Over beeldextensies

Met beeldextensies kunnen adverteerders aantrekkelijk en relevant beeldmateriaal uploaden als aanvulling op hun bestaande tekstadvertenties. Beeldextensies kunnen de prestaties voor adverteerders verbeteren met pakkend beeldmateriaal van producten of services die de boodschap van hun tekstadvertenties beter over laten komen.

Hoe het werkt

Wanneer uw beeldextensie wordt weergegeven op de pagina met zoekresultaten van Google, zien potentiële klanten het volgende:

• Uw koppen
  • Uw beschrijvingen
  • Uw URL
  • Uw afbeelding

Vereisten

Als u beeldextensies wilt gebruiken, moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

• Het account moet een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving hebben.
  • U heeft een Google Ads-account in een in aanmerking komende branche of subbranche. Gevoelige branches en subbranches, zoals seksuele content, alcohol en kansspelen, komen niet in aanmerking voor beeldextensies.
  • Een Google Ads-account dat al meer dan 90 dagen actief is.

Richtlijnen

U kunt maximaal 20 verschillende afbeeldingen van hoge kwaliteit uploaden die relevant zijn voor uw zoekwoorden, om ervoor te zorgen dat uw producten en services zo goed mogelijk worden weergegeven. Beeldextensies moeten zonder uitzonderingen voldoen aan strenge richtlijnen voor advertentiemateriaal. Zorg ervoor dat u de onderstaande richtlijnen doorleest voordat u beeldextensies maakt. Zo voorkomt u dat uw advertenties worden afgekeurd. De afbeeldingen moeten ook voldoen aan de indelingsvereisten voor beeldextensies.

Afbeeldingen komen pas in aanmerking voor weergave nadat ze diverse kwaliteits- en beleidscontroles hebben doorlopen. Lees meer informatie over het goedkeuringsproces voor advertenties.

Afbeeldingspecificaties

Beeldverhouding
Beeldverhouding Vereist?
Vierkant (1x1) Ja
Liggend (1,91x1) Optioneel, maar aanbevolen
Bestandsindelingen Png, jpg of statische gif
Afbeeldingsresolutie
Beeldverhouding Minimumaantal pixels Aanbevolen aantal pixels
Vierkant (1x1) 300 x 300 1200 x 1200
Liggend (1,91x1) 600 x 314 1200 x 628
Maximale bestandsgrootte 5120 KB
Aanbevolen veilige gebied voor afbeeldingen Plaats uw belangrijke content in de middelste 80% van de afbeelding

Opmerking: Door beeldextensies te maken, bevestigt u dat u alle wettelijke rechten op de afbeelding bezit en toestemming heeft om de afbeelding met Google te delen voor gebruik namens u in advertenties of voor andere commerciële doeleinden.

Praktische tips om effectieve beeldextensies te maken

Gebruik zowel beeldextensies als dynamische afbeeldingextensies

Hoewel dynamische afbeeldingextensies worden onderworpen aan strenge kwaliteits- en relevantiecontroles om voor een goed resultaat te zorgen, hebben de beeldextensies die u opgeeft, altijd voorrang op de dynamische afbeeldingextensies.

Maak de juiste beeldextensie op basis van uw accountstructuur

Als u beeldextensies maakt op advertentiegroep- of campagneniveau, houd dan rekening met het volgende:

• Advertentiegroepniveau is het best voor relevantie mits u een goed gestructureerd account heeft.
  • Campagneniveau is het best voor snelle implementatie in gevallen waarin afbeeldingen relevant zijn voor alle advertenties in de campagne.

Voeg 3 unieke afbeeldingen toe aan de extensie

Zorg voor een goede balans tussen de moeite die het kost om de beeldextensies te maken en de prestaties ervan door ongeveer 3 unieke en relevante afbeeldingen toe te voegen op advertentiegroepniveau of op campagneniveau.

Implementeer afbeeldingen met beide beeldverhoudingen

Gebruik zowel vierkante (1 x 1) als liggende afbeeldingen (1,91 x 1). Geef prioriteit aan de vierkante afbeeldingen, omdat deze vereist zijn. U kunt liggende afbeeldingen gebruiken om meer weergave mogelijk te maken via experimenten.

Opmerking: Tijdens de implementatie kunt u afbeeldingen bijsnijden met de afbeeldingskiezer.

Voeg relevante afbeeldingen toe

Zorg ervoor dat u afbeeldingen toevoegt die relevant zijn voor de zoekopdrachten waarvoor ze in aanmerking komen, de tekstadvertenties waarbij ze worden weergegeven en de landingspagina waarnaar de uiteindelijke URL verwijst. Afbeeldingen moeten, net als koppen en beschrijvingen, relevant zijn.

Zorg dat uw beeldextensie nuttig is

Met de afbeeldingen die u toevoegt, kunt u unieke pluspunten en moeilijk over te brengen informatie visualiseren en gebruikers aansporen tot actie.

Focus op kwaliteit

Wanneer u uw content in de middelste 80% van de afbeelding plaatst, begrijpt de gebruiker beter waar uw afbeelding over gaat. Eenvoudige achtergronden benadrukken ook de essentie van uw content.

Experimenteer om erachter te komen wat bij uw content past

U kunt inspiratie opdoen door te experimenteren met het uiterlijk van uw extensie. Maak gebruik van een breed scala aan stijlen in advertentiemateriaal, waaronder productafbeeldingen, lifestyleafbeeldingen en creatieve visualisaties van abstracte concepten.

Kosten

Wanneer iemand op uw beeldextensie klikt, worden er kosten in rekening gebracht op basis van CPC, vergelijkbaar met tekstadvertenties in het zoeknetwerk. De afbeeldingen in uw beeldextensie zijn klikbaar en hiervoor wordt dezelfde CPC in rekening gebracht als voor een klik op de kop van een advertentietekst.

Instructies

Nieuwe beeldextensies maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  3. Klik op de plusknop  en selecteer Beeldextensie.
  4. Selecteer in het dropdownmenu 'Toevoegen aan' de campagne of advertentiegroep waaraan u de beeldextensies wilt toevoegen.
  5. Klik op de plusknop naast Afbeeldingen en selecteer boven in het dialoogvenster een afbeeldingsbron.
  6. U kunt de volgende opties selecteren:
    1. Nieuwe maken - Als u afbeeldingsitems wilt toevoegen, selecteert u Website scannen, Uploaden of Onlangs gebruikt.
    2. Bestaande gebruiken - Selecteer bestaande beeldextensies uit een campagne of advertentiegroep in uw account.
  7. Volg de aanwijzingen om uw afbeeldingen te uploaden.
  8. Afbeeldingen die niet de beeldverhouding 1:1 of 1,9:1 hebben, moet u bijsnijden voordat u ze kunt opnemen in de beeldextensie. Klik op de afbeelding die u wilt bijsnijden, breng de benodigde wijzigingen aan en klik vervolgens op Doorgaan. Herhaal deze stap voor elke afbeelding.
  9. Selecteer maximaal 20 afbeeldingen voor uw beeldextensie en klik vervolgens op Opslaan.
  10. U ziet een voorbeeld van uw uiteindelijke beeldextensie rechts in uw scherm. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, klikt u op het potloodje Bewerken.
Opmerking: Uw advertentie bevat mogelijk niet altijd al uw tekst. In sommige indelingen kan de tekst ook enigszins worden ingekort.
  1. Klik op Opslaan wanneer de advertentie klaar is voor weergave.

Een beeldextensie verwijderen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  3. Zoek de beeldextensie die u wilt verwijderen.
  4. Vink het selectievakje aan links van de extensie die u wilt verwijderen.
  5. Klik op het dropdownmenu Bewerken dat boven de tabel wordt weergegeven en klik vervolgens op Verwijderen.
  6. Klik nogmaals op Verwijderen om de beeldextensie te verwijderen.
Als u op zoek bent naar een geautomatiseerde manier om beeldextensies te beheren, kunt u kiezen voor dynamische afbeeldingextensies. Deze maken gebruik van machine learning om op de landingspagina van uw advertentie automatisch relevante afbeeldingen te selecteren en bij uw advertentie weer te geven. Nadat u zich voor dynamische afbeeldingextensies heeft aangemeld, worden er afbeeldingen van uw landingspagina's toegevoegd aan de advertentiegroepen in uw account. Lees meer informatie over dynamische afbeeldingextensies