Om bildeelementer

Med bildeelementer kan annonsører laste opp engasjerende, relevant visuelt innhold som utfyller eksisterende tekstannonser. Ved å vise engasjerende bilder av produktene eller tjenestene sine i bildeutvidelser kan annonsører forsterke budskapet i tekstannonsene, noe som i sin tur kan bidra til bedre resultater.

Fordeler

Noen av fordelene med bildeelementer:

• Få målbare resultater. Du kan i snitt få 6 % høyere klikkfrekvens når bildeelementer vises sammen med søkeannonsene dine. (Kilde: interne Google-data (globalt), 02.04.2023–29.04.2023)
  • Vis visuell informasjon som er vanskelig å formidle utelukkende gjennom tekst.
  • Vis søkeannonser på ekstra plattformer for å nå ut til flere kunder, ettersom bildeelementer kan vises etter YouTube-søk via nettverket av søkepartnere.

Slik fungerer det

Når bildeelementet ditt vises på Google-søkeresultatsiden, får potensielle kunder se

• overskriftene dine
  • beskrivelsene dine
  • nettadressen din
  • bildet ditt

Krav

For å bruke bildeelementer må du oppfylle disse kravene:

• Kontoen har vært åpen i over 60 dager.
  • Kontoen har vært i tråd med retningslinjene våre over tid.
  • Kontoen har aktive kampanjer.
  • Kontoen har aktive tekstannonser, og i tilhørende søkekampanjer har det påløpt kostnader i minst de siste 28 dagene.
  • Kontoen er i en kvalifisert vertikal eller undervertikal. Du kan ikke bruke bildeelementer i sensitive vertikaler eller undervertikaler (f.eks. gambling eller seksuelt innhold).
Merk: Overskrifter eller beskrivelser som er festet i overskriftsposisjon 1, overskriftsposisjon 2 eller beskrivelsesposisjon 1, vises alltid.

Retningslinjer

For at produktene og tjenestene dine skal presenteres på best mulig måte, anbefaler vi at du laster opp opptil 20 bilder. Påse at bildene er varierte, av høy kvalitet og relevante for søkeordene. Bildeelementer er uten unntak underlagt strenge retningslinjer for markedsføringsinnhold. Gå gjennom retningslinjene nedenfor før du oppretter bildeelementer, for å sikre at de blir godkjent. Bildene må også oppfylle kravene til formater for bildeelementer.

Kontroller knyttet til kvalitet og retningslinjer utføres før bildene blir kvalifisert for visning. Du kan finne ut mer om evalueringsprosessen for annonser.

Tips: Beskrivelsesposisjon 2 kan bli avkortet hvis et bildeelement vises. Hvis du har lovpålagt tekst du vil vise i alle annonsene, må du feste denne teksten i overskriftsposisjon 1, overskriftsposisjon 2 eller beskrivelsesposisjon 1.

Bildespesifikasjoner

Høyde/bredde-forhold:

Høyde/bredde-forhold Obligatorisk
Kvadrat (1 x 1) Ja
Liggende format (1,91 x 1) Valgfritt, men anbefalt

Bildeoppløsning:

Høyde/bredde-forhold Minste antall piksler Anbefalt antall piksler
Kvadrat (1 x 1) 300 x 300 1200 x 1200
Liggende format (1,91 x 1) 600 x 314 1200 x 628

Filformater: PNG og JPG

Maksimal filstørrelse: 5120 kB

Anbefalt trygg plassering i bildet: Plasser viktig innhold innenfor de midtre 80 % av bildeområdet.

Kombinasjoner av bildeformater

Bildeelementer kan vises i formatene og kombinasjonene nedenfor på datamaskiner og mobilenheter.

Mobilenheter
  • 3 kvadratiske bilder ved siden av hverandre
  • 1 kvadratisk bilde
Datamaskiner
  • 1 kvadratisk bilde
  • 1 bilde i liggende format
  • 5 kvadratiske bilder ved siden av hverandre
  • 2 bilder i liggende format og 1 kvadratisk bilde ved siden av hverandre
  • 1 bilde i liggende format og 3 kvadratiske bilder ved siden av hverandre
Merk: Du kan ikke styre hvilket format som skal vises – den avgjørelsen avhenger av auksjonen. Det beste du kan gjøre, er å sjekke at du har lastet opp tilstrekkelig mange bildeelementer, og at du har valgt å bruke dynamiske bildeelementer. Vi anbefaler at du har 4 unike bilder på annonsegruppe- eller kampanjenivå med minst ett kvadratisk bilde (1 x 1) og ett i liggende format (1,91 x 1) for å maksimere sannsynligheten for at annonsen kan vises.

Merk: Ved å opprette bildeelementer bekrefter du at du eier alle juridiske rettigheter til det aktuelle bildet, at du har tillatelse til å dele det med Google, og at Google kan bruke det på dine vegne i annonsering eller til andre kommersielle formål.

Anbefalte fremgangsmåter for oppretting av effektive bildeelementer

Bruk både bildeelementer og dynamiske bildeelementer

Både annonsøropplastede bildeelementer og dynamiske bildeelementer må innfri strenge kvalitets- og relevanskrav for å sikre en god opplevelse. Når dynamiske bildeelementer er slått på, kan både bildeelementene du oppgir, og de dynamiske bildeelementene bli vist.

Opprett passende bildeelementer ut fra kontostrukturen din

Når du oppretter bildeelementer på annonsegruppe- eller kampanjenivå, er det viktig at du har kontostrukturen din i bakhodet. Dette skyldes følgende:

• Bildeelementer på annonsegruppenivå er aller mest relevante, forutsatt at kontoen din er godt strukturert.
  • Bildeelementer på kampanjenivå blir implementert raskere i tilfeller der bilder er relevante for alle annonsene i den aktuelle kampanjen.

Legg til minst fire unike bilder i kampanjen eller annonsegruppen

Du kan skape en god balanse mellom arbeidet som kreves for å opprette bildeelementene, og resultatene du oppnår med dem, ved å legge til minst fire unike og relevante bilder enten på kampanje- eller annonsegruppenivå.

Bruk bilder med begge typer høyde/bredde-forhold

Bruk både kvadratiske bilder (i formatet 1 x 1) og liggende formater (1,91 x 1). Prioriter de kvadratiske bildene, ettersom dette kreves. Du kan bruke bilder i liggende format for å legge til rette for økt annonselevering ved bruk av eksperimenter.

Merk: Du kan bruke bildevelgeren til å beskjære bilder under implementeringen.

Legg til relevante bilder

Sørg for å legge til bilder som er relevante for søkene de kommer til å vises for, tekstannonsene de kommer til å bli vist sammen med, og landingssiden den endelige nettadressen kommer til å viderekoble til. Bildene må være relevante på samme måte som overskriftene og beskrivelsene.

Gjør bildeelementene dine nyttige

Bildene du legger til, kan formidle unike salgsargumenter, visuelt vise informasjon som kan være vanskelig å formidle, eller inspirere kunder til å gjøre noe.

Ha fokus på kvalitet

Hvis du plasserer innholdet innenfor de midtre 80 % av bildeområdet, er det enklere for brukeren å oppfatte hva bildet ditt handler om. Når du bruker enkle bakgrunner, kommer innholdet mer i fokus. Finn ut mer om kravene til formater for bildeelementer.

Eksperimenter for å finne ut hva som passer best til innholdet ditt

Du kan få inspirasjon ved å eksperimentere med ulike varianter av bildeelementer. Prøv ut ulike reklamestiler, deriblant produktbilder, livsstilsbilder og kreative visualiseringer av abstrakte konsepter.

Kostnad

Når noen klikker på bildeelementet, belastes du basert på CPC-modellen (kostnad per klikk) – på tilsvarende måte som for tekstannonser på Søk. Bildene i bildeelementet er klikkbare og belastes med samme CPC som klikk på overskrifter i tekstannonser.

Veiledning

Opprett nye bildeelementer

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Merk: Du må innfri alle kravene før alternativet for å opprette bildeelementer vises automatisk.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Bilde.
  5. Velg den kampanjen eller annonsegruppen du vil legge til bildeelementet i, fra «Legg til i»-rullegardinmenyen.
  6. Klikk på plussknappen ved siden av «Bilder», og velg ønsket bildekilde øverst i dialogboksen.
  7. Du kan så velge blant disse alternativene:
    • Opprett nytt: Du kan legge til bildeelementer ved å velge «Elementbibliotek», «Last opp», «Nettsteder eller sosiale medier» eller «Kostnadsfrie arkivbilder».
    • Bruk eksisterende: Du kan velge eksisterende bildeelementer fra hvilke som helst av kampanjene og annonsegruppene i kontoen din.
  8. Følg veiledningen for å laste opp bildene.
  9. Hvis du har bilder med et annet høyde/bredde-forhold enn 1:1 eller 1,9:1, må du beskjære bildene før de kan brukes i bildeelementer. Klikk på bildet du vil beskjære, gjør ønskede endringer, og klikk på Fortsett. Gjenta dette trinnet for hvert bilde.
  10. Velg opptil 20 bilder du vil bruke i bildeelementet, og klikk på Lagre.
  11. En forhåndsvisning av det ferdige bildeelementet vises til høyre på skjermen. Du kan gjøre endringer ved å klikke på blyantikonet Endre.
    • Merk: Det kan hende at noe av annonseteksten ikke alltid vises, da teksten kan bli forkortet i visse formater.
  12. Klikk på Lagre når du er klar til å kjøre annonsen.

Slett bildeelementer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Nå vises en tabell med elementene dine. Velg Tilknytninger (eldre versjon) fra Tabellvisning-rullegardinmenyen.
  5. Velg Bilde i listen ovenfor verktøyraden i tabellen.
  6. Finn bildeelementet du vil slette.
  7. Merk av i avmerkingsboksen til venstre for det aktuelle elementet.
  8. Klikk på Fjern på verktøyraden i tabellen.
  9. Klikk på Bekreft for å slette bildeelementet.
Hvis du vil bruke automatisering til å administrere bildeelementene, kan du la dynamiske bildeelementer, som bygger på maskinlæring, velge relevante bilder fra landingssiden for den aktuelle annonsen automatisk og legge disse til i annonsen. Når du har registrert deg, blir bilder fra landingssidene dine lagt til i annonsegruppene i kontoen din. Finn ut mer om dynamiske bildeelementer.

Linker til relatert innhold