Google Ads ‑sertifioinnit

Google Ads ‑sertifioinnit ovat ammatillisia akkreditointeja, joita Google myöntää Google Adsin perusteet ja edistyneemmät ominaisuudet hallitseville henkilöille.

Google Ads ‑sertifioinnin avulla voit osoittaa, että Google tunnustaa sinut digimainonnan ammattilaiseksi. Löydät sertifioinnit Skillshopin Google Ads ‑sertifioinnit ‑sivulta.

Ennen kuin aloitat

Jos sinulla ei ole Skillshop-tiliä, sinun on luotava sellainen, jotta voit suorittaa sertifioinnin edellyttämät Google Ads ‑testit. Katso, miten voit luoda Skillshop-tilin.

Edut

• Voit todistaa asiantuntemuksesi. Tulostettavan henkilökohtaisen sertifikaatin avulla voit osoittaa nykyisille ja potentiaalisille asiakkaille, että olet sertifioitu digimainonnan ammattilainen.
  • Voit auttaa yritystäsi saamaan Google Partner- tai Premier Partner ‑tunnuksen Google Partners ‑ohjelmassa. Lue lisää vaatimuksista.

Näin varmistat, että sertifioinnit otetaan huomioon yrityksen Google Partner ‑statuksessa.

Google Partnersin sertifiointivaatimus

Sertifioinnit on yksi Partner- tai Premier Partner ‑tunnuksen kolmesta vaatimuskategoriasta. Sen täyttymisessä huomioidaan seuraavat sertifioinnit:

• Google Ads Haku
  • Google Ads Display
  • Google Ads Video
  • Shopping-mainokset
  • Google Ads Sovellukset

Löydät nämä sertifioinnit Skillshopin Google Ads ‑sertifioinnit ‑sivulta.

Huom. Google Ads ‑ammattilaissertifioinnit eivät vaikuta Partner-tunnuksen saamiseen. Google Partner- tai Premier Partner ‐tunnuksen sertifiointivaatimuksen täyttymiseen eivät vaikuta mitkään muut sertifioinnit.

Kielivaihtoehdot

Google Ads ‑sertifiointitestejä voi tehdä 22 kielellä.

Tuetut kielet: tšekki, kiina (perinteinen ja yksinkertaistettu), hollanti, englanti (Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat), ranska, saksa, indonesia, italia, japani, korea, puola, portugali (Portugali ja Brasilia), venäjä, slovakki, espanja (Espanja ja Latinalainen Amerikka), thai, turkki ja vietnam.

Google Ads ‑sertifointeihin valmistautuminen

Suosittelemme, että hankit käytännön työkokemusta Google Adsin käytöstä. Online-mainonnan käsitteiden ja parhaiden käytäntöjen tulisi olla sinulle tuttuja, ja lisäksi tarvitset kokemusta erilaisten Google Ads ‑kampanjoiden ylläpitämisestä.

Voit valmistautua myös Skillshopin kurssien avulla.

Kokeiden läpäisemiseen tarvittavat pisteet sekä aikarajat

Sinun on saatava sertifiointitestistä vähintään 80 prosenttia maksimipisteistä. Testin tekemiseen on aikaa 75 minuuttia. Jos et läpäise testiä, voit tehdä sen uudelleen vuorokauden kuluttua.

Kun aloitat testin, ajastin käynnistyy ja ilmoittaa jäljellä olevan ajan. Ajastinta ei voi pysäyttää testin aikana. Jos keskeytät testin esimerkiksi sulkemalla selaimen tai tietokoneen, ajastimen aika loppuu välittömästi. Tällöin sinun on odotettava vuorokausi, ennen kuin voit tehdä testin uudelleen.

Näin uusit sertifioinnin

Google Ads ‑sertifiointi on voimassa tuoteryhmän sertifioinnin vanhenemiseen asti (vuoden ajan). Voit uusia sertifioinnin tekemällä vanhentuneen tuoteryhmän testin uudelleen.

Sertifioinnista kertominen

Google Ads ‑sertifioinnit ovat todiste digimainonnan asiantuntijuudesta. Voit kertoa tästä tunnustuksesta nykyisille ja potentiaalisille asiakkaillesi seuraavaa:

• Google Ads ‑sertifiointi osoittaa, että olet sertifioitu digimainonnan ammattilainen.
  • Sait tämän tunnustuksen läpäisemällä Google Ads ‑sertifiointitestin Skillshopissa.

Esimerkki

Voit kertoa sertifioinnistasi esimerkiksi näin:

"Google on tunnustanut minut sertifioiduksi Google Ads ‑ammattilaiseksi. Se tarkoittaa, että olen läpäissyt useita testejä, joissa arvioitiin tuotetuntemustani. Minulla on siis tarvittava osaaminen, jotta voin auttaa teitä kasvattamaan liiketoimintaanne verkossa Google Adsin avulla."

Tässä vielä hieman lisäohjeita sertifioinnista kertomiseen:

• Voit kertoa olevasi sertifioitu vain siinä tapauksessa, että olet suorittanut sertifiointitestit henkilökohtaisesti. Ei riitä, että kollegallasi on sertifiointi tai toimistollasi Partner-tunnus.
  • Voit kertoa olevasi sertifioitu niin kauan kuin sertifiointi on voimassa. Jos sertifiointi vanhenee, et voi kertoa olevasi sertifioitu, ennen kuin läpäiset testit uudelleen.
  • Voit mainita sertifioinnin ansioluettelossa, käyntikorteissa, LinkedIn-profiilissa ja muissa sosiaalisen median profiileissa. Muista, että Google Partners ‑logoja saa käyttää vain Googlen ohjeiden mukaisesti.

Mitä eroa on Google Ads ‑sertifioinneilla ja Google Partner ‑tunnuksella?

• Yksittäiset henkilöt voivat saada Google Ads ‑sertifiointeja. Sertifioitu ammattilainen voi osoittaa pätevyytensä Googlen myöntämällä henkilökohtaisella sertifikaatilla.
  • Yritykset voivat saada Google Partner- tai Premier Partner ‑tunnuksen Google Partners ‑ohjelman kautta. Google Partner ‐tunnusta koskevat vaatimukset täyttävä toimisto voi ilmoittaa olevansa yritys, jolla on Google Partner ‐status. Huomaa, että yritys ei pääse Google Partneriksi pelkästään liittymällä ohjelmaan.