Bied relevantere en nuttigere advertentiebelevingen met feeds in App-campagnes

24 juni 2020

Veel marketeers gebruiken al feeds in display-campagnes, Shopping-campagnes en lokale campagnes om snel producten te uploaden en te promoten in advertenties. Als er rechtstreeks in uw advertenties meer productafbeeldingen worden weergegeven, kunnen consumenten snel en eenvoudig vinden wat ze zoeken.

De komende maanden introduceren we feeds in App-campagnes voor alle klanten wereldwijd. Uit bètatests is gebleken dat adverteerders die feeds gebruikten, gemiddeld 6% meer installaties genereerden via Google.nl en 17% meer in-app-acties (zoals aanmeldingen en aankopen) genereerden op sites en in apps in ons netwerk. Feeds in App-campagnes hebben drie belangrijke voordelen:

1) Uitgebreidere indelingen waarmee u interessantere advertentiebelevingen tot stand kunt brengen. Feeds kunnen nu afbeeldingen van uw populairste artikelen als advertentie weergeven in apps en op sites in ons netwerk. Binnenkort kunnen adverteerders in de detailhandel die gebruikmaken van Google Merchant Center, ook beeldadvertenties weergeven op het canvas onder YouTube TrueView InStream-app-advertenties.

Geef relevante informatie weer over wat uw app te bieden heeft

2) Dankzij de grotere kans dat uw advertenties in aanmerking komen voor weergave bij een zoekopdracht, kunt u uw campagnes uitbreiden. Op Google.nl vergroten feeds de vindbaarheid van uw app door het aantal plaatsen waar en het aantal manieren waarop uw advertenties worden weergegeven, uit te breiden. Als u een meubelmerk heeft en u banken op voorraad heeft, kunnen feeds uw app-advertenties vaker weergeven aan gebruikers die zoeken naar 'loveseats'. Dit komt doordat feeds onze advertentiealgoritmen meer signalen geven over de producten die beschikbaar zijn in uw app. De uitgebreidere gegevens vergroten de kans dat uw app-advertentie overeenkomt met een zoekopdracht van een gebruiker en in aanmerking komt voor weergave.

Feeds kunnen uw advertentietekst ook automatisch aanpassen om duidelijk te maken dat er een match is tussen uw aanbod en de zoekopdracht van een gebruiker. Zo kan een zoekopdracht naar 'loveseats' een kop of beschrijvingstekst als 'koop een loveseat of bank' activeren voor een advertentie.

Bedrijfsgegevensfeeds voor adverteerders in de detailhandel die Google Merchant Center gebruiken, en adverteerders die niet actief zijn in de detailhandel en die aanbiedingen op maat, voor vluchten, reizen, hotels, vakantiewoningen, en lokale aanbiedingen gebruiken, kunnen nu feedadvertenties weergeven op Google.nl. In de komende maanden worden feedadvertenties op Google.nl ook beschikbaar voor de branches 'Onderwijs', 'Banenmarkt' en 'Onroerend goed'.

3) Soepeler introductieproces voor nieuwe gebruikers. Met feeds in App-campagnes kunt u ook uitgestelde deep links gebruiken om nieuwe app-gebruikers een soepeler introductieproces te bieden: van de installatie van de app tot het artikel dat ze in de advertentie hebben gezien.

Het werkt als volgt: Als een nieuwe gebruiker bijvoorbeeld op een advertentie voor hardloopschoenen van Wish tikt, wordt deze doorgestuurd naar de betreffende appstore om de app van Wish te installeren. Nadat de gebruiker de app installeert en voor het eerst opent, komt deze automatisch op de productpagina voor de hardloopschoenen terecht om meer over dit product te weten te komen of om een aankoop te doen.

Wish, een bèta-adverteerder voor feeds, biedt gebruikers een naadloos introductieproces met uitgestelde deep links

Nadat u feeds heeft ingesteld, kunt u contact opnemen met uw accountmanager om deel te nemen aan onze bèta. Daarna moet u deze stappen volgen om uw feeds aan uw App-campagnes te koppelen, afhankelijk van het type feeds dat u gebruikt:

Voor adverteerders in de detailhandel die Google Merchant Center gebruiken:

1. Maak een App-campagne.
  2. Selecteer 'App-installaties'.
  3. Klik op 'Geavanceerde instellingen weergeven'.
  4. Vink het selectievakje aan bij 'Zorg ervoor dat Google Ads over uw app kan leren door een feed te selecteren die de content van uw app beschrijft'.
  5. Klik op 'Feed van Google Merchant Center'.
  6. Selecteer in het dropdownmenu een Google Merchant Center-account met de feed die u wilt promoten met uw App-campagne.

Voor adverteerders die niet actief zijn in de detailhandel en die de bedrijfsgegevensfeed gebruiken:

1. Volg stap 1-4 hierboven.
  2. Klik op 'Feed voor dynamische advertenties'.
  3. Selecteer in het dropdownmenu een bedrijfsgegevensfeed die u wilt promoten met uw App-campagne.

Ten slotte moet u deze stappen volgen om uitgestelde deep links in te schakelen voor uw feeds voor App-campagnes:

Voor meer informatie over feeds en uitgestelde deep links voor App-campagnes kijkt u op 1 juli naar Ads on Air, waar u ons productteam kunt horen praten over nieuwe functies en praktische tips.

Gepost door Tyson Mao, Product Manager, App-advertenties