Problemen met prognoses oplossen in Bereikplanner

Als er voldoende gegevens zijn om uw potentiële bereik te modelleren (op basis van uw campagne-instellingen), maakt Bereikplanner een prognose. In de meeste gevallen maakt Bereikplanner prognoses voor campagnes met bredere targeting en een groter potentieel om vertoningen te stimuleren.

Als Bereikplanner geen prognose maakt, moet u misschien de targeting in uw campagne onderzoeken. Neem dit artikel door om erachter te komen waarom Bereikplanner mogelijk geen prognose maakt.

Advertentiebeleid

Voor prognoses wordt rekening gehouden met het Google Ads-beleid dat is opgenomen in uw instellingen voor Bereikplanner. We houden ons aan het beleid voor alcohol, kansspelen en spellen, en voor voedsel en dranken met veel vet, suiker en zout.

Er gelden beleidsbeperkingen voor alcohol, kansspelen en spellen, en deze kunnen per land verschillen. Uw campagne kan alleen landen targeten waarin advertenties voor alcohol of kansspelen mogen worden weergegeven. Als u het bereik van uw campagne wilt uitbreiden, target u verschillende landen waarin dergelijke advertenties mogen worden weergegeven of updatet u uw instellingen in Bereikplanner. Meer informatie over het beleid voor alcohol en het beleid voor kansspelen en spellen.

Als u advertenties voor voedsel en dranken met veel vet, suiker en zout wilt laten lopen, moet u zelf aangeven dat u uw Google Ads-account gebruikt om campagnes te laten lopen voor voedsel en dranken met veel vet, suiker en zout. Ontdek meer informatie over het Beleid voor advertenties voor voedsel en dranken met veel vet, suiker en zout.

Instructies

Tariefkaartcampagnes bieden geen prognoses

• De tarieven van volgend jaar zijn mogelijk nog niet beschikbaar in Bereikplanner. Controleer binnenkort of er updates zijn.
  • Voor tariefkaartcampagnes worden er geen prognoses gegeven als de periode 2 jaar beslaat.

Zoekwoorden worden niet herkend door Bereikplanner

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Als uw mediaplan een aangepaste affiniteitsdoelgroep of een aangepaste intentiedoelgroep heeft, controleert u of uw doelgroep zoekwoorden heeft die Bereikplanner niet kan herkennen.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer Video als campagnetype.
  6. Scroll als u de campagne maakt naar het gedeelte Budget en datums, en geef een einddatum voor uw campagne op.
  7. Scroll naar het gedeelte Doelgroepen en selecteer het tabblad Browsen.
  8. Klik op Uw aangepaste doelgroepen.
  9. Klik op het selectievakje naast de aangepaste doelgroep die u in het mediaplan gebruikt om dit aan te vinken.
  10. Controleer aan de rechterkant van de pagina of er een schatting is.
  11. Ziet u het bericht 'We kunnen geen schattingen geven vanwege de volgende zoekwoorden die deel uitmaken van aangepaste doelgroepen. Verwijder alle instanties van deze zoekwoorden om schattingen te krijgen', plaats dan u de muisaanwijzer op de aangepaste doelgroep en klik op Bewerken.
  12. Verwijder de zoekwoorden die door Google Ads zijn gevonden en klik op Doelgroep opslaan.
  13. Ga terug naar Bereikplanner en maak een nieuwe prognose met de doelgroep.

Onvoldoende zoekwoorden

Als uw mediaplan een aangepaste affiniteitsdoelgroep of een aangepaste intentiedoelgroep heeft, controleert u of uw doelgroep voldoende zoekwoorden heeft.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer Video als campagnetype.
  6. Scroll als u de campagne maakt naar het gedeelte Budget en datums, en geef een einddatum voor uw campagne op.
  7. Scroll naar het gedeelte Doelgroepen en selecteer het tabblad Browsen.
  8. Klik op Uw aangepaste doelgroepen.
  9. Klik op het selectievakje naast de aangepaste doelgroep die u in het mediaplan gebruikt om dit aan te vinken.
  10. Controleer aan de rechterkant van de pagina of er een schatting is.
  11. Als u een laag aantal geschatte vertoningen of geen geschatte vertoningen ziet, plaatst u de muisaanwijzer op de aangepaste doelgroep en klikt u op Bewerken.
  12. Voeg meer zoekwoorden toe aan uw doelgroep om het geschatte aantal vertoningen te verbeteren en klik op Doelgroep opslaan.
  13. Ga terug naar Bereikplanner en maak een nieuwe prognose met de doelgroep.

Doelgroeptargeting is te beperkt

Als de targeting van uw mediaplan te beperkt is, ziet u mogelijk zeer weinig vertoningen en kan Bereikplanner geen betrouwbare prognose genereren. Breid uw targeting uit als u beperkte targeting in uw mediaplan wilt corrigeren.

1. Scroll in Bereikplanner naar de tabel met statistieken (onder de prognosetabel).
  2. Klik op Bewerken naast een regelitem.
  3. Update uw targeting in het bewerkingspaneel. U kunt het volgende doen:
    • Uw demografische en locatietargeting uitbreiden.
    • Google-doelgroepen verwijderen (inclusief aangepaste affiniteitsdoelgroepen en aangepaste intentiedoelgroepen).
    • De periode van uw mediaplan verlengen.

Gerelateerde link