Personoidun mainonnan datan keräämisen poistaminen käytöstä

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Personoitu mainonta

Uudelleenmarkkinointi on yksi personoidun mainonnan kohdistusominaisuuksista. Sen avulla voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat käyneet verkkosivustollasi tai käyttäneet mobiilisovellustasi. Voit poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä niiltä käyttäjiltä, jotka eivät halua nähdä personoituja mainoksia. Käytä siihen tätä parametria: allow_ad_personalization_signals.

Tämän parametrin oletusarvo on true (tosi). Kun määrität parametrin arvoksi false (epätosi), dataa ei käytetä mainosten personointiin.

Huom. Parametri ei poista konversioseurantaa käytöstä.
Mainosten personointisignaalien poistaminen käytöstä Google‑tagia muokkaamalla

Hyvä huomata

• Jos olet jo ottanut Google-tagin käyttöön, sinun ei tarvitse lisätä sivustollesi uutta tagia. Muokkaa tässä tapauksessa tagia alla olevan esimerkin mukaisesti.
  • Jos lisäät allow_ad_personalization_signals‑parametrin, se otetaan käyttöön kaikissa Google‑tagin avulla määritetyissä tuotteissa.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa sivun yläosasta Omat datalähteet‑välilehteä. Näkyviin tulee joukko lähteitä, joista voit muokata omia datasegmenttejä.
  5. Klikkaa Google Ads ‑tagi ‑kortin oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Muokkaa lähdettä.
  6. Klikkaa Tallenna ja jatka.
  7. Kun asennusnäyttö tulee näkyviin, Google‑tagi ja tapahtumakoodinpätkä ovat käyttövalmiita. Alla olevasta esimerkistä näet, miten voit muokata Google‑tagia niin, että mainosten personointiin liittyvät signaalit poistetaan käytöstä. Voit integroida koodin sivustollesi kopioimalla koodin ja liittämällä sen verkkosivuston <head></head>‑tagien väliin.
Alla olevaa koodia ei tule kopioida ja liittää verkkosivustolla käytettäväksi sellaisenaan. Se sisältää paikkamerkkiarvoja, jotka verkkokehittäjän on luotava dynaamisesti, kun koodinpätkä integroidaan verkkopalvelimelle.

< ! -- Google‑tagi (gtag.js) - Google Ads -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;

function gtag ( ) { dataLayer.push ( arguments ) } ;

gtag ('set', 'allow_ad_personalization_signals', false ) ;

gtag ( 'js', new Date ( ) ) ;

gtag ( 'config' , 'TAG_ID' ) ;

</script>

1. Klikkaa Valmis.

Huom. Jos käytät vanhaa AdWords-tagia, voit lisätä var google_allow_ad_personalization_signals = "false"; ‑parametrin samaan kohtaan kuin muutkin AdWords-tagin parametrit. Katso alta tarkempi esimerkki.

<script type="text/javascript">

/* <![CDATA[ */

var google_conversion_id = 1234567890;

var google_conversion_label = "xxx-XXx1xXXX123X1xX";

var google_remarketing_only = false

var google_conversion_value = 10.0;

var google_conversion_currency = "USD";

var google_allow_ad_personalization_signals = false;

/* ] ] > */

</script>

<script type="text/javascript" src="//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js">

</script>

Yhdysvaltojen osavaltioiden tietosuojalait

Auttaakseen mainostajia Yhdysvaltojen osavaltioiden tietosuojalakien noudattamisessa Google on ottanut käyttöön restricted_data_processing‑parametrin, jonka voi lisätä Google‑tagiin. Parametrilla voit määrittää, ottaako Google käyttöön rajoitetun datankäsittelyn. Parametrin oletusarvo on false (epätosi). Kun määrität parametrin arvoksi true (tosi), Google rajoittaa tietyn datan käyttötapoja.

Hyvä huomata:

Google Adsissa on kaksi vaihtoehtoa rajoitetun datan käsittelyn käyttöönottoon:

• restricted_data_processing‑parametri, jonka voit lisätä Google‑tagiin Google Adsissa tai Tag Managerissa, kun haluat ottaa rajoitetun datan käsittelyn käyttöön tietyille sivustosi käyttäjille.
  • Yleisön hallinnointi ‐osiossa oleva valintaruutu, jonka avulla voit määrittää Google-tagin siten, että rajoitettu datan käsittely otetaan käyttöön kaikille soveltuvissa Yhdysvaltain osavaltioissa oleville käyttäjille.

Sinun tarvitsee vain valita jompikumpi näistä vaihtoehdoista, kun otat rajoitetun datankäsittelyn käyttöön.

Huom. Parametri ei poista konversioseurantaa käytöstä.
Rajoitetun datan käsittelyn käyttöönotto Google‑tagia muokkaamalla

Hyvä huomata

• Jos olet jo ottanut käyttöön Google‑tagin, sinun ei tarvitse lisätä sivustollesi uutta tagia. Muokkaa tässä tapauksessa tagia alla olevan esimerkin mukaisesti.
  • Löydät Google‑tagisi Yleisön hallinnointi ‑osiosta (katso ohjeet alta) tai Google Adsin verkkosivustolla tapahtuvan konversion tai tapahtuvien konversioiden Tiedot‑sivulta.
  • Alla olevien ohjeiden avulla voit määrittää rajoitetun datan käsittelyn parametrin vain Google Adsille. Lue, miten voit auttaa mainostajia noudattamaan Yhdysvaltojen osavaltioiden tietosuojalakeja Google Adsissa ja muissa Googlen tuotteissa.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa sivun yläosasta Omat datalähteet‑välilehteä. Näkyviin tulee joukko lähteitä, joista voit muokata omia datasegmenttejä.
  5. Klikkaa Google Ads ‑tagi ‑kortin oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Muokkaa lähdettä.
  6. Klikkaa Tallenna ja jatka.

Huom. Näet valintaruudun "Hallinnoi kalifornialaisten ja virginialaisten käyttäjien dataa". Joulukuusta 2022 alkaen tämän valintaruudun valinta ottaa käyttöön rajoitetun datan käsittelyn kaikille Kaliforniassa ja Virginiassa oleville käyttäjille. (Kesäkuusta 2023 alkaen valintaruudun valinta ottaa käyttöön rajoitetun datan käsittelyn myös Coloradossa ja Connecticutissa ja joulukuussa 2023 Utahissa oleville käyttäjille.) Sinun ei tarvitse valita tätä ruutua, sillä otat rajoitetun datankäsittelyn käyttöön muokkaamalla Google‑tagia.

7. Kun asennusnäyttö tulee näkyviin, Google‑tagi ja tapahtumakoodinpätkä ovat käyttövalmiita. Alla olevasta esimerkistä näet, miten voit muokata Google‑tagia niin, että mainosten personointiin liittyvät signaalit poistetaan käytöstä. Voit integroida koodin sivustollesi kopioimalla koodin ja liittämällä sen verkkosivuston <head></head>‑tagien väliin.
Alla olevaa koodia ei tule kopioida ja liittää verkkosivustolla käytettäväksi sellaisenaan. Se sisältää paikkamerkkiarvoja, jotka verkkokehittäjän on luotava dynaamisesti, kun koodinpätkä integroidaan verkkopalvelimelle.

< ! -- Google‑tagi (gtag.js) - Google Ads -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;

function gtag ( ) { dataLayer.push ( arguments ) } ;

gtag ( 'js', new Date ( ) ) ;

gtag ( 'config' , 'TAG_ID', { 'restricted_data_processing': true } ) ;

</script>

1. Klikkaa Valmis.

Huom. Jos käytät vanhaa AdWords‑tagia, voit lisätä "var restricted_data_processing = "true";" ‑parametrin samaan kohtaan kuin muutkin AdWords‑tagin parametrit. Katso alta tarkempi esimerkki.

<script type="text/javascript">

/* <![CDATA[ */

var google_conversion_id = 1234567890;

var google_conversion_label = "xxx-XXx1xXXX123X1xX";

var google_remarketing_only = false

var google_conversion_value = 10.0;

var google_conversion_currency = "USD";

var google_restricted_data_processing = true;

/* ] ] > */

</script>

<script type="text/javascript" src="//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js">

</script>

Jos käytät Google Ads APIa uudelleenmarkkinoinnin ping‑kutsujen lähettämiseen palvelinten välillä (esim. sovelluksen dynaamista uudelleenmarkkinointia varten), muista käyttää rdp=1‑parametria, jotta pyyntöön sovelletaan rajoitettua datan käsittelyä.
Rajoitetun datan käsittelyn käyttöönotto Google‑tagia muokkaamalla Google Tag Managerissa
  1. Kirjaudu Google Tag Manageriin.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sarakkeesta Tagit, niin näet tagisi.
  3. Luo Google Ads ‑uudelleenmarkkinointitagi tai Google Ads ‑konversiotagi tai muokkaa aiemmin luotuja tageja.
  4. Siirry taginmääritysosioon ja valitse Ota käyttöön rajoitettu datan käsittely ‐kentän arvoksi True (tosi).
  5. Voit myös määrittää tämän kentän dynaamisesti käyttämällä datakerroksen muuttujaa.
  6. Klikkaa Tallenna.
Rajoitetun datan käsittelyn käyttöönotto Yleisön hallinnointi ‑osiosta

Kun rajoitettu datan käsittely on otettu käyttöön, Google rajoittaa tietyn datan käyttötapoja. Jos valitset tämän vaihtoehdon, Kaliforniassa olevia käyttäjiä ei lisätä datasegmentteihisi.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa sivun yläosasta Omat datalähteet‑välilehteä. Näkyviin tulee joukko lähteitä, joista voit muokata omia datasegmenttejä.
  5. Klikkaa Google Ads ‑tagi ‑kortin oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Muokkaa lähdettä.
  6. Valitse Rajoitettu datan käsittely ‐osiosta Hallinnoi kalifornialaisten ja virginialaisten käyttäjien dataa ‐valintaruutu. Joulukuusta 2022 alkaen valinta ottaa käyttöön rajoitetun datan käsittelyn kaikille Kaliforniassa ja Virginiassa oleville käyttäjille. (Kesäkuusta 2023 alkaen valintaruudun valinta ottaa käyttöön rajoitetun datan käsittelyn myös Coloradossa ja Connecticutissa ja joulukuussa 2023 Utahissa oleville käyttäjille.)
  7. Klikkaa Tallenna ja jatka.
  8. Siirryt sivulle, jolla lukee "Asenna tagi uudelleen verkkosivustolle". Sinun ei tarvitse tehdä tällä sivulla mitään, sillä olet jo ottanut rajoitetun datan käsittelyn käyttöön Yleisön hallinnointi ‑osiosta. Klikkaa Peru.

Voit ottaa rajoitetun datan käsittelyn käyttöön myös käyttäjäkohtaisesti lisäämällä Google‑tagiisi restricted_data_processing‑parametrin.

Lue lisää rajoitetun datan käsittelyn käyttöönotosta muissa seurantajärjestelmissä Google Adsissa.