Om HTML5-annonser og spillbare annonser for appkampanjer

Med HTML5-elementer og spillbare elementer kan du fange oppmerksomheten til appbrukere på en unik måte – med interaktivt og underholdende innhold. I denne artikkelen forklarer vi hvor HTML5-elementer og spillbare elementer kan vises. Vi presenterer også formatene og størrelsene du kan laste opp til appkampanjer, og hvordan vi måler interaksjoner og konverteringer.

Merk: AMP-HTML-elementer støttes ikke i appkampanjer.

Hvor og hvordan kan annonsene dine vises?

HTML5-elementene og de spillbare elementene dine kan kobles sammen med andre elementer, for eksempel appikonet ditt, appbeskrivelsen eller beskrivelsesteksten, når disse elementene blir vist i Google Displaynettverk. I appkampanjer tas det hensyn til ekskluderinger av apper og nettsider du har angitt i kontoinnstillingene. Finn ut mer om hvordan du ekskluderer plasseringer på kontonivå.

Størrelser og formater for HTML5-elementer og spillbare elementer

Før du oppretter en appkampanje, bør du lese disse tipsene om HTML5-elementer:

• På nåværende tidspunkt tillater vi disse attributtene for HTML5-elementer:
    • Retningstagger (elementene dine vises som fullskjermsannonser på de aller fleste enheter)
      Retning Retning angitt i HTML
      Stående

Anbefalt: <meta name="ad.orientation" content="portrait">

Også godtatt: <meta name="ad.size" content="width=320,height=480">

Liggende

Anbefalt: <meta name="ad.orientation" content="landscape">

Også godtatt: <meta name="ad.size" content="width=480,height=320">

Stående og liggende <meta name="ad.orientation" content="portrait,landscape">
  • For å validere HTML5-elementene dine før du laster dem opp, kjør ZIP-filen din gjennom valideringsverktøyet for HTML5-innhold i Google Ads.
  • Last opp elementet ditt som en ZIP-fil. Maksimal størrelse er 5 MB, og du kan ikke ha mer enn 512 filer i ZIP-filen.
  • Du kan laste opp inntil 20 ZIP-filer for hver annonsegruppe.
  • UTF-8 må brukes for tegn utenfor ASCII-tegnsettet.
  • HTML5-elementet må ha responsiv design, fordi det gjengis i en rekke fullskjermstørrelser.
  • Nå støttes lyd og video i HTML5-annonser i appkampanjer.
    • Merk: Lyden skal ikke slås på før brukeren samhandler med en spillbar annonse.

Hvis du har problemer med å laste opp elementer, kan du finne ut mer om hvordan du kan løse problemer med HTML5-elementer i appkampanjer.

Slik måles annonsene

HTML5-annonser og spillbare annonser for appkampanjer gir en engasjerende opplevelse for de nåværende og potensielle appbrukerne dine i og med at de tillater interaksjon med appen før den lastes ned. Ettersom brukere kan ha interaksjoner med HTML5-annonser og spillbare annonser, men foreta seg noe senere, er det viktig at du presist måler interaksjoner og hvilken innvirkning disse har på konverteringene.

Engasjementer

• Hva er engasjementer? Når en bruker for første gang har interaksjon med eller klikker på en HTML5-annonse eller spillbar annonse, telles det som et engasjement.
  • Sånn blir de fakturert for appannonser: HTML5-annonser og spillbare annonser belastes basert på kostnad per handling (CPE). Du blir fakturert for et engasjement den første gangen en bruker har interaksjon med eller klikker på en HTML5-annonse eller spillbar annonse.
  • Slik måles konverteringer: For HTML5-annonser og spillbare annonser telles konverteringer når en bruker installerer appen din innen 30 dager etter et engasjement. Finn ut mer om konverteringsvinduer for mobilapper.

Fordeler

• Nøyaktigheten øker ved måling av resultater for HTML5-annonser og spillbare appinstallasjonsannonser.
  • Du får bedre og mer nøyaktige konverteringsdata for å optimalisere konverteringer.

Følgende gjelder hvis du ikke bruker Google Web Designer

HTML-krav

HTML5-elementer må inneholde

• en <!DOCTYPE html>-deklarasjon
  • en <html>-tag
  • <body>-tag
  • en metatag som angir retningen for annonseformatet i <head>-taggen, for eksempel <meta name="ad.orientation" content="portrait">

Eksplisitte avsluttende tagger (innebygde avsluttende tagger godtas ikke):

• Her følger et eksempel på gyldige avsluttende tagger: <path></path>
  • Dette må du unngå: <path> eller <path />

For at du skal kunne overholde disse kravene, kan det hende at du må flytte innebygde SVG-filer til separate filer i ZIP-pakken.

Krav til opplastinger

Du må referere til all kode og alle innholdselementer med en relativ bane til ressurser du har tatt med i ZIP-filen.

Det er ikke tillatt med eksterne referanser, med unntak av referanser til

Klikkbare knapper

Hvis du vil sørge for at brukerne kan klikke på knappen med den handlingsfremmende oppfordringen din (f.eks. «Last ned»), kan du ta med exitapi.js-skriptet ved å følge veiledningen nedenfor. Hvis du ikke tar med exitapi.js-skriptet, legger Google Ads til en knapp med en handlingsfremmende oppfordring («Installer»).

Veiledning

1. Ta med dette skriptet i <head>-taggen i HTML-innholdet: <script type="text/javascript" src="https://tpc.googlesyndication.com/pagead/gadgets/html5/api/exitapi.js"> </script>
  2. Aktivér så den endelige nettadressen med dette JavaScript-kallet: ExitApi.exit()
    • Du kan for eksempel viderekoble kunden til den endelige nettadressen med et standardanker:
      • <a onclick="ExitApi.exit()">Finn ut mer</a>

Følgende gjelder hvis du bruker Google Web Designer

Annonsesystem Når du oppretter elementer i Google Web Designer, må du spesifisere «Google Ads»-systemet.
Komponenter som støttes
  • Sveipegalleri
  • Karusellgalleri
  • 360-graders galleri
  • gallerinavigasjon
  • bildeknapp
  • Spritesheets/sprite-ark
Publisering for Google Ads I Google Web Designer:
  1. Klikk på Publiser.
  2. Velg Publiser lokalt.
  3. Last opp den resulterende ZIP-filen til Google Ads.
Begrensninger
  • Utvidbare annonser støttes ikke.
  • Du kan bare bruke lokale bilder i HTML5-annonser, ikke bilder som ligger på eksterne adresser, og bildene skal være del av elementene som utgjør ZIP-filen.
  • Vi støtter bare nettskrifttyper fra Google. Andre nettskrifttyper støttes ikke.
  • Tidtakere og flere utganger støttes ikke for handlinger knyttet til miljømål.
  • Du kan ikke bruke lokale lagringsmetoder i HTML5-annonser.