Responsieve zoekadvertenties zijn nu beschikbaar voor alle adverteerders, samen met nieuwe tools

22 oktober 2019

Responsieve zoekadvertenties gebruiken machine learning om relevante boodschappen aan uw klanten te leveren. Vanaf vandaag zijn responsieve zoekadvertenties beschikbaar voor alle adverteerders in alle talen en in Google Ads Editor, de API en de mobiele app.

Ga aan de slag door ten minste één responsieve zoekadvertentie en twee uitgebreide tekstadvertenties per advertentiegroep toe te voegen. Het is bewezen dat dit adverteerders helpt om nieuwe klanten te bereiken en tegelijkertijd goede resultaten te behalen. Trovit heeft bijvoorbeeld responsieve zoekadvertenties gebruikt om 44 procent meer siteverkeer te genereren, wat resulteerde in 43 procent meer conversies.

We introduceren ook 2 nieuwe tools zodat u het maximale uit responsieve zoekadvertenties kunt halen:

• In de kolom 'Prestaties' kunt u zien welke bestanden voor advertentiemateriaal resulteren in advertentiegroepen met een hoog volume. Vervang items met de status 'Laag' door nieuwe advertentieteksten om de prestaties in de loop van de tijd te verbeteren. Behoud items met de status Goed en gebruik items met de status Beste als inspiratie voor nieuw advertentiemateriaal.
  • Advertentievarianten ondersteunen nu responsieve zoekadvertenties, zodat u uw eigen tests voor advertentieteksten kunt uitvoeren en kunt zien hoe verschillende varianten van uw advertenties presteren.

Praktische tips

Als u op zoek bent naar meer manieren om de prestaties te verbeteren, raden we u aan Advertentiekwaliteit te controleren.

Praktische tip Praktische tip: Adverteerders die de effectiviteit van hun responsieve zoekadvertenties verbeteren van Slecht tot Uitstekend, krijgen gemiddeld 6% meer klikken.1

Koppel Slim bieden aan responsieve zoekadvertenties om resultaten te behalen die zijn afgestemd op uw bedrijfsdoelen.

Lees deze handige gids voor meer informatie over hoe u effectieve zoekadvertenties kunt maken.

Gepost door Sylvanus Bent, Product Manager, Google Ads

1Interne gegevens van Google, wereldwijd, juni 2019