Gennemsigtighed og annonceerklæringer

Det er meget vigtigt, at brugerne har tillid til Googles produkter og tjenester, så de kan træffe velovervejede beslutninger med hensyn til de annoncer, de ser online.

Tillid til annoncørerne på vores platforme er med til at sikre, at alle får en god og nyttig oplevelse på nettet. Derfor er det vigtigt, at brugerne tydeligt kan se, hvem annoncørerne er, og hvor de befinder sig.

Vi foretager identitetsverificering af annoncørerne på vores platform og inkluderer en erklæring med annoncørens navn og geografiske placering i de annoncer, der vises via Google Ads.

Sådan fungerer det for annoncører

Hvilke oplysninger kan brugerne se?

I erklæringen "Om denne annonce" kan brugerne se oplysninger om, hvorfor en konkret annonce bliver vist på Søgning, på YouTube og/eller i andre Google-tjenester.

I erklæringen kan brugerne se navnet på den annoncør, der står bag en valgt annonce, og vedkommendes registreringssted – oplysninger, som annoncøren har angivet via Googles verificeringsprogram.

Oplysninger om annoncørens identitet

Annoncører på Google verificeres via vores program til annoncørverificering. Dette omfatter både nye og eksisterende Google Ads-konti. For at gennemføre bekræftelsesprogrammet skal en annoncør indsende officiel dokumentation, der viser vedkommendes juridiske navn og adresse.

Sådan bruger vi annoncørens oplysninger

Ud fra de oplysninger, som annoncørerne angiver i forbindelse med verificeringsprocessen, viser Google annoncørens navn og område. Som et led i Googles vedvarende bestræbelser på at sikre gennemsigtighed kan vi gøre oplysninger om dine Google Ads- eller DV360-konti og -annoncekampagner offentligt tilgængelige som beskrevet i vores annonceringspolitik.

Sådan ser erklæringer ud i de forskellige annonceformater

Søgeannoncer

Når det gælder søgeannoncer, kan brugerne få adgang til oplysninger om annoncørverificering via ikonet med tre prikker på en computer eller infoikonet på en mobilenhed.

Displayannoncer

Displayannoncer når ud til langt de fleste internetbrugere. I de fleste tilfælde kan brugerne få vist flere oplysninger om en annonce, de ser, ved at klikke på erklæringen "Om denne annonce", som der er adgang til via ikonet Annoncevalg Ikon for Annoncevalg. Du kan også finde den ved at klikke på X eller på ikonet X.

YouTube

På YouTube kan du få vist erklæringen "Om denne annonce" ved at klikke på infoikonet eller på ikonet med tre prikker . Erklæringerne vedrørende annoncer på YouTube er de samme som dem, der vises på andre platforme.

Annoncørsider

Via annonceerklæringen kan en bruger klikke på "Se flere annoncer fra denne annoncør", hvilket vil føre brugeren direkte til annoncørsiden, hvor vedkommende kan se alle de godkendte annoncer, der er kørt af den pågældende annoncør i løbet af de seneste 30 dage. Dette giver brugerne mulighed for at få flere oplysninger om en annoncør og nemmere adgang til at rapportere en annonce, hvis de mener, at den er i strid med vores politikker.

Annoncøroplysningerne på siden er de oplysninger, som annoncøren har angivet under annoncørverificeringen. Få flere oplysninger her.

Få flere oplysninger

Som annoncør kan du få flere oplysninger om bekræftelse af din konto ved at: