Gennemsigtighed og annonceerklæringer

Det er altafgørende, at brugerne har tillid til Googles produkter og tjenester. Vi ønsker, at brugerne skal kunne træffe kvalificerede beslutninger om de annoncer, de ser online.

Tillid til annoncører på vores platforme hjælper os med at give alle en intelligent og nyttig weboplevelse. Derfor er det vigtigt, at brugerne helt tydeligt kan se, hvem vores annoncører er, og hvor de befinder sig.

Vi bekræfter annoncørernes identitet på vores platform og inkluderer en erklæring med annoncørens navn og placering, i de annoncer, der vises via Google Ads.

Sådan fungerer det for annoncører

Hvad brugerne ser

Via "Hvorfor denne annonce?" kan brugerne allerede se oplysninger om, hvorfor bestemte annoncer vises på Søgning, YouTube og andre Google-tjenester.

I erklæringen kan brugerne se navnet på annoncøren bag en valgt annonce samt annoncørens registreringsområde. Dette er de oplysninger, som annoncøren har angivet i forbindelse med Googles bekræftelsesprogram.

Oplysninger om annoncørens identitet

Annoncører på Google bekræftes via vores program til identitetsbekræftelse for annoncører. Dette omfatter både nye og eksisterende Google Ads-konti. For at gennemføre bekræftelsesprogrammet skal en annoncør indsende officiel dokumentation, der viser vedkommendes juridiske navn og adresse.

Sådan bruger vi annoncørens oplysninger

Ud fra de oplysninger, som annoncørerne angiver i forbindelse med bekræftelsesprocessen, viser Google annoncørens navn og område. Som et led i Googles vedvarende bestræbelser på at sikre gennemsigtighed kan vi gøre oplysninger om dine Google Ads- eller DV360-konti og -annoncekampagner offentligt tilgængelige som beskrevet i vores politik vedrørende annoncøridentitet.

Sådan ser erklæringer ud i de forskellige annonceformater

Søgeannoncer

I søgeannoncer kan brugerne få adgang til oplysninger om annoncørbekræftelse via ikonet "Hvorfor denne annonce?" på computeren eller via infoikonet på mobilenheder. Ved at klikke på "Hvorfor denne annonce?" eller "Om annoncøren" på Søgning kan brugerne se annoncørens navn og område. Dette kan se forskelligt ud, afhængigt af om brugeren ser annoncen på en mobilenhed eller en computer.

Displayannoncer

Displayannoncer når ud til langt de fleste internetbrugere. I de fleste tilfælde kan brugerne se flere oplysninger om en annonce, de ser, ved at klikke på "Hvorfor denne annonce?", der åbnes via ikonet Annoncevalg Ikon for Annoncevalg. Du kan også finde den ved at klikke på X eller på ikonet X.

YouTube

På YouTube kan erklæringen "Hvorfor denne annonce?" vises ved at klikke på infoikonet eller på ikonet med tre prikker . Annoncer på YouTube har de samme erklæringer som dem, der vises på andre platforme. Erklæringerne på YouTube indeholder også annoncørens navn og placering, som er bekræftet af Google.

Få flere oplysninger

Som annoncør kan du få flere oplysninger om bekræftelse af din konto ved at: