Insyn och annonsmeddelanden

Användarnas förtroende för Googles produkter och tjänster är avgörande. Vi vill att användarna ska kunna fatta välinformerade beslut om vilka annonser de ser online.

Förtroendet för annonsörerna på våra plattformar hjälper oss att ge alla en smart och användbar webbupplevelse. Det innebär bland annat att vi ge insyn i vilka våra annonsörer är och var de befinner sig.

Vi verifierar annonsörernas identitet på vår plattform och inkluderar en upplysning med annonsörens namn och plats i annonser som visas via Google Ads.

Så fungerar det för annonsörer

Vad användarna ser

Användarna kan redan i dag klicka på Om den här annonsen för att se information om varför särskilda annonser visas på Sök och YouTube och i andra Google-tjänster.

I upplysningen kan användarna se namnet på annonsören bakom en vald annons och var annonsören är registrerad, vilket är information som annonsören tillhandahöll i Googles verifieringsprogram.

Var vi hämtar information om annonsörens identitet

Annonsörer på Google verifieras via vårt program för annonsörsverifiering. Detta omfattar både nya och befintliga Google Ads-konton. För att verifieringsprogrammet ska kunna slutföras måste annonsörer skicka in officiell dokumentation som visar deras juridiska namn och adress.

Så använder vi annonsörens information

Google visar annonsörens namn och plats, vilket är Information som annonsören uppger under verifieringsprocessen. Som ett led i vårt löpande arbete för insyn kan vi göra information om dina Google Ads- och DV360-konton och annonskampanjer tillgängliga offentligt i enlighet med vår annonseringspolicy.

Så visas upplysningen i olika annonsformat

Sökannonser

I sökannonser kan användarna se annonsörens verifieringsinformation genom att klicka på ikonen med tre punkter på datorn eller på informationsikonen på en mobil enheter.

Displayannonser

Displayannonser når de allra flesta internetanvändare. I de flesta fall kan användarna se ytterligare information om en annons genom att klicka på Om den här annonsen via ikonen Annonsval Annonsval-ikonen. Du kan också se informationen genom att klicka på X eller på ikonen+X.

YouTube

På YouTube kan du se upplysningen Om den här annonsen genom att klicka på informationsikonen eller på ikonen med tre punkter . Annonser på YouTube har samma upplysningar som de som visas på andra plattformar.

Annonsörssidor

Användarna kan klicka på länken Se fler annonser från denna annonsör i annonsupplysningen. Då leds de till Annonsörssidan, där de kan se alla godkända annonser som annonsören har visat under de senaste 30 dagarna. Det betyder att användarna kan se mer information om en annonsör och enklare rapportera annonser som de anser bryter mot våra policyer.

Informationen om annonsören på sidan tillhandahålls av annonsören själv i samband med annonsörsverifieringen. Du hittar mer information här.

Mer information

Annonsörer kan läsa mer om kontoverifiering genom att