Google Ads ‑tilin pääsyoikeustasot

Kun myönnät käyttäjälle pääsyn Google Ads ‑tilillesi, voit valita hänen käytettävissään olevat ominaisuudet määrittämällä hänelle tietyn pääsyoikeustason.

Tässä artikkelissa esitellään määritettävissä olevat pääsyoikeustasot sekä kutakin pääsyoikeustasoa vastaavat ominaisuudet.

Lue lisää siitä, miten voit myöntää tai poistaa Google Ads ‑tilin pääsyoikeuksia.

Pääsyoikeustasot

Tilin pääsyoikeustaso Vain sähköposti Laskutus Vain luku Normaali Ylläpitäjä
Käyttäjä voi vastaanottaa ilmoitussähköposteja ja raportteja
Käyttäjä voi katsoa kampanjoita ja käyttää suunnittelutyökaluja
Käyttäjä voi katsoa laskutustietoja
Käyttäjä voi muokata laskutustietoja
Käyttäjä voi muokata ja suorittaa laskutusraportteja
Käyttäjä voi myöntää vain sähköposti ‑pääsyoikeuden
Käyttäjä voi katsoa käyttäjiä, hallinnoijia ja tuotelinkkejä
Käyttäjä voi muokata ja suorittaa kampanjaraportteja
Käyttäjä voi muokata kampanjoita
Käyttäjä voi lisätä ja poistaa tuotelinkkejä
Käyttäjä voi myöntää pääsyn tilille, muuttaa pääsyoikeustasoja ja peruuttaa muiden käyttäjien kutsuja
Käyttäjä voi hyväksyä ja hylätä hallinnoijan tilin linkityspyyntöjä
Käyttäjä voi poistaa hallinnoijan tilin linkityksen
Käyttäjä voi tarkistaa kunkin käyttäjän todennusmenetelmän ja viimeisimmän kirjautumisen ajankohdan
Käyttäjä voi lisätä tai muokata maksutapoja maksuprofiilissa
Käyttäjä voi tehdä maksun tai lisätä varoja
(vain automaattiset maksutilit)
Käyttäjä voi muokata maksuprofiilin tietoja (osoite, verotiedot ja kieliasetus)
Käyttäjä voi vaihtaa manuaalisten ja automaattisten maksujen välillä (jos sallittu)
(vain automaattisesta manuaaliseen)
Käyttäjä voi nostaa tai laskea kynnystä
(vain automaattiset maksutilit)

(vain automaattiset maksutilit)

(vain automaattiset maksutilit)
Käyttäjä voi aloittaa ja suorittaa loppuun mainostajantodennuksen

Hallinnoijan tilien pääsyoikeudet

Jos olet hyväksynyt kutsun linkittää tilisi hallinnoijan tilille, henkilöt, joilla on hallinnoijan tilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, voivat vastaanottaa ilmoitussähköposteja ja hoitaa kampanjoitasi. Jos hallinnoijan tilillä on tilisi omistajuus, käyttäjät, joilla on hallinnoijan tilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, voivat lisäksi muokata tilisi käyttäjien pääsyoikeuksia, hallinnoijia ja tuotelinkkejä. Lue lisää hallinnoijan tilin pääsyoikeustasoista.

Laskutuksen ja maksujen pääsyoikeudet

Google Adsin käyttäjät, joilla on järjestelmänvalvojan tai laskutustason pääsyoikeudet, voivat päivittää muun muassa seuraavia organisaation maksuprofiilin tietoja:

• Nimi ja osoite
  • Verotunnus
  • Kieliasetus
  • Maksutavat

Käyttäjät, joilla on järjestelmänvalvojan tai laskutuksen pääsyoikeudet, voivat tehdä näitä muutoksia, vaikka he eivät olisi maksuprofiilin käyttäjiä. Google Ads ‐järjestelmänvalvojat voivat tehdä kaikki mainostajantodennuksen vaiheet. Aiemmin nämä toiminnot oli rajoitettu vain maksuprofiilin käyttäjille.

Kun Google Ads ‐käyttäjät tekevät muutoksia maksuprofiiliin, maksujen järjestelmänvalvojat saavat sähköposti-ilmoituksen. Huomaa, että Google Ads ‐käyttäjät eivät voi lisätä tai poistaa käyttäjiä maksuprofiilista tai muuttaa nykyisiä käyttäjien lupia. Lue lisää maksukäyttäjien luvista.

Jos haluat laittaa tämän ominaisuuden pois päältä, ota yhteyttä Google Ads ‐tukeen.