Om automatiskt genererade videor för responsiva displayannonser

När du skapar responsiva displayannonser har du tillgång till det avancerade formatalternativet automatiskt genererade videor. Om du inte redan har laddat upp videoinnehåll kan Google automatiskt generera videor för dig genom att kombinera bilder, logotyper och texter.

Visual representation of how auto-generated videos for responsive display ads work

Om du vill skapa en automatiskt genererad video måste du lägga till minst en logotyp och antingen tre liggande bilder eller fyra kvadratiska bilder i din responsiva displayannons. Det är viktigt att bilderna följer våra riktlinjer för kvalitet. Problem med bildernas kvalitet kan påverka kvaliteten på den automatiskt genererade videon.

Om du inte laddat upp tillräckligt med bilder för Google att välja bland kan det också orsaka problem med den automatiskt genererade videon. Ladda upp tillgångar som uppfyller alla riktlinjer för att undvika problem med den automatiskt genererade videon.

Vanliga problem som gör att en automatiskt genererad video inte kan skapas:

• Låg bildkvalitet: oskarpa bilder och bilder som innehåller för mycket text.
  • Oacceptabelt innehåll: rasistiska eller obscena bilder.
  • Text eller logotyp på kanten: I allmänhet rekommenderar vi att inte inkludera logotyper i bilder. Bilder med text eller logotyper nära kanten kan inte användas för automatiskt genererade videor.
  • Dubblettbilder eller flera bilder som är alltför lika varandra.
  • Mycket långa ord som kräver avstavning.

Mer information om kvalitetsproblem finns i Displayannonser: en guide med rekommenderade metoder för annonsmaterial.