Over componenten voor afbeeldingen

Met componenten voor afbeeldingen kunnen adverteerders aantrekkelijk en relevant beeldmateriaal van hun producten of services uploaden die de boodschap van hun bestaande tekstadvertenties versterken. Zo kunnen ze de prestaties verbeteren.

Voordelen

Componenten voor afbeeldingen bieden deze voordelen:

• Verbetering van de meetbare prestaties. De klikfrequentie kan gemiddeld met 6% toenemen als u componenten voor afbeeldingen toont bij uw zoekadvertenties. (Bron: interne gegevens van Google, wereldwijd, 2 april 2023 - 29 april 2023.)
  • Visualiseer informatie die moeilijk over te brengen is met alleen tekst.
  • Zoekadvertenties uitbreiden naar nieuwe platforms om meer klanten te bereiken, doordat componenten voor afbeeldingen kunnen worden getoond in zoeken op YouTube via het netwerk van zoekpartners (AFS).

Hoe dit werkt

Als uw component voor afbeeldingen wordt getoond op de pagina met zoekresultaten van Google, zien potentiële klanten dit:

• Uw koppen
  • Uw beschrijvingen
  • Uw URL
  • Uw afbeelding

Vereisten

Als u componenten voor afbeeldingen wilt gebruiken, is dit vereist:

• Uw account is meer dan 60 dagen open.
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • Uw account heeft actieve campagnes.
  • Uw account heeft actieve tekstadvertenties en genereert al minimaal 28 dagen uitgaven voor campagnes in het zoeknetwerk.
  • U heeft een account in geschikte branche of subbranche. Sommige gevoelige branches of subbranches (zoals seksuele content en kansspelen) zijn niet geschikt voor componenten voor afbeeldingen.
Opmerking: Koppen of beschrijvingen die zijn vastgezet op Kop positie 1, Kop positie 2 of Beschrijving positie 1, worden altijd getoond.

Richtlijnen

U kunt maximaal 20 verschillende afbeeldingen van hoge kwaliteit uploaden die relevant zijn voor uw zoekwoorden, zodat uw producten en services zo goed mogelijk worden getoond. Componenten voor afbeeldingen moeten zonder uitzonderingen voldoen aan strenge richtlijnen voor advertentiemateriaal. Neem de onderstaande richtlijnen door voordat u componenten voor afbeeldingen maakt. Zo voorkomt u dat uw component voor afbeeldingen wordt afgekeurd. De afbeeldingen moeten ook voldoen aan de indelingsvereisten voor componenten voor afbeeldingen.

Afbeeldingen komen pas in aanmerking voor weergave nadat ze diverse kwaliteits- en beleidscontroles hebben doorlopen. Lees meer informatie over het beoordelingsproces voor advertenties.

Tip: Beschrijvingspositie 2 kan worden afgekapt als er een component voor afbeeldingen wordt getoond. Als u wettelijk vereiste tekst heeft die u in elke advertentie wilt tonen, zet u deze vast op Kop positie 1 of Kop positie 2 of op Beschrijving positie 1.

Afbeeldingspecificaties

Beeldverhouding:

Beeldverhouding Vereist
Vierkant (1x1) Ja
Liggend (1,91x1) Optioneel, maar aanbevolen

Afbeeldingsresolutie:

Beeldverhouding Minimumaantal pixels Aanbevolen aantal pixels
Vierkant (1x1) 300x300 1200x1200
Liggend (1,91x1) 600x314 1200x628

Bestandsindelingen: png, jpg

Maximale bestandsgrootte: 5120 KB

Aanbevolen veilig gebied voor afbeeldingen: plaats uw belangrijkste content in de middelste 80% van de afbeelding

Combinaties van bestandsindelingen

Componenten voor afbeeldingen kunnen in de volgende indelingen en combinaties op desktops en mobiele apparaten worden getoond.

Mobiel
  • 3 vierkante afbeeldingen naast elkaar
  • 1 vierkante afbeelding
Desktop
  • 1 vierkante afbeelding
  • 1 liggende afbeelding
  • 5 vierkante afbeeldingen naast elkaar
  • 2 liggende afbeeldingen en 1 vierkante afbeelding naast elkaar
  • 1 liggende afbeelding en 3 vierkante afbeeldingen naast elkaar
Opmerking: U kunt niet bepalen welke indeling wordt getoond omdat de weergave afhankelijk is van de veiling. U kunt er het best voor zorgen dat u voldoende componenten voor afbeeldingen heeft geüpload en bent aangemeld voor componenten voor dynamische afbeeldingen. We raden u aan 4 unieke afbeeldingen op advertentiegroep- of campagneniveau te hebben met ten minste 1 vierkante (1x1) en 1 liggende afbeelding (1,91x1). Dan is de geschiktheid voor weergave het grootst.

Opmerking: Door componenten voor afbeeldingen te maken, bevestigt u dat u alle wettelijke rechten op de afbeelding bezit en toestemming heeft om de afbeelding met Google te delen voor gebruik namens u in advertenties of voor andere commerciële doeleinden.

Best practices om effectieve componenten voor afbeeldingen te maken

Gebruik zowel componenten voor afbeeldingen als componenten voor dynamische afbeeldingen

Zowel door de adverteerder geüploade componenten voor afbeeldingen als componenten voor dynamische afbeeldingen voldoen aan strenge kwaliteits- en relevantiecontroles om een geweldige gebruikerservaring te garanderen. Als componenten voor dynamische afbeeldingen aanstaan, komen de componenten voor afbeeldingen die u aanlevert en componenten voor dynamische afbeeldingen beide in aanmerking voor weergave.

Maak de juiste component voor afbeeldingen op basis van uw accountstructuur

Let hierop als u componenten voor afbeeldingen maakt op advertentiegroep- of campagneniveau:

• Advertentiegroepniveau is het best voor relevantie mits u een goed gestructureerd account heeft.
  • Campagneniveau is het best voor snelle implementatie in gevallen waarin afbeeldingen relevant zijn voor alle advertenties in de campagne.

Voeg meer dan 4 unieke afbeeldingen toe aan de advertentiegroep of campagne.

Zorg voor een goede balans tussen de moeite die het kost om de componenten voor afbeeldingen te maken en de prestaties ervan door minstens 4 unieke en relevante afbeeldingen toe te voegen op advertentiegroepniveau of campagneniveau.

Implementeer afbeeldingen met beide beeldverhoudingen

Gebruik zowel vierkante (1 x 1) als liggende afbeeldingen (1,91 x 1). Geef prioriteit aan de vierkante afbeeldingen, omdat deze vereist zijn. U kunt liggende afbeeldingen gebruiken om meer weergave mogelijk te maken via experimenten.

Opmerking: Tijdens de implementatie kunt u afbeeldingen bijsnijden met de afbeeldingskiezer.

Voeg relevante afbeeldingen toe

Zorg dat u afbeeldingen toevoegt die relevant zijn voor de zoekopdrachten waarvoor ze in aanmerking komen, de tekstadvertenties waarbij ze worden getoond en de landingspagina waarnaar de uiteindelijke URL verwijst. Afbeeldingen moeten, net als koppen en beschrijvingen, relevant zijn.

Zorg dat uw componenten voor afbeeldingen nuttig zijn

Met de afbeeldingen die u toevoegt, kunt u unieke pluspunten en moeilijk over te brengen informatie visualiseren en klanten aansporen tot actie.

Focus op kwaliteit

Wanneer u uw content in de middelste 80% van de afbeelding plaatst, begrijpt de gebruiker beter waar uw afbeelding over gaat. Eenvoudige achtergronden benadrukken ook de essentie van uw content. Ontdek meer informatie over de indelingsvereisten voor componenten voor afbeeldingen.

Experimenteer om erachter te komen wat bij uw content past

U kunt inspiratie opdoen door te experimenteren met verschillende componenten voor afbeeldingen. Maak gebruik van een breed scala aan stijlen in advertentiemateriaal, waaronder productafbeeldingen, lifestyleafbeeldingen en creatieve visualisaties van abstracte concepten.

Kosten

Als iemand op uw component voor afbeeldingen klikt, worden er kosten in rekening gebracht op basis van de kosten per klik (CPC), vergelijkbaar met tekstadvertenties voor Zoeken. De afbeeldingen in uw component voor afbeeldingen zijn klikbaar. Hiervoor wordt dezelfde CPC in rekening gebracht als voor een klik op de kop van een advertentietekst.

Instructies

Nieuwe componenten voor afbeeldingen maken

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Opmerking: De optie om automatisch componenten voor afbeeldingen te maken verschijnt alleen als u aan alle vereisten voldoet.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Afbeelding.
  5. Selecteer in het dropdownmenu 'Toevoegen aan' de campagne of advertentiegroep waaraan u de componenten voor afbeeldingen wilt toevoegen.
  6. Klik op de plusknop naast Afbeeldingen en kies boven in het dialoogvenster een afbeeldingsbron.
  7. U kunt de volgende opties selecteren:
    • Nieuwe maken: als u componenten voor afbeeldingen wilt toevoegen, selecteert u Componentenbibliotheek, Uploaden, Website of sociaal of Kosteloze stockfoto's.
    • Bestaande gebruiken: selecteer bestaande componenten voor afbeeldingen uit een campagne of advertentiegroep in uw account.
  8. Volg de aanwijzingen om uw afbeeldingen te uploaden.
  9. Snij afbeeldingen die niet de beeldverhouding 1:1 of 1,9:1 hebben bij, anders kunt u ze niet opnemen in de component voor afbeeldingen. Klik op de afbeelding die u wilt bijsnijden, breng de wijzigingen aan en klik op Doorgaan. Herhaal deze stap voor elke afbeelding.
  10. Selecteer maximaal 20 afbeeldingen voor uw component voor afbeeldingen en klik op Opslaan.
  11. Rechts op uw scherm staat een voorbeeld van uw uiteindelijke componenten voor afbeeldingen. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, klikt u op het potloodje Bewerken.
    • Opmerking: Uw advertentie bevat misschien niet altijd al uw tekst. In sommige indelingen kan de tekst ook iets worden ingekort.
  12. Klik op Opslaan als de advertentie klaar is voor weergave.

Een component voor afbeeldingen verwijderen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. U krijgt nu een tabel met al uw componenten te zien. Selecteer Koppelingen (verouderd) in het dropdownmenu Tabelweergave.
  5. Selecteer Afbeelding in de lijst boven de tabelwerkbalk.
  6. Zoek de component voor afbeeldingen die u wilt verwijderen.
  7. Vink het selectievakje aan links van de component die u wilt verwijderen.
  8. Klik in de tabelwerkbalk op Verwijderen.
  9. Klik op Bevestigen om de component voor afbeeldingen te verwijderen.
Als u op zoek bent naar een meer geautomatiseerde manier om componenten voor afbeeldingen te beheren, kunt u kiezen voor componenten voor dynamische afbeeldingen. Deze gebruiken machine learning om automatisch relevante afbeeldingen op de landingspagina van uw advertentie te selecteren en bij uw advertentie te tonen. Nadat u zich heeft aangemeld, worden afbeeldingen van uw landingspagina's toegevoegd aan de advertentiegroepen in uw account. Ontdek meer informatie over componenten voor dynamische afbeeldingen.