Over geüpdatete conversiecategorieën

Als u technische vragen over de Google Ads API heeft (bijvoorbeeld vragen over het gebruik van de API of SDK, of fouten die u krijgt via de API of SDK), volgt u de stappen voor probleemoplossing op de pagina Technische support voor API's.

Als u vragen over de Google Ads API heeft die over de UI van Google Ads gaan, klikt u onderaan de pagina op Contact.

Als u conversies wilt bijhouden, maakt u eerst een conversieactie in uw Google Ads-account. Een conversieactie is een specifieke activiteit van klanten die waardevol is voor uw bedrijf. Voordat u begint, kunt u een nieuwe conversiecategorie instellen door de instructies te volgen in 'Conversies bijhouden' instellen voor uw website.

Als u een conversieactie maakt, kunt u de conversiecategorie selecteren die deze actie het beste beschrijft. Dat kan handig zijn als u uw conversierapportgegevens segmenteert op categorie.

Vanaf mei 2020 kunt u kiezen uit een uitgebreide lijst met conversiecategorieën. Deze uitgebreide lijst biedt een gedetailleerder overzicht van de conversieacties die het meest relevant zijn voor uw bedrijf.

Hoe het werkt

Als u inlogt op uw Google Ads-account, wordt u vanaf mei 2020 gevraagd voor elke conversieactie uw huidige conversiecategorieën te updaten naar de nieuwe conversiecategorieën. De geüpdatete conversiecategorieën bieden een gedetailleerder beeld van de conversieacties die het meest relevant zijn voor uw bedrijf.

Voorheen kon u de volgende categorieën selecteren om uw conversies te classificeren:

Voorbeelden van conversiecategorieën

U kunt kiezen uit de volgende uitgebreide lijst van conversiecategorieën als u Conversies bijhouden instelt of updatet voor uw website:

Business goal

Sales Categories icon

Sale categories

Lead Categories icon

Leads categories

Further Categories icon

Further categories

Updated conversion categories

Purchase icon Purchase

Add to Cart icon Add to cart

Begin Checkout icon Begin checkout

Subscribe icon Subscribe

Qualified Leads icon Qualified leads

Convert Leads icon Converted leads

Lead Form icon Submit lead form

Book Appointment icon Book appointment

Sign Up icon Sign up

Request Quote icon Request quote

Get Directions icon Get directions

Outbound Click icon Outbound click

Contact icon Contact

Page view icon Page view

More icon Other

Uw conversiecategorieën updaten

Update nu de bestaande categorieën voor conversieacties als u dit nog niet heeft gedaan. Uw rapporten worden hierdoor relevanter.

Google Ads doet een standaardsuggestie aan de hand van een zo goed mogelijke inschatting op basis van de vorige conversiecategorie. Beoordeel elke suggestie zorgvuldig en pas deze desgewenst aan om ervoor te zorgen dat de juiste conversiecategorieën worden geselecteerd. Het is belangrijk dat u de juiste conversiecategorieën selecteert om de prestaties van uw campagne nauwkeurig te kunnen segmenteren.

Opmerking: Vanaf 15 oktober 2020 worden de voorgestelde categorieën automatisch toegepast, als u deze nog niet heeft geüpdatet of geaccepteerd.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Uw conversiecategorieën controleren en updaten
  5. Klik op Nu updaten in de melding voor conversiecategorieën in het midden van de pagina.
  6. Controleer de voorgestelde geüpdatete conversiecategorieën en klik op Updaten.

UI-scherm met conversiecategorieën wordt geüpdatet