Het verzamelen van gepersonaliseerde advertentiegegevens uitzetten

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Gepersonaliseerd adverteren

Remarketing is een van de targetingfuncties van gepersonaliseerd adverteren. U kunt er mensen mee bereiken die eerder uw website hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt. U kunt het verzamelen van remarketinggegevens uitzetten voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen zien. Hiervoor gebruikt u de parameter allow_ad_personalization_signals.

De standaardwaarde van deze parameter is ingesteld op waar. Als u de waarde van de parameter instelt op onwaar, wordt het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitgezet.

Opmerking: Met deze parameter wordt het bijhouden van conversies niet uitgezet.
De Google-tag bewerken om signalen voor advertentiepersonalisatie uit te zetten

Opmerkingen:

• U hoeft geen nieuwe tag aan uw website toe te voegen als u de Google-tag al heeft geïmplementeerd. U hoeft alleen de bestaande tag te bewerken zoals in het onderstaande voorbeeld.
  • Als u de parameter allow_ad_personalization_signals instelt, wordt deze toegepast op alle producten die via de Google-tag zijn ingesteld.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Uw gegevensbronnen. Er wordt een groep bronnen geopend van waaruit u uw gegevenssegmenten kunt bewerken.
  5. Klik rechtsboven op de kaart Google Ads-tag op het icoon met 3 stippen en selecteer Bron bewerken.
  6. Klik op Opslaan en doorgaan.
  7. Als het installatiescherm verschijnt, zijn de Google-tag en het gebeurtenisfragment klaar voor gebruik. U kunt aan de hand van het onderstaande voorbeeld de Google-tag aanpassen om signalen voor advertentiepersonalisatie uit te zetten. Als u de code op uw site wilt integreren, kopieert u de code en plakt u deze tussen de tags <head> en </head> van de website.
De onderstaande code mag niet ongewijzigd worden gekopieerd en geplakt voor gebruik op uw website. Het fragment bevat waarden van tijdelijke aanduidingen die uw webontwikkelaar dynamisch moet invullen als het codefragment wordt geïntegreerd in de webserver.

< ! -- Google tag (gtag.js) - Google Ads -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;

function gtag ( ) { dataLayer.push ( arguments ) } ;

gtag ('set', 'allow_ad_personalization_signals', false ) ;

gtag ( 'js', new Date ( ) ) ;

gtag ( 'config' , 'TAG_ID' ) ;

</script>

1. Klik op Klaar.

Opmerking: Als u de oude AdWords-tag gebruikt, kunt u var google_allow_ad_personalization_signals = "false" ; instellen als u andere AdWords-tagparameters instelt. Bekijk het onderstaande voorbeeld voor meer informatie.

<script type="text/javascript">

/* <![CDATA[ */

var google_conversion_id = 1234567890;

var google_conversion_label = "xxx-XXx1xXXX123X1xX";

var google_remarketing_only = false

var google_conversion_value = 10.0;

var google_conversion_currency = "USD";

var google_allow_ad_personalization_signals = false;

/* ] ] > */

</script>

<script type="text/javascript" src="//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js">

</script>

Privacywetgeving van Amerikaanse staten

U kunt de speciale parameter restricted_data_processing aan de Google-tag toevoegen om aan te geven of Google beperkte gegevensverwerking (BGV) moet aanzetten, zodat u kunt voldoen aan de privacywetgeving van verschillende Amerikaanse staten. De standaardwaarde van deze parameter is ingesteld op onwaar. Als u de waarde van de parameter instelt op waar, beperkt Google het gebruik van bepaalde gegevens.

Opmerking:

Er zijn 2 opties om beperkte gegevensverwerking aan te zetten in Google Ads:

• de parameter restricted_data_processing die kan worden ingesteld in uw Google-tag in Google Ads of Tag Manager om beperkte gegevensverwerking voor bepaalde gebruikers op uw site aan te zetten,
  • een selectievakje in Doelgroepbeheer waarin u uw Google-tag instelt om beperkte gegevensverwerking aan te zetten voor alle gebruikers in de toepasselijke Amerikaanse staten.

U hoeft maar één van deze opties te selecteren wanneer u beperkte gegevensverwerking aanzet.

Opmerking: Met deze parameter wordt het bijhouden van conversies niet uitgezet.
De Google-tag bewerken om beperkte gegevensverwerking aan te zetten

Opmerkingen:

• U hoeft geen nieuwe tag aan uw website toe te voegen als u de Google-tag al heeft geïmplementeerd. U hoeft alleen de bestaande tag te bewerken zoals in het onderstaande voorbeeld.
  • U vindt de Google-tag in Doelgroepbeheer (zie de instructies hieronder) of op de detailpagina van de Google Ads-websiteconversie of -conversies.
  • In de onderstaande instructies wordt alleen de parameter voor beperkte gegevensverwerking voor Google Ads ingesteld. Lees hoe u adverteerders kunt helpen om te voldoen aan de privacywetgeving van Amerikaanse staten in Google Ads voor andere Google-producten.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Uw gegevensbronnen. Er wordt een groep bronnen geopend van waaruit u uw gegevenssegmenten kunt bewerken.
  5. Klik rechtsboven op de kaart Google Ads-tag op het icoon met 3 stippen en selecteer Bron bewerken.
  6. Klik op Opslaan en doorgaan.

Opmerking: U ziet het selectievakje Gegevens over gebruikers in Californië en Virginia beheren. Vanaf december 2022 zet u met dit selectievakje beperkte gegevensverwerking aan voor alle gebruikers in Californië en Virginia. (Vanaf juni 2023 zet u met het selectievakje ook beperkte gegevensverwerking aan voor gebruikers in Colorado en Connecticut en vanaf december 2023 voor gebruikers in Utah.) U hoeft deze optie niet te selecteren omdat u de Google-tag bewerkt om beperkte gegevensverwerking aan te zetten.

7. Als het installatiescherm verschijnt, zijn de Google-tag en het gebeurtenisfragment klaar voor gebruik. U kunt aan de hand van het onderstaande voorbeeld de Google-tag aanpassen om signalen voor advertentiepersonalisatie uit te zetten. Als u de code op uw site wilt integreren, kopieert u de code en plakt u deze tussen de tags <head> en </head> van de website.
De onderstaande code mag niet ongewijzigd worden gekopieerd en geplakt voor gebruik op uw website. Het fragment bevat waarden van tijdelijke aanduidingen die uw webontwikkelaar dynamisch moet invullen als het codefragment wordt geïntegreerd in de webserver.

< ! -- Google tag (gtag.js) - Google Ads -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;

function gtag ( ) { dataLayer.push ( arguments ) } ;

gtag ( 'js', new Date ( ) ) ;

gtag ( 'config' , 'TAG_ID', { 'restricted_data_processing': true } ) ;

</script>

1. Klik op Klaar.

Opmerking: Als u de oude AdWords-tag gebruikt, kunt u var restricted_data_processing = "true"; instellen waar u de andere AdWords-tagparameters instelt. Bekijk het onderstaande voorbeeld voor meer informatie.

<script type="text/javascript">

/* <![CDATA[ */

var google_conversion_id = 1234567890;

var google_conversion_label = "xxx-XXx1xXXX123X1xX";

var google_remarketing_only = false

var google_conversion_value = 10.0;

var google_conversion_currency = "USD";

var google_restricted_data_processing = true;

/* ] ] > */

</script>

<script type="text/javascript" src="//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js">

</script>

Als u de AdWords API gebruikt om remarketingpings via server-naar-server te sturen (bijvoorbeeld voor dynamische remarketing voor apps), moet u ervoor zorgen dat u parameter rdp=1 opneemt om het verzoek te markeren als beperkte gegevensverwerking.
Uw Google-tag bewerken in Google Tag Manager om beperkte gegevensverwerking aan te zetten
  1. Log in bij Google Tag Manager.
  2. Klik in de linkerkolom op Tags om de tags te openen.
  3. Maak of bewerk uw Google Ads-remarketingtag of Google Ads-conversietag.
  4. Selecteer Waar in het gedeelte Tagconfiguratie voor het veld Beperkte gegevensverwerking aanzetten.
  5. U kunt dit veld ook dynamisch instellen via een gegevenslaagvariabele.
  6. Klik op Opslaan.
Beperkte gegevensverwerking aanzetten in Doelgroepbeheer

Beperkte gegevensverwerking geeft Google opdracht het gebruik van bepaalde gegevens te beperken. Als u deze optie selecteert, worden gebruikers in Californië niet toegevoegd aan uw gegevenssegmenten.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Uw gegevensbronnen. Er wordt een groep bronnen geopend van waaruit u uw gegevenssegmenten kunt bewerken.
  5. Klik rechtsboven op de kaart Google Ads-tag op het icoon met 3 stippen en selecteer Bron bewerken.
  6. Vink in het gedeelte Beperkte gegevensverwerking het selectievakje 'Gegevens over gebruikers in Californië en Virginia beheren' aan. Vanaf december 2022 kunt u met dit selectievakje beperkte gegevensverwerking aanzetten voor alle gebruikers in Californië en Virginia. (Vanaf juni 2023 zet u met het selectievakje ook beperkte gegevensverwerking aan voor gebruikers in Colorado en Connecticut en vanaf december 2023 voor gebruikers in Utah.)
  7. Klik op Opslaan en doorgaan.
  8. Dit brengt u naar de pagina De tag opnieuw op uw website installeren. U hoeft geen actie te ondernemen op deze pagina omdat u beperkte gegevensverwerking al heeft aangezet in Doelgroepbeheer. Klik op Annuleren.

U kunt beperkte gegevensverwerking per gebruiker aanzetten met de parameter restricted_data_processing in uw Google-tag.

Bekijk meer informatie over hoe u beperkte gegevensverwerking aanzet in andere trackingsystemen in Google Ads.