Verzameling van gepersonaliseerde advertentiegegevens uitschakelen

Gepersonaliseerd adverteren

Remarketing is een van de targetingfuncties van gepersonaliseerd adverteren. U kunt er mensen mee bereiken die uw website eerder hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt. U kunt de verzameling van remarketinggegevens uitschakelen voor gebruikers die geen gepersonaliseerde advertenties willen zien. Hiervoor gebruikt u de parameter allow_ad_personalization_signals.

De standaardwaarde van deze parameter is ingesteld op 'true'. Als u de waarde van de parameter instelt op 'false', wordt het gebruik van de gegevens voor gepersonaliseerde advertenties uitgeschakeld.

Opmerking: Met deze parameter wordt 'Conversies bijhouden' niet uitgeschakeld.
Uw algemene sitetag bewerken om signalen van advertentiepersonalisatie uit te schakelen

Opmerkingen:

• U hoeft geen nieuwe tag aan uw website toe te voegen als u de algemene sitetag al heeft geïmplementeerd. U hoeft alleen uw bestaande tag te bewerken volgens het onderstaande voorbeeld.
  • Als u de parameter allow_ad_personalization_signals instelt, wordt deze toegepast op alle producten die via de algemene sitetag zijn geconfigureerd.
  1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram Google Ads | tools [Icon] en klik op Doelgroepbeheer onder het gedeelte 'Gedeelde bibliotheek'.
  3. Klik links op Doelgroepbronnen. Hiermee wordt een groep bronnen geopend van waaruit u remarketinglijsten kunt bewerken.
  4. Klik rechtsboven op de kaart 'Google Ads-tag' op het pictogram met drie stippen en selecteer Bron bewerken.
  5. Klik op Opslaan en doorgaan.
  6. Zodra het installatiescherm wordt weergegeven, zijn de algemene sitetag en het gebeurtenisfragment klaar voor gebruik. U kunt aan de hand van het onderstaande voorbeeld de algemene sitetag aanpassen om signalen van advertentiepersonalisatie uit te schakelen. Als u de code op uw site wilt integreren, kopieert u de code en plakt u deze tussen de tags <head> en </head> van de website.
De onderstaande code mag niet ongewijzigd worden gekopieerd en geplakt voor gebruik op uw website. Het fragment bevat waarden van tijdelijke aanduidingen die uw webontwikkelaar dynamisch moet invullen als het codefragment wordt geïntegreerd in de webserver.

< ! -- Global Site Tag (gtag.js) -  Google Ads -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-999999"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;

function gtag ( ) { dataLayer.push ( arguments ) } ;

gtag ('set', 'allow_ad_personalization_signals',  false ) ;

gtag ( 'js', new Date ( ) ) ;

gtag ( 'config' ,  'AW-999999' ) ;

</script>

7. Klik op Gereed.

Opmerking: Als u de oude AdWords-tag gebruikt, kunt u var google_allow_ad_personalization_signals = "false" ; instellen als u andere AdWords-tagparameters instelt. Bekijk het onderstaande voorbeeld voor meer informatie.

<script type="text/javascript">

/* <![CDATA[ */

var google_conversion_id = 1234567890;

var google_conversion_label = "xxx-XXx1xXXX123X1xX";

var google_remarketing_only = false

var google_conversion_value = 10.0;

var google_conversion_currency = "USD";

var google_allow_ad_personalization_signals = false;

/* ] ] > */

</script>

<script type="text/javascript" src="//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js">

</script>

Privacywet voor consumenten in Californië (CCPA)

U kunt de speciale parameter restricted_data_processing toevoegen aan de Google Ads-tag om aan te geven of Google beperkte gegevensverwerking (RDP) moet inschakelen, zodat u kunt voldoen aan de privacywet voor consumenten in Californië (CCPA). De standaardwaarde van deze parameter is ingesteld op 'false'. Als u de waarde van de parameter instelt op 'true', beperkt Google het gebruik van bepaalde gegevens.

Opmerking:

Er zijn twee opties om beperkte gegevensverwerking in te schakelen in Google Ads.

• De parameter restricted_data_processing die kan worden ingesteld in uw algemene sitetag in Google Ads of Tag Manager om beperkte gegevensverwerking voor bepaalde gebruikers op uw site in te schakelen.
  • Een selectievakje in 'Doelgroepbeheer' waarin u uw Google Ads-remarketingtag configureert om beperkte gegevensverwerking in te schakelen voor alle gebruikers in Californië.

U hoeft slechts een van deze opties te selecteren wanneer u beperkte gegevensverwerking inschakelt.

Opmerking: Met deze parameter wordt 'Conversies bijhouden' niet uitgeschakeld.
Uw algemene sitetag bewerken om beperkte gegevensverwerking in te schakelen

Opmerkingen:

• U hoeft geen nieuwe tag aan uw website toe te voegen als u de algemene sitetag al heeft geïmplementeerd. U hoeft alleen uw bestaande tag te bewerken volgens het onderstaande voorbeeld.
  • U vindt uw algemene sitetag in 'Doelgroepbeheer' (zie de instructies hieronder) of op de detailpagina van uw Google Ads-websiteconversie of -conversies.
  • In de onderstaande instructies wordt alleen de parameter voor beperkte gegevensverwerking voor Google Ads ingesteld. Raadpleeg dit artikel voor andere Google-producten.
  1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram Google Ads | tools [Icon] en klik op Doelgroepbeheer onder het gedeelte 'Gedeelde bibliotheek'.
  3. Klik links op Doelgroepbronnen. Hiermee wordt een groep bronnen geopend van waaruit u remarketinglijsten kunt bewerken.
  4. Klik rechtsboven op de kaart 'Google Ads-tag' op het pictogram met drie stippen en selecteer Bron bewerken.
  5. Klik op Opslaan en doorgaan

Opmerking: Met het weergegeven selectievakje 'Gebruikers in Californië uitsluiten van remarketinglijsten' schakelt u beperkte gegevensverwerking in voor alle gebruikers in Californië. U hoeft deze optie niet te selecteren omdat u uw algemene sitetag bewerkt om beperkte gegevensverwerking in te schakelen.

6. Zodra het installatiescherm wordt weergegeven, zijn de algemene sitetag en het gebeurtenisfragment klaar voor gebruik. U kunt aan de hand van het onderstaande voorbeeld de algemene sitetag aanpassen om signalen van advertentiepersonalisatie uit te schakelen. Als u de code op uw site wilt integreren, kopieert u de code en plakt u deze tussen de tags <head> en </head> van de website.
De onderstaande code mag niet ongewijzigd worden gekopieerd en geplakt voor gebruik op uw website. Het fragment bevat waarden van tijdelijke aanduidingen die uw webontwikkelaar dynamisch moet invullen als het codefragment wordt geïntegreerd in de webserver.

< ! -- Global Site Tag (gtag.js) -  Google Ads -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-999999"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;

function gtag ( ) { dataLayer.push ( arguments ) } ;

gtag ( 'js', new Date ( ) ) ;

gtag ( 'config' ,  'AW-999999', { 'restricted_data_processing': true } ) ;

</script>

1. Klik op Gereed.

Opmerking: Als u de oude AdWords-tag gebruikt, kunt u var restricted_data_processing = "true"; instellen waar u de andere AdWords-tagparameters instelt. Bekijk het onderstaande voorbeeld voor meer informatie.

<script type="text/javascript">

/* <![CDATA[ */

var google_conversion_id = 1234567890;

var google_conversion_label = "xxx-XXx1xXXX123X1xX";

var google_remarketing_only = false

var google_conversion_value = 10.0;

var google_conversion_currency = "USD";

var google_restricted_data_processing = true;

/* ] ] > */

</script>

<script type="text/javascript" src="//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js">

</script>

Als u de AdWords API gebruikt om remarketingpings via server-naar-server te sturen (bijvoorbeeld voor dynamische remarketing voor apps), moet u ervoor zorgen dat u parameter rdp=1 opneemt om het verzoek te markeren als beperkte gegevensverwerking
Uw Google Ads-tag bewerken in Google Tag Manager om beperkte gegevensverwerking in te schakelen
  1. Log in bij Google Tag Manager.
  2. Klik in de linkerkolom op Tags om uw tags te openen.
  3. Maak of bewerk uw Google Ads-remarketingtag of Google Ads-conversietag.
  4. Selecteer in het gedeelte voor tagconfiguratie True voor het veld 'Beperkte gegevensverwerking inschakelen'.
  5. U kunt dit veld ook dynamisch instellen via een variabele voor gegevenslaag.
  6. Klik op Opslaan.
Beperkte gegevensverwerking inschakelen in 'Doelgroepbeheer'

Beperkte gegevensverwerking geeft Google opdracht het gebruik van bepaalde gegevens te beperken. Als u deze optie selecteert, worden gebruikers in Californië niet toegevoegd aan uw remarketinglijsten.

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon Google Ads | tools [Icon] en klik op Doelgroepbeheer onder het gedeelte 'Gedeelde bibliotheek'.
  3. Klik links op Doelgroepbronnen. Hiermee wordt een groep bronnen geopend van waaruit u remarketinglijsten kunt bewerken.
  4. Klik rechtsboven op de kaart 'Google Ads-tag' op het icoon met drie stippen en selecteer Bron bewerken.
  5. Vink onder het gedeelte 'Beperkte gegevensverwerking' het selectievakje 'Gebruikers in Californië uitsluiten van remarketinglijsten' aan. Als u dit selectievakje aanvinkt, schakelt u beperkte gegevensverwerking in voor alle gebruikers in Californië.
  6. Klik op Opslaan en doorgaan.
  7. Hierdoor gaat u naar een pagina met de tekst 'Installeer de tag opnieuw op uw website'. U hoeft geen actie te ondernemen op deze pagina omdat u beperkte gegevensverwerking al heeft ingeschakeld in 'Doelgroepbeheer'. Klik op Annuleren

U kunt ervoor kiezen beperkte gegevensverwerking per gebruiker in te schakelen met de parameter restricted_data_processing in uw algemene sitetag.

Meer informatie over hoe u beperkte gegevensverwerking kunt inschakelen in andere trackingsystemen in Google Ads