Om bildeutvidelser (betaversjon)

Viktig
  • Bildeutvidelser er foreløpig i betaversjon og er kanskje ikke tilgjengelige for alle Google Ads-brukere.

Med bildeutvidelser kan annonsører laste opp engasjerende, relevant visuelt innhold som utfyller eksisterende tekstannonser. Ved å vise engasjerende bilder av produktene eller tjenestene sine i bildeutvidelser kan annonsører forsterke budskapet i tekstannonsene, noe som i sin tur kan bidra til bedre resultater.

Slik fungerer de

Når bildeutvidelsen din vises på Googles søkeresultatside, ser potensielle kunder

• overskriftene dine
  • beskrivelsene dine
  • nettadressen din
  • bildet ditt

Krav og retningslinjer

For at produktene og tjenestene dine skal presenteres på best mulig måte, anbefaler vi at du laster opp opptil 20 bilder. Sørg for at bildene er varierte, av høy kvalitet og relevante for søkeordene dine. Bildeutvidelser er uten unntak underlagt strenge retningslinjer for markedsføringsinnhold. Gå gjennom retningslinjene nedenfor før du oppretter bildeutvidelser, for å sikre at de blir godkjent. Bildene må også oppfylle kravene til bildekvalitet.

Det kan ta opptil fem virkedager før kontrollene knyttet til kvalitet og retningslinjer er fullført og bildene er kvalifisert for visning. Du kan lese mer om prosessen for annonsegodkjenning.

Bildespesifikasjoner

Høyde/bredde-forhold
Høyde/bredde-forhold Hvor kan bildet vises? Obligatorisk?
Kvadrat (1 x 1) Google.com,
Google Bildesøk
Ja
Liggende format (1,91 x 1) Google Bildesøk Valgfritt, men anbefalt
Filformater PNG, JPG, statisk GIF
Bildeoppløsning
Høyde/bredde-forhold Minste antall piksler Anbefalt antall piksler
Kvadrat (1 x 1) 300 x 300 1200 x 1200
Liggende format (1,91 x 1) 600 x 314 1200 x 628
Maksimal filstørrelse 5120 kB
Anbefalt trygg plassering i bildet Plassér viktig innhold innenfor de midtre 80 % av bildeområdet.

Merk: Ved å opprette bildeutvidelser bekrefter du at du eier alle juridiske rettigheter til det aktuelle bildet, at du har tillatelse til å dele det med Google, og at Google kan bruke det på dine vegne i annonsering eller til andre kommersielle formål.

Anbefalte fremgangsmåter for oppretting av effektive bildeutvidelser

Bruk av både bildeutvidelser og dynamiske bildeutvidelser

Dynamiske bildeutvidelser gjennomgår strenge kvalitets- og relevanskontroller for å sørge for at du får en god opplevelse, men bildeutvidelsene du oppretter, prioriteres alltid fremfor de dynamiske bildeutvidelsene.

Opprett passende bildeutvidelser ut fra kontostrukturen din.

Når du oppretter bildeutvidelser på annonsegruppe- eller kampanjenivå, er det viktig at du har kontostrukturen din i bakhodet. Det skyldes følgende årsaker:

• Bildeutvidelser på annonsegruppenivå er aller mest relevante, forutsatt at kontoen din er godt strukturert.
  • Bildeutvidelser på kampanjenivå blir implementert raskere i tilfeller der bilder er relevante for alle annonsene i den aktuelle kampanjen.

Tre unike bilder kan legges til i utvidelsen

Du kan skape en god balanse mellom arbeidet som kreves for å opprette bildeutvidelsene, og resultatene du oppnår med dem, ved å legge til omtrent tre unike og relevante bilder enten på annonsegruppe- eller kampanjenivå.

Bruk bilder med begge typer høyde/bredde-forhold

Bruk både kvadratiske bilder (i formatet 1 x 1) og liggende formater (1,91 x 1). Prioriter de kvadratiske bildene, ettersom dette er det viktigste kravet. Du kan bruke bilder i liggende format for å legge til rette for økt annonselevering ved bruk av eksperimenter.

Merk: Du kan bruke bildevelgeren til å beskjære bilder under implementeringen.

Legg til relevante bilder

Sørg for å legge til bilder som er relevante for søkene de kommer til å vises for, tekstannonsene de kommer til å bli vist sammen med, og landingssiden den endelige nettadressen kommer til å viderekoble til. Bildene må være relevante på samme måte som overskrifter og beskrivelser er relevante.

Sørg for at bildeutvidelsene er nyttige

Bildene du legger til, kan formidle unike salgsargumenter, visuelt vise informasjon som kan være vanskelig å formidle, eller inspirere brukere til å foreta seg noe.

Ha fokus på kvalitet

Hvis du plasserer innholdet innenfor de midtre 80 % av bildeområdet, er det enklere for brukeren å oppfatte hva bildet ditt handler om. Når du bruker enkle bakgrunner, kommer innholdet mer i fokus.

Eksperimentér for å finne ut hva som passer best til innholdet ditt

Du kan få inspirasjon ved å eksperimentere med ulike varianter av utvidelsen. Prøv ut ulike reklamestiler, deriblant produktbilder, livsstilsbilder og kreative visualiseringer av abstrakte konsepter.

Kostnad

Når noen klikker på bildeutvidelsen din, belastes du basert på CPC-modellen på tilsvarende måte som for tekstannonser i Søkenettverket. Bildene i bildeutvidelsen er klikkbare og belastes med samme CPC som klikk på overskrifter i tekstannonser.

Veiledning

Opprett nye bildeutvidelser

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser på sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen og velg Bildeutvidelse.
  4. Velg den kampanjen eller annonsegruppen du vil legge til bildeutvidelsen i, på «Legg til»-rullegardinmenyen.
  5. Klikk på plussknappen ved siden av «Bilder», og velg ønsket bildekilde øverst i dialogboksen.
  6. Deretter har du to alternativer:
    1. Opprett ny: For å legge til bildeelementer velger du «Søk på nettstedet», «Last opp» eller «Nylig brukt».
    2. Bruk eksisterende: Du kan velge eksisterende bildeutvidelser fra hvilke som helst av kampanjene og annonsegruppene i kontoen din.
  7. Følg veiledningen for å laste opp bildene.
  8. Hvis du har bilder med et annet høyde/bredde-forhold enn 1:1, må du beskjære bildene før de kan brukes i bildeutvidelsen. Klikk på bildet du vil beskjære, gjør endringene, og klikk på Fortsett. Gjenta dette trinnet for hvert bilde.
  9. Velg opptil 20 bilder for bildeutvidelsen, og klikk deretter på Lagre.
  10. En forhåndsvisning av den ferdige bildeutvidelsen vises på høyre side av skjermen. Hvis du vil gjøre endringer, klikker du på blyantikonet Endre.
Merk: Annonsene dine inneholder ikke nødvendigvis all teksten du har lagt inn. I visse formater kan teksten også vises forkortet.
  1. Klikk på Lagre når du er klar til å kjøre annonsen.

Slett bildeutvidelser

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser på sidemenyen til venstre.
  3. Finn bildeutvidelsen du ønsker å slette.
  4. Merk av i avmerkingsboksen til venstre for utvidelsen du vil slette.
  5. Klikk på «Endre»-rullegardinmenyen ovenfor tabellen, og klikk deretter på Fjern.
  6. Klikk på Fjern én gang til for å slette bildeutvidelsen.

Linker til beslektet innhold