Wees er voor uw app-gebruikers tijdens COVID-19

Meerdere landen nemen maatregelen met betrekking tot COVID-19 en consumenten gebruiken meer en meer apps om veilig, verbonden en geïnformeerd te blijven. De gemiddelde tijd die wekelijks in apps wordt besteed, is wereldwijd zelfs met 20% toegenomen in het eerste kwartaal van 2020, 1, wat suggereert dat apps een verschil maken in de manier waarop mensen door deze woelige tijd navigeren.

Het betekent dat er voor app-ontwikkelaars veel manieren zijn om klanten te helpen zich aan te passen aan nieuwe veranderingen. Hier volgen enkele tips en overwegingen om u te helpen er voor uw klanten te zijn, klanten die vaak te maken hebben met minder tijd en minder middelen.

Lever nuttige en relevante informatie

• De behoeften van consumenten veranderen omdat ze gezond en verbonden willen blijven. Met zoektrends krijgt u inzicht in wat top of mind is voor uw klanten. Wist u bijvoorbeeld dat de zoekinteresse voor 'is food delivery safe' (is maaltijdbezorging veilig) sinds begin maart met 650% is toegenomen in de VS?2
  • Als u via uw app maaltijdbezorging aanbiedt, kunt u uw items indelen op thema. Gebruik één advertentiegroep voor advertentiemateriaal dat laat zien hoe u gebruikers beschermt en een andere voor items die bepaalde keukens promoten, zoals 'Italiaans' of 'Japans', die beschikbaar zijn via uw app.

Vind meer geschikte gebruikers voor uw app

• Met klanten die minder tijd en minder middelen te besteden hebben, is het belangrijker dan ooit om in contact te komen met nieuwe gebruikers die met uw app aan de slag gaan. Met app-campagnes kunt u dat op een eenvoudige manier doen. U hoeft alleen belangrijke conversiegebeurtenissen te definiëren, zoals de voltooiing van een tutorial of de aanmelding voor een virtuele fitnessles in uw app.
  • Vervolgens kunt u doel-CPA-biedingen gebruiken om potentiële klanten op Google te bereiken die deze acties waarschijnlijk uitvoeren. U kunt ook deelnemen aan onze bèta voor doel-ROAS-biedingen als het uw uiteindelijke doel is om de aankoopwaarde in uw app te maximaliseren.

Spreek nieuwe en bestaande klanten aan

Bekijk de praktische tips van Google Play voor uw abonnementen en in-app-producten voor meer handige informatie over app-ontwikkeling gedurende deze periode.

1. Bron: App Annie, Global, Android Phones, Q1 2020
2. Google Trends, VS, 1 maart - 24 maart 2020