Utilitzar les dades de vendes a la botiga amb la segmentació per llista de clients

Podeu utilitzar les dades de vendes a la botiga amb la segmentació per llista de clients a fi de crear llistes basades en les dades de transaccions a la botiga que hàgiu penjat. Després, podeu utilitzar les llistes per arribar als clients que han fet compres a la vostra botiga física i per fomentar-ne la reimplicació mitjançant campanyes de cerca, de compres, de display, de vídeo, de Gmail i Màxim rendiment.

Contingut d'aquest article

Idoneïtat

Per poder utilitzar aquesta funció, el vostre compte de Google Ads ha de complir aquests requisits:

• Ser apte i estar aprovat per utilitzar la segmentació per llista de clients.
  • Ha de ser apte i ha d'estar registrat per utilitzar el mesurament de vendes a la botiga. Si no us heu registrat i voleu utilitzar el mesurament de vendes a la botiga, reviseu els requisits d'idoneïtat específics.
  • Heu de penjar les dades de transaccions a la botiga per al mesurament de vendes a la botiga.

Si creieu que compliu els requisits, contacteu amb el vostre representant de Google Ads.

Si indiqueu a Google que utilitzi les dades de vendes a la botiga amb la segmentació per llista de clients a fi de crear llistes basades en les dades de transaccions a la botiga que hàgiu penjat, també heu de complir les polítiques de segmentació per llista de clients, inclosa la política de consentiment dels usuaris de la UE de Google, si escau.

Com funciona

Un cop hàgiu penjat les dades de transaccions a Google Ads, Google cerca coincidències entre les dades penjades i els comptes de Google Ads, que després es faran servir per crear llistes de segmentació per llista de clients. Aquestes llistes de públics són aptes per difondre's amb les campanyes de cerca, compres, vídeo i Gmail, i s'actualitzen de manera periòdica amb cada pujada de les vendes a la botiga.

Per crear una llista, heu de configurar una sèrie de regles a Google Ads. Tot seguit, Google les utilitzarà per emplenar la llista.

Regles que podeu crear

Basada en la despesa

Creeu una regla que empleni la llista amb persones en funció de la seva despesa en transaccions total, mitjana o individual. Per exemple, podeu crear regles que emplenin les llistes amb:

• Clients amb una despesa total superior a 100 €.
  • Clients amb una despesa mitjana inferior a 30 €.
  • Clients que hagin gastat més de 20 € en una transacció individual.

Basada en la freqüència

Creeu una regla que empleni la llista amb persones en funció del nombre de transaccions que hagin fet amb la vostra botiga. Per exemple, podeu crear una regla que empleni la llista amb els clients que han fet més de 5 transaccions.

Basada en el temps

Creeu una regla que empleni la llista amb persones en funció de la darrera vegada que van fer una compra a la botiga. Per exemple, podeu crear una regla que empleni la llista amb els clients que han fet transaccions en els 30 darrers dies.

Basades en variables personalitzades

Creeu una regla que empleni la llista amb persones en funció de les variables personalitzades de vendes a la botiga configurades a la IU de Google Ads i penjades al fitxer de transaccions. Per exemple, si teniu la variable personalitzada "Categoria de producte" que identifica els clients que han comprat abrics, podeu crear una regla que empleni la llista amb els clients que hagin comprat abrics. Heu d'haver creat una variable personalitzada i heu de penjar les transaccions amb el valor de variable personalitzada que vulgueu. Recordeu que les regles han de complir les polítiques de segmentació per llista de clients.

Podeu optar per combinar aquestes regles i cercar coincidències, i també per crear combinacions personalitzades per a casos d'ús més avançats.

Nota: totes les transaccions penjades a Google Ads s'utilitzen amb la finalitat de crear llistes. La mida general de la llista pot diferir respecte de les conversions de vendes a la botiga sobre les quals s'ha informat, ja que s'informa sobre les conversions després de l'atribució, mentre que les llistes de segmentació per llista de clients s'emplenen després de la cerca de coincidències.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Abans de començar, assegureu-vos que el compte de Google Ads s'hagi aprovat per utilitzar les dades de vendes a la botiga amb la segmentació per llista de clients i que hàgiu penjat les dades de vendes a la botiga a Google Ads.

Pas 1: creeu una llista de clients de vendes a la botiga

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Gestor de públics.
  4. A la barra superior, seleccioneu Segments de les vostres dades.
  5. Feu clic al botó de més i, tot seguit, a Llista de clients.
  6. Feu clic a Crea una llista de clients amb dades de vendes a la botiga.
  7. Introduïu un nom per al públic.
  8. A les seccions "Atributs de conversió", "Valors totals de conversió" i "Dates de conversió", feu clic a Afegeix una regla i creeu-la.
    • Atributs de conversió: creeu regles que s'apliquin a cada transacció d'un client concret.
    • Valors totals de conversió: creeu regles que s'apliquin a totes les transaccions d'un client concret.
    • Dates de conversió: trieu un període retroactiu per a la regla. Podeu retrocedir fins a 180 dies.
  9. (Opcional) Afegiu una descripció del públic. La descripció és útil si teniu diversos públics i us cal diferenciar-los a Google Ads.
  10. Feu clic a Desa i continua.

Exemples de regles basades en la despesa

Afegiu a la llista clients amb una despesa total de més de 100 €

A la secció "Valors totals de conversió", utilitzeu els menús desplegables per crear una regla com aquesta:

• Valor de conversió total és superior a 100”

Afegiu clients amb una despesa mitjana inferior a 30 €

A la secció "Valors totals de conversió", utilitzeu els menús desplegables per crear una regla com aquesta:

• "Valor de conversió mitjà és inferior a 30"

Afegiu clients que hagin gastat més de 20 € en una sola transacció

A la secció "Atributs de conversió", utilitzeu els menús desplegables per crear una regla com aquesta:

• Valor de conversió és superior a 20”

Exemples de regles basades en la freqüència

Afegiu clients que hagin fet més de 5 transaccions a la botiga

A la secció "Valors totals de conversió", utilitzeu els menús desplegables per crear una regla com aquesta:

• "Total de conversions és superior a 5"

Exemples de regles basades en el temps

Afegiu clients que hagin fet transaccions durant els 30 darrers dies

A la secció "Dates de conversió", introduïu "30" al quadre perquè la regla tingui aquest aspecte:

• "30 darrers dies"

Exemples de regles basades en variables personalitzades

Afegiu clients que hagin comprat abrics a la botiga

Aquest exemple pressuposa que teniu configurada i activa una variable personalitzada de vendes a la botiga que es diu "Categoria de producte" en què un dels valors és "Abrics".

A la secció "Atributs de conversió", utilitzeu els menús desplegables per crear una regla com aquesta:

• "Personalitzada: la categoria de producte és igual a abrics"

Notes:

• El valor ha de coincidir amb el nom exacte que consta al fitxer de dades de vendes a la botiga.
  • Si desactiveu la variable personalitzada o en creeu una de nova, les llistes associades a la variable personalitzada quedaran definides en inactives i les campanyes associades a les llistes inactives es deixaran de difondre.
  • Hi ha d'haver una variable personalitzada activa per crear o editar llistes que hi estiguin associades.

Pas 2: afegiu a una campanya la llista de clients de vendes a la botiga

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Gestor de públics.
  4. A la barra superior, seleccioneu Públics.
  5. Feu clic a la casella que hi ha al costat del nom de la llista de clients de vendes a la botiga i, tot seguit, feu clic a Afegeix a.
    Si teniu diverses llistes de públics, feu clic a Cerca per restringir els resultats i trobar la llista.
  6. Feu clic a Campanyes i localitzeu la campanya a la qual vulgueu afegir la llista de clients.
  7. Feu clic a Següent.
  8. Trieu l'opció de configuració de segmentació que vulgueu i, tot seguit, feu clic a Afegeix públics.

TORNA A LA PÀGINA D'INICI DE VENDES A LA BOTIGA