Avainsanan tilan määritelmä

Avainsanan tila kertoo, voiko se käynnistää mainoksia kyseisellä hetkellä.

Avainsanat-sivun Tila-sarakkeessa näkyy jokaisen avainsanan tilatiedot. Jos avainsanalla on useita tiloja, olennaisin tila näytetään ensin.

Näet avainsanojen tilavaihtoehdot alta.

Avainsanojen tilat

Avainsana on tietyssä tarkastusprosessin vaiheessa, kun Google tarkastaa avainsanoja varmistaakseen, että ne ovat mainostuskäytäntöjemme mukaisia.

Ennen tarkastusta avainsanan tila on jokin seuraavista:

• Tarkastus käynnissä: Avainsana voi käynnistää mainoksia Google Haussa mutta ei muilla sivustoilla. Jälkimmäisessä tapauksessa avainsana ei voi käynnistää mainoksia ennen kuin se on tarkastettu. Tähän menee korkeintaan yksi arkipäivä.

Tarkastuksen jälkeen avainsanan tila on jokin seuraavista:

• Kelvollinen: Avainsana on tarkastettu, ja se voi käynnistää mainoksia.
  • Kelvollinen (rajoitettu): Jokin muu tekijä vaikuttaa avainsanan tuloksiin.
    • Vähäinen hakujen määrä: Avainsana on jäädytetty tilapäisesti, koska sitä on haettu hyvin vähän Googlessa. Tämä kertoo siitä, että avainsana ei ole kovin olennainen useimpien asiakkaiden hauissa.
    • Näkyvät harvoin matalien laatupisteiden vuoksi: Avainsanan laatupisteet ovat erittäin alhaiset, ja tämän takia mainosta näytetään vain harvoin.
    • Pienempi kuin ensimmäisen sivun hintatarjousarvio: Avainsana on aktiivinen ja voi käynnistää mainoksen. Avainsanan klikkauskohtainen hintatarjous on kuitenkin pienempi kuin summa, joka todennäköisesti sijoittaa mainoksesi Google-haun ensimmäiselle hakutulossivulle.

• Vähän sivuvastaavuuksia: Avainsana on jäädytetty tilapäisesti, koska se vastaa hyvin pientä sivujoukkoa. Tämä kertoo siitä, että ilmaus ei ole kovin yleinen Display-verkoston sisällössä.

• Ei kelvollinen: Avainsana ei voi käynnistää mainoksia, koska se kuuluu sellaiseen kampanjaan tai mainosryhmään, joka ei ole kelvollinen.
    • "Kampanja keskeytetty" tai "Mainosryhmä keskeytetty": Avainsana kuuluu sellaiseen mainosryhmään tai kampanjaan, joka ei ole käynnissä, koska olet keskeyttänyt sen.
    • "Kampanja poistettu" tai "Mainosryhmä poistettu": Avainsana kuuluu sellaiseen mainosryhmään tai kampanjaan, joka ei ole käynnissä, koska olet poistanut sen.
    • "Kampanja odottaa": Avainsana kuuluu kampanjaan, joka ei ole vielä käynnissä, koska sen alkamispäivä on tulevaisuudessa.
    • "Kampanja päättynyt": Avainsana kuuluu kampanjaan, jonka näyttäminen on lopetettu, koska sen päättymispäivä on jo mennyt.
    • "Kampanja jäädytetty": Avainsana kuuluu kampanjaan, joka on keskeytetty tilapäisesti, koska ennakkomaksutilisi saldo on käytetty loppuun.
  • Hylätty: Avainsana ei voi käynnistää mainoksia, koska se on Google Ads ‑käytäntöjen vastainen.
  • Poistettu: Avainsana ei voi käynnistää mainoksia, koska se on poistettu.
  • Keskeytetty: Avainsana ei voi käynnistää mainoksia, koska se on keskeytetty.