Verzameling van remarketinggegevens uitschakelen

Met remarketing kunt u mensen bereiken die uw website eerder hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt. U kunt de verzameling van remarketinggegevens uitschakelen voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen zien. Hiervoor gebruikt u de parameter: allow_ad_personalization_signals

Hoe het werkt

Als u de parameter: allow_ad_personalization_signals gebruikt, kunt u de verzameling van remarketinggegevens uitschakelen voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen zien. De standaardwaarde van deze parameter is ingesteld op waar. Als u de waarde van de parameter instelt op onwaar, wordt het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitgeschakeld. Met deze parameter wordt 'Conversies bijhouden' niet uitgeschakeld.

U hoeft de parameter allow_ad_personalization_signals slechts één keer in te stellen en kunt deze vervolgens toepassen op alle producten die via de algemene sitetag zijn geconfigureerd. Als u ervoor wilt zorgen dat de waarde van de parameter beschikbaar is in een bepaald Google Ads-account, moet u dit toevoegen met de opdracht gtag('set').

De algemene sitetag bewerken om remarketinggegevens uit te schakelen

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram en klik op Doelgroepbeheer onder het gedeelte 'Gedeelde bibliotheek'.
  3. Klik links op Doelgroepbronnen. Hiermee wordt een groep bronnen geopend van waaruit u remarketinglijsten kunt bewerken.
  4. Klik rechtsboven op de kaart 'Google Ads-tag' op het pictogram met drie stippen en selecteer Bron bewerken.
  5. Klik op Opslaan en doorgaan.
  6. Zodra het installatiescherm wordt weergegeven, zijn de algemene sitetag en het gebeurtenisfragment klaar voor gebruik. U kunt aan de hand van het onderstaande voorbeeld de algemene sitetag aanpassen om signalen van advertentiepersonalisatie uit te schakelen. Als u de code op uw site wilt integreren, kopieert u de code en plakt u deze tussen de tags <head> en </head> van de website.
De onderstaande code mag niet ongewijzigd worden gekopieerd en geplakt voor gebruik op uw website. Het fragment bevat tijdelijke aanduidingen die uw webmaster dynamisch moet invullen als het codefragment wordt geïntegreerd in de webserver.

< ! -- Algemene sitetag (gtag.js) -  Google Ads  -->

< ! -- Container request -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-999999"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;

function gtag ( ) { dataLayer.push ( arguments ) } ;

gtag ('set', 'allow_ad_personalization_signals',  false ) ;

gtag ( 'js', new Date ( ) ) ;

gtag ( 'config' ,  'AW-999999' ) ;

</script>

Opmerking: Als u de oude AdWords-tag gebruikt, kunt u var google_allow_ad_personalization_signals = "false"; instellen wanneer u andere AdWords-tagparameters instelt. Bekijk het onderstaande voorbeeld voor meer informatie.

<!-- Google-code voor conversiepagina (aankoop) -->

<script type="text/javascript">

/* <![CDATA[ */

var google_conversion_id = 1234567890;

var google_conversion_label = "xxx-XXx1xXXX123X1xX";

var google_remarketing_only = "false"

var google_conversion_value = 10.0;

var google_conversion_currency = "USD";

var google_allow_ad_personalization_signals = "false" ;

/* ] ] > */

</script>

<script type="text/javascript" src="//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js">

</script>

7. Klik op Gereed.

Opmerking: Als u de AdWords API gebruikt om remarketingpings via server-naar-server te verzenden (bijvoorbeeld voor dynamische remarketing voor apps), moet u ervoor zorgen dat die pings ook de parameter allow_ads_personalization bevatten, en instellen op onwaar als de gebruiker geen gepersonaliseerde advertenties wil weergeven.