Betalningsansvarig: Definition

En betalningsansvarig är ett förvaltarkonto som styr faktureringskonfigurationer för månadsvis fakturering som används av dess underordnade Ads-konton.

Viktigt! Om du tar bort länken till ett Ads-konto från dess betalningsansvariga (eller bryter länken genom att ändra förvaltarstrukturen ovan) slutar Ads-kontot att visa annonser direkt.

Användare med standard-, administratörs- eller faktureringsåtkomst är inloggade som betalningsansvariga (eller på ett överordnat förvaltarkonto) kan se fakturor, redigera budgetar och ändra fakturamottagare för underordnade Ads-konton. Även om ett Google Ads-konto kan länkas till flera förvaltarkonton hanteras faktureringskonfigurationen för Google Ads-kontot endast av ett förvaltarkonto. Det beror på att ett enda Google Ads-konto kan ha en aktiv faktureringskonfiguration åt gången.

Du hittar namn och id för den betalningsansvariga för ett Google Ads-konto genom att besöka sidan Faktureringsinställningar.

Du hittar namn och id för den betalningsansvariga för alla dina länkade Google Ads-konton genom att lägga till kolumnen Betalningsansvarig på sidan Budget i ditt förvaltarkonto. Läs om hur du anpassar tabeller och diagram