Inaktivera insamling av anpassad annonsdata

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Anpassade annonser

Remarketing är en av inriktningsfunktionerna för anpassade annonser som kan hjälpa dig att nå personer som redan har besökt din webbplats eller använt din app. Du kan välja att inaktivera insamling av remarketingdata från användare som inte vill se anpassade annonser. Det kan du göra med parametern allow_ad_personalization_signals.

Standardvärdet för denna parameter är true. När du ställer in parametervärdet på false inaktiveras användningen av data för anpassade annonser.

Obs! Den här parametern inaktiverar inte konverteringsspårning.
Redigera Google-taggen för att inaktivera signaler för annonsanpassning

Obs!

• Du behöver inte lägga till en ny tagg på din webbplats om du redan har implementerat Google-taggen. Du behöver bara redigera din befintliga tagg enligt exemplet nedan.
  • Om du anger parametern allow_ad_personalization_signals tillämpas den på alla produkter som har konfigurerats via Google-taggen.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på fliken Dina datakällor högst upp på sidan. Då öppnas en grupp med källor där du kan redigera dina datasegment.
  5. Klicka på ikonen med tre punkter högst upp till höger på kortet Google Ads-tagg och välj Redigera källa.
  6. Klicka på Spara och fortsätt.
  7. När installationsskärmen visas är Google-taggen och händelsekodavsnittet klara att användas. Nedan ser du ett exempel på hur du kan modifiera Google-taggen för att inaktivera signaler för annonsanpassning. Använd koden på din webbplats genom att kopiera och klistra in den mellan <head></ head>-taggarna på webbplatsen.
Du ska inte kopiera och klistra in koden i befintligt skick på din webbplats. Koden innehåller platshållarvärden som din webbutvecklare måste fylla i dynamiskt när hen infogar kodavsnittet på webbservern.

< ! -- Google tag (gtag.js) - Google Ads -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;

function gtag ( ) { dataLayer.push ( arguments ) } ;

gtag ('set', 'allow_ad_personalization_signals', false ) ;

gtag ( 'js', new Date ( ) ) ;

gtag ( 'config' , 'TAG_ID' ) ;

</script>

1. Klicka på Klart.

Obs! Om du använder den gamla AdWords-taggen kan du ställa in var google_allow_ad_personalization_signals = "false"; där du ställer in andra AdWords-taggparametrar. Se exemplet nedan för mer information.

<script type="text/javascript">

/* <![CDATA[ */

var google_conversion_id = 1234567890;

var google_conversion_label = "xxx-XXx1xXXX123X1xX";

var google_remarketing_only = false

var google_conversion_value = 10.0;

var google_conversion_currency = "USD";

var google_allow_ad_personalization_signals = false;

/* ] ] > */

</script>

<script type="text/javascript" src="//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js">

</script>

Integritetslagar i amerikanska delstater

För att hjälpa annonsörer att följa amerikanska delstaters olika integritetslagar kan du lägga till en särskild parameter, restricted_data_processing, i Google-taggen för att ange om Google ska aktivera begränsad databehandling (RDP). Standardvärdet på denna parameter är false. När du ställer in parametervärdet på true begränsar Google hur vissa typer av data används.

Obs!

Det finns två alternativ för att aktivera begränsad databehandling i Google Ads:

• en restricted_data_processing-parameter som anges i Google-taggen i Google Ads eller Taggstyrning för att aktivera begränsad databehandling för vissa användare på din webbplats
  • en kryssruta i Målgruppshantering där du konfigurerar Google-taggen för att aktivera begränsad databehandling för alla användare i tillämpliga amerikanska delstater

Du behöver bara välja ett av dessa alternativ när du aktiverar begränsad databehandling.

Obs! Den här parametern inaktiverar inte konverteringsspårning.
Redigera Google-taggen för att aktivera begränsad databehandling

Obs!

• Du behöver inte lägga till en ny tagg på din webbplats om du redan har implementerat Google-taggen. Du behöver bara redigera din befintliga tagg enligt exemplet nedan.
  • Du hittar Google-taggen i Målgruppshantering (se anvisningarna nedan) eller på sidan Detaljerad information om webbplatskonverteringar eller konverteringar för Google Ads.
  • Anvisningarna nedan anger bara parametern för begränsad databehandling för Google Ads. Läs om hur du hjälper annonsörer att följa amerikanska delstaters integritetslagar i Google Ads för andra Google-produkter.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på fliken Dina datakällor högst upp på sidan. Då öppnas en grupp med källor där du kan redigera dina datasegment.
  5. Klicka på ikonen med tre punkter högst upp till höger på kortet Google Ads-tagg och välj Redigera källa.
  6. Klicka på Spara och fortsätt.

Obs! Kryssrutan Hantera data om användare i Kalifornien och Virginia visas. Från och med december 2022 kan du markera den här rutan för att aktivera begränsad databehandling för alla användare i Kalifornien och Virginia. (Från och med juni 2023 kan du även markera kryssrutan för att aktivera begränsad databehandling för användare i Colorado och Connecticut, och i december 2023 för användare i Utah.) Du behöver inte markera den här kryssrutan eftersom du redigerar Google-taggen för att aktivera begränsad databehandling.

7. När installationsskärmen visas är Google-taggen och händelsekodavsnittet klara att användas. Nedan ser du ett exempel på hur du kan modifiera Google-taggen för att inaktivera signaler för annonsanpassning. Använd koden på din webbplats genom att kopiera och klistra in den mellan <head></ head>-taggarna på webbplatsen.
Du ska inte kopiera och klistra in koden i befintligt skick på din webbplats. Koden innehåller platshållarvärden som din webbutvecklare måste fylla i dynamiskt när hen infogar kodavsnittet på webbservern.

< ! -- Google tag (gtag.js) - Google Ads -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;

function gtag ( ) { dataLayer.push ( arguments ) } ;

gtag ( 'js', new Date ( ) ) ;

gtag ( 'config' , 'TAG_ID', { 'restricted_data_processing': true } ) ;

</script>

1. Klicka på Klart.

Obs! Om du använder den gamla AdWords-taggen kan du ställa in var restrict_data_processing = "true"; där du anger andra AdWords-taggparametrar. Se exemplet nedan för mer information.

<script type="text/javascript">

/* <![CDATA[ */

var google_conversion_id = 1234567890;

var google_conversion_label = "xxx-XXx1xXXX123X1xX";

var google_remarketing_only = false

var google_conversion_value = 10.0;

var google_conversion_currency = "USD";

var google_restricted_data_processing = true;

/* ] ] > */

</script>

<script type="text/javascript" src="//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js">

</script>

Om du använder AdWords API för att skicka remarketing-pingar via server till server (till exempel för dynamisk remarketing för appar) ska du tänka på att ta med parametern rdp=1 för att märka begäran som begränsad databehandling
Redigera Google-taggen i Google Taggstyrning för att aktivera begränsad databehandling
  1. Logga in på Google Taggstyrning.
  2. Klicka på Taggar i den vänstra kolumnen för att komma åt dina taggar.
  3. Skapa eller redigera Google Ads-remarketingtaggen eller Google Ads-konverteringstaggen.
  4. Välj Sant i fältet Aktivera begränsad databehandling i avsnittet Taggkonfiguration.
  5. Alternativt kan detta fält anges dynamiskt via en datalagervariabel.
  6. Klicka på Spara.
Aktivera begränsad databehandling i Målgruppshantering

Funktionen för begränsad databehandling instruerar Google att begränsa hur vissa typer av data används. Om du väljer det här alternativet läggs användare i Kalifornien inte till i dina datasegment.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på fliken Dina datakällor högst upp på sidan. Då öppnas en grupp med källor där du kan redigera dina datasegment.
  5. Klicka på ikonen med tre punkter högst upp till höger på kortet Google Ads-tagg och välj Redigera källa.
  6. Markera kryssrutan Hantera data om användare i Kalifornien och Virginia i avsnittet Begränsad databehandling. Från och med december 2022 kan du markera den här rutan för att aktivera begränsad databehandling för alla användare i Kalifornien och Virginia. (Från och med juni 2023 kan du även markera kryssrutan för att aktivera begränsad databehandling för användare i Colorado och Connecticut, och i december 2023 för användare i Utah.)
  7. Klicka på Spara och fortsätt.
  8. Då öppnas en sida med texten ”Installera om taggen på din webbplats”. Du behöver inte göra något på den här sidan eftersom du redan har aktiverat begränsad databehandling i Målgruppshantering. Klicka på Avbryt.

Du kan välja att aktivera begränsad databehandling på användarbasis med parametern restricted_data_processing i Google-taggen.

Läs mer om hur du aktiverar begränsad databehandling i andra spårningssystem i Google Ads.