Feeds voor app-campagnes maken en gebruiken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bedrijfsgegevensfeeds en Google Merchant Center-feeds maakt en toepast op app-campagnes. Meer informatie over hoe u feeds kunt gebruiken in app-campagnes

Instructies om bedrijfsgegevensfeeds te maken

Ondersteunde templates

Bepaalde templates voor bedrijfsgegevensfeeds kunnen worden gebruikt voor app-campagnes. Bijvoorbeeld:
  • Vluchten
  • Hotels en vakantiewoningen
  • Lokale aanbiedingen
  • Reizen
  • Aangepast

Ondersteuning voor Unicode-codering

Bedrijfsgegevens ondersteunt UTF-8, UTF-16 en UTF-32 (u kunt het beste UTF-8 gebruiken). De gegevens kunnen tussen deze indelingen worden omgezet zonder kwaliteitsverlies. Bedrijfsgegevensfeeds bieden geen ondersteuning voor UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 en ISO 8859-1.

Vereiste kenmerken

In deze tabel worden de vereiste kenmerken beschreven voor de vier branchetemplates die worden ondersteund door app-campagnes.

Naam van gegevenskenmerk Content/praktische tips Templates waarvoor deze gegevens vereist zijn Gebruikt door app-campagnes voor
Afbeeldings-URL

Afbeelding die door het web wordt gehost en toegankelijk is via het web.

Jpg, jpeg, gif of png. Jpg-, jpeg- en gif-afbeeldingen moeten worden opgeslagen met een RGB-kleurcode en een bijgevoegd ICC-profiel.

Aanbevolen minimum formaat: 300 bij 300 pixels.

Met vierkante afbeeldingen kunt u de prestaties verbeteren door een consistente advertentieweergave te bieden waarbij alle advertenties hetzelfde formaat en minimale witruimte hebben.

Resolutie: 72 DPI.

Alle
  • Dynamische advertentie-indelingen
Uiteindelijke URL

Link naar Android-app, iOS Universal-link.

Of, als u niet de URL van de appstore-webpagina voor uw app, de URL van de pagina van uw website die mensen moeten bereiken als ze op de advertentie klikken of een deep link gebruikt (begint met 'http://' of 'https://').

Alle
  • Dynamische advertentie-indelingen
  • Deep links
Link naar Android-app Deep link voor Android die er als volgt uitziet: *android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}* Alle
  • Dynamische advertentie-indelingen
  • Deep links
iOS-app-link Deep link voor iOS die er als volgt uitziet: *{scheme}://{host}/{path}*. Alle
  • Dynamische advertentie-indelingen
  • Deep links
iOS App Store-ID Vereist als het veld 'iOS-app-link' wordt gebruikt. Alle
  • Dynamische advertentie-indelingen
  • Deep links
ID Een willekeurige reeks letters en cijfers. Aangepast
Titel van item Een willekeurige reeks letters en cijfers. De aanbevolen maximum lengte is 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Aangepast
  • Dynamische advertentie-indelingen
  • Targeting
Bestemmings-ID Een willekeurige reeks letters en cijfers. Vluchten, Reizen
Vluchtbeschrijving Een willekeurige reeks letters en cijfers. De aanbevolen maximum lengte is 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Vluchten
  • Dynamische advertentie-indelingen
  • Targeting
Perceel-ID Een willekeurige reeks letters en cijfers. Hotels
Perceelnaam Een willekeurige reeks letters en cijfers. De aanbevolen maximum lengte is 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Hotels
  • Dynamische advertentie-indelingen
  • Targeting
Deal-ID Een willekeurige reeks letters en cijfers. Lokale aanbiedingen
Dealnaam Een willekeurige reeks letters en cijfers. De aanbevolen maximum lengte is 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Lokale aanbiedingen
  • Dynamische advertentie-indelingen
Titel Een willekeurige reeks letters en cijfers. De aanbevolen maximum lengte is 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Reizen
  • Dynamische advertentie-indelingen

Aanbevolen kenmerken

In deze tabel worden de aanbevolen kenmerken weergegeven voor de vier branchetemplates die door app-campagnes worden ondersteund:
Naam van gegevenskenmerk Content/praktische tips Branche Door app-campagne gebruikt voor
Uiteindelijke mobiele URL Als u naast weblinks ook links naar Android-apps of iOS Universal-links heeft, raden we u aan hier de links naar Android-apps/iOS Universal-links op te geven. Vervolgens kunt u voor desktopgebruikers een link uitsluitend voor internet toevoegen aan het kenmerk 'Uiteindelijke URL'. Alle
  • Dynamische advertentie-indelingen
  • Deep links
Prijs De prijs die in de advertentie wordt weergegeven. Dit moet een getal zijn gevolgd door de valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. Alle (voor 'Vluchten' heet dit kenmerk 'Vluchtprijs')
  • Dynamische advertentie-indelingen
Uitverkoopprijs De uitverkoopprijs die in de advertentie wordt weergegeven. Dit moet een getal zijn gevolgd door de valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. Alle (voor 'Vluchten' heet dit kenmerk 'Uitverkoopprijs voor vlucht')
  • Dynamische advertentie-indelingen
Nadere aanduiding van item Een willekeurige reeks letters en cijfers. De aanbevolen maximum lengte is 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Aangepast
  • Targeting
Beschrijving van item Een willekeurige reeks letters en cijfers. De aanbevolen maximum lengte is 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Aangepast
  • Targeting
Naam van vertrekpunt Een willekeurige reeks letters en cijfers. Vluchten
  • Dynamische advertentie-indelingen
  • Targeting
Naam van bestemming Een willekeurige reeks letters en cijfers. Vluchten, Hotels
  • Dynamische advertentie-indelingen
  • Targeting
Beschrijving Een willekeurige reeks letters en cijfers. De aanbevolen maximum lengte is 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Hotels
  • Dynamische advertentie-indelingen
  • Targeting

Uw gegevensbestand uploaden

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon] rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Bedrijfsgegevens.
  4. Klik op de plusknop om uw datafeed toe te voegen.
  5. Selecteer Dynamische display-advertentiefeed.
  6. Selecteer een van de volgende branches met templates die worden ondersteund door app-campagnes. Download de template en voeg de vereiste gegevenskenmerken en eventuele andere gewenste gegevens toe.
    • Vluchten: Tot de vereiste gegevenskenmerken om een feed te maken met deze template behoren 'Afbeeldings-URL', 'Uiteindelijke URL', 'Bestemmings-ID' en 'Vluchtbeschrijving'. Aanbevolen gegevenskenmerken (zie de tabel hierboven) omvatten 'Naam van bestemming' en 'Beschrijving'.
    • Hotels en vakantiewoningen: Tot de vereiste gegevenskenmerken om een feed te maken met deze template behoren 'Afbeeldings-URL', 'Uiteindelijke URL', 'Perceel-ID' en 'Perceelnaam'. Aanbevolen gegevenskenmerken (zie de tabel hierboven) omvatten 'Naam van bestemming' en 'Beschrijving'.
    • Lokale aanbiedingen: Tot de vereiste gegevenskenmerken om een feed te maken met deze template behoren 'Afbeeldings-URL', 'Uiteindelijke URL', 'Deal-ID' en 'Dealnaam'.
    • Reizen: Tot de vereiste gegevenskenmerken om een feed te maken met deze template behoren 'Afbeeldings-URL', 'Uiteindelijke URL', Bestemmings-ID' en 'Titel'.
    • Aangepast: Tot de vereiste gegevenskenmerken om een feed te maken met deze template behoren 'Afbeeldings-URL', 'Uiteindelijke URL' en 'Titel van item'.
  7. Geef uw nieuwe gegevensbron een naam.
    • Gebruik bij voorkeur een korte naam zonder spaties.
    • Voorkom het gebruik van de naam van een oude dataset of feed die u heeft verwijderd. Google Ads herkent alleen nieuwe namen.
  8. Klik op Bestand kiezen en selecteer de opgeslagen feedtemplate die u wilt uploaden. Houd er rekening mee dat de maximale bestandsgrootte voor csv- en tsv-bestanden 500 MB is en 50 MB voor andere bestandstypen.
  9. Klik op Toepassen.

Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Uploadgeschiedenis om uw recente uploads te bekijken. Onder de kolom 'Acties' kunt u klikken op 'Resultaten downloaden' als de upload is voltooid of op 'Fouten downloaden' om na te gaan welke fouten u kunt corrigeren.

Instructies om Merchant Center-feeds te maken

Uw bestaande Google Merchant Center-feeds kunnen als feeds voor app-campagnes worden gebruikt. Als u nog geen feed heeft gemaakt, volgt u alle onderstaande stappen. Als u al een feed heeft, volgt u stap twee en drie.

1. Maak een feed in Google Merchant Center (meld u aan voor Merchant Center als u dat nog niet heeft gedaan).
  2. Koppel uw Google Merchant Center-account aan uw Google Ads-account.
  3. Voeg een Merchant Center-datafeed aan een specifieke campagne toe:
    1. Log in bij Google Ads.
    2. Selecteer App-campagnes in het campagnemenu linksboven.
    3. Selecteer Campagnes in het paginamenu.
    4. Klik op de campagne waaraan u een feed wilt toevoegen.
    5. Klik in het paginamenu op Instellingen.
    6. Selecteer in de kiezer 'Datafeed' de optie Feed van Google Merchant Center.
    7. Vink het selectievakje aan naast de instructie 'Voeg een feed bij om targeting te verbeteren en om advertenties met uw feeditems in te schakelen'.
    8. Klik op Opslaan.
Opmerking: Als uw Merchant Center-account wordt gebruikt om meerdere verkopers op een marktplaats te beheren, volgt u deze praktische tips over marktplaatsen om verkopers te beheren.

Vereisten

Als u een Google Merchant Center-feed gebruikt, moet u in Merchant Center een aantal stappen uitvoeren om de feed te kunnen gebruiken voor app-campagnes.

1. Maak dynamische Shopping-advertenties van het type 'Actief' en 'Inschakelen' in Merchant Center
    1. Log in bij Merchant Center.
    2. Klik op Groei in het linkernavigatievenster en klik dan op Programma's beheren
    3. U ziet de programmakaarten 'Shopping-advertenties' en 'Dynamische remarketing'. Als Shopping-advertenties niet actief zijn, klikt u op het instellingenicoon Settings en updatet u de status van 'Shopping-advertenties' door op de pijl-omlaag Pijl-omlaag te klikken. Hiermee wordt het statusmenu geopend. Als 'Dynamische remarketing' niet is ingeschakeld, klikt u linksonder op Inschakelen (met blauwe tekst).
  2. Controleer of uw feed Shopping-advertenties bevat. Meer informatie over hoe u meerdere bestemmingen voor uw producten beheert. Als u het kenmerk uitgesloten_bestemming voor 'Shopping-advertenties' ziet, verwijdert u dit.

Praktische tips

1. Zorg ervoor dat de feed die aan uw app-campagne is gekoppeld, ten minste tien items bevat (het liefst meer).
    • Als u een Merchant Center-feed gebruikt, moet u ervoor zorgen dat er voldoende feeditems beschikbaar zijn voor weergave in het land van de app-campagne. Hiervoor controleert u of de waarden in de kolom 'Land' in de Merchant Center-feed overeenkomen met het land dat door uw app-campagne wordt getarget.
  2. Zorg ervoor dat de kwaliteit van de content van feeditems hoog is.
    • De taal van de titel van het item moet overeenkomen met de taal die wordt getarget door de app-campagne.
    • De feed moet volledig bestaan uit vierkante afbeeldingen van hoge kwaliteit (300 x 300), zodat u een consistente advertentieweergave kunt bieden waarbij alle advertenties hetzelfde formaat en minimale witruimte hebben.
    • Afbeeldingen moeten het item duidelijk weergeven.
    • Elk feeditem moet uniek zijn. Gebruik niet dezelfde afbeeldingen voor verschillende feeditems.
  3. Als u uw feed updatet om nuttige verbeteringen aan te brengen, kunt u beter nieuwe items toevoegen in plaats van items vervangen. Houd er rekening mee dat Merchant Center vereist dat de feed elke dertig dagen wordt vernieuwd. Enkele voorbeelden van nuttige verbeteringen:
    • Voeg nieuwe items van hoge kwaliteit toe die waarschijnlijk aan de behoeften van potentiële klanten voldoen.
    • Vervang afbeeldingen van lage kwaliteit door betere afbeeldingen.
  4. Pas inzichten toe die zijn gebaseerd op tracking met slimme pixeltags om uw feedprestaties te verbeteren.
    • Accounts met feeds die zijn gekoppeld aan app-campagnes, moet u aan hetzelfde Google Ads-manageraccount koppelen als het account van de eigenaar van de slimme pixel. Schakel daarnaast het delen van lijsten in het manageraccount in:
      1. Log in op uw Google Ads-account.
      2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon] rechtsboven in uw account.
      3. Selecteer Doelgroepbeheer.
      4. Selecteer Instellingen in het linkernavigatiemenu van 'Doelgroepbeheer'.
      5. Verplaats de schakelknop naast 'Uw remarketinglijsten delen' om de lijsten te delen. Meer informatie over hoe u het delen van remarketinglijsten instelt
  5. Zorg ervoor dat uw deep links correct zijn geïmplementeerd. Meer informatie over deep links en over hoe u deep links instelt
    1. Links naar Android-apps of universele iOS-links: voeg deep links toe als normale URL's.
      • Merchant Center-feeds: gebruik de velden link of mobile_link.
      • Bedrijfsgegevensfeeds: gebruik de velden 'Uiteindelijke URL' of 'Uiteindelijke mobiele URL'.
    2. Deep links voor aangepast schema: voeg uw deep links voor een aangepast schema toe aan de bijbehorende velden.
      1. Android:
        • Merchant Center-feeds: voeg mobile_android_app_link toe als kenmerk in uw Merchant Center-feed. Voer voor elk feeditem daar deep links voor het aangepaste Android-schema in.
        • Bedrijfsgegevensfeeds: voer uw deep links voor Android-schema's in het linkveld in de Android-app.
      2. iOS
        • Merchant Center-feeds:
          • Voeg mobile_ios_app_link toe als kenmerk in uw Merchant Center-feed en voer de deep links voor uw aangepaste iOS-schema in voor elk feeditem daar.
          • Voeg mobile_ios_app_store_id toe als kenmerk in uw Merchant Center-feed. Voer de appstore-ID van uw iOS-app in. U vindt deze in de web-URL van de appstore voor uw app als '/id[store id]'.
        • Bedrijfsgegevensfeeds:
          • Voer de deep links voor uw aangepaste iOS-schema in het linkveld in de iOS-app in.
          • Voor elk feeditem moet u ook het ID-veld van de iOS-appstore invullen. U vindt de ID van uw appstore in de web-URL voor uw app geschreven als '/id[store id]'.

Gerelateerde links: