Transparantie en kennisgevingen over advertenties

Het is van essentieel belang dat gebruikers vertrouwen hebben in de producten en services van Google. We willen dat gebruikers weloverwogen beslissingen kunnen nemen over de advertenties die ze online te zien krijgen.

Vertrouwen in adverteerders op onze platforms maakt het voor ons mogelijk om iedereen het internet op een slimme en nuttige manier te laten gebruiken. Dat betekent dat we inzicht moeten verschaffen in wie onze adverteerders zijn en waar ze zich bevinden.

We verifiëren de identiteit van adverteerders op ons platform en voegen in advertenties die worden weergegeven via Google Ads een kennisgeving toe met de naam en de locatie van de adverteerder.

Hoe het werkt voor adverteerders

Wat gebruikers te zien krijgen

Via Waarom deze advertentie? kunnen gebruikers al informatie bekijken over waarom bepaalde advertenties worden weergegeven op Google Zoeken, YouTube en andere Google-services.

In de kennisgeving kunnen gebruikers de naam en de locatie van registratie zien voor de adverteerder achter een geselecteerde advertentie. Dat is informatie die door de adverteerder is verstrekt tijdens het verificatieprogramma van Google.

Waar we onze informatie over de identiteit van de adverteerders vandaan halen

Adverteerders op Google worden geverifieerd via ons programma voor adverteerdersverificatie. Dat geldt voor zowel nieuwe als bestaande Google Ads-accounts. Voor de voltooiing van het verificatieprogramma moet een adverteerder officiële documentatie inzenden waarin zijn officiële naam en adres staan vermeld.

Hoe we de gegevens van de adverteerder gebruiken

Google gebruikt de gegevens die adverteerders tijdens het verificatieproces verstrekken om de naam en locatie van de adverteerder weer te geven. Omdat we continu streven naar transparantie, kunnen we informatie over uw Google Ads-accounts, DV360-accounts en advertentiecampagnes openbaar beschikbaar maken, zoals beschreven in ons beleid voor adverteerders.

Hoe kennisgevingen eruitzien voor verschillende advertentie-indelingen

Zoekadvertenties

Bij zoekadvertenties hebben gebruikers toegang tot verificatiegegevens van adverteerders via het icoon met 3 stippen op een desktop of het informatie-icoon op een mobiel apparaat.

Display-advertenties

Display-advertenties bereiken de meeste internetgebruikers. In de meeste gevallen kunnen gebruikers aanvullende informatie over een advertentie bekijken door op Waarom deze advertentie? te klikken via het Info-icoon Info-pictogram. U kunt deze informatie ook vinden door op de X of op het Info-icoon naast de X te klikken.

YouTube

Op YouTube kunt u de kennisgeving Waarom deze advertentie? bekijken door op het informatie-icoon of het icoon met 3 stippen te klikken. Advertenties op YouTube hebben dezelfde kennisgevingen als advertenties op andere platforms.

Pagina's van adverteerders

Gebruikers kunnen vanuit de kennisgeving over een advertentie klikken op Meer advertenties van deze adverteerder bekijken. Ze worden dan naar de adverteerderspagina geleid, waar ze alle goedgekeurde advertenties kunnen zien die deze adverteerder in de afgelopen 30 dagen heeft laten lopen. Op deze manier kunnen gebruikers meer te weten komen over een adverteerder en makkelijker advertenties melden als ze denken dat deze ons beleid schenden.

De adverteerdersgegevens op deze pagina zijn tijdens de adverteerdersverificatie opgegeven door de adverteerder. Meer informatie vindt u hier.

Meer informatie

Adverteerders kunnen meer informatie vinden over de verificatie van accounts door: