maak een klantenlijst voor winkelverkoop

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Moersleutel.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het submenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Selecteer in de balk bovenaan de optie Uw gegevenssegmenten.
  5. Klik op de plusknop en dan op Klantenlijst.
  6. Klik op Maak een lijst van klanten met gegevens voor winkelverkoop.
  7. Geef een naam op voor uw doelgroep.
  8. Klik in de gedeelten Conversiekenmerken, Conversietotalen en Conversiedatums op Regel toevoegen en maak uw regel.
    • Conversiekenmerken: Maak regels die van toepassing zijn op elke transactie van een bepaalde klant.
    • Conversietotalen: Maak regels die van toepassing zijn op alle transacties van een bepaalde klant.
    • Conversiedatums: Kies een terugkijkperiode voor de regel. U kunt maximaal 180 dagen gebruiken.
  9. (Optioneel) Voeg een beschrijving van de doelgroep toe. Een beschrijving is handig als u meerdere doelgroepen heeft en u in Google Ads onderscheid wilt kunnen maken.
  10. Klik op Opslaan en doorgaan.

Voorbeelden van regels op basis van uitgaven

Klanten aan uw lijst toevoegen die in totaal meer dan € 100 hebben uitgegeven

Gebruik in het gedeelte Conversietotalen de dropdownmenu's om een regel te maken die er zo uitziet:

• Totale conversiewaarde is hoger dan 100

Klanten toevoegen die gemiddeld minder dan € 30 hebben uitgegeven

Gebruik in het gedeelte Conversietotalen de dropdownmenu's om een regel te maken die er zo uitziet:

• Gemiddelde conversiewaarde is lager dan 30

Klanten toevoegen die meer dan € 20 hebben uitgegeven met 1 transactie

Gebruik in het gedeelte Conversiekenmerken de dropdownmenu's om een regel te maken die er zo uitziet:

• Conversiewaarde is hoger dan 20

Voorbeelden van regels op basis van frequentie

Klanten toevoegen die meer dan 5 transacties in uw winkel hebben uitgevoerd

Gebruik in het gedeelte Conversietotalen de dropdownmenu's om een regel te maken die er zo uitziet:

• Totaal aantal conversies is groter dan 5

Voorbeelden van regels op basis van tijd

Klanten toevoegen die in de afgelopen 30 dagen transacties hebben uitgevoerd

Typ in het gedeelte Conversiedatums '30' in het vak, zodat de regel er zo uitziet:

• Afgelopen 30 dagen

Voorbeelden van regels op basis van vrije variabelen

Klanten toevoegen die een jas hebben gekocht in uw winkel

In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat u een actieve vrije variabele voor winkelverkoop heeft met de naam Productcategorie, waarvan een van de waarden Jassen is.

Gebruik in het gedeelte Conversiekenmerken de dropdownmenu's om een regel te maken die er zo uitziet:

• Aangepast: Productcategorie is gelijk aan Jassen